-kristomikk- 0 Report post Posted February 2, 2011 (edited) Mida siis süüa et lihased saaks vabalt areneda. Millised söögid ja joogid siis oleks kasulikud ja millised oleks välistatud trennitegijatele, see muidugi ei tähenda et kõik trennitegijad ainult süsivesikuid ja valkusid sisaldavadi toite söövad. Ja millised toidud , söögid sisaldavad süsivesikuid (sahhariisid) ja valkusid?KASULIKUD PIIM KOOS MEEGA LIHA NELJAVILJA PUDER MUNA KODU JUUST KEEFIR KOHUPIIM JUURVILJAD JA PUUVILJAD RIIS TATAR APELSIINI MAHL , ÕUNA MAHL jne PROTEINIIPULBER Tean et apteegist saab muscle pro7 ja taplette , taplette ei soovita ostaVÄLISTATUD MAKARONID vbKellel on veel midagi lisada see lisagu julgelt XD Edited February 2, 2011 by -kristomikk- Share this post Link to post Share on other sites
Viiking 0 Report post Posted February 2, 2011 Riis ja tatar välistatud?! Share this post Link to post Share on other sites
-kristomikk- 0 Report post Posted February 2, 2011 Riis ja tatar välistatud?!Tänud , kohe teen väiksed muudatused. Share this post Link to post Share on other sites
LB 0 Report post Posted February 2, 2011 Mille järgi sa need võtsid ? ses suhtes et sai on hea aga samas makaronid on halva all jne, veidi imelik. Share this post Link to post Share on other sites
-kristomikk- 0 Report post Posted February 2, 2011 Mille järgi sa need võtsid ? ses suhtes et sai on hea aga samas makaronid on halva all jne, veidi imelik. anna nõu , kui mul mälu ei peta siis ikka soovitatakse igalpool sepikut nt piimaga süüa. Share this post Link to post Share on other sites
haamer 0 Report post Posted February 2, 2011 Need kollased tavalised makaronid kust kõik hea välja võetud on ilmselt jah aja ja raharaisk..aga täisteramakaronid ja selliseid ei tohiks küll pahad olla... Share this post Link to post Share on other sites
-kristomikk- 0 Report post Posted February 2, 2011 Need kollased tavalised makaronid kust kõik hea välja võetud on ilmselt jah aja ja raharaisk..aga täisteramakaronid ja selliseid ei tohiks küll pahad olla...okei , olen teadlik Share this post Link to post Share on other sites
jrx 142 Report post Posted February 2, 2011 "hea" ja "paha" eksisteerivad ainult mingis võrdluses ja mingis kontekstis. Hea ja paha MILLE JAOKS? Mis on eesmärk? Share this post Link to post Share on other sites
Taavi701 8 Report post Posted February 3, 2011 Tekkis sama küsimus, mis jrx'il. Asja ei saa nii must-valgelt vaadata. Share this post Link to post Share on other sites
fortuna.9 0 Report post Posted February 5, 2011 (edited) Makaronid kuuluvad sinna samma kus on riis ja tatar. Makaronid on kiired süsivesikud. Jogurt pidavat olema toode mis imendub aeglaselt, mis on ka hea. Edited February 5, 2011 by fortuna.9 Share this post Link to post Share on other sites
Kristjan-Johannes Konsap 566 Report post Posted February 5, 2011 Makaronid kuuluvad sinna samma kus on riis ja tatar. Makaronid on kiired süsivesikud. Jogurt pidavat olema toode mis imendub aeglaselt, mis on ka hea.Arvad et jogurt, mis on põhimõtteliselt suhkrupomm, on ikka nii palju parem süsivesikuallikas kui makaron?Parimad aeglased süsivesikuallikad: pruun riis, tatar. Share this post Link to post Share on other sites
gmaster 302 Report post Posted February 5, 2011 (edited) Makaronid kuuluvad sinna samma kus on riis ja tatar. Makaronid on kiired süsivesikud. Jogurt pidavat olema toode mis imendub aeglaselt, mis on ka hea.imendub aeglaselt, aga mis sa selle suhkruhunnikuga seal sees peale hakkad, mis kohe veresuhkruga mängima hakkab?massilisamiseks v kohupiima peale jah, aga muidu...?Kirp jõudis ette:D Edited February 5, 2011 by gmaster Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted February 5, 2011 Arvad et jogurt, mis on põhimõtteliselt suhkrupomm, on ikka nii palju parem süsivesikuallikas kui makaron?Parimad aeglased süsivesikuallikad: pruun riis, tatar.,... kaerahelbed. Share this post Link to post Share on other sites
haamer 0 Report post Posted February 5, 2011 Kas üldiselt tund - poolteist tundi ennem trenni on seega pruun riis, tatar, maisimanna, kaerahelbepuder koos millegi proteiinirikkaga hea ?Ja kiired süsivesikud peale trenni nagu näiteks banaan, rosinad, suhkur... Share this post Link to post Share on other sites
jõuents 1 Report post Posted February 5, 2011 (edited) Rosinad ja suhkur sobivad ainult siis kui tahta MASSI juurde saada mitte aga võimalikult palju rasvavaba massi. Aga ei tea kumb teemaalgataja eesmärk on?! Soovitaks süüa koguaeg aeglasti imenduvaid süsikaid. Kasulikud toidud on kõik töötlemata ja kuivatamata toidud, aga see oleneb jällegi eesmärgist. Nendeks on siis: juurviljad, puuviljad, täistera ja piima tooted, kala, liha, muna. Edited February 5, 2011 by jõuents Share this post Link to post Share on other sites
fortuna.9 0 Report post Posted February 5, 2011 Arvad et jogurt, mis on põhimõtteliselt suhkrupomm, on ikka nii palju parem süsivesikuallikas kui makaron?Parimad aeglased süsivesikuallikad: pruun riis, tatar.Said valesti aru. Ma lihtsalt lisasin juurde, et jogurt on aeglase imendumisega süsivesik. Share this post Link to post Share on other sites
Kristjan-Johannes Konsap 566 Report post Posted February 5, 2011 Said valesti aru. Ma lihtsalt lisasin juurde, et jogurt on aeglase imendumisega süsivesik.Eino jah, aga igatahes ei saa seda nii ühekülgselt vaadata. Ma ei peaks jogurtit üldse toiduaineks, vaid juba valmistooteks. Ja valmistoitude GI sõltubki koosnevatest toiduainetest ning erineb iga üksiku toitaine GI-st. Jogurtis olevad süsivesikud on ikka kiired, aga jogurti madal GI on ilmselt tingitud rasva jms sisaldusest. Suhkrule võib ka seapekki juurde süüa, et seedimist aeglustada. See ei tähenda, et suhkur ega see kooslus kasulik söök oleks. Share this post Link to post Share on other sites
gmaster 302 Report post Posted February 6, 2011 Said valesti aru. Ma lihtsalt lisasin juurde, et jogurt on aeglase imendumisega süsivesik.aeglase imendumisega: jah"kasulik": eiMa mõtlesin et teema oligi kasulikest ja mittekasulikest.Aeglase imendumisega ei võrdlu alati heaga. Rapsiõli imendub ka aeglaselt. Share this post Link to post Share on other sites
matjusm 24 Report post Posted February 6, 2011 Kui eesmärk on see et lihased saaksid "vabalt areneda" ehk et soov on massi kasvatada, siis tuleb palju süüa ning midagi otseselt välistada pole vaja. Mulle selle pärast meeldib olla füüsiliselt aktiivne ja massiperioodil: saab suhteliselt süüdimatult õgida sest niigi raske on ainuüksi kehakaalu hoida. Muidugi igasugust ülirasvast jama pole ka mõtet sisse ajada kuid end nüüd väga palju piirama ka ei pea kui neid kaloreid ikka kulub. Share this post Link to post Share on other sites
haamer 0 Report post Posted February 6, 2011 (edited) Mina soovitaks väga Quinoad ja Amarantit.Saab neid ökopoest.. kallid on aga väga head asjad.Kõrged proteiinisisalduses, kiudainetes ja väherasvased. Quinoa kohta video üleval.// Ise näiteks teen suure portsu valmis ja panen külma kui alles jääb, hea mitu päeva võtta.Segan ''Tomati murskkaga'' (selline tükeldatud tomatipasta vms) ja spinatiga ja väga hea on !'Soovitan soojalt ka Quinoast ja Amarantist wikipediast lugeda... saate aru kui heade asjadega tegu on Edited February 6, 2011 by haamer Share this post Link to post Share on other sites
Kristjan-Johannes Konsap 566 Report post Posted February 6, 2011 Mina soovitaks väga Quinoad ja Amarantit.Quinoad olen ise ka proovinud. Väga huvitav ja vaheldustpakkuv. Meenutas kalamarja, aga seetõttu, et segasin kalamaksaõli hulka. Tekstuur on aga ikka selline sõmer, nagu väiksed idudega seemned. Ega igast poest seda ei saagi vist, ostsin ka oma lemmik ökopoest. Share this post Link to post Share on other sites
haamer 0 Report post Posted February 6, 2011 Kui on selline asi nagu armastus toidu vastu, siis mul on just see seoses Quinoaga, alates esimesest kokkupuutest on olnud absoluutselt top #1 ja ajaks kasvõi iga päev seda näost sisse kui rahakott paksem oleks.Muidu Quinoad ja Amarantit soovitaksingi just segada näiteks sellega:Selline paljude erinevate valikutega peaks olema igas suuremas toidupoes saadaval vist, teeb väga maitsevaks ja meeldivaks selle. Share this post Link to post Share on other sites
-TANK- 54 Report post Posted February 7, 2011 Ma soovitan teil vaadata filmi Food Inc. Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted February 7, 2011 Said valesti aru. Ma lihtsalt lisasin juurde, et jogurt on aeglase imendumisega süsivesik.Väga põnev Jogurt on jogurt ja süsivesik on süsivesik. Naturaalse jogurti süsivesiku (laktoosi) sisaldus on ligikaudu 2 %. Kas te seda mõtlesitegi? Share this post Link to post Share on other sites
Jumal666 0 Report post Posted February 7, 2011 kas mitte veregruppi järgi ei vaadata seda mis on kasulik ja mis kahjulik???? Share this post Link to post Share on other sites