Jump to content

centraL

Kasutajad
  • Sisu loend

    37
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

centraL

  • Tase
    Algaja
  • Sünnipäev 23.11.1990
  1. Trenni ja toitumisega uuesti alustamine

    Hei, ma editit ei pannud tähelegi. Parameetrid lisasin paar posti tagasi, menüü kcal lisasin ka, ca ~2050 tuleb kokku. Õli puhul olen tavalist rapsiõli kasutanud, pole muud veel soetanud. Muna koha pealt nõu kuulda võetud. Keegi kartulite/makaronide jms kraami kohta oskab ka öelda, kui tihti ja mis kogustes võiks neid riisi asemel manustada? Ma arvan, et kui sellise menüüga kuu veel edasi lasta, siis üsna pea võivad pilusilmad tekkima hakata. Samuti on ka söögikord suhteliselt kuiv kui ainult liha, riis, juurikad ja toorsalat käigus on, aga mingit jahukastet ei hakka ka peale valama, kuidas keegi siit ise söögikorda maitsekamaks teeb? Ning treeningkava kohta pole ka keegi veel kommenteerinud, lisan siia tänase logi, mille järgi edasi plaan trenni teha, tõenäoliselt iga nädal panen kusagilt pisut vastavalt võimekusele raskusi juurde. Nagu arvata võib, annavad peale trenni kõige rohkem tunda reied, tagumik ja kõhulihased, muu tundub võrdlemisi tavaline olevat. Kokku kulub saalis ca 75min, jooksulindil jooksen enne igat uut ringi 1km. Lugesin ka, et suurte lihasgruppide treenimine aitab kõige paremini rasvapõletusele kaasa, on see jutt õige? PS! Pildil on situps 2 seeriat, tegelikult on veel üks 1x15 seeria lisaks, unustasin selle ära logida.
  2. Trenni ja toitumisega uuesti alustamine

    Siin siis umbkaudne makroarvutus antud menüü ja trennipäeva järgi arvestades. Eks see muidugi kõigub pisut ja kõik pole nii täpselt, aga ma arvan, et enamvähem peaks olukorda peegeldama. Kõik on seal grammides, ei teadnud, kas pean ka kuhugi loetavuse jaoks protsente lisama või mitte, eks kui valesti on, võib sõimata, parandan ära. Fitness.ee kaloriarvuti järgi on proportsioonid: 15.4% rasva 28.6% valku 56% süsivesikuid Rasvaprotsenti peaks vist tõstma?
  3. Trenni ja toitumisega uuesti alustamine

    Koguseid võtsin maha juba aastal 2008 Kalmuse sõnade järgi. Tema kirjutatud kogused olid suuremad kui mulle jõukohane oli, seega soovitas 1/5 kaupa vähendada, seega võtsin lihtsalt vana kava kasutusele. Mis lihasse puutub, siis kõik on õigesti tõlgendatud, kus sa vigu näed? Söögikord 2: Kalmus: "(liha võib alati teha vahelduvalt loom, siga, kana, maks, kogus aga jääb alati samaks, ehk siis kaal on antud toorena)". Mina: "Liha võib teha vahelduvalt". Söögikord 4: Kalmus: "liha tee vahelduvalt kord loomafilee, siis kana, siis kala". Mina: "loomaliha/kana/kala/loomahakkliha". Parameetrid: 21/181/89, makrosid ei ole veel ka ise arvutanud ega teadnud, et see võiks kasuks tulla. Võtan täna käsile.
  4. Trenni ja toitumisega uuesti alustamine

    Mismõttes erinevad? Sisu ma ju muutnud ei ole, lihtsalt rookisin teksti välja, mis seal kordus ning vähendasin koguseid. Oleksin tänulik, kui veidi põhjendada jaksaksid.
  5. Trenni ja toitumisega uuesti alustamine

    Paraku maksin. Marek Kalmus koostas selle aastal 2008. Ei ole sisuliselt midagi muutnud, lihtsalt vähendasin koguseid ning üleliigse jutu võtsin välja, et kergem endal lugeda oleks. See viie muna asemel on lihtsalt trükiviga, 3 asemel peaks olema. Kava tellisin kunagi üldiselt rasvaprotsendi langetamiseks ja vormis hoidmise eesmärgiga, avatar on väga vana, ei teinud tol ajal trennigi, ei tasu seda tähele panna. Edit: Kui huvi pakub, siis kogu Mareki poolt koostatud e-mail siin muutmata kujul ka kättesaadaval: http://pastie.org/2969772
  6. Trenni ja toitumisega uuesti alustamine

    Minu viga, täiesti mõtlematult kirjutasin. Olen jep kursis, et 250-500g optimaalne, aga eks soov oleks esialgu pisut rohkem sealt välja pigistada, nt ~750g.
  7. Lugu siis üsna lihtne. Viimase paari aastaga olen 12-15kg juurde võtnud ning nüüd on plaan see ca 4 kuuga tasa teha. Alustasin toitumiskavaga, mis kunagi tellitud sai ning kohendasin seda pisut. Treeningkavaks kasutan iFitness appi soovitatud kava, postitaksin mõlemad siia, et keegi saaks ehk pisut nõu anda, kas ja mida võiks muuta. Toitumiskava: Jõusaali liigun 3 korda nädalas ning reeglina ca 2h peale hommikusööki, söögikorrad 2-4 on peale trenni. Treeningkava esimene treeninglogi: Treeningkavast nii palju, et esimese korraga võttis võhma kiirelt välja ning ülakehale/kätele jäi raskustest puudu, selle kompenseerin järgmise trenniga. Reied võttis küll läbi, eriti hungarian split squat. Tulemused pole just tugevad, ent praegu katsun vastupanuvõimet veidi tõsta ning vaikselt rohkem ette võtta. Kava peaks toimima nii, et alustades on venitus + 5min aeroobset, seejärel järjest igast harjutusest 1 seeria. Peale seeriate lõpetamist algab asi uuesti. Siht on jõuda 3 seeriani per jõusaali külastuse kohta ning raskusi vaikselt tõsta. Kui keegi näeb midagi väga jubedat, siis võib julgelt teada anda ning katsun vigade parandusi sisse viia.
  8. kõhtu trimmi!

    Noh, läks mul ka üsna kalliks, päevas 10ne karp mune, iga päev 400g liha näkku, kodujuustud jms olid põhilised röövlid.
  9. Enda toitumiskava

    Tekkis küsimus, et kuidas sa jõuad 200g putru hommikuti ära süüa? Kui kuivainena arvestada, siis 60g on üks suur kausitäis, 200g = 3.333 kaussi putru hommikuks?
  10. Mis lihas/asi?

    Mis harjutustega seda treenida saaks, peaks ju võimalik olema järelikult?
  11. Mis lihas/asi?

    Millega on siis ringidega ümbritsetud alades tegu? Ma olen 99% veendunud, et lihtsalt neerudega, aga millest see sõltub, kuidas kellelgi see nö. "joon" paista on? Olen näinud mõnedel väga kontrastset joont ja mõnedel kulturistidel nt ei ole see üldse märgatav.
  12. Muna asendus

    Kalmuselt tellisin, aga see viimane variant tundub päris hea, tänud vastuste eest, arvan, et sain, mida vaja.
  13. Muna asendus

    Mõtlesin, et foorumist võiks kiirema vastuse saada. Ning eks ma võin seda kodujuustu ja muna pressida küll To Mikk: Tean, sellepärast ka kaldkriips vahel, ega ma mõlemat siis korraga ei söö.
  14. Hommikusöök!!

    Kausitäis tatra/neljaviljaputru mingi jogurtiga, 5 muna, 3 munakollaseta või siis 200g kodujuustu munade asemel ja tass magusat teed.
  15. Muna asendus

    Tellisin omale toitumiskava, kus oli hommikusöögiks alati 4-5 muna / 200g kodujuustu. Kuna iga päev mune ja kodujuustu ei taha ka päris süüa, siis saab neid äkki millegagi aeg-ajalt asendada?
×