Jump to content

Lennu

Kasutajad
  • Sisu loend

    7
  • Liitus

  • Viimati külastanud

    Never

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

Lennu

  • Tase
    Vaatleja
  1. v?itluskunstid

    Kas sa käid ka võistlustel? Siis on eesmärk rohkem vastupidavus- et võistlustel kõik raoundid vastipidada ja mitte ära kustuda. Kui eesmärk on ensekaitsee- siis saab rohkem pühenduda kiirusele (aga muidugi jalad peavad vastupidavad olema ). Sest kiirus ja vastupidavus on nn vastandid - arendades üht võtad teiselt. Igaljuhul on oluline "core" ehk keha keksosa- sest see kananb jõu jalgadelt üle kätele ja vastupidi. Core kaudu käivad kõik lõõgid nii käe kui jala. Esmane asi on treenida kõhtu ja alasega. Lisaks topispalli visked - eestkäsi/ tagantkäsi/haak (nagu lööks) - kahekäega eest- ülepea.. jne. Plaksuga kätekõverdused on head - kui piisavalt tugev oled. Ka igatsorti hüpped(üle tõkete jne) Jõusaalis soovitaks rohkem arendada max jõudu(=kiirus) ehk vähem kordusi (kas 1-2 , 6-8). Ja kindalsti tuleks ka jooksu teha - miite liiast aga mingi 30 min nädalas oleks ok - rahulikus tempos - taastumiseks ja ka südame arendamiseks. Ja painutamisest ma arvan et ma ei peaks üldse rääkima Tundub et sa oled õigel teel - sest pead päevikut. Kui trennide järjestusest rääkida - siis proovi võistluskunsti trenni minna puhanuna- et sealt maksimum võtta(tehika ja kiirus). Ehk siis kui võimalik sea oma tsükkel nii et puhkepäev olek enne võistluskunsti trenni ja sellest jägneval päeva siis jõusaal. Jõudu!
  2. Maadlus

    Selleks et maadluses hea olla- tuleb peamiselt maadelda. Seega pane rõhk ikka maadlusele- üle kahe trenni jõusaalis mina nädalas kindlasti ei teeks(või on su eesmärk ikka rohkem kulturist olla kui maadleja). Kui eesmärk on vastupidavus siis eelistan/soovitan kangi treeningule topispallide(kerepöörded, ette/kõrvele asted, "puuraidur"... jne) ja oma kehakaalu kasutamist (lõuatõmbed, kätekõverdused). Kindlasti jälgi et sul oleks vähemalt üks puhkepäev nädalas. Kuna prbleemiks oli "süda"-siis pane kindlasti nädalasee ka üks jooksutrenn(näiteks koos topispalli trenniga - 5-8 harjutust 15 kordus- ringtreeninguna- 2-3 ringi). Jõusaalis soovitaks teha kindlasti kükki/käärkükki, lamades surumist(kaldega/ilma), õlgu. Ära ka unusta treenida keskosa- kõhtu ja alaselga. Kindlasti saad sa ka maadlustrennide osas valida, erinevates trennides rõhutakse erinevatele asjadele (tehnika/sparring)- et valida siis alguses trennid, mis on natuke kergemad. Ja mis peamine "less is more" ehk ära üle tee- kui kahtled tee vähem - sest kõigehullem mis sa teha või on ületreening. Tean seda omast kogemusest. Jõudu!
  3. Maadlus

    Selleks et arendada südame lõõgimahtu (ehk võrdluseks tõsta auto mootori võimsust) on just sobiv jooks sellise tempoga. Hiljem võib teha ka lisaks anaeroobset treeningut et tõsta piimhappe taluvust. Ühesõnaga ennem korralik vundament ja siis edasi. Kui sul ei ole pulsimõõtjat on treeningpartneriga suhtlemine parim viis õiget tempot hoida- kui jutt muutub katkendlikuks hakkab tööle juba anaeroobne süsteem. Paljud on arvamusel et see tempo on aeglane ja et ma ju nagu ei teekski trenni-aga samas on see just õige trenn. Alguses võib tempo tunduda ikka kole aeglane, aga südame arenedes see tempo tõuseb. Isiklikult soovitan soojalt ja ei tugine ainult enda teadmistele, vaid seda räägivad paljud treenerid- olen osalenud mitmetel eestis toimunud treenerite koolitustel ja oman ka treeneri litsentsi. Miks on vaja aeroobset vastupidavust? Selleks et kiiremini välja viia anaeroobse töö käigus tekkinud piimhape- ehk siis teisisõnu kiiremini taastuda, et uuesti pingutada. Seepärast ei ole sellise tempoga jooksmine kahjulik ka ainult jõusaalis treenijatele- sest siis nad taastuvad kiiremini seeriate vahel.
  4. Maadlus

    Suvel maadlusest puhata ja jõudu teha on ok. Mina teeks 2 trenni jõudu ja 2trenni aeroobset(jooksu- sellise tempoga, et vabalt teistega suhelda saad). Joosta max 40 min , olenevalt sinu tasemest- alusta 15st ja lisa iga trenn tunde järgi 5min. Ja jõutreeningul kasuta võimalikult palju harjutusi, kus palju lihaseid korraga koos töötavad(kükk jne). Isoleerivaid harjutusi mina väldiks. Veel soovitaksin kangitreeningu asemel topispalle kasutada. Lihasvastupoidavuse ja südame treenimiseks parem kui kang. Jõudu!
  5. Fasti toodete kohta paluks nõuannet

    Miks sa Dextroosi fastist ostad - parem osta toidupest - 500g 15 eeku.
  6. Sa ikka paned segast.Kui sulle öeldakse,et seljakarvd,siis on järelikut sind keegi ikka paljalt näinud.Ära salga ja soga siin.Aleksejev tuli absoluutseks meistriks vist 1996 aastal ja absoluutseks karikavõitjaks kindlasti 1997 aastal.Ei ole neid võistluste tulemusi ammu vaadanud,aga ega see newbesid ei huvitagi.Tegelt ei tahakski siin Vähilandis paanikat tekitada.Sorry,Vähk!
  7. Doping... Aare Kreilisele

    Me kõik tahaksime näha,mida sa seal Salme kultuurikeskuses sügisel ilma keemiata näitama lähed!Sa tead seda ise sama hästi,et oled juba praegu neljas.Keemiaga saad endale tugeva baasi,kui oskad seda õigesti kasutada ja sellest sõltuvaks ei jää.Usun,et Ott on mõned aastad tagasi dopingut kasutanud,eriti juunioride klassis viimasel aastal ja meeste klassi esimesel aastal.Mees oskas õigel ajal lõpetada,ta ei pea seda tunnistama,oleme lollid ja usume ikka et ta proteiinipulbrist 30 kg juurde võttis!
×