Jump to content

ritsikas

Kasutajad
  • Sisu loend

    21
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

ritsikas

  • Tase
    Algaja
  1. Päevane enegiakulu arvestus

    Vaatan hetkel oma toitumiskava ümber ja sellega seoses (kuna kaal on võrdlemisi suurem, ja ka teistsugune trenn) on tarvis ka uuesti välja arvutada ligikaudne päevane energiakulu. Eelmine kord tegin seda mõne suvalise netilehe abil, seekord tahaks olla veidi kindlam, et see ka tõepärase vastuse annab. Siiani olen erinevate netis leiduvate kalkulaatorite abil saanud vastuseid, mis erinevad üksteisest kuni 700 kcal võrra, mida on ilmselt liiga palju. Seega otsin mõnda netilehte/kalkulaatorit/raamatut, mis on vähegi kindlam ja teaduslikuma põhjaga, või midagi, mis isikliku kogemuse põhjal on energiavajaduse hästi välja arvutanud. Tänud ette!
  2. Odav jõusaal nõmme kandis

    Netist selle kohta midagi ei leidnud. Äkki oskad anda veidi lisainformatsiooni (aadress, kodulehekülg, telefon, mida iganes).
  3. Odav jõusaal

    Rohkem polegi
  4. Odav jõusaal

    Kuidas seal olukord on muidu? Kas tihti on palju inimesi? Üks küsimus veel, et mul on siiani möödaminnes tundunud, et see jõusaal on tänava poole klaasseinaga ja kohviku poole oli ka vist klaasseinaga, et kuidas seal privaatsusega lood on?
  5. Odav jõusaal

    Sõbra spordihallis, väike koht küll aga 10-korra kaart oli ainult 250
  6. Odav jõusaal

    Minu tavaline jõusaal pandi suveks kinni, enne käisin suviti laagri jõujaamas aga seal on hinnad kõvasti tõusnud. Otsin odavat jõusaali eelistatult nõmme või laagri piirkonnas. Pole oluline kas see on hästi sisustatud, kuna treenin peamiselt vabaraskustega.
  7. Keedetud riisi toiteväärtus?!

    oli sama probleem. Mõõtsin riisi kaalu enne keetmist (150g) ja peale keetmist(455g) niiet, toiteväärtus langeb sama koguse kohta jah ~3korda. Ise vahetevahel praen seda.
  8. Proteiin teeb lolliks?

    Loomulikult ei olnud seal samad küsimused aga sellegipoolest on iq-testidel tavaliselt kõigest 1-punktine mõõtmisviga(8 on kindlasti üle selle) Ei oska öelda, kas olin sama puhanud, aga see ei tohiks niiväga tulemust muuta. Vitamiine ja mineraale saan piisavalt ja alatoitumise all küll ei kannata. Polegi öeldud, et valk vähendaks, vaid valgu ületarbimine(valgurikas dieet) võib vähendada. Kahjuks pole siiani leidnud seda "kriitilist" piiri (kui see üldse eksisteerib).
  9. Proteiin teeb lolliks?

    Pumaz ütles siin veidi aega tagasi, et tal langesid hinded. Noh, hinded langesid ka minul, aga algul süüdistasin selles kooli vahetamist. Pärast selle artikli nägemist otsustasin aga uuesti teha iq testi. Hea võimalus on võrrelda, kuna tegin eelmise veidi vähem kui aasta tagasi(peale keskkooli lõppu) ja testi läbiviia oli ka sama. Selgus, et mu iq on vähenenud 8 punkti võrra. (võrdluseks võib öelda et 10 punkti eristab keskmist kirurgi keskmist raamatupidajast) Valgurikast dieeti olen pidanud peaaegu 5 kuud. Vara on seda veel valkude kaela ajada, kuna olen elustiili üsna põhjalikult muutnud, aga kindlasti hakkan nüüdsest vähem valku tarbima. Eks varsti näeb, kas läheb paremaks. Psühholoog, kelle juures ma testi tegin, oli üsnagi üllatunud. Saatis mind igaksjuhuks tomograafiasse ajukasvajat kontrollima. Valgu kasuks võib veel nii palju öelda, et on olemas mõned haigused, mis põhjustavad iq vähenemist (sealhulgas eelnimetatu).
  10. Proteiin teeb lolliks?

    Lugesin Rein Jalaku ja Vahur Ööpiku raamatust "Sportlase toitumine", et nii palju jõualadega tegelejad keskmiselt söövad. Üldiselt on seda infot, mis selles raamatus on, mulle kinnitanud ka teised.
  11. Proteiin teeb lolliks?

    kui palju valku sa täpselt tarbisid? Ise söön praegu 3g/kg päevas.
  12. Proteiin teeb lolliks?

    see artikkel pole ju minu välja mõeldud, niiet minu sõimamine probleemi ei lahenda
  13. Proteiin teeb lolliks?

    Tervist. Otsisin ükspäev netist proteiinirikkaid toiduaineid ja leidsin sellise artikli http://www.medicalnewstoday.com/articles/168153.php Hiljem edasi otsides leidsin sarnaseid veel päris mitu. Mure on tõsine, kuna kuigi keha on tähtis on siiski vaimne tervis palju tähtsam. Ise ei ole küll mingit vahet tähele pannud, aga sellist asja vist ei märkaks ka. Tahaks selle teema kohta rohkem teada ja kui oskate omast kogemusest midagi jägada oleks ka tore.
  14. Plahvatusliku jõu trenn

    Tahan ühineda kas mma-ga v taipoksiga. Selline mulje on jäänud, et trennis on füüsilises pooles põhirõhk plahvatuslikul jõul, niisiis tahan selleks ette valmistada.
  15. Plahvatusliku jõu trenn

    Tervist. Sooviksin teada kuidas treenida plahvatuslikku jõudu(mis vahe on tavalisel ja plahvatusliku jõu trennil), mis eeldused/puudused plahvatuslikul jõul n.õ. tavalise jõuga võrreldes on ja kuidas mõjub plahvatusliku jõu trenn lihaskasvule võrreldes tavalise treeninguga. Aitäh abi eest.
×