Jump to content
kassu64

LEIB

Recommended Posts

Mis on Teie arust tervislikum/kasulikum leib ? :D

K6ige kasulikum on idandatud teradest ja madalal kuumusel (n8 p2ikesekuivatatud) leib.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jaa. Olen ka söönud äia-ämma juures pätsi seda mahe öko musta leiba, oli päris maitsev. Poes kahjuks ei ole kohanud.

Tallinnas müüakse aeg-ajalt Prismas seda. Olen ka ostnud, kui letil näinud olen. Samast seeriast on väga head ka kuklid, neid olen ka ostnud.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ise söön kõige rohkem Jassi seemneleiba, Fazeri ja Leiburi täisteraleivad on ka aeg-ajalt menüüs olnud. Viimasel ajal olen proovinud ka neidsamu ökotooteid: odrasepik on minuarust lihtne aga hea. Toda rukkileiba olen ka proovinud, maitset küll ei mäleta. Hetkel võtsin öko musta leiva: pole sugugi paha. Alati ei pea normaalse maitse saamiseks igasugust jama toote sisse panema.

Share this post


Link to post
Share on other sites
"mahe margariin, mahe suhkur"

:D

Leitakse ikka v6imalus... :D Rahva soovidele vastu tulles!

Share this post


Link to post
Share on other sites
"mahe margariin, mahe suhkur"

:D

Mina tõin sellele viitava lingi:

Mahe (öko) rukkileib:

Käsitsitöö, pärmita, suhkruvaba,

laktoosivaba, ei sisalda säilitusaineid.

Paluks mitte segi ajada. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma teen ise leiva.. teiste tarbeks paneks ka kööki leivale sildi:

käsitsitöö,

pärmita, naturaalsel juuretisel,

suhkruvaba,

laktoosivaba, ei sisalda säilitusaineid

Kui poest ostan, siis ka tavaliselt Jassi Seemneleiba, Leiburi täisteraleiba või Fazeri täisteraviile. Aga kui küsimus on milline on parim/tervislikum, siis ma neid küll ei nimetaks. Noh, etemad ikka, kui enamus poeleibadest.

Minu meelest ka kõige parem ise teha, seemnete ja pähklitega, täisterarukkijahust, ilma suhkruta. Juuretisega.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mina tõin sellele viitava lingi:

Mahe (öko) rukkileib:

Käsitsitöö, pärmita, suhkruvaba,

laktoosivaba, ei sisalda säilitusaineid.

Paluks mitte segi ajada. :D

Palun meid mitte n6rgam6istuslikeks pidada...

Veebilehekylg pakkus lihtsalt meelelahutust.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ma teen ise leiva.. teiste tarbeks paneks ka kööki leivale sildi:

käsitsitöö,

pärmita, naturaalsel juuretisel,

suhkruvaba,

laktoosivaba, ei sisalda säilitusaineid

Kui poest ostan, siis ka tavaliselt Jassi Seemneleiba, Leiburi täisteraleiba või Fazeri täisteraviile. Aga kui küsimus on milline on parim/tervislikum, siis ma neid küll ei nimetaks. Noh, etemad ikka, kui enamus poeleibadest.

Minu meelest ka kõige parem ise teha, seemnete ja pähklitega, täisterarukkijahust, ilma suhkruta. Juuretisega.

T6sta toitev22rtust. Idanda nisu v6i rukkiteri...n2iteks. 700 g p2tsi sees v6iks olla julgelt klaas idandatud teri. ...v6i lisa leivataignasse linaseemneid, kanepiseemneid vms jne. Pikemat aega lisan ka rukkilinnasejahu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Palun meid mitte n6rgam6istuslikeks pidada...

Veebilehekylg pakkus lihtsalt meelelahutust.

Ma ei vaadanudki mingit linki. Mingi segadus tekkis. Ei kirjutanud üldse pahapärast eelmise postituse eeskujul :D

T6sta toitev22rtust. Idanda nisu v6i rukkiteri...n2iteks. 700 g p2tsi sees v6iks olla julgelt klaas idandatud teri. ...v6i lisa leivataignasse linaseemneid, kanepiseemneid vms jne. Pikemat aega lisan ka rukkilinnasejahu.

Kuidas ma neid idandan? Okei, uurin asja välja B)

Ise olen lisanud linaseemneid ja päevalilleseemneid, viimati ka seesamiseemneid. Ühe korra tegin kreeka pähklitega. Jahu sain ühekorra ka täitsa hansalaadalt ehtsalt ökotalunaiselt. Muidu lepin sellega, mis poodidest kärmelt kätte saab.

Enamusel inimestest kukuks silmad koobastest välja, kui näeksid palju ma leiba söön. Mul muud süsivesiku allikad praktiliselt üldse peale ei lähe. Leiburi Ruks`ist käin suure kaarega mööda, miski tobe maitse on sellel. Vb mulle ei meeldi köömned, vb ei kannata seda leiba hoopis põhimõtteliselt koleda nime pärast. Must seemneleib on minu meelest ka päris hea maitsega ja paljude seemnetega. :D Tegelt meeldib mulle leiba lõigata, omakäega.. ja ma olin nagu õnnemullis kui kunagi ka Muuli leiba ostsin, röstisin ja meresoolasin. Meeldis rohkem kui nii mõnigi täisterarukkileib.

See teema juba märksa laiem, kui ainult parim/kasulikum leib. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kuidas ma neid idandan? Okei, uurin asja välja :D

Ise olen lisanud linaseemneid ja päevalilleseemneid, viimati ka seesamiseemneid. Ühe korra tegin kreeka pähklitega. Jahu sain ühekorra ka täitsa hansalaadalt ehtsalt ökotalunaiselt. Muidu lepin sellega, mis poodidest kärmelt kätte saab.

Enamusel inimestest kukuks silmad koobastest välja, kui näeksid palju ma leiba söön. Mul muud süsivesiku allikad praktiliselt üldse peale ei lähe. Leiburi Ruks`ist käin suure kaarega mööda, miski tobe maitse on sellel. Vb mulle ei meeldi köömned, vb ei kannata seda leiba hoopis põhimõtteliselt koleda nime pärast. Must seemneleib on minu meelest ka päris hea maitsega ja paljude seemnetega. B) Tegelt meeldib mulle leiba lõigata, omakäega.. ja ma olin nagu õnnemullis kui kunagi ka Muuli leiba ostsin, röstisin ja meresoolasin. Meeldis rohkem kui nii mõnigi täisterarukkileib.

See teema juba märksa laiem, kui ainult parim/kasulikum leib. :D

Kaarli talu terad on mul seniajani hästi idanenud. Oleneb, kuidas neil kuivati töötab.

Leotad teri... miski 24 h siis kallad vee ära ja loputad neid...ja jätad sellisesse nõusse, kus nad ei kuiva ära ja saavad õhku. 2 korda päevas pead loputama. Järgmisel päeval on idujuured väljas... siis külmkappi.

Mina söön ka oma leiba...nii kuidas pähe tuleb ja toidupäevikusse kannan nö tagasivaatena.

Jahu on oluline...liiga peen jahvatus on kuradist :P Olen isegi kaalunud isejahvatamist. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kui päris suureks idandamise fänniks hakkad, siiis siit saab osta ka vajaliku nõu, mis vähema koguse jaoks tegelikult täiesti ebavajalik on :D seal erinevad seemned ja oad ka, mida saab idandada.

http://www.vianaturale.ee/epood/?p=product...-idandamisn%F5u

Sain ka üle pika aja korraliku leivaga hakkama (päevalilleseemne+linaseemne). Juuretise tegin ise keefiriga. 2 esimest pätsi läks aiataha, sest mõtlesin, et teen suhkruvaba, ja maitse polnud teab mis hea, pealegi ei kerkinud ka üldse. 3 päts sai juba väga hea, aga siiski pisukese suhkruga. Millega veel saaks leiba magustada peale suhkru?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×