Jump to content

Treudenbauer

Kasutajad
  • Sisu loend

    21
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

Treudenbauer

  • Tase
    Algaja
  1. Rasvu põletav jook?

    Katsealustele anti pidevalt sedasama palmitiinhapet.Mingi iva nende uuringus on, kuna neid on 23 korda ISI web-i põhjal tsiteeritud. Aga tuleme tagasi selle juurde, et katsealuste puhul oli tegemist kümne treenimata täiskasvanuga. Selle põhjal ei saa teha kuigi kaugeleulatuvaid järeldusi. Võimalik, et nad olid näiteks taimtoidulised ja nende organismis polnud piisavalt karnitiini. Isegi kui kunagi selgub midagi täpsemalt, siis antud reklaam ei põhine hetkel kuidagi teaduslikul tööl. See rõhub faktile, et karnitiin teeb täpselt seda, mida nad lubavad, kuid seejuures jäetakse tegelikult ju ütlemata, et äkki lisatarbimine ei annagi efekti.
  2. Rasvu põletav jook?

    Jah, rottide puhul on tulemused ikka väga positiivsed. Sellele viidatud artiklile võib kõrvale panna palju neid, kus on leitud, et siiski ei tõuse rasvhapete transport mitokondrisse. Antud uuring on tegelikult esimene, mida mulle lugeda on antud, kus on midagi seoses rasvhapete kasutamisega leitud, samas oli seal 5+5 katsealust, kes olid treenimata terved täiskasvanud. Lisaks ei suuda nad päris üks-ühele tõestada suurenenud rasvhapete transporti, vaid tõdevad, et CO2 väljahingatavas õhus tõuseb, mis viitab aeroobse töö tõusule. Aga miks see tõusis, seda nad antud artiklis välja ei too.
  3. Kettaheide.

    Olen Nesterenkoga dopingukontrolli järjekorras mõne sõna vahetanud ja tundub küllalt sümpaatne sportlane. Vähe sellest, et ta on ka üle 60m heitnud, siis isiklik rekord on tal 65 ja midagi peale. Veel kaugemale on heitnud Hadadi, kes suheldes küll selline küps sportlane ei tundu, aga näe, heita on suutnud küll. Hundi puhul on tegemist minu arvates justnimelt tehnika probleemidega. Eks neid noori andekaid on palju ja tõenäoliselt mõni neist jõuab kunagi ka meeste klassis tippu. Aga tulles tagasi jõu juurde, siis võibolla oleks sobiv termin erialane jõud? Ja sellega nõustun loomulikult, et lihtsalt jõusaalis rassides arvestatavat tulemust ei saa.
  4. Kettaheide.

    Jah, pole juuniorite tasemega kursis. Aga tean seevastu päris hästi, mis toimub meeste klassis. Ja seal liigutakse hooaja jooksul suhteliselt maksimaaljõu lähedale. Mingitel hetkedel on jõuseeriates 3-5 kordust, mis pole tõepoolest puhas maksimaalse jõu treening, aga sinna kanti ta kipub juba olema küll. Absoluutne maksimum ei näita tõepoolest midagi. Tean vene kettaheitjat, kelle jõusaali näitajad on paremad kui mitmel meie mehel, kuid tulemused on vaevu 60m kanti. Siiski jään aga selle juurde, et kui enda tasemel olev sportlane kaotab mingil põhjusel olulise osa jõust, siis laguneb tehnika ka ära. See sünergilisuse jutt on muidu tore küll, aga millises väljaku spordialas me saaksime rääkida, et läheb vaja ainult ühte tüüpi jõudu? Seal on igal pool mängimine jõuõla pikkuse, rakenduvate jõudude ning kiirendustega. Üks asi on ikkagi jõusaal ja teine kõik need jännid ja sprindid ja heited erinevate vahenditega.
  5. Rasvu põletav jook?

    FatBurner on puhas reklaamitrikk ja seda soovitada antud kontekstis küll eriti arukas ei ole. Vähemasti pole ühtegi teaduslikku uuringut, mis seda tõestaks. Kui keegi subjektiivselt midagi tunneb, siis paraku sellega mind ümber ei veena. NSAID-i ja ergutite koostarbimine peaksid ainevahetust kiirendama seeläbi, et tõstetakse kehatemperatuuri ja südame löögisagedust. On suhteliselt arusaadav, et pikemas perspektiivis selline tegevus organismile hea olla ei saa. Lisaks suureneb tunduvalt oht sisemiste verejooksude ning seedetrakti haavandite tekkeks.
  6. Kettaheide.

    Ilma piisava füüsilise vormita ei ole võimalik head tehnikat saavutada. Ei oska öelda, kuidas see juunioride tasemel on, aga meeste tipus on küll nii, et kui jõudu ei ole, siis ei tule tehnika ka välja.
  7. Kettaheide.

    "Jänn ette" on selline harjutus, kus hoitakse kahe käega kuuli, ollakse näoga heite suunas, tõstetakse kuul pea kohale, langetatakse alla jalge vahelt läbi ja tagasi üles viimisel tehakse maksimaalse kiiruse ning jõuna heide ette suunas. Üheaegselt rakendatakse tööle jala-, kehatüve- ning käelihased. "Jänn taha" on sisuliselt samasugune, kuid seistakse seljaga heite suunas ja heidetakse üle pea. Kettaheitjad teevad trennis sprindilõike ka.
  8. Kettaheide.

    Kui kettaheitjatest rääkida, siis kõigi kohta ei oska küll kosta, kuid üldjuhul küll 30 täisvõimsusel heidet ei tehta. Pigem tuleb pikki heiteid 20 kanti. Tihti heidetakse kergemaid/raskemaid vahendeid (jõusaali kettad ning kuul + omad vahendid). Korra nädalas on sees jänn, sprint ja trepp. Jõusaali põhiharjutused on rinnalevõtt, kükk ja lamades surumine. Ülejäänud on vajalikud, kuid kindlaid harjutusi pole mõtet välja tuua.
  9. Silma laserlõikus.

    Olen käinud. Silmad olid ~-5. Nõuti, et oleks vähemalt 18 aastat vana ja 3 aastat ei tohtinud nägemine olla kehvenenud. Tehti igasuguseid teste, mis kinnitasid, et silmad igas muus mõttes on terved. Sel ajal muidugi juba räägiti õudusjutte, et küll sa kindlasti jääd hiljem pimedaks ja see ikka nii ohtlik ja mingeid kaugeleulatuvaid uuringuid pole tehtud jne. Olin kindlal veendumisel, et kui ma 10 aasta pärast tõepoolest pimedaks jään, siis ilmselt selleks ajaks juba osatakse silma siirata ja mina olen võitnud 10 aastat selget silmavaadet. Mina olin meie pere katsejänes, sest õel oli ~-8 ja tema ei julgenud sinna kuidagi minna. Kuu peale minu käimist läks temagi. Nüüdseks on sellest 5 aastat möödas ja jätkuvalt julgen kõigile seda soovitada.
  10. Rasked lihasevalud

    http://en.wikipedia.org/wiki/Delayed_onset_muscle_soreness
  11. Õlavigastus, millega jätkata?

    Süst võis vabalt ka veidi valesse kohta minna, siin meditsiini tase on nagu ta on. Küll aga õnnestus kohtuda riigi väljakualade kauaaegse spordifüsioterapeudiga, kes testides leidis, et liiges on terve ja stabiilne. Eelmine diclofenac oli veeslahustuv, kurnab magu märgatavalt vähem. Samuti jääb sel ajal õllejoomine ka ära, tasakaalustab veelgi ; ).
  12. Õlavigastus, millega jätkata?

    Hetkel harjutuse sooritamise ajal valus ei ole. Küll aga kokkuvõttes on järgmise päeva hommikul valusam. Õhtupoole tavaliselt valu väheneb. Raskused on siiani olnud ikka väga väikesed, täna sai kasutatud 2kiloseid hantleid. Ujumise ajal käib õlast samas piirkonnas kerge "ragin" läbi. Palpeerides tundub olevat pigem pehme kude. Pärast süsti kasutasin 5 päeva jooksul 3x päevas Cataflam nimelist rohtu (diclofenac). Külm oluliselt abiks ei ole olnud, olen kasutanud ka jäävanni. Perearsti võimalus puudub, küll aga oleks võimalik diclofenac-i edasi võtta. Oleks mõtet? Edit: ujulale on vaba ligipääs. Pigem konna kui krooli? Kui palju oleks mõistlik?
  13. Õlavigastus, millega jätkata?

    Njah, läbi valu ikkagi teha ei julge. Blokaadist on möödas juba pea kaks nädalat. Rotaatoritele teinud mõned korrad, enamasti järgmisel päeval on olnud valusam.
  14. Õlavigastus, millega jätkata?

    Et asja mitte väga keeruliseks ajada, siis ütleme, et õlaliigeses on põletik. Täpsemalt ilmselt akromio-klavikulaarliigese pitsumine, mis ühtlasi hõlmab deltalihase, võimalik, et ka biitsepsi kinnituskohta.
  15. Vasakul õlal pitsumissündroom. Valu täielikult kadunud ei ole ja selles osas ka suurt enam midagi ette võtta ei oska. Oleks vaja hakata sooritama õlga tugevdavaid harjutusi. Eelkõige õlastabilisaatoreid, rotaatoreid ja ilmselt ka romblihast. Praeguseks olen suure usinaga praktiliselt ainult jalgu ja alaselga treeninud, aga ei jõua enam ainult neid teha ja sooviks tasapisi õlaga alustada. Oskab keegi äkki konkreetselt midagi soovitada?
×