Jump to content
ristokru

Pelmeenid?

Recommended Posts

Kõie lihtsam on ahju visata :o ei õli ei midagi ainult see paber sinna alla :o Ja ei pea jälgima ka kogu aeg :o vahest käid piilud , mis nägu nad on :D

Oh, väga hea idee! Tänks! ;) Võimalus on veel keeta neid aurutuspotis, mitte otseses vees. Siis ei kipu nad laiali lagunema.

Hehee, mis su pelmeenitäidise retsept on?

Kui tohib reklaami teha, siis Tallinnas Narva mnt alguses on superhea pelmeeni söögikoht! "Kuus pelmeeni" vms oli nimi. Soovitan soojalt! Neil on seal mitut sorti neid (eri lihadega, praetud kui ka keedetud). See, mis aga eriti positiivne on, on see, et need, mis on keedetud (mitte praetud), ei mõju sugugi jälgilt vaid need on pistetud puljongi sisse, kuni ostja neid ise tuleb omal käel taldrikusse tõstma. Nii mõnus puljonilõhn tuleb alati ka ninna... Ja siis ise paned sinna peale hapukooretillikastet niipalju kui süda lustib. Keegi ei tule seletama, mida kui palju võtta võid, sest kassas maksad vaid toiduportsjoni kaalu eest, millest lõpphind tuleb. :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Oh, väga hea idee! Tänks! ;) Võimalus on veel keeta neid aurutuspotis, mitte otseses vees. Siis ei kipu nad laiali lagunema.

Hehee, mis su pelmeenitäidise retsept on?

Kui tohib reklaami teha, siis Tallinnas Narva mnt alguses on superhea pelmeeni söögikoht! "Kuus pelmeeni" vms oli nimi. Soovitan soojalt! Neil on seal mitut sorti neid (eri lihadega, praetud kui ka keedetud). See, mis aga eriti positiivne on, on see, et need, mis on keedetud (mitte praetud), ei mõju sugugi jälgilt vaid need on pistetud puljongi sisse, kuni ostja neid ise tuleb omal käel taldrikusse tõstma. Nii mõnus puljonilõhn tuleb alati ka ninna... Ja siis ise paned sinna peale hapukooretillikastet niipalju kui süda lustib. Keegi ei tule seletama, mida kui palju võtta võid, sest kassas maksad vaid toiduportsjoni kaalu eest, millest lõpphind tuleb. :o

On see väga kallis koht ?:o

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Hehee, mis su pelmeenitäidise retsept on?

Võrdsetes osades sea-, looma- ja lambahakkliha (ostan liha ja lasen ise läbi hakkmasina), peeneks-peeneks hakitud sibul, sool, piapar ja soolaga võrdses koguses ka suhkrut (magusat maitset ei jää, see törtsuke suhkrut toob esile liha hõrgu ja mahlase maitse). Segan kõik ained kokku ja lisan pool klaasi vett, segan kuni vesi on lihasse imendunud ja kordan seda protsessi nii kolm-neli korda.

Ükskord jätsin pelmeenitaigna üleöö külmkappi seisma, siis tulid veel eriti head pelmeenid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Praetud pelmeenid ketsupi ja hapukoorega ning sinna juurde veel hapu- ja värsket kurki ja tomatit viivad keele alla :rolleyes:

Ja tõsi ta on, et pelmeenil ja pelmeenil on vahe. Mõne firma toodangut ei kõlba isegi loomadele anda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nii, et kuidas siis j22b nende pelmeenitalgutega? :rolleyes:

Olen mai teisest n2dalast Eestis.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Nii, et kuidas siis j22b nende pelmeenitalgutega? :rolleyes:

Olen mai teisest n2dalast Eestis.

Kuidas te nii head pelmeenid saite?

Kogu auul näris nädal aega liha peeneks? <_<

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Osades pelmeenides on kanaliha, mitte loomaliha. Ja see peaks pelmeeni rasvaprotsendi väiksemaks tegema. Ei mäleta, mis firma pelmeenid sellsied olid, aga olen selliseid ostnud.

(Postitasin kell 11:11 (neli ühte))

Muudetud kasutaja CharlesRoos poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ise just sõin paar terakuklit ning poest ostetavaid "koduseid pelmeene". Rasva sisaldavad need kõigest 4%.

Sellest madalamat rasvasisaldust pole mina poes tähele veel pannud.

Endale meeldivad pigem keedetud pelmeenid, kui ära ei ütle ka praetutest.

:rolleyes:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kõie lihtsam on ahju visata :rolleyes: ei õli ei midagi ainult see paber sinna alla <_< Ja ei pea jälgima ka kogu aeg :o vahest käid piilud , mis nägu nad on :D

Kui pika aega umbes nad seal ahjus peaks olema, seni kuni pruuniks lähevad?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aga mida mõelda pelmeenide koostise sektsioonis "sealiha" all näiteks, kas see on pekki sisaldav liha või tailiha?

Vaatasin Uvic'u tooteid ja ainult ühel oli eraldi välja toodud kui palju pekki pelmeenis on:

"Pelmeenid Nr 1. KELL":

http://www.uvic.ee/prodfull.php?id=56&lng=est

"Täidise koostis : sealiha 24 %,seapekk 6%,..."

Kas võib arvata, et üldse liha sisaldavate toodete juures jäetakse lihtsalt mainimata, mis laadi lihaga tegu on, taise või pekise lihaga, seda selleks, et toode paremini müüks?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Peab tunnistama, et pelmeenid on ütlemata tänuväärt toit öisel ajal - pole miskit paremat kui taldrikutäis krõbedaid pelmeene koos hapukoorega 3-4 ajal öösel peale klubis / pubis käimist. Pärast seda võib rahulikult magama minna - hea tunne on kindla peale hommikul tagatud. Tundub, et nii mõnedki veel on taolise imeliku harjumusega nagu minagi. Ilmselt on rasvase toidu söömine mitte kasulik vaid enne alkoholi tarvitamist, vaid ka peale.... Soovitan järgi proovida :huh:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tõstatan vana teema, aga tahaks küsida, kas keegi teab midagi öelda "Grossi" pelmeenida kohta? Kirjas, et 27g süsivesikuid, 6g rasva, 9g valku, 50% lihamass ja 350g maksab 50 eurosenti, mis on võrreldes teiste konkurentidega üsna odav.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tõstatan vana teema, aga tahaks küsida, kas keegi teab midagi öelda "Grossi" pelmeenida kohta? Kirjas, et 27g süsivesikuid, 6g rasva, 9g valku, 50% lihamass ja 350g maksab 50 eurosenti, mis on võrreldes teiste konkurentidega üsna odav.

Lihamass on kondid, nahk, mingid lihajäänused, mis kontide küljes on, jne. Valgu sisaldust on ilmselt lisaks tõstetud sojavalguga. Mina selliseid ei ostaks igatahes.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mina ei saa ka aru mida te neist poe jahu plönnidest endale sisse ajate! Oleks siis hea pelmeen, kodus ema tegi, ise olen ka teinud, korralikku hakkliha sibulaga pelmeene, maitse hoopis teine... Kuigi nüüd korralikult toitudes, ei suuda seda jahu ümbrist endale lihtsalt suuremas koguses enam sisse ajada. ei taha lihtsalt.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×