Jump to content
marti384

Kuidas arvutada LIHA kaloreid

Recommended Posts

Tere.

Otsisin netist aga ei leidnud rahuldavat vastust..ehk siin keegi teab.

Lugu selline et sai pannile pandud u 300 g marineeritud sea sisefileed koos natukese õliga. Peale praadimist oli liha järgi jäänud u 220 grammi ja panni põhja märgatav kogus lihast välja tulnud vedelikku.

Segadust tekitab mis valmidusastme liha ja millise koguse kohta ma nüüd kaloreid pean arvutama? Kas 300 või 220 grammi kohta? ja kui palju üldse praadimine/küpsetamine, marinaad ja natuke rasvainet praadimisel muudab toorliha kaloraazi ja vastavate toitainete kogust 100s grammis?

Tänud vastajatele

Edited by marti384

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huvitav küsimus!

Ise arvan, et eks see väljakeev osa on lihtsalt koevedelik ning toiteväärtus jääb samaks ..vb rasva ka imbub välja :). Ma arvan, et neid väärtusi tuleks ikka toore liha massilt arvutada ...sest on inimese enda asi kuidas ta seda töötleb - kas järab toorelt sisse või vinnutab 3x kergemaks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tere.

Otsisin netist aga ei leidnud rahuldavat vastust..ehk siin keegi teab.

Lugu selline et sai pannile pandud u 300 g marineeritud sea sisefileed koos natukese õliga. Peale praadimist oli liha järgi jäänud u 220 grammi ja panni põhja märgatav kogus lihast välja tulnud vedelikku.

Segadust tekitab mis valmidusastme liha ja millise koguse kohta ma nüüd kaloreid pean arvutama? Kas 300 või 220 grammi kohta? ja kui palju üldse praadimine/küpsetamine, marinaad ja natuke rasvainet praadimisel muudab toorliha kaloraazi ja vastavate toitainete kogust 100s grammis?

Tänud vastajatele

Kusjuures ma olen alati arvutanud valmis tehtud liha järgi( mis tegelikult pole õige ). Seega kui ise arvasin, et sõin 30g valku siis sõin hoopis 60g. Nüüd läheb raha tunduvalt vähem, kuna arvutan toore massi järgi :)

Lisaks selle ka ära, et kasutan liha praadimisel ainult vett mistõttu jääb liha mahlasem. Lihale ei teki kõvemat koorikut ka peale.(igalt poolt pehme)

Edited by Lev

Share this post


Link to post
Share on other sites

kui ma praen ilma rasvata kalkunikintsu hakkliha, siis sellest imbub päris suures koguses vedelikku (rasva?) välja...

kui palju selle liha rasvasisaldus muutub siis, kui see vedelik eemaldada? või kas üldse muutub?

Share this post


Link to post
Share on other sites

See kõik oleneb ju sellest, et kaua sa praed / mis kuumusel sa praed / kuidas sa praed / millega sa praed jne. Väga keeruline nõnda hinnata.

Edited by htilga

Share this post


Link to post
Share on other sites
kui ma praen ilma rasvata kalkunikintsu hakkliha, siis sellest imbub päris suures koguses vedelikku (rasva?) välja...

kui palju selle liha rasvasisaldus muutub siis, kui see vedelik eemaldada? või kas üldse muutub?

Rasvata kalkunikintsust ikka väga rasva välja ei pigista. :blink:

Aga üldjuhul kõik mis välja voolab kalla toidu peale pärast tagasi - nii on kindel värk. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

selles mõttes, et ta sisaldab toorainena 19g rasva 100g kohta ja panen ta ilma õlita praadima, sest sealt tuleb niigi rasva küllalt vällja

sorry, et kehvasti sõnastasin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×