Jump to content

m.l.d.

Kasutajad
  • Sisu loend

    14
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

m.l.d.

  • Tase
    Algaja
  1. kõht

    Aeroobne õige pulsisagedus on 220, miinus vanus, korrutada 70%. 120/80 - on tavaline, normaalne vererõhk:) Ja ega sa sellele aeroobsele pulsile kuidagi kobades ja midagi aimates ikka pihta ei saa?! Osta endale pulsikell ja hakka tasapisi õppima ning oma pulssi jälgima. Kui saad asjale pihta, siis rasv sinu kõhul põleb särinal ja 3 - 5 kuu pärast aimad six-pac-i. Ja kõhtu pole üldsegi mõtet igapäev teha, 2-3 korrast(ja kvaliteetselt) nädalas on küll.
  2. söögid

    Las ma arvan, soovid kaalulangetada ja rasvast vabaneda? Tubli, aga rasv põleb süsivesikute tules ja mitte jõusaalis, vaid aeroobsel reziimil liikudes! Teed vea, kui loobud täieikult süsivesikutest ja rasvast(omega 3 rasvad ja külmpresiitud oliiviõli on organismile lausa vajalikud, kui mitte öelda asendamatud) Ja kui süsivesikud ära jätad, millest sa siis energiat saad? Aga vastus sinu küsimusele on siinsamas lehel, võta ülevalt tööriistade alt kaloriarvuti ja hakka asja uurima. Nt. 100g kanafileest saad 22g valku, 0g sv ja 3g rasva. 100g lahjat kohupiima annab 18g valku, 1g sv ja 0g rasva. Ja kui süüa hakkad tegema, siis pigem hauta, keeda, keeda aurus, grilli, aga ära prae rohkes rasvas. Jõudu!
  3. homne Eesti Karikas

    Tere kõigile, kes orgunniga seotud. Hakkasin uurima, mis ja kuidas, mõte oli minna terve perega - kurb üllatus, piletivariandid on 100.- per. nägu ja 50.- kuni 6 aastane laps!? Kui mul poisid olid 4 ja 6 puudus igasugune huvi nendega kuskil käia, kuna mingist süvenemisest toimuvasse ei saanud juttugi olla, lapsed ikkagi. Nüüd kus poisid on 11 ja 9, juba nagu võiks, poisse harida, aga kus on perepilet? Ettepanek järgmisteks ürituseksks; 2 täiskasvanut ja 2 (3)last, 250.- 2 täiskasvanut ja 1 laps, 200.- 1 täiskasvanu ja 2 last, 200.- vms. Kui tahate ala propageerida, peate paindlikumad olema. Terve pere sportlikud eluviisid neelavad niigi üsna olulise osa pere eelarvest ja homme lähen kahjuks Otti - Marekut üksi vaatama. Samas müts maha nende ees, kuna kõige rohkem vaeva ja vaimujõudu nõudev ala, on millegipärast üsna kasinalt võistlusspordina tasustatud, nii meil kui laiemalt, HUVITAV MIKS?
  4. Mida teen valesti?

    Hei Gerli! Ma ei saa üldse aru, kirjutad, et eesmärk on sul, "hoida keha vormis", aga treemid nagu tippsportlane(kaua juba või?) Aeroobset mahutreeningut tuleb 85-90 tundi kuus...+ jõud ka lisaks??? Kristina ?migun ei tee ka nii palju! Ja väidad, et 1400 kcal-iga saad läbi - kahtlane. Füsioloogiliselt pole see pikemat aega reaalne - lõpeta kohe ära, või LÕPETAD HAIGLAS. Keha vormis hoidmiseks piisab skeemist 2+3, või 3+2, st. 3 päeval jõudu ja 2 aeroobset, või vastupidi. Kas sul oma(eraelu) polegi, millal viimati lille nuusutasid või niisama relax-isid:)?
  5. olex nõu vaja

    On pakkuda roostevabast terasest 6l keedupott P.S. Väike soojendus homseks:)
  6. Mis parim tee maha võtmiseks?

    Ma olen kogu oma varasema teadliku elu ainult aeroobset trenni teinud, nüüd olen lisaks ka ca. 2a jõusaalis käinud - meeldib. MARCU-l on sutsu valesti läinud tõesti, st. paljud sörkijad lähevad sujuvalt peale 15-20 min. jooksul üle anaeroobsesse tsooni(kui org. on mõnusalt soe), tõstetakse endale märkamatult tempot, pulss läheb lakke, kasu on null ja järgmine jooksukord algab valusate lihastega-piimhape on oma jälje jätnud. Pulsikell aitab siin tõesti, aga kaalu langetamiseks peaks ikka sutsu rohkem kui 30 min. sörkima, kuna just see peaks väidetavalt olema piir, kui organism kasutab energia tootmiseks ära veres ja lihastes vabalt ringlevad süsivesikud ja edasise töö jätkamiseks tuleb minna muude energiaallikate kallale. Nüüd kui pulss on kõrge = anaeroobne töö, minnakse maksas talletatud glükogeeni kallale(see pole eesmärk ja erialasesse lõigutreeningusse), kui jätkata aeroobselt, algab energia tootmine, jätkuvaks tööks, rasva arvelt. Õige aer. pulss oleks 220, miinus vanus, korda 70%, nt. 220-40, korda 70% = 126 l/m. Ja uskuge mind seda, pulssi on üsna raske hoida(siin tulebki appi pulsikell), justnimelt raske, sest endast vähegi lugupidav spordimees nii aeglaselt ju ei liigu, aga kui tahate alla võtta, siis tuleb ära kannatada:) Enda kogemusest võin öelda, et kui on korralik aeroobne põhi all(süda koormustega harjunud) siis on jõusaalis üsna lihtne, vaatamata sellele, et olen aeroobset trenni vähendanud poole võrra, olen endiselt üsna kuiv ja lisanduv lihasmas, mis juurde tuleb on KOHE ka näha. Meil näeb enamasti jõusaalides vastupidist pilti, mehed rassivad nii mis hirmus, higi tilgub ojadena, jõudu tuleb küll juurde, aga proportsioonid ei muutu. Ja ärge olge naiivsed, see "vöö" mis on ikka 10-15 aastaga külge söödud, ei lähe jõusaalis imeväel kuhugi. Järelikult; * Muutke toitumist * Tehke aeroobset 3-4 korda nädalas, rohkeem kui 30 min. * Ostke pulsikell * M.M.-il on õigus, peale trenni, tuleb üsna ruttu süüa, üks kiire süsivesik
  7. Energia!

    Järelikult ei peitu tõde, mitte viinas vaid korralikus puhkuses. Tõsi ta on, et vaatamata paaritunnistele treeningutele, jätkub und 5, 6 tunniks, harva 7. Unerohtu päris võtta ei tahaks, mis aitaks kauem magada(välja puhata)? On kellegil mingi nõks unetutele?
  8. Energia!

    Kas lisaks energiale, on viinas veel midagi kasulikku? Äkki keegi vaidleb vastu või poolt, aga endal on selline kogemus(juhtub harva), aga olen selle peale mõtlema hakanud. Nimelt kui mõnel L. olen õhtu-öö jooksul ca. 200-250 g viina ära libistanud, siis magan enamasti peale seda nagu laps 10-12 tundi, P. ärgates pole ei peavalu, ega süda paha. Libistan siis ära ca. 2 l mineraalvett ja kui E. jõusaali lähen, on ikka väga hea tunne, pole ükski kõõlus, ega lihas valus, jõudu on nagu loomal jne. Millest see tuleb? Ja ärge palun tulge rääkima, et ma olen AINUKE!
  9. Energia!

    Kui juua 100g viina, süüa peale 100g seeni ja 100g sellerit, siis olen sanud 234,6 Kcal, millest valku kokku 1g, Sv. 0g ja Rasva 0g...! Millest sellisel juhul tuleb 234, 6 Kcal? Minu mäletamist mööda andis 1g valku 4,1 Kcal.
  10. Hüppeliiges

    Sama lugu siin, olin enne seda samuti 2a. jõusaalis käinud ja siis selline trauma. Võttis kurvaks küll, aga igal asjal on ka teine ots, sellest lõpus. Nüüd aga mõned soovitused ja tähelepanekud; * Miski pole nii hull, kui alguses paistab ! * Üldhaiglate traumapunktid on "loomaaia" filiaalid... * Peale "loomaaiast" saadud kipsi, ei ole kõik OK! * Näita, räägi veel 2-3 arstiga (spordiarst, kirurg) * 90 % juhtudest on kips valesti pandud (hüppeliiges pole külgede poolt toestatud) * Ära mine kõige tuntuma spordiarsti juurde. Sinu oma raha eest, sulle plaanitud 15 minutist, tegeleb ta sinuga 3 ja ülejäänud aja annab mobiilga nõu a`la erkinoolele. * 3 aastaga 20 kg juurde võtnud nooruke perearst ei ole spordiarst, ennustab sulle sportliku karjääri lõppu. * Otsi üles rublaajal hariduse saanud pensionieelikust kirurg, kes on selliseid vigastusi ka siis ravinud, kui marlit ja kipsi lihtsalt ei olnud! * Kuni kannad kipsi(mina 4 nädalat), oled sa sportlane edasi, spordiala nr. 1, on MALE ja nr. 2, on KABE. * Kipsis jalale maitseb hästi; rasvane kala, sibul ja petersell ning toidulisand, glükoosamiin a`500 mg päevas. * Kui kips ära, on spordiala nr.1, JALGRATAS, nr.2, UJUMINE, nr.3 MALE. * Jutud, et jõusaal ei ole hea, ei pea paika, ise ronisin nädal peale kipsi kohale ja 2 nädalat tegin 25 - 30% raskustega, traumale eelnenud perioodist, kerge valu piirini(valehäbi suru maha, Sina pead selle jalaga elu lõpuni elama) * 8 nädala pärast olin saavutanud 75%, ikka kerge valu piirini. * Endiselt on spordiala nr.1, JALGRATAS, nr.2, UJUMINE, võrdselt JÕUSAALIGA. KOLMIKHÜPE ei ole veel sinu ala! * Minu jaoks on asja kõige paremini edasi viinud säärepink istudes, ka nüüd kerge valu piirini, kuigi raskused on juba + 30 % vigastusele eelnenust. Kipsist on 6 kuud. * Pealesunnitud puhkus (5 nädalat) tuli suurepäraselt kasuks, lihas on heas toonuses, kõik jõunäitajad on kasvanud * MALE ja KABE on ikkagi SPORT. * Inks, homme lähed jõusaali!
  11. Tüdruksõber

    Olari, sa muudkui rõhutad, et Sina tahad, Sina püüad... Kas sa oma tüdruku käest üldse oled küsinud, mida ta ise tahab ja kas see üldse sport peab olema, samuti võid küsida, mis on need kaalutlused, et ta ennast "näljutab" - kui saad nendele küsimustele vastused, siis langeb võib-olla sinu poolt püstitatud eesmärk üldse ära. Kujuta, ette olukorda, kui sinu tüdruk, leiab, et sa paindus kehvalt ja hakkab sulle balletikooli tunde orgunnima!? Aga sinu eesmärk pole üldse jala kaelataha painutamine, või pole see sulle olulune - kas läheksid? Olulisem kaalust/pikkusest on tüdruku iga 18, tean paljusid, kes on 5-8 aastat regulaarselt trennis käinud, aga eluperioodil 17-20 aastat lõpetatakse asi ära nagu poleks kunagi midagi tehtudki. Hiljem küll, heal juhul naastakse spordi juurde, aga küpsema ja endale aruandvana - ja teadmisega "MIDA TA ENDA JAOKS TEHA TAHAB" Seega võta rahulikult, püüa suunata, aga ära sunni ja kõik polegi loodud spordi jaoks, võibolla pole ka sina tema jaoks. Mina üritasin samuti enda omale ujumist õpetada, oleks peaaegu lahku läinud, ega see ujumine nüüd nii tähtis ka pole !!!
  12. unetus .....

    Kamakas, unusta hiline treening, see on sinu bioloogiline rütm, millele sellise trenniajaga koledal kombel kurja teed, kevadeks, kui teised säravad, on sinust saanud hallikas-rohelise näoga jõmm. Kunagi käisime õhtuti samal ajal kossu mängimas 3 korda nädalas, lõpetasime kah ca. 21.30 ajal. Magama jäin samuti 2 ajal öösel, kuu aja pärast ei jõudnu midagi teha, keegi ei tahtnud minuga rääkida(olin kuri ja pahane) ja ise ka polnud huvitatud treenimisest suhtlemisest. Juba paar aastat, lõpetan trenni kõige hiljem 19.00 ja enesetunne on suurepärane.
  13. Jooks ja pulss

    Kuule Menthat! 1.sept küsid nõu ja 4.sept kaal juba langeb ilusti !!! Pea nüüd hoogu, sa kas nälgid või teed ülemõistuse palju, keegi ei alusta tunniste treeningutega kaalu maha võtmiseks. Varsti oled üle keha valus, järjest hakkavad valutama põlved, puusad, hüppeliiges ja 1 kuu pärast(20-25trenni) oled sellest kõigest nii väsinud, et sinust saab spordivihkaja. Kui ainult sörk viib pulsi 160 l/m siis on sul südamelihas ikka väga nõrk ja hapnikutarbimisvõime olematu. Minu nõuanne: kui kõnnid, alusta üle päeva 15-20 min. kaupa ja nii 3nädalat järjest, siis lisa iga järgneva 3 nädala kohta 5 min., ainult nii ei koorma sa südant ja mis kõige tähtsam liigeseid ja kõõluseid üle. Sest teatavasti on kõõlustes ainevahetus kordades aeglasem võrreldes lihastega ja Sinu puhul vigastuste oht väga suur. Alles 6 - 8 kuuga pead jõudma koormusteni, millega sina alustasid ja selleks ajaks on sul kaal kah nagu imeväel õigeks loksunud. Ära unusta peale treeningut kerget venitust. Vahelduseks sõida ka ratast, nädalas korra käi ujumas ja talvel suusata, nii ei tapa rutiin Sind ära. JÕUDU!
  14. kõhulihaste väljatoomine

    Kõik vastajad jätsid ühe pisiasja märkamata ja nimelt, noormees v. neiu ON 180 cm pikk ja kaalub 63 kg !!! Missivõistlustel osalejatel EI OLEGI KÕHULIHASEID. Alusta sellest, et söö kõigepealt kõht täis ja siis söö see ka teist korda täis, kui nüüd on peeglist juba kõhtu näha siis alusta treeninguid... Mida ei ole olemas seda ei saa ka treenida.
×