Jump to content
T.M.

Dopingu temaatikal laiemalt, mõned uitmõtted.

Recommended Posts

Ajendatud siin foorumis üles tõstatatud "dopinguskandaalist", kutsuks veidi laiemalt mõtisklema kulturismi ja keemia temaatikal ning arutlema teemal kuhu tõttad kulturism?

Nagu Goethe on öelnud, et, kes ei arvesta möödunud 3000 aastaga, elab vaid peost suhu. Seega meenutagem oma ajalugu. Pole mõtet hakati rääkima muistsest Kreekast, vaid vaadakem maarjamaa ja maarahva minevikku

Eestis laienes jõualade kandepind peale rahvuslikku ärkamisaega. Mehed nagu Georg Lurich, Hackenschmidt oli rahva seas, nii kodu kui välismaal, austatud ning hinnatud oma jõu- ja ilunumbrite poolest. Raskejõustik, jõu ning lihastiku arendamine olid ühiskonnas igati tervitatavad nähtused, tänapäeva väljendeid kasutades, selle aja meinstriim. Samalaadsed tendentsid olid levinud ülejäänud maailmas.

Mehel, kes hakkas raskejõustikuga tegelema olid selged eeskujud silme ees, kuid seoses dopingainete ulatusliku tarvitusele võtuga hakkas tavaharrastajate ja tippude vaheline lõhe drastiliselt kärisema. Seoses nn. kulturismi kuldse ajastu lõpuga, kui kadusid sellised mehed nagu Arnold, Frank Zane, Dickerson, Columbo ja teised(kuigi ka nemad olid nn. maiustajad) oli harrastaja ja tippude vahet mõõta juba valgusaastates.

Muidugi on see ka mõistetav, nii kulturismis, kui tihtipeale ka tavaelus, size does matter. Üheksakümnendate alguses nähti, et asi hakkab käest minema ning katsetati ka mr. Olympial dopingukontrolli, aastaid nõela otsas istunud mehed, olid iseenda haledaks varjuks Lee Haney küll võitis tiitli, aga seda peaasjalikult küll ilusate silmade ja eelnevate saavutuste eest ning see jäigi ühekordseks eksperimendiks. Sellest ajast peale on kulturismi "koorekihi" massid kasvanud pea 20 kilo ning taaskord on tugevamat kõlapinda saanud puhtast sporti propageerivad hääled. Esimene samm sinnapoole on äsja asutatud, tunnustatud IFBB promotor Wayne De Milia poolt juhitud, Pro Division incorporated. Mis on oma lõppeesmärgiks seadnud esialgu Syntholi, implantaatide ja sünnitusvalmide vatsade välja juurimise ning dopingu kontrolli järk-järgulise sisse seadmise.

Otseloomulikult, kui rääkida dopingu keelustamist kostab hääli stiilis, et te tapate oma ala. Isegi Eestis kui esmakordselt viidi sisse dopingu kontroll ütlesid paljud sama, aga aeg on näidanud, et võrreldes üheksakümnedate keskpaigaga kulturismi oaas hetkel lausa õilmitseb. Loodame, et ka Eestis viiakse ka hooajavälised üllatusproovid sisse, et puhtad tegijad ei peaks võistlustel avastama, et nad hoopis teisse masinaklassi paremini passiks.

Levinud on ka väide, et publik tahabki friike näha, muidu ei tuleks keegi võistlusi vaatma. Kui publik tahaks friike näha läheks nad tsirkusesse, loomaaeda, Ryan Angelose galakontserdile või kuhu iganes veel. USA-s käisid paarkümmend aastat tagasi terved perekonnad täies koosseisus võistlusi vaatamas, nüüd nagu jrx eelnevalt kujukalt kirjeldas on kirjanduslikke liialdusi tehes jäänud friiigid, kes vahivad friike.

Ainuke võimalus kulturismi marginaliseerumisest päästa ning populariseerimise eeldused luua on dopingu kontrolli sisse viimine, ka proffide tasandil. Tavaharrastajad ja proffisport oleks loogilises hierarhias, mitte kusagil ei haigutaks 20-kilone dopingu lõhe. See päästaks paljude elud, tervised, annaks alaga tegelemiseks tõuke ning tooks ala tagasi nn meinstriimi.

Samas on reaalsus et proffispordi köögipool meenutab mõneti keemiaklassi, võib väita et igal alal "pannakse", vaadelgem kasvõi 100m rekordi parandusi ning mööngem tõika. Kuid nentigem ka fakti, et kulturism on dopinguala nr 1 maailmas, see on ka mõistetav, sest on ka ainuke ala, kus doping üks-üheselt võistlustulemustes kajastub. Kui "musta" sporti pole võimalik täielikult välja juurida, on võimalik selle umbrohu levikut võimalik vähemalt minimaliseerida.

Kõik algab ühest inimesest. Seega toetagem puhast sporti ja dopingukontrolli ka proffide tasemel, see tagab kulturismi kui ala õitsengu võimaluse ning annab võimaluse ka sellele, kes tõesti armastab seda ala tippu jõuda, ilma et oleks tarvilik paarkümmend eluaastat prügikasti visata. Missugused on praegu võimalused kulturismis maailmaklassi tõusta(absoluutsest tipust rääkides, isegi amatöörides) ilma “krõbistamata” See ei ole aatelis-sentimentaal-naiivne üleskutse kõiki dopingu kasutajaid lintsima, halvustama või nende saavutusi alahindama, vaid mõtlema, kuhu ulatuslik dopingu (kuri)tarvitus on selle ala viinud ning missugune ja millistes toonides on sellise suuna jätkumise lõpptsenaarium.

Ärgem unustagem inimese jõud elulises plaanis peitub siiski tervises, mitte lihastes.

Vastukaja on igati teretulnud, iseäranis tegevkulturistide poolt.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuna teema T.M. poolt juba nii aktiivselt üles tõstatati, ja paljud TEEMAGA SEONDUVAD FAKTID välja toodi, arvan, et MÕTTEAINET võiks ka järgnev kirjutis pakkuda:

Kas IFBB peaks steroidid päriselt keelustama?

Arnold Schwarzeneggeri kaasalöömine ja tegutsemine professionaalses kulturismis on viimasel ajal sünnitanud palju poleemikat ja tekitanud päris ägedaid diskussioone. On päris palju neid, kes nõuavad, et IFBB peaks steroidid ja teised keelatud ained lõplikult ja päriselt keelustama. IFBB on ikka ja alati öelnud, et nende föderatsiooni poolt korraldatavatel võistlustel polegi need lubatud, samas kõik me teame, et KÕIK PROFID kasutavad keelatud aineid ja suurem osa profikulturistidest isegi ei eita seda. Kas IFBB peaks tõepoolest keelatud ainetega ägedasse VÕITLUSESSE ASTUMA ja tõsiselt hakkama igat võistlejat nii enne kui ka pärast võistlusi testima?

Kui nii oleks ja nii läheks, siis millised mõjud oleks sellisel lähenemisel profikulturismile? Kas üldsus saaks sellest kasu, oleks sellega rahul?

Või oleks hoopis nii, et väiksed vähemassiivsed kulturistid ei tõmbaks enam saalidesse rahvast ja IFBB pro showd oleks varsti „sama vaatemängulised ja põnevad“ kui kohalikud amatööride showd? Milline oleks üldse steroidide täieliku keelustamise mõju kogu fitnessi ja kulturismi tööstusele?

Kui te arvate, et steroide ei tuleks päriselt ikka keelustada, siis miks te nii arvate? Või arvate te hoopis, et varem või hiljem tänu vastavate seaduste jõustumisele hakkab üha enam profikulturiste kinni kukkuma?

Või jääb ikka nii, et nagu räpparid ei hooli seadustest ja „smoking weed anyway“ endiselt, nii ka kulturistid jäävad steroidide juurde?

Miks kulturism vajab steroide?

Ma tahan, et te saaksite ja prooviksite mõista kuidas steroidid mõjutavad kulturismi tervikuna. Liigutades juba natukenegi ajusid saame me kõik aru, et kulturistid oleksid ilma steroidideta tükk maad väiksemad. Sealt edasi, paljud fännid jätaks oma iidolid unarusse, fännid pööraksid lihtsalt kulturistidele ja kulturismile selja. Ka see pole veel midagi. Kogu asja olemust tuleb vaadata mastaapselt. On selge ja me kõik saame sellest aru ja teame, et steroidide lõplik välja juurimine ja keelustamine HÄVITAKS KULTURISMI – TÄIELIKULT.

Keelustamine tähandaks fännidele seda, et oma iidolite nägemise eest tuleks neil tunduvalt rohkem raha maksma hakata. Omakorda, steroidide massiline keelustamine toob kaasa nende veelgi massilisema kasutamise ja kuritarvitamise.

Tekiks lugematu arv killustatud väikeseid teineteisega sõdivaid föderatsioone.

Ja rahvas näeks kulturismi kui veelgi suuremat „värdjate näitust“ (freak show) kui see praegu üldse ongi. Püüd suurusele ja selle abil üksteist üle lüüa kasvaks enneolematult.

Miks ei tohiks keelustada ja miks totaalne keelustamine kunagi ei realiseeru:

* Steroidide keelustamine läheks esiteks fännidele maksma miljoneid.

IFBB üks esimesi samme tõsiste keelustamiste algatamiseks on/oleks karm sage ja pidev testimine. Ja selline tõsine testimine nõuaks aastas miljoneid dollareid. Weiderile tähendaks see aga seda, et ta kaotaks SUURE KÄNTSAKA OMA KASUMIST. Kuid milline ärimees tahaks kasumit kaotada.

Leevendus sellele kõigele tuleks teate kust - fännide taskust. Korvamaks oma kulutusi tuleks Weideil tõsta showde piletihindasid ja pole vaja vist öeldagi, et tõuseksid kõik kaubaartiklid, mida Flexi lehekülgedel näha võite. Veelgi enam - on selge, et kärpima hakatakse ka showde kulutusi - seega poleks imestada, kui 2006 aasta Mr. Olympia toimuks kuskil tavalises lihtlabases kaarhallis.

Teate see ei ole tegelikult üldse loll jutt ega liialdus. Sydney Olümpiamängudel kulutati dopinguproovidele 4 miljonit dollarit, millele lisandus veel 1.6 miljonit dollarit erinevate uuringute tarvis. Ja see lugu aina kasvab.

Neli aastat hiljem Ateenas kulutati dopinguproovidele ja nendega seonduvatele uuringutele juba peaaegu kaks korda nii palju.

Mõelge - Olümpiamängud toimuvad vaid kord nelja aasta tagant ja kestavad vaid kaks nädalat.

Mõelge nüüd selle peale kui palju IFBB showsid toimub juba igal kuul üle maailma. Ühe aine testimine organismist maksab keskmiselt 100 dollarit. Korrutage nüüd see 100 dollarit selle arvuga, mis aineid üks keskmine võistlev prfikulturist tarbib. On steroidid omaette, erinevad rasvapõletajad, diureetikumid, kõike kroonivad veel need ained, millega erinevaid keelatud aineid maskeeritakse. Ja kõige lõpuks korrutage ühe profikulturisti testimiskulud kulturistide arvuga, kes keskmiselt ühest swowst osa võtavad.

Sellised finantskulutusi ja kaotusi ei saaks isegi Weider endale lubada. Tal tuleks fännidele hoopis peale hakata maksma ja peaks hetkel tänulik olema, et nad talle sellist kasumit annavad.

90 miljonit põhjust, miks steroidid „sees“ hoida

Kui IFBB keelustaks/otsustaks keelustada steroidid päriselt, siis annaks ta teatud mõttes ära oma monopoliseisuse ja looks suurepärase pinnase teise uue föderatsiooni tekkeks. Föderatsiooni, kus oleks steroidid LUBATUD.

Miks see tekkiv rivaal peaks Weiderit häirima? Ütleme nii, et ühe föderatsiooni loomine, kuhu kuuluvad kõik eliit profikulturistid (kes iseenesestmõistetavalt kasutavad kõik steroide) oleks äärmiselt tulus ettevõtmine. Weideril käibki tegelikult asi nii, et ta kasutab väga efektiivselt profikulturiste, kes läbi ajakirjade promovad tema talle miljoneid dollareid sissetoovaid kaubaartikleid.

Weider Nutrition üksi saab juba 360 miljonit dollarit ja enamgi aastas. Ent steroidide keelustamine muudaks kõik Weideri profikulturistid väiksemateks ning kes see ikka ostaks „sellist lisandit, mida see väike kulturist reklaamib“.

Tekkiva steroide lubava föderatsiooni kulturistid oleksid ilmselgelt tunduvalt suuremad. Reklaamid selliste monstrumsuurte kulturistidega müüvad vaieldamatult kordades rohkem proteiinipulbreid ja teisi lisandeid kui „tillukesed“ kulturistid, kes ka lisandeid reklaamivad. IFBB on selle ise oma turstamispraktikas ära tõestanud.

On üsna selge, et uus föderatsioon tõmbaks magnetina IFBB-st enamiku staaridest profikulturistidest.

Staaridest profikulturistid ühelt poolt saaks säilitada oma reputatsiooni (mis on tegelikult ju ka ehitatud steroididega) ja fännid. Ja rivaalina tekkinud uus föderatsion maksaks neile rohkem, lööks Weideri lihtsalt üle, kuna tema kulutuste all kokkukuivav impeerium ja marketing ei võimaldaks profitest eliitkulturistidele lihtsalt enam soodsaid lepinguid.

Tulemuseks olekski jälle seesama situatsioon, kus me täna tegelikult juba oleme. Tekkinud uus föderatsioon soodustaks tõsiselt ennenägematuid ja massiivseid kehasid (muidugi läbi steroidide), kulturistid võtaks ikka endiselt steroide, kuna sellised freakyd lihtsalt müüks. Probleem tegelikult ei kaoks mitte kuhugi - see vahetaks ainult pooli. Tegemist on suletud ringiga. See on nagu alkoholi müügikeeld - öine müügikeeld ei pane tegelikult kedagi vähem jooma.

Mis veel hullem - kui neid uusi liigasid tekib rohkem kui üks ning kõik proovivad üksteist suurtemate meestega üle trumbata. Tekib kokkuvõttes olukord IFBB vs. World Bodybuilding Federation üheksakümnendate algusest. See oli õudne 18 kuud maailma kulturismi jaoks. Ja kuigi WBF hääbus, andis see tagasilööke ja tekitas paksu verd, mis oli veel aastaid hiljemgi tunda.

Pilt, mis olukorrast Avalikkusele maalitakse

Avalikkusele on IFBB maalinud pildi, et nende reelistikus (RULEBOOK) ongi steroidid keelatud, nende kasutamist ei soodustata ega lubata. Ent ometi me näeme laval seismas 140-150 kilogrammiseid monstrume, kes üdini kuivad ja defineeritud. Kas need mehed on siis kõik tõepoolest NATURAALSED???

Ma arvan, et kõik me teame, et see nii ei ole. Selleks, et oma usaldatavust ja usutavust võita ja säilitada leitakse nii enam vähem näitlikult aeg-ajalt mõni patuoinas, kes nii öelda jäi vahele keelatud ainete kasutamisega.

Väga heaks näiteks sellest tsirkusest on 2001 aasta Mr. Olympia diskvalifitseerimised. Kes ei ole asjaga kursis, siis lühidalt oli lugu järgmine:

„On leidnud kinnitust järgmine fakt, et 2001 aasta runner-up (teine koht) Jay Cutler ja 14 koha mees Marcus Ruhl on testitud keelatud ainete kasutamise suhtes positiivseteks.“ Konkreetselt oli tegemist diureetikumidega.

IFBB reeglistiku järgi võetakse positiivselt testitud sportlastelt ära auhinnarahad, tühistatakse saadud koht.

NB! Olgu öeldud, et Cutler palkas kogu selle loo peale advokaadi ning sai tagasi oma kohaasetuse kui ka auhinnarahad!!!

Kas selline käitumine on AUS?

Loomulikult mitte. Aga kulturismi näol on tegemist vägagi poliitilise situatsiooniga. Üldiselt on nii, et KUI SA WEIDERILE EI MEELDI, SIIS SA EI SAAGI KUNAGI VÕITMA.

Lõppude lõpuks see võistlus on tegelikult täielikult tema üritus.

Tema maksab ja valib ka muusika. Miks see nii on – enamus IFBB profidest, Mr. Olympia tasemel profidest on tegelikult praktiliselt võrdse tasemega. Tavaline inimene tänavalt ei suudaks kunagi eristada kas võitma oleks pidanud Dexter Jackson või Markus Ruhl. Sestap ei ole kunagi ka palju neid, kes küsiksid miks võitis see ja miks ei võitnud hoopis too mees.

Tegelikult on Weideri hindamissüsteemis väga palju ONUPOJAPOLIITIKAT!

Vandenõuteooriast

See tundub muidugi uskumatu, ent ka sellest on olnud juttu, et steroidide keelustamine või mitte keelustamine võib sõltuda mõne üksiku kildkonna vandenõuteooriast. Tegemist on ikkagi suure tööstusega, valdkonnaga, kus paljudel huvid mängus ja paljalt erinevad ärilised erimeelsused võivad meetmete kasutuselevõttu indutseerida. Muudel juhtudel ei tule steroidide tõeline keelustamine päriselt kõne alla.

Mõelge milline on steroidide ja kulturismi omavaheline seos ja siis järeldage kas kulturismil ja Ameerika 21.5 miljardisel fitnessi tööstusel ka mingi seos võiks olla. Kaoksid ära vormis atleetlikud iluideaalid ajakirjade kaanelt – mõelge kuidas steroidide kasutamise totaalne keelustamine mõjuks fitkultuurile tervikuna. Fitkultultuuri populaarsus langus, siit edasi rahvastiku tervislik seisund jne. Väikese kildkonna kulturistide võib-olla minimaalsed kõrvalnähud on tilk merre selle kõrval, mis tuleneks sellest kui üldine fitliikumine kaotaks populaarsuse.

Lõppsõna

Tüüpilised argumendid steroidide keelustamiseks on tavaliselt tervis ja esteetika.

On ütlejaid, kes räägivad, et neile ei meeldi, kuidas steroidid muudavad „normaalsed“ kulturistid kõrge vererõhuga ebardlikeks lihamägedeks.

See on tõsi – vähe on tänapäeval neid kulturiste, ked huvitavad mingisugused sümmeetrilised piirid või see, Et LIHASMASS EI LÄHEKS LIIGA SUUREKS. Püüdlus on saada ainult suuremaks, mis iseenesestmõistetavalt tähendab pidevat kuuril istumist ja suuri doose anaboolikud.

Aga - siin on oluline aga, see püüd suurusele on ka IFBB enda viirus, mille IFBB kohtumõistmine (hinnangusüsteem) on külvanud. IFBB oma hindamismallidega on anaboolikute dooside tõusmist jätkuvalt soosinud.

Vaadake kasvõi Mr. Olympia ajaloo kahte viimast kümndendit. Haney lõi 1989 Labradat, kuna ta oli suurem, tunduvalt suurem, ent vormilt kindlasti mitte parem.

Sama lugu oli Doriani ja Shawn Rayga 1994. Ja neid olukordi on veel ja veel.

Seega sõnum moodsa ajastu kohtumõistjatelt on olnud resoluutne ja ühene: selleks et võita pead sa olema suurem – suurim!

Võrrelge seda olukorda Kuldse Ajastu Kulturismiga. John Grimek 1948 teadis, et kui ta tahab Steve Reevesi võita, peab ta tegema tõsiselt täiusliku vormi (defineeritud, kuiv ja reljeefne). Ta teadis, et „võitmaks kohtunike südamed“, peab ta rohkem vormis olema, mitte niivõrd suur. Kui Schwarzenegger 1968 Zane´ile kaotas, siis ta teadis, et vajab rohkem definitsiooni. Ta võttis alla 7 kg ja nägite mis hakkas toimuma.

Seega kokkuvõttes on ebapraktiline ja praktiliselt võimatu, et IFBB üritab kulturismist steroide välja juurida. AGA – IFBB saaks kindlasti kaasa aidata nende kuritarvitamise ja liigtarvitamise vältimisele, muutes oma hindamiskriteeriume. Kriteeriume, mis määravad ära võitjad.

Kas fännid pööraks ka nendele kuivematele sümeetrilisematele, ent väiksematele kulturistidele selja?

Vaevalt: Iga ajakiri, mille kaanel on Arnie, müüakse läbi. Ja see mees oli ju 20 kg kergem kui Ronnie.

Me räägime muutustest ja muudatustest generatsioonide kaupa, mitte et nüüd kui kõik on suured, hakkavad 1 – 2 nimekamat kulturisti ennast väiksemaks tegema. Nüüd on hilja, sellega ei lööks läbi ja nad oleks lihtsalt OUTSIDERID!!!

Miks peaks steroidid JÄÄMA

1. Inimestele, noortele on vormis lihaselised füüsised olnud alati suureks inspiratsiooniallikaks. Kumb teile kulturismialast inspiratsiooni annaks rohkem – kas Arnold või Brad Pitt?

2. Ilma steroidideta ja sellest tulenevalt suurte freakydeta langeks märgatavalt ja oluliselt erinevate kaubaartiklite, toodete ja ajakirjade läbimüügid ja kasumid.

Suured massiivsed profikulturistid on meie ala (kulturism) alustalad, hoiavad seda elus ja viivad edasi.

3. Kuigi steroidid tituleeritakse üdini halvaks ja pahaks, siis tõepoolest kes seda teab ja usub – kedagi ei sunnita vägisi kätt nende järgi sirutama.

Ja kõigile kes otsustavad neid kasutada tuleb soovitada esmalt ennast maksimaalselt harida, teha kindlaks nende kasulikud ja negatiivsed küljed, panna paika oma eesmärgid ja alles siis vastavad otsused teha.

TÕLKIJALT: NII, ET KOKKUVÕTTES ON ÜSNA ILMNE, ET STEROIDID EI KAO KULTURISMIST, ISEÄRANIS AGA PROFIKULTURISMIST KUNAGI. SEE MIDA IFBB AVALIKKUSELE AEG-AJALT NÄIDATA ÜRITAB, ON SUUR FARSS. JUHUL KUI STEROIDID LÕPLIKULT KULTURISMIST VÄLJA JUURITAKS, JÄÄKS SUURED KLTURISMIISAD JA PALJUD ALAGA SEOTUD OLEVAD ISIKUD ILMA SUURTEST TULUDEST!

PIGEM TULEKS ANDA STEROIDIDE KASUTAMISEST ADEKVAATSET INFORMATSIOONI, TEAVITADA VÕIMALIKEST KÕRVALMÕJUDEST JNE., SAMAS, MÕTTETU KEELATUD AINETE MAHATEGEMINE ON SAMUTI NONSENS – KES TAHAB, SEE KASUTAB NEID NIIKUINII. RÄÄGIME ASJADEST TÕESTI NII NAGU NAD ON. HARIV INFORMATSIOON VÕIMALDAKS PÄÄSTA PALJUSID NOORI „PÕLVE OTSAS PANIJAID“!!!

SUUREKS PROBLEEMIKS ONGI OLUKORD, KUS MEES TEEB AASTA AEGA TRENNI JA SIIS ÜRITAB JUBA „ABI OTSIDA“ KÕRVALISTEST AINETEST – SEDA PEAKS LOOMULIKULT IGA HINNA EEST VÄLTIMA!!!

Ps. Paljud vaatlejad on öelnud, et NATURAALNE KULTURISM SURI VÄLJA JUBA VIIEKÜMNENDATE LÕPUS!!!

Artikkel pärineb Bodybuilding. Com – st!!!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Enemyle ja enemy sugustele ei jõua see jutt niikuinii kohale. Aga tekst mille Oskar on tõlkinud ja ülesse pannud peab 100% paika. Olen ise kõikedel nendel teemadel mõtisklenud ja jõudnud enamasti samadele järeldustele. Kuid nagu väike enemy ütles siis Kalmuse sõnavara on väääääääga pisike ja arvatavasti sellepärast ei olegi ma suuteline asjas sellise põhjalikkusega kaasa rääkima. Ehk siis omi mõtteid siin mustvalgelt kõigile väljendama. Aitüma OSKAR poiss!!! ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aga kes ütleb et Vana-Kreeka "atleedid" ei kasutanud lisa toonuse saamiseks lisa testosterooni???

Nimelt kastreeritud loomade munanditega tekkis ju ligipääs n.n. steroidile kõige puhtamal kujul - testosteroonile!!!

Ja tean et siiani mõni (suht turske) hobuse (miksmitte ka muude loomade) pidaja, kes kastreerib oma loomi, kasutab eemaldatud munandeid söögiks kuna pidavat tõstma seksuaalenergiat märgatavalt.

NB. MA EI TAHA SELLE JUTUGA MIDAGI PROPAGEERIDA. Lihtsalt avardada mõttemaailma ja silmaringi.

Muudetud kasutaja Hummer poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Bodybuilding. Com artikli kohta

See on täiesti vale lähenemine, et steroididega peaks võitlema üks kulturismi organisastioon. Kuhu see viib. Tehakse uus ja hullem.

Dopinguga tuleks võidelda palju laiemalt. Kõige efektiivsem vahend oleks ilmselt dopingainete ilma ravieesmärgita kasutamise kriminaliseerimine. Seda ka mitte ainult ühes riigis, vaid riikidevahelise kokkuleppe alusel. Istud mõned aastad platel kördi peal ja siis vaata, kuhu sa kulturismis (või mistahes muul alal) veel jõuda saad. Ükskõik, oled sa siis arst, treener või sportlane...

OMi näide on muidugi täiesti naeruväärne kahel põhjusel:

1. OMi mastaabid on ikka väga hoomamatud ühe kulturismi võistlusega võrreldes. Kord nelja aasta jooksul või mitte.

2. Mõni miljon on sporditööstuse jaoks kommiraha (artiklis olid kirjas USA fitnessis liikuvatest MILJARDITEST).

Mul ei ole midagi selle vastu kui mõni hullunud üksikisik ennast surnuks süstib - eeldatavasti on mõistus korras ja ise teab, mis teeb. Küll aga ei saa ma leppida eeskujuga, mida sellised "staarid" annavad noortele. Kui kulturism ei suuda ilma steroidideta elada, surgu maha! Enda ja oma tervise jaoks tegijad ei kao kuhugile. Ja jõudu neile.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Anaboolsete ainete kasutamine on tervisele mitmeti ohtlik. Anaboolsete steroidide hiidannuseid kasutades kõiki kahjulikke toimeid isegi ei teata. Hormonaalsete kahjulike toimete suhtes on kõige rohkem ohustatud noored ja naised. Meestel põhjustab organismiväline androgeen munandiatroofia, testosteroonitoodangu vähenemise ja spermaproduktsiooni häireid. Impotentsus on tüüpiline anaboolsete steroidide kasutamisega kaasnev kõrvalnäht. Esneda võib ka ajutist eesnäärme hüpertroofiat. Esialgu tekib küll suurenenud seksuaalne iha ja võimekus, kuid kuuri lõpetamisel tekib vastumeelsus või võimetus.

Günekomastia e. rindade suurenemine on samuti tüüpiline anaboolsete steroidide kõrvalefekt. Hüpertrofeerunud rinnanäärmed ei normaliseeru ka pärast steroidide kasutamise lõpetamist.

Anaboolsed steroidid võivad põhjustada glükoositolerantsuse nõrgenemist ja insuliiniresistentsust, mis suurendavad kahjulikku toimet südamele ja vereringeelunditele. Steroidide kasutamisel koos kasvuhormooniga paksenevad südame lihaskiud ja südame bioelektriline talitlus häirub, mis suurendab rütmihäirete ja äkksurma ohtu.

Anaboolsete steroidide kasutajal esineb kuuri ajal agressiivsust, viha ja ärrituvust. Steroidhormoonidest tingitud agressiivsust nimetatakse sageli "steroidraevuks". Sellele on iseloomulik, et hormoone kasutanud isik vihastab mingi tühise asja tõttu või hoopis ilma põhjuseta peaaegu võõra inimese peale.

Anaboolsete ainete kasutajail tekivad suurte lihaste piirkonnas nahale armkoe jutid. Samuti on akne tüüpiline steroidide kõrvalnäht.

Maksakahjustused on tüüpiline anaboolsete steroidide kõrvalnäht, millega kaasneb soodumus maksakasvajate tekkeks.

Anaboolsete steroidide kasutajail on kõrgenenud traumarisk, samuti unehäired ja peavalu.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Enemyle ja enemy sugustele ei jõua see jutt niikuinii kohale. Aga tekst mille Oskar on tõlkinud ja ülesse pannud peab 100% paika. Olen ise kõikedel nendel teemadel mõtisklenud ja jõudnud enamasti samadele järeldustele. Kuid nagu väike enemy ütles siis Kalmuse sõnavara on väääääääga pisike ja arvatavasti sellepärast ei olegi ma suuteline asjas sellise põhjalikkusega kaasa rääkima. Ehk siis omi mõtteid siin mustvalgelt kõigile väljendama. Aitüma OSKAR poiss!!! :D

;)

nagu eelnevalt on esimeses postituses mainitud siis jõud peitub TERVISES. Mul ei ole midagi ühegi spordiala vastu - vastupidi, sport on ülim :P Mis aga minu ribisid kõditab on see, kuidas sporti tehakse. Ma olen konservatiivne selles suhtes, sport olgu puhas nagu alguses - ainult siis on spordil selline mõte nagu tema algne kontseptsioon oli.

:lol:

Muudetud kasutaja enemy poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Janari tõlgitud artiklis olev jutt on minuarvates täielikult õige,eks ole ikka nii ,et keelatud vili on kõige maitsvam,see on ju inimese loomuses,ning seda juba ei muuda.Võrdlus alkohooli keelustamine on väga õige,kui palju põhjustab kurja maailmas alko tarvitamine,kuid kas seda saab sellepärast keelata?Mõelge mis juhtuks ,siis kui lõpetataks alko müümine,sellel oleks palju hullemad tagajärjed,kui sellel mida praegune olukord põhjustab.Inimene on mõtlev olend ja kui midagi talle keelata ,siis ei lähe palju aega mööda kui on mõeldud välja uued võimalused selle tegemiseks.Pigem mõeldakse ikka üha uusi aineid ja mooduseid välja ,kuidas muuta kulturistid veel suuremaks,progressi ei peata,ka see on inimese loomuses.......

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

V2ga asjalik ja hariv artikkel Janar! Vestlesin, sel teemal eelmisel suvel ka h2rra Otsusega ja ka temal oli asjast t2pselt samasugune arvamus.

Edu sulle!

(vabandan 2 eest mida siin kasutasin... kirjutan praegu inglisekeelse klaviatuuriga, nii et loodan, et moderaatorid ei pane pahaks)

Muudetud kasutaja tarmps poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga head tekstid nii T.Milt kui Oskarilt.

Tuleb ka hästi välja, et see on kõik surnud ring ja pääseteed näha ei ole. Mis tähendab seda, et see liigub vaikselt allakäiguspiraali mööda ning lõpuks variseb kokku omaenese raskuse all.

Kas see toimub meie eluajal? Ilmselt mitte, aga mina arva, et tõsist ja järsku kulturismi populaarsuse kadumist kõige selle jama tõttu saame me veel 10 aasta jooksul näha. Nii absurdne spordiala ei saa eksisteerida lihtsalt ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

*samas kõik me teame, et KÕIK PROFID kasutavad keelatud aineid ja suurem osa profikulturistidest isegi ei eita seda*

Aga see ei kehti ju kõikide riikide kohta. ;)

Näiteks Eesti, kas on tõsi??

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

palju ebatervislikud ( s.t ebapopulaarsed asjad ) on inimeste poolt kas ühiskondlikult tabuks tembeldatud või kaugemale mindud ning lastud legislatiivvõimul ohje hoida.. miski nii tervist kahjustav ei saa kaua aega kardina taga olla - lõpuks ikkagi valdav enamus jõuab arusaamiseni, et aeg on muutusteks ( ajalugu räägib enda eest, on ta siis vana Kreeka või Maarjamaa muinasjutud ) ;)

Muudetud kasutaja enemy poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Väga head tekstid nii T.Milt kui Oskarilt.

Tuleb ka hästi välja, et see on kõik surnud ring ja pääseteed näha ei ole. Mis tähendab seda, et see liigub vaikselt allakäiguspiraali mööda ning lõpuks variseb kokku omaenese raskuse all.

Kas see toimub meie eluajal? Ilmselt mitte, aga mina arva, et tõsist ja järsku kulturismi populaarsuse kadumist kõige selle jama tõttu saame me veel 10 aasta jooksul näha. Nii absurdne spordiala ei saa eksisteerida lihtsalt ;)

Kallid foorumlased, vaadelgem asja veelgi laiemalt. Alla ei käi ja ei kuku kokku mitte ainult kulturism, kogu sport on seda teed minemas. Ja kui veelgi laiemalt vaatata siis mis toimub maailmas üldse. Reostus saast, kõik see aina suureneb. Suuriigid nagu näitex USA aina lähevad tõusvas joones loodusele tekitava kahju poolest, (kasvuhoonegaasid) olgugi , et ise on vaat et suurim manitseja selles suhtes. Venemaast ei maksa vist rääkidagi. Veel ehk mõned sajad aastad ja pole enam puhast õhku mida hingata, sest metsad võetakse maha ja seegi puhas õhk mis on mürgitatakse selleks ajaks lõpplikult. Kui inimeseloom ei kohane selle ajaga sellises saastas elama, siis on minek kindel. Minu arvamus on selline, et elu maal ei lõpe, kuid inimene hävitab enda liigi sellise priiskamise ja saastamisega ära. Seejärel saab loodus aega ja võimaluse ise jälle vaikselt taastuma hakata. Tore ju olex kui see kõik nii ei läheks aga vaevalt. :lol:

Muudetud kasutaja Marek Kalmus poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kallid foorumlased, vaadelgem asja veelgi laiemalt. Alla ei käi ja ei kuku kokku mitte ainult kulturism, kogu sport on seda teed minemas. Ja kui veelgi laiemalt vaatata siis mis toimub maailmas üldse. Reostus saast, kõik see aina suureneb. Suuriigid nagu näitex USA aina lähevad tõusvas joones loodusele tekitava kahju poolest, (kasvuhoonegaasid) olgugi , et ise on vaat et suurim manitseja selles suhtes. Venemaast ei maksa vist rääkidagi. Veel ehk mõned sajad aastad ja pole enam puhast õhku mida hingata, sest metsad võetakse maha ja seegi puhas õhk mis on mürgitatakse selleks ajaks lõpplikult. Kui inimeseloom ei kohane selle ajaga sellises saastas elama, siis on minek kindel. Minu arvamus on selline, et elu maal ei lõpe, kuid inimene hävitab enda liigi sellise priiskamise ja saastamisega ära. Seejärel saab loodus aega ja võimaluse ise jälle vaikselt taastuma hakata. Tore ju olex kui see kõik nii ei läheks aga vaevalt. :lol:

kapitalism ja industriaalühiskond on süüdi ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kallid foorumlased, vaadelgem asja veelgi laiemalt. Alla ei käi ja ei kuku kokku mitte ainult kulturism, kogu sport on seda teed minemas. Ja kui veelgi laiemalt vaatata siis mis toimub maailmas üldse. Reostus saast, kõik see aina suureneb. Suuriigid nagu näitex USA aina lähevad tõusvas joones loodusele tekitava kahju poolest, (kasvuhoonegaasid) olgugi , et ise on vaat et suurim manitseja selles suhtes. Venemaast ei maksa vist rääkidagi. Veel ehk mõned sajad aastad ja pole enam puhast õhku mida hingata, sest metsad võetakse maha ja seegi puhas õhk mis on mürgitatakse selleks ajaks lõpplikult. Kui inimeseloom ei kohane selle ajaga sellises saastas elama, siis on minek kindel. Minu arvamus on selline, et elu maal ei lõpe, kuid inimene hävitab enda liigi sellise priiskamise ja saastamisega ära. Seejärel saab loodus aega ja võimaluse ise jälle vaikselt taastuma hakata. Tore ju olex kui see kõik nii ei läheks aga vaevalt. ;)

Elu maal sureb nagunii, kuna iga täht kustub millalgi(ka päike). Inimene on selleks ajaks ilmselt juba ammu ajalugu.

Inimeste elu pikendamine maal aga algab aga väga väikestest asjadest. Ja neid väikeseid asju tehakse paljudel muudel spordialadel paremini kui kulturismis.

Olen jrx'iga selles osas nõus, et kokkukukkumine võib tulla. Aga terve kulturism küll ei lagune. Pigem tema toretsev fassaad vahetub vähem säravama (=tervislikuma) vastu. Negatiivselt mõjub see võibolla mõne kröösuse rahakotile, aga mitte alale endale. Back to the roots.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

globaalprobleemid(kasvuhoonegaasid, õhu saastumine, metsade maharaie, osoonikihi hõrenemine, rahvastikukasv, ressursside ülekasutamine, energiakriis) kõik on tegelikult üle paisutatud. 50a tagasi arvati, et vask saab aastaks 1975 otsa.

lähema 1000 aastaga ükski sellistest probleemidest ei tõota ohtu inimkonnale ning hetkel ainukese võimalusena inimrass saab kaduda tuumasõja tõttu.

------

kulturism kui spordiala pole praegu just kõige populaarsem ja ei saa praegu riiklikul tasemel toetusigi ning arvatavasti asjad paremuse poole ei liigu samuti. dopingukontrolle on raske rakendada ja alati võib tulla teisi liigasid, kus on ained lubatud. seega erilist pääseteed pole näha.

Muudetud kasutaja fighter poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
to inside eestis on aint üks proff m.kalmus ja ta on tunnistanud kasutamist

Olen ma kusagil öelnud, et kasutan dopingut??? Tuleta mulle meelde kus?

Kui pead silmas seda juhtumit 2000 aastal EM-il Losannis, siis see kui sulle korra miskit antakse ja sa selle alla neelad ei ole veel dopingu kasutamine. Kuigi saatuse irooniana ma pean tõesti tervise probleemide pärast seda ainet kasutama arsti ettekirjutusel ka praegu. Kuid mingi samalaadse aine muudab dopinguks see kui sellega püütakse oma sportliku saavutusvõimet tõsta. Ravi eesmärgil selle kasutamine (arsti ettekirjutusel) ei lähe see aga dopingu kasutamise alla.

Muudetud kasutaja Marek Kalmus poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Olen ma kusagil öelnud, et kasutan dopingut??? Tuleta mulle meelde kus?

Kui pead silmas seda juhtumit 2000 aastal EM-il Losannis, siis see kui sulle korra miskit antakse ja sa selle alla neelad ei ole veel dopingu kasutamine. Kuigi saatuse irooniana ma pean tõesti tervise probleemide pärast seda ainet kasutama arsti ettekirjutusel ka praegu. Kuid mingi samalaadse aine muudab dopinguks see kui sellega püütakse oma sportliku saavutusvõimet tõsta. Ravi eesmärgil selle kasutamine (arsti ettekirjutusel) ei lähe see aga dopingu kasutamise alla.

Aine nimi , et kõik teaksid on Hydroclorotiazidum. ja kuulub see diureetikumide alla. Kasutama pean seda kõrgenenud vererõhu pärast. Kahjuks ei anna minu puhul muud võimalikud variandid soovitud tulemust, seda siis ei eridieedid (soolavaba) ega ka muud vererõhu ravimid. Tõsi vererõhk ei ole nüüd niiväga ohtlikult kõrge tavainimese jaoks, kuid pidevalt raskustega mürades tõuseb see niigi ja siis võib ilma selle ravimita asi muutuda tervisele ohtlikus.

Muudetud kasutaja Marek Kalmus poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Olen ma kusagil öelnud, et kasutan dopingut??? Tuleta mulle meelde kus?

Kui pead silmas seda juhtumit 2000 aastal EM-il Losannis, siis see kui sulle korra miskit antakse ja sa selle alla neelad ei ole veel dopingu kasutamine. Kuigi saatuse irooniana ma pean tõesti tervise probleemide pärast seda ainet kasutama arsti ettekirjutusel ka praegu. Kuid mingi samalaadse aine muudab dopinguks see kui sellega püütakse oma sportliku saavutusvõimet tõsta. Ravi eesmärgil selle kasutamine (arsti ettekirjutusel) ei lähe see aga dopingu kasutamise alla.

no te tunnistasite seal alo teemas ju et peale seda pulli seal hakkasitegi keemiat kasutama

Marek, ära ärritu mingi lohhi ütlemiste peale, oled Eesti parim kulturist ja jutul lõpp.

ise oled lohh hoia oma mokk maas kui midagi ei tea!!!!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Võiks jääda esialgse teema juurde ja mitte labaselt sõimelda. Eelmine sarnane teema läks kustutamisele...kahju oleks esimese kahe posti pärast kui selle teemaga sama juhtuks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga õige jrx – täpselt nii ongi – SEE ON SULETUD RING. Mina isiklikult ei ole ka ei ÜHEGI SUUNA PROMOJA – et kas sport peaks olema puhas, kas steroidid peaksid olema keelatud või mitte. Muidugi mul on oma arvamus, aga see ei muuda midagi ja ei vääri üldse välja paiskamist. Tulles siin tagasi Mareki ja Enemy vahelise võitluse juurde, siis arvan, et ka MAREK EI ÜRITA VÄITA EI ÜHT EGA TEIST. Ta lihtsalt konstanteerib fakti kuidas need asjad on. ME SAAMEGI SIIN FOORUMIS AINULT TÕDEDA KUIDAS NEED ASJAD TEGELIKULT ON. Rohkem meie võimuses vast pole. SEE ON REAALSUS!

Ja kui veelkord puudutada seda teemat, et kuidas need asjad peaksid olema – ma arvan, et selle üle ei olegi mõtet vast vaielda – need asjad on nii läinud ja muuta on neid väga raske, kui mitte et isegi võimatu.

Loomulikult IFBB sellisest suunast võib teatud mõttes aru saada. Ma lihtsalt spekuleerin, loomulikult on selline TOTAALNE VASTUSEIS ÕIGUSTATUD. Ei saa ju öelda, et NATUKENE VÕIB, või umbes, et vot kui sellise tasemeni jõuate, võite panema hakata. Selles suhtes on kindlasti IFBB selline „KÕIK VÕI MITTE MIDAGI“ SUHTUMINE ÕIGUSTATUD. Sest kui Norman tegi siin inimloomusest juttu, siis kehtiks see ka siin – tekiks fenomen – annad näpu võtavad käe. Jällegi suletud ring.

Aga mida mõelda sellistest TULIHINGELISTEST VASTASTEST nagu Enemy – muidugi – meil kõigil on õigus oma arvamusele. Ja vaadates siin neid eelnevaid väitlusi, siis valet ehk ei olegi siin midagi – aga taaskord tuleb nentida, et kõik see kehtib sellises - KUIDAS PEAKS OLEMA vormis. Reaalsus on aga kindlasti teine – KAUGELT TEINE.

Olen isegi sellest palju mõelnud – kuidas asjad on – kuidas peaks olema jne. Tuhnides siin erinevates artiklites ja foorumites - no pilt saab ikka väga selgeks mis tegelikkuses toimub. Tõepoolest nö. keemia kasutamine on ikka väga au sees. Võib olla on nii vale läheneda aga tõepoolest – see on ju ikkagi igaühe individuaalne küsimus. Võib-olla ma olen naiivne, ent arvan, et isegi kõige põikpäisem ja rumalam keemia kasutaja teeb siiski teatud eeltööd kõrvalmõjude minimaliseerimiseks. Teiselt poolt jällegi vaadates erinevaid kuuride skeeme, mida nii öelda praktiseeritakse – tõepoolest tekib masendus milliseid koguseid kasutatakse, millised on kuuride kestused jne.

Jällegi ei oska ma muud öelda, kui et SULETUD RING – on selge, et see asi võiks karmim olla. Nõustun, et on palju neid, kelle kätte ei peaks steroidid mitte sattuma. Räägime nii nagu asjad on – võib olla tõesti kuur või kaks minimaalsete doosidega ei tee midagi – ja 99% ei teegi midagi kahjulikku – AGA – point ongi selles, et süües kasvab isu. Nähakse tulemust ja ei suudeta pidama saada, satutakse furoori – jälle inimnatuuri omadus. Ja nii ta ahelreaktsioonina läheb.

Fakt on aga ka see, et kel nende vastu huvi on ja neid kätte tahab saada, saab need endale alati, kasvõi läbi ussim...i kätte!

Teiselt poolt kui tulla selle juurde miks üldse need ained nii massides on – siis see ei ole minu arust pelgalt selle küsimus, et LIHTSALT MINGID MADALALAUBALISED JÕUSAALI JÕMMID OMATARBEKS PÕLVEPEAL PANEVAD, ET SIIS LIHTSALT TEISTEST SUUREMAD VÄLJA NÄHA. See on ka paljudel juhtudel õige, aga see seltskond on ainult väike kildkond ohvritest. Kogu probleem minu arust peitubki rohkem ühiskonnas eneses, selle olemuses. Me (ühiskond) oleme jõudnud sellesse faasi, kus MEHED LIHTSALT PEAVAD LIHASELISED JA LAIAÕLGSED VÄLJA NÄGEMA JA NAISED PEAVAD OLEMA PRINKIDE PEPUDEGA SUURTE RINDADEGA FITNESSIKIISUD. Meedia on sellise pildi maalinud – ajakirjade kaaned pakatavad sellistest näidetest. Enamus tavainimestest on sügavalt komplekse täis, nad arvavad, et neil on midagi viga kui nad sellised välja ei näe nagu inimesed ajakirjade kaantel. Tõlkisin kunagi amazoni ära ka artikli lihasdüsmorfiast ja reversanoreksiast – see on suur haigus. Ja kindlasti on püüd sellisele ideaalfiguurile suur põhjus miks paljud tavategelased haaravad käe keemia järgi.

Ja minu arust jätame veel kahe silma vahele sellise asja, mis veelgi kõnekamalt näitab, kuidas ühiskond ja selle mallid ise dikteerivad igasuguste ainete kasutamise – nii nagu mehed kahmavad sisse steroide – samamoodi panevad „tibukesed“ sisse erinevaid rasvapõletajaid. Et iga hinna eest sentimeetreid alla saada.

On veel üks asi – nimelt see naturaalsus – minu arust on tänapäeval üldse ikkagi väga raske mingit piiri tõmmata – kes ja mis on naturaale või kes ja mis mitte. Toetudes ühelt poolt jällegi Enemy tulihingelisele naturaalse spordi toetamisele ja siis mõtlen ikka, et kuhu me selle piiri saame tõmmata – ja tuleb välja et ei saagi. Võtame kasvõi seesama kreatiin. Kui rääkida, et sport naturaalne, siis ei tohiks tegelikult ka mitte kuidagi seda lubada – MITTE KUIDAGI. See ei ole tähenärimine. See on üsna OTSESELT KEEMIA JA EI OLE KUIDAGI NORMALNE EGA NATURAALNE, ET ME SEDA ENDALE SELLISTES KOGUSTES SISSE KÜHVELDAME. SEE ON JUBA KÕRVALINE ABI – MEIE OMA SÜSTEEMID EI NÄE KUIDAGI ETTE, ET TEDA PEAKS LIHASTES NII PALJU OLEMA. Ma ei hakkagi arutama nende soovitatavate koguste üle, et üks fakt, mis kinnitab, et fitnesitööstuse taga on paljud erinevad huvid, liiguvad suured rahad, on see, et kui kaua aega soovitati teha laadimist esimene nädal aega, iga päev 20 grammi – alles nüüd mõni aeg tagasi on hakanud levima seisukohad ja arusaamad, et see laadimine on suht mõttetu – selle kreatiini üleliia kused lihtsalt rahulikult välja ja muud ei midagi. Kellel on aga kasud – toidulisandite firmadel.

JA SAMAMOODI – SELLISED MEELETUD LUSIKAGA KREATIINI SÖÖMISED ON NEERUDELE MEELETULT KAHJULIKUD. TEAN ISEGI TÜÜPE, KES PANEVAD LIHTSALT MITU KORDA PÄEVAS JA LAUSA LUSIKAGA. MILLISE PÕNTSU SEE PANEB NEERUDELE??? Millised kõrvalmjud, ent ometi see on ju lubatud.

ÖELGE KUS LÄHEB PIIR, MIS ON KEEMIA JA MIS MITTE???

Või näiteks Ma-Huang ja Ephedra on keemia (taimset päritolu), samas selline näide, et *Optimum Nutrition Chitosan Diet Formula sisaldab 90-95% deatsetüleeritud tsütosaani...;))), MIS KRDI ASI SEE ON – ei ole välistatud, et 5 – 6 aasta pärast on see aine vägagi keelatud. Või kui loen, et ECA sisaldab sisaldab rohelist teed, guaraana kontsentraati, koffeiini, ingveripulbrit, cayenne pipart, mate taime kontsentraati, siis paari aasta pärast võivad juba neesamused mate ja guaraana, ehk olla stimulaatorite nime alla ja keelatud. Koffeiin vist juba teatud vere kontsentratsiooni piiri ületamisel seda on. Kui naturaalne, siis no milleks seda jama üldse vaja???

Neid hetkel nö. legaalseid vahendeid on päris palju selliseid, mis võib-olla mõne aastapärast on NII KEELATUD ET....

Et jah, piiri on raske tõmmata, kui puhas sport, siis tuleks unustada kõik glutamiinid, kreatiinid, looduslikud testotõstjad jne. Mis siis, et need on meie keha naturaalsed komponendid – kindlasti mitte sellistes kogustes, nagu meie neid manustame. Samamoodi võiks väita ka, et testosteroon on meie kehas ju olemas, meie ainult suurendame natuke selle kontsentratsiooni veres :lol:)!

Ja lõpetuseks veel Jrx´i mõtteavaldusest, et tõepoolest see huvitab ka mind, kuidas see lugu kulgeb – kui suureks mehed veel lähevad. Vaadates praegu siin näiteks Ruhli ja Ronniet, siis nagu tunduks, et see ongi piir, aga vaevalt...:D))!

Norman tõi siin alkoholimüügi keelu kohta hea näite – usun, et praktikas kehtib steroididega sama – ega öine alkoholimüügikeeld ei pane kedagi vähem jooma...

NII ET JAH – IGATPIDI RASKE TEEMA JA SUHT LÕPUTU RETK!!!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

vot nüüd on see debatt asjalik. Jõudsime lõpuks kohani mille üle tsiviliseeritult väidelda.

Head teemad on mis arutlevad selle üle mis on inimkehale loomulik, mida ta ise toodab ja mida loodus toodab ning kas seda tohib/saab panna ühele pulgale koos sünteetilise kraamiga ja üdini keemiateadusel rajanevate medikamentidega?

Küsimusi kindlasti tuleb rohkem kui vastuseid aga meie sporlasühiskonna huvides võiks siin ka asjalikke arvamusi kirja panna, et kujuneks some sort of foorum ja ehk saavad ka täitsa algajad targemaks ning v-o muutub ka mõne "kasutaja" arvamus asjast. St ma loodan, et kõikidel on ikka üks ja sama eesmärk - puhtab ja nauditavam sport. Sport oli viimati ikkagi keha ja vaimu tugevdamine pikas perspektiivis :lol:

Aga härrased asjaarmastajad, professionaalid ja muidu algajad võtkem sõna ning jälgigem mängu : ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

"Me (ühiskond) oleme jõudnud sellesse faasi, kus MEHED LIHTSALT PEAVAD LIHASELISED JA LAIAÕLGSED VÄLJA NÄGEMA JA NAISED PEAVAD OLEMA PRINKIDE PEPUDEGA SUURTE RINDADEGA FITNESSIKIISUD. Meedia on sellise pildi maalinud – ajakirjade kaaned pakatavad sellistest näidetest."

Eesti meedias olen tähendanud vastupidist suunda. Näiteks reklaamides esinevad mehed on enamjaolt õlgadeta androgüünid...sorry.

Alkoholi kohta on selline ilus ütlus: võidelda joomarlusega poodide lahtiolekuaegu piirates on sama, kui võidelda kõhulahtisusega WC-de lahtiolekuaegu piirates.

Alkohol on siiski nii sügaval meie kultuuris sees, et seda juurida on tunduvalt raskem kui steroidide kasutamist. Loodetavasti ei jõua tekkida "steroidikultuuri".

Mina sellist suurt kinnist ringi ei näe. Kui näen, siis ainult ühe pisikese organisatsiooni sees. Väljast oleks seda ringi lihtne lõhkuda ning seda ka lõpuks tehakse. On vaja ainult tahet.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×