Jump to content
Troll

Vadakuvalkude erinevus

Recommended Posts

Oskab keegi vastata küsimusele kui suur vahe on tegelikult vadakuvalgu kontsentraadi ja isolaadi vahel?

Ei ole ise suutnud kuskilt leida adekvaatset vastust kas ka tegelikult ja siis kui palju isolaat on kontsetraadist parem.

Hinnavahe neil 1,6x (ei viitsinud valgu sisaldusi vaadata, see tõenäoliselt teeb hinnavahe natuke väiksemaks).

Tootmises neil töenäoliselt suurt hinnavahet pole.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Isolaat on puhtam, st vähem rasva ja laktoosi ehk rohkem seda mida ostad, sellega seoses ka imenduvus veits parem. Niisama harrastajale suurt vahet ei ole kumba võtta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ok, ei tea palju see 1 gramm rasva rohkem annuse (ka isolaadis on rasva) kohta seda imendumist siis mõjutab?

Oletame et on 100% puhas isolaat ja 100% puhas kontsentraat, kas on kuidagi ära tõestatud nende effektiivsuse vahe?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ok, ei tea palju see 1 gramm rasva rohkem annuse (ka isolaadis on rasva) kohta seda imendumist siis mõjutab?

Oletame et on 100% puhas isolaat ja 100% puhas kontsentraat, kas on kuidagi ära tõestatud nende effektiivsuse vahe?

kontsentraat ei saa olla 100% puhas, nagu ka isolaat.

tootmise protsess on küll jällegi erinev, sellepärast isolaat sisaldab 90-98% valku ja kontsentraat ainult 70-85%

isolaat sobib laktoosi puudumise tõttu laktoositalumatule...väidetavalt on tootmine ka kallis

kontsentraadi sisaldus sõltub filtreerimis meetodist(mikro-, ultra- või nanofiltreeritud) jällegi, mida puhtam on tulemus, seda kallim on hind.

vadaku hüdrolüsaadis lõhustatakse molekulid väiksemateks aminogruppideks: di-, tri- ja polüpeptiitideks, mis jällegi omakorda kiirendab imendumis protsessi.

kasu saab kvaliteetsemast (kiiremini imenduvast) valgust vaid siis kui neid ei segata sheigis aeglustavate aineosadega kokku, nagu näiteks süsivesikud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
kontsentraat ei saa olla 100% puhas, nagu ka isolaat.

tootmise protsess on küll jällegi erinev, sellepärast isolaat sisaldab 90-98% valku ja kontsentraat ainult 70-85%

isolaat sobib laktoosi puudumise tõttu laktoositalumatule...väidetavalt on tootmine ka kallis

kontsentraadi sisaldus sõltub filtreerimis meetodist(mikro-, ultra- või nanofiltreeritud) jällegi, mida puhtam on tulemus, seda kallim on hind.

vadaku hüdrolüsaadis lõhustatakse molekulid väiksemateks aminogruppideks: di-, tri- ja polüpeptiitideks, mis jällegi omakorda kiirendab imendumis protsessi.

kasu saab kvaliteetsemast (kiiremini imenduvast) valgust vaid siis kui neid ei segata sheigis aeglustavate aineosadega kokku, nagu näiteks süsivesikud.

On see kuskil tõestatud ka või on selle kohta avalikke uuringuid? Või on see kuksilt maha copytud või lihtsalt oma järeldus tehtud?

Äkki kehale hoopis ei meeldi need väiksemad aminogrupid?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
kontsentraat ei saa olla 100% puhas, nagu ka isolaat.

tootmise protsess on küll jällegi erinev, sellepärast isolaat sisaldab 90-98% valku ja kontsentraat ainult 70-85%

isolaat sobib laktoosi puudumise tõttu laktoositalumatule...väidetavalt on tootmine ka kallis

kontsentraadi sisaldus sõltub filtreerimis meetodist(mikro-, ultra- või nanofiltreeritud) jällegi, mida puhtam on tulemus, seda kallim on hind.

vadaku hüdrolüsaadis lõhustatakse molekulid väiksemateks aminogruppideks: di-, tri- ja polüpeptiitideks, mis jällegi omakorda kiirendab imendumis protsessi.

kasu saab kvaliteetsemast (kiiremini imenduvast) valgust vaid siis kui neid ei segata sheigis aeglustavate aineosadega kokku, nagu näiteks süsivesikud.

Jutt muidu ilus, aga kas muidu rasv ei peaks aeglustama ja sv kiirendama läbi insuliiniprotsessi?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
On see kuskil tõestatud ka või on selle kohta avalikke uuringuid? Või on see kuksilt maha copytud või lihtsalt oma järeldus tehtud?

Äkki kehale hoopis ei meeldi need väiksemad aminogrupid?

kirjuta otsingusse "whey isolate vs concentrate" ja loe uuringuid palju süda lustib... paljude artiklite erinevus seisneb ainult valgu sisalduste %

"kas kehale meeldivad väiksemad aminogrupid?" mis see kehale meeldimine on? me ei saa ju keha käest küsida, ega ju?! fakt on see, et kui valk on juba väiksemateks osadeks lõhustatud, kulutab seedimine vähem energiat, mistõttu ta ka imendub kiiremini.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
kirjuta otsingusse "whey isolate vs concentrate" ja loe uuringuid palju süda lustib... paljude artiklite erinevus seisneb ainult valgu sisalduste %

"kas kehale meeldivad väiksemad aminogrupid?" mis see kehale meeldimine on? me ei saa ju keha käest küsida, ega ju?! fakt on see, et kui valk on juba väiksemateks osadeks lõhustatud, kulutab seedimine vähem energiat, mistõttu ta ka imendub kiiremini.

Eks see hüdrolüüsi - väikeste osakeste teema natuke mind ka mõtlema ajanud, et keha äkki eelistaks siiski protsessi ise korda ajada ja selline poolvalmis produkt ei meeldi... Sellegipoolest ise tarvitan hetkel hüdrolüüsi ja ei tea, ei näe mingit vahet ausalt öeldes taastumisega ega millegagi v.a see, et olen kergelt laktoosi talumatu ja võimalikud kõhupuhitused on vähemaks jäänud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Eks see hüdrolüüsi - väikeste osakeste teema natuke mind ka mõtlema ajanud, et keha äkki eelistaks siiski protsessi ise korda ajada ja selline poolvalmis produkt ei meeldi... Sellegipoolest ise tarvitan hetkel hüdrolüüsi ja ei tea, ei näe mingit vahet ausalt öeldes taastumisega ega millegagi v.a see, et olen kergelt laktoosi talumatu ja võimalikud kõhupuhitused on vähemaks jäänud.

siis võiks ju pigem öelda, et puhtam valk "meeldib" kehale, kuna puuduvad halvad ained, nagu näiteks laktoos...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
siis võiks ju pigem öelda, et puhtam valk "meeldib" kehale, kuna puuduvad halvad ained, nagu näiteks laktoos...

Laktoos on "paha" ainult neile, kes ei talu seda või kes rangel dieedil ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
kirjuta otsingusse "whey isolate vs concentrate" ja loe uuringuid palju süda lustib... paljude artiklite erinevus seisneb ainult valgu sisalduste %

"kas kehale meeldivad väiksemad aminogrupid?" mis see kehale meeldimine on? me ei saa ju keha käest küsida, ega ju?! fakt on see, et kui valk on juba väiksemateks osadeks lõhustatud, kulutab seedimine vähem energiat, mistõttu ta ka imendub kiiremini.

Ei suutnud leida ühtegi uuringut niimoodi, üldjuhul kõik info kuidagi tootjate/müüjatega seotud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Siin üks link kus ka teemat arutatud:

http://forums.rxmuscle.com/showthread.php?...ate+concentrate

Wikis kirjutab lingil http://en.wikipedia.org/wiki/Biological_value

Critics have pointed to research that indicates that because whey protein isolate is digested so quickly it may in fact enter the bloodstream and be converted into carbohydrates through a process called gluconeogenesis much more rapidly than was previously thought possible, so while amino acid concentrations increased with whey it was discovered that oxidation rates also increased and a steady-state metabolism, a process where there is no change in overall protein balance, is created.[18] They claim that when the human body consumes whey protein it is absorbed so rapidly that most of it is sent to the liver for oxidation. Hence they believe the reason so much is retained is that it is used for energy production not protein synthesis. This would bring into question whether the method defines which proteins are more biologically utilizable.

Usun ise ka et isolaat on mingil määral parem, küsimus milline oleks hinnavahe et seda osta tasuks:)

Fakt on see et müüjatel on seda kasulikum müüa ja nende promo ei maksa kuulata:)

Ps. Ise kasutan üldse valku kus 70% valgust on vadaku isolaat ja 30% kaseiin.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Jutt muidu ilus, aga kas muidu rasv ei peaks aeglustama ja sv kiirendama läbi insuliiniprotsessi?

Piimarasv küll kiirendab aminohapete verre jõudmist, muude rasvade kohta ei tea.

Süsivesik kiirendab imendumist rakkudesse aga samas lühendab trennijärgset kiire imendumise perioodi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×