Jump to content

legalfella

Kasutajad
  • Sisu loend

    35
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

legalfella

  • Tase
    Algaja
  1. core-treening Tallinnas

    Tere! Oleks vaja hakata tugevdama keha süvalihaseid seoses mõni aeg tagasi tekkinud kergete seljaprobleemidega. Kiropraktik ütles, et nii selja- kui kõhusüvalihased on nõrgad ning oleks vaja neile erilist tähelepanu pöörama hakata. Raske on sobivat trenni leida, kuna klubisid tallinnas on palju ja grupitreeningute kirjeldused ei anna alati parimat ülevaadet. Seega - kas keegi käib ise või teab lihtsalt soovitada, et millist core-treeningut võiks proovida? suured tänud
  2. glükoos või fruktoos?

    küsimust esitades arvasin, et glükoos on viinamarjasuhkur (nüüd teades oleks õigem olnud öelda "dekstroos"), kuna seda kohati niimoodi nimetatakse. eesmärk oli teada saada, mis vahe on fruktoosil ja dekstroosil, kui see nüüd muidugi enam relevantne on.
  3. glükoos või fruktoos?

    tervitus küsimus selline, et kas glukoos ja fruktoos erinevad oma omadustelt oluliselt või mitte? ise kasutan preagu fruktoosi pealetrenni šeigis, et kiirendada imendumist (lisaks joogis veel malto6 ja whey3). küsimus on laiem - millal eelistada üht ja millal teist? aitäh!
  4. Süsivesikud aeroobse ajal

    mul tekkis samas teemas küsimus, et kui teha ise omale taastusjook nt dextro ja whey3 põhjal, trenniks siis samuti korvpall ja kestus 1.5 tundi, siis kui palju peaks kumbagi panema koguseliselt?
  5. kogu see Kalmuse teema on minu meelest väga sarnane sellega, mis praegu toimub riigis - KAPO üritab kohalikest omavalitsustest korruptsiooni välja juurida, aga millegipärast huvitavad seda ainult need omavalitsused, kus on võimul Keskerakond; nt Tallinnat üritatakse näidata kui kõige korrumpeerunumat linna, samas kui Tartut tegelikult keegi isegi ei kontrolli. Võrdne kohtlemine, eksole? Ärge saage minust valesti aru - kõik, kes reegleid rikuvad, peavad saama karistuse (kui Parbus kunagi aastate pärast süüdi mõistetakse, siis loodetavasti väänatakse aastaid nii, et aitab). Aga tobe on teha näidispoomisi stiilis Kalmus. Kui on teada, et enamus võistlevatest kulturistidest panevad midagi, siis kontrollige ühel hetkel kõiki korraga. Eestis ei ole kulturism nii osavõtjate rohke, et see asi ressursside taha jääks. Saab pildi selgemaks ja jõusaalifännid saavad seejärel otsustada, keda oma iidoliteks valida ja keda mitte.
  6. reie tagalihase vigastus

    no ma olen juba 23, nii et päris vana miis
  7. reie tagalihase vigastus

    üritasin vanal heal kompamismeetodil lihast kindlaks teha ja tundub, et tegemist on biceps femorisega (long head). ma küll ei tea, mida konkreetselt selle teadmisega peale hakata aga jah, reedel proovisin siis uuesti kossu mängida ja ei olnud väga hea mõte. üldiselt tegelikult ei seganud, liikuvus oli hea ja hüppamist ei takistanud üldse. aga kui kiiremaid spurte teha (nt lahtise palli peale jooksmine), siis andis tunda ja pidin trenni katki jätma. igatahes ostsin omale elastiksideme ja üritan spordikreemidega asja parandada, sest paar mnängu tuleb enne uut aastat ilmselt veel teha. kuigi praegu ei kujuta ette, kuidas need õnnestuvad.
  8. Huvitavad tähelepanekud.

    TTÜ saal ei haise, ja ei ole kunagi haisenud. mehe sõna selle peale. riietusruum on kohati teine teema aga mis puutub hinna-kvaliteedi suhtesse, siis kümne korra pilet maksis seal üliõpilasele 400 kulli. ja nii odavat saali leiab heal juhul vaid Sütiste teelt. kusjuures üliõpilaspiletit sealt ei küsitud kordagi (kui keegi tahab kavaldada).
  9. Huvitavad tähelepanekud.

    ma kommenteeriks neid väiteid ükshaaval: 1) "ülerahvastatud" on tegelikult suhteline. peale tööpäeva lõppu on muidugi rahvast rohkem, aga kui ma seal näiteks pühapäeviti käisin, siis heal juhul kolm inimest leidis. 2) varustuse kohta niipalju, et jah, asi ei olnud enam tuttuus, aga kas pisut vanema varustus ei võimalda treeningul sama tulemust saada? mõned asjad oleks ilmselt tulnud välja vahetada, aga katkiseid agregaate seal küll ei olnud. ja komplekteeritus oli ikka suht hea. 3) riitusruumid olid tõesti tippaajal kitsad, aga räpased küll mitte. 4) võtmete kohta ei oska öelda, aga mina näiteks ei pannud pesema ja sauna minnes kordagi isegi kapi ust lukku. vot nii kõva mees
  10. reie tagalihase vigastus

    Selline probleem siis: tõmbasin korvpalli mängides ära reie tagalihase (täpset lihast mõistagi ei tea, algab teine kuskilt sealt tuhara alt ja lõpeb poole reie peal - vähemalt see osa andis tunda). üldiselt midagi väga hullu ei olnud, aga ca 10 päeva pidasin spordiga vahet, siis hakkasin uuesti jõusaalis käima (sealhulgas ka jalgu tasapisi koormama) ja nüüd 2 nädalat hiljem tundub jalg piisavalt hea, et uuesti kossu proovida. eks siis näeb, kuidas jalg peab. aga kui nüüd asja juurde tulla, siis huvitab see, mis selle vigastuse põhjustada võis. ise kahtlustasin, et asi võis olla vedelikupuuduses, sest olin mänginud selleks hetkeks 37 minutit (vigastus seega 3 min enne mängu lõppu) ning vaheajal ei jõudnud kiireid süsivesikuid tarbida (joon tavaliselt poolajal ArcticSporti). samas tean, et vedelikupuudus võib põhjustada ainult krampe, mitte otseselt vigastusi. seega kaks küsimust: 1. kas vigastuse põhjus võis olla selles, et lihases tekkis süsivesikupuudus või oli lihtsalt üks liigutus liiga äkiline? 2. mis vahet on üldse lihase venitusel ja rebestusel? kõik, kes vähegi midagi füsioloogiast midagi teavad või arvamust omavad, palun, arge olge kadedad tänan juba ette!
  11. Huvitavad tähelepanekud.

    mr scubamonkey, mis teil TTÜ jõusaali vastu on? käin seal pidevalt, seega kärbikuteema on suht põnev
  12. Kas veregrupidieedil kui sellisel on olemas ka mingi teaduslik sisu või läheb see samuti "banaanidieetide" kategooriasse? Üks teema on seda siin natuke puudutanud, aga sealt midagi eriliti kasulikku ei saanud. hea oleks, kui sõna võtaksid nii need, kes on proovinud, kui ka need, kes on uurinud. tänud
  13. täisteraleib

    millised täisteraleivad nendele kriteeriumitele kõige paremini vastavad?
  14. Mai Maser in heat

    ei ole kulturist ega muu profisportlane, kuigi spordiga regulaarselt siiski tegelen. nagu avarepliigis ka märkisin, tean toitumisest siiski suhteliselt vähe. ja toitumiskava järgi ka ei toitu. ma absoluutselt ei väida seda, et artikkel oli üks suur lollus, kuna seal esines ka täitsa mõistlikku teksti. aga kui keegi nimetab ennast toitumisspetsialistiks (loodame, et seda tiitlit ei kleepinud talle külge ajakirjanik tähelepanu tõmbamis eesmärgil), siis tuleks hoiduda mõningatest kategoorilistest väidetest, millest ka lihtinimene võib valesti aru saada. näiteks artikli pealkiri, et süüa tuleb kolm korda päevas. Mati tänavalt saab teada, et tema päevane kaloraaž on 3000 kcal ja siis loeb seda artiklit ja arutleb, et kui 3000 pean päevas sööma ja kolm korda, siis iga korda ca 1000 kcal. ilmselt tuleks soovitada menüü jaotamist suurema arvu toidukordade vahel, muidu juhtubki nii, et kolm korda päevas paisatakse kehasse liiga suur kogus toitu, mille all organism ägab ja millest osa selle tagajärjel rasvadeks ladestatakse. ja teiseks see, et õhtusöök kell 19 ja mitte hiljem. see, millal peaks viimast korda sööma, sõltub ju nii paljudest asjaoludest, näiteks sellest, mida päeva jooksul varem ja kui palju on söödud, kas õhtul tehakse sporti, mis kell magama minnakse jne. aga "spetsialist" kirjutab, et peale kella seitset enam mitte-üks-amps. ma mõistan, et ilmselt tahtis ta edastada sõnumi, et ei maksa õhtusööki ette võtta pool tundi enne magamaminekut ja õhtu otsa ei maksa teleka ees näksida, aga selle sõnumi edatamine minu hinnangul küll hästi välja ei kukkunud. need on ju sellised asjad, mille puhul ei tohiks ju eriti vahet olla, kas sa oled sportlane või seesamune Mati tänavalt.
  15. Mai Maser in heat

    No ilmselt tehakse mind siin nüüd saepuruks, aga noh, raske treeningul, kerge lahingus. Esiteks mulle ei istunud see, et ta soovitas seal tarvitada Rama margariine, milles olevat A, D ja E vitamiine ning omega-3-rasvhappeid. Üldiselt olen lugenud, et margariinid ei ole väga head nendes olevate transrasvhapete tõttu, seda on siin korduvalt rõhutanud ROtter, nt "Margariin sisaldab trans-rasvhappeid, mis ei ole samuti tervisele kasulikud, et mitte öelda, on kahjulikud. Sellest aga kõva häälega ei räägita. Valida tuleks siiski või." Loomulikult on need vitamiinid ja rasvhapped inimesele vajalikud, aga ma ei usu, et neid on Rama margariinides piisavalt, et kogu halb ära neutraliseerida. Ja üldse, mainida omega-hapete soovitatavate allikatena muu hulgas ka margariine...kas ma saan tõesti asjadest nii valesti aru või?
×