Jump to content
madismees

treeningu pikkus

Recommended Posts

Küsimus selline, et kui jaotan kava nelja päeva peale ja siis treenin ühel päeval neist ainult ühte lihasgruppi nt. rinda siis kas treening jääbki sellel päeval lühikeseks(u. 30 min).

Nt.

1. rind

2. reis - säär

3. biceps - selg

4. õlg - triceps

5. puhkus

Selles mõttes, et olen kuulnud et ühele lihasele u. 15 seeriat peaks olema optimaalne(jaotatuna siis u. 4 harjutuse vahel). Nende 15 seeria tegemiseks kuluks mul u. 30 min. See aeg on kuidagi lühike. Kuna söön korralikult, siis meeldiks mulle iga treening teha vähemalt 1 h pikkune, et kalorid kulutada ja kiiremini kasvada.Praegu treenin 3 päeval

1. rind - õlg - triceps

2. reis - säär

3. selg - biceps

4. puhkus

ja siis otsast peale

ja ühe treeningu pikkuseks on 1 tund 30 minutit.

Plaanin praegu hakata treenima rinda eraldi päeval või siis koos õlaga(õlg siis 1xkoos tricepsiga ja teine kord rinnaga). Triceps on jäetud tahaplaanile, kuna see on üsna heas seisus niigi. Kas selline ühe lihase treenimine eraldi päeval täidab eesmärki selle lihase eelisarendamiseks.

Teine küsimus, mis puudutab nii praegust kui ka plaanitavat kava, et kas on mõistlik treenida samal päeval rinda-õlga-triceps it või selga-bicepsit. Nende lihaste harjutuste tegemisel on liigutused sarnased ja tihti töötavad ühte lihasgruppi treenides ka teise lihasgrupi osad. Ise olen arvanud, et selliselt tehes kurnan lihast ühel treeningul rohkem ja treenides neid lihasedi ühel päeval jääb taastumiseks pikem aeg. Parandage mind, kui eksin.

Siia postitusse sai nüüd küll palju küsimusi, aga loodetavasti on vastustest kasu ka teistele.

Igatahes tänud ette juba kõigile, kes vastamise vaevaks võtavad.

Madis

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eks ta nii kipub olema jah, et mida rohkemaks tükeldad seda lühemaks trennid jäävad. Eeliseks on see, et saab ühele lihasgrupile täis laks anda ja eelisarendada maha jäänud osi. Miinuseks, kui seda saab üldse nimetada on peaaegu iga päev trennis käimine. Isiklikult ei piirdu ma suuremale lihasgrupile 15 seeriaga, kindlasti tuleb seeriaid rohkem ehk 5-6 harjutust. Trenni saab pikenda ka lõpus aeroobse lisamisega, mõistlik oleks 15-20 minutit ikka teha 2-3 korda nädalas, kahjuks eriti aeroobset ei armastata kui plaanis massi taga ajamine. Isegi paari aasta möödudes ilma aeroobseta tekivad juba esimesed probleemid südamega.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sur tänu M.M vastuse eest.

Nüüd veel vastamata see, et kuidas on mõtekas erinevaid lihasgruppe ühele päevale kokku panna. Olen näinud ja lugenud erinevaid variante. Mõtlen seda, et kas nt. rind + õlg või rind + triceps või selg + biceps peaks treenima koos, kuna ühe lihasgrupi harjutused mõjutavad üsnagi palju teist treenitavat lihasgruppi. Sedasi kombineerides töötaks ma mõlemad lihasgrupid rohkem läbi. Samas olen näinud kavasid, kus on koos triceps + biceps või selg + õlg. Kas keegi teadja kommenteeriks neid viimaseid kokku panemisi.

Tänan.

Madis

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×