Jump to content

tulekylla

Kasutajad
  • Sisu loend

    3
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

tulekylla

  • Tase
    Vaatleja
  1. EI OSKA VALIDA

    "Vähendasime üliõpilaste sõidusoodustust 500´lt 440´le kroonile. Vähendasime ülikooli põhitoetust 1000´lt 875´le kroonile." 4 aastat tagasi oli sõidusoodustus 400 krooni kuus ja põhitoetus 800 krooni kuus. Korraks vist oli jah 500 ja 1000, aga siiski hetkel on parem kui 4 aastat tagasi 400 ja 800 korral.
  2. EI OSKA VALIDA

    IRL loodab, et need sõnad "tasuta kõrgharidus" paneb inimesi IRLi poolt hääletama, kuna inimesed tahavad alati tasuta, ükskõik mida. IRL loodabki nende valijate peale, kes ei mõtle laiemalt. Mulle meenutab väljend "tasuta kõrgharidus kõigile" väljendit "iga loos võidab"- tahetakse lihtsalt valija hääl/raha kätte saada.
  3. EI OSKA VALIDA

    Mulle ei meeldi, et IRL lubab tasuta kõrgharidust. See tähendab, et iga loll võib ülikooli astuda. See teeb keskkooli lõpueksamite mõtte olematuks. Õpilased ei pinguta siis isegi põhikoolis, kuna nad usuvad, et pärast kutsekast keskhariduse paberite kättesaamist, saavad nad ülikooli nagunii edasi. Ja loomulikult tahavad siis kõik juurat õppima minna, kuna see on ka siis ju tasuta. Praegugi tuleb juriste rohkem kui vaja, aga tasuta kõrghariduse korral neid tuleb veel rohkem (aga isegi praegu on neil raskus töö leidmisega). Praegu on nii, et kes keskkoolis normaalselt õpib, see saab ikka ülikooli tasuta. Praegu ei saa ülikooli tasuta need, kes ei võta õppimist tõsiselt. Kui IRLi idee läheb läbi, siis kannatavad tegelikult kõik. Eriti kannatavad need üliõpilased, kes oma heade õpitulemuste tõttu nagunii oleks tasuta ülikooli saanud. Heade õpitulemustega üliõpilased kannatavad, kuna siis on ühikakohtade saamine veel raskem (isegi praegu ei mahu septembris kõik üliõpilased ühikatesse). "Kõigile tasuta kõrghariduse" korral tõusevad Tartu üürikorterite hinnad veel kõrgemale (isegi praegu on Tartus üür palju kallim kui Tallinnas) ning see teeb üliõpilaste elu veel raskemaks.
×