Jump to content
Eestlane112

Soovitage kava

Recommended Posts

Netis on tuhandeid kavasi aga keeruline neil vahet teha. 

Üldine eesmärk on küll treening aga alguses 2-3 kuud oleks pigem tähtsam pekikihti vähendada, umbes 10kg jagu.

Kunagi sai varasemas eas õlgadele jõusaalis liiga tehtud, näiteks lõuatõmbed on harjutus mida kardan, et võib uuesti end vigastada. 

Samuti alaseljaga pean vajalikuks ettevaatlik olla.

Olen nooremas eas jõusaalis käinud u 5 aastat, mingit lihast mul ikka on ja liiga algajaks ma ennast ei peaks. 

Sattusin siia lehele https://hcgym.ee/tasuta-treeningkava-tasuta-treeningud/ mulle meeldis, et seal on kohe välja toodud alternatiivsed harjutused aga 10, 8, 6 kordused, ma ei tea, kas see on parim valik, need vist pigem edasijõudnule...

Ehk siis soov oleks leida 3 päevane kava, mis oleks kaasaegne, tõhus, sobituks plaaniga kaalu langetada, õlgasi, alaselga piinamata.

Võibolla MRT tavalise jõusaali kava asemel oopis?

Või äkki on oopis mingi äpp hea, mis on professionaalne ja aitab ise vajadustekohase kava koostada?

 

 

 

 

 

Muudetud kasutaja Eestlane112 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jah, kavasid on tohutult, aga see vast polegi kõige tähtsam, vaid järjepidevus. Kui seda pole, ei toimi ka ükski kava. Igasuguse treeningkavaga on võimalik keharasva vähendada ja lihaseid/jõudu kasvatada kui tekib energiadefitsiit ja/või raskuses on progress. Kui eemärk on -10kg 2-3 kuuga, tundub realistlik. Kui lõuatõmbeid korrektse tehnikaga sooritada, siis ei ole ohtu, ei tohi end ektsentrilises faasis järsku või jõnksuga rippu lasta, vaid kontrollitud kiirusega. Lõuatõmme on üks parimaid seljalihaste harjutusi. Praeguseks on selge, et lihaseid saab kasvatada ka kuni 30-ste seeriatega kui järgida seda, et tegevus toimub suutlikuse piirini või sellele väga lähedal. Lihtsalt ajakulu on suurem, sellele tasub mõelda. Ideaalis võiks nädalas kõik lihased 2 korda läbi treenida. Esialgu eelistada pigem harjutusi, kus töötavad mitmed lihased, mitte isoleeritud.

 

Seda Alpha Elite reklaami olen sotsiaalmeedias korduvalt näinud, mina hoiaks eemale, need lubadused/väited seal on ebarealistlikud. Lubati kasvatada 5-10kg lihast 90 päevaga. Ei tea, kas "Mehhiko vitamiinid" on hinna sees? :lol: Ei jäta ausat muljet.

Muudetud kasutaja SKG poolt
  • Like 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
On 9.2.2024 at 8:29 PM, SKG said:

 

Tänud vastamast SKG Mõtlesin, et mul oleks eri kava vaja, spetsialisti, kes õlaprobleemiga seonduvalt õige kava koostab. Treenin küll ka rotatsiooni lihaseid aga treeningkava peaks ka vastav olema. Oskab keegi kedagi soovitada?

Muudetud kasutaja Eestlane112 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×