Jump to content
Alexander Andrusenko

Sydamest ja kliimast

Recommended Posts

Selline huvitav küsimus, et kas kliima muutus võib südame tööd kuidagi mõjutada? Kui õhutemperatuur on enam-vähem sama. Lihtsalt oli selline asi, et enne kaalust alla võtmist oli mul keskmine pulsisagedus 60-65. Suvel läksin Ukrainasse ning panin tähele, et pulsisagedus kukkus KOHESELT 40-42 löögi peale minutis. Ei tundud, et tervisega midagi häda oleks olnud, aga pulss läks oluliselt madalamaks. Samuti läks ka vererõhk madalamaks (kui enne oli 140-145/80-90), siis Ukrainas mõõtes, sain keskmiseks tulemuseks 120-125/75. Kuidas te seda kommenteeriksite?

Ukrainas peaks olema väiksem õhuniiskus minu teada ning kuumust ei pane seal nii palju tähele kui siin. Selles mõttes, et organism talub kuumust paremini. Kas võib äkki kuidagi õhuniiskusega seostada seda? Või siis mõjutas südame tööd 24 tunnine sõit bussis? Kuid pulss püsis 2 nädalat stabiiselt.

Juba postitasin seda, aga keegi ei vastanud...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vähemalt oma kogemustest tean öelda, et nt jõunäitajad jms oleneb ilmast. Kui väljas on pilvine, madal rõhkkond, trenn ei lähe kohe üldse aga kui ilm on ilus (päike paistab) võivad jõutulemused isegi üllatada:P Ja siis tundub ka igati loogiline, et süda jõuab paremini töötada kui väljas päike paistab - kõrgrõhkkond. Või mis teised arvavad :blink: ?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ma ei n2e seost k6rge 6hur6hu ja madala verer6hu ning pulsi vahel. Ja nagu ma ytlesin, siis temperatuur ja pilvisus olid enam-v2hem samasugused. Nii eestis kui ka Ukrainas paistis p2ike ja oli kuiv ilm.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Inimese võimes taluda temperatuuri muutusi on suuri individuaalseid geneetilisi erinevusi. Reisides erineva kliimaga piirkondadesse võistlustele, tuleb arvestada inimese võimega aklimatiseeruda. Mõnel on see aeg lühem, mõnel pikem. Kliima muutused mõjutavad südame-veresoonkonna tööd. Peale aklimatiseerumisaja lõppu toimub enamuse organismi funktsioonide stabiliseerumine.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×