r2stik 0 Report post Posted March 19, 2006 räägitakse, et väga noorelt ei või suurte koormustega treenida kuidas selle asjaga siis on??? Mingil määral on kahjulik või mis? Ise olen 16... Share this post Link to post Share on other sites
kaiv 0 Report post Posted March 19, 2006 Kui valesti harjutusi sooritada, on igas vanuses ohtlik. Share this post Link to post Share on other sites
r2stik 0 Report post Posted March 19, 2006 no seda küll aga liialt suur koormus ei ole ju hea ka siis kui harjutusi õieti teha. Share this post Link to post Share on other sites
carter 0 Report post Posted March 19, 2006 Kasuta otsingut, võibolla leiad sealt vajalikku infot.nt.http://forums.amazon.ee/index.php?showtopic=6254 Share this post Link to post Share on other sites
vend vähk 659 Report post Posted March 19, 2006 r2stik!!!Huvitav teema...Viimastel aastatel on väga- väga paljud noored mehed hakanud kahtlema, et kas jõusaalitreening ja üldse sport on kasulik nende liigestele, siseorganitele ja krt teab millele veel. Väga tavaliseks on muutunud olukord, kus mingisugused 15-16 aastased mehepojad tulevad mulle rääkima, et nad ei saa isegi koolis kehalise kasvatuse tundidest osa võtta, sest liigesed on juba kõik p...sses jne, jne, jne... Ilmselt on sellise nähtuse põhjuseid väga erinevaid ja noored inimesed eelistavad värskes õhus viibimise asemel olla kusagil umbsetes ruumides külili asendis teleri ees või midagi sarnast. Olen sellele juhtinud ka nende tähelepanekut ja siis algab meeletu seakisa, et mida ma targutan- teevad ikka sporti küll- kaks nädalat tagasi käisid umbes poolteist tundi suusatamas... Arvan, et vanemad mehed siin portaalis meenutavad oma lapsepõlve ja võivad öelda, et selliste ilusate talveilmadega olid ilmselt enamus lapsepõlves suusarajal, kelgutasid või mida iganes. Suvel ja talvel sai enamus ajast koolivaheaegadel õues viibitud ja igasuguseid mänge mängitud hiliste tundideni ja toitumine oli ka suhteliselt rasvavaba. Enne jõusaalitreeninguid tegelesin usinasti karatega nagu enamus minu klassivendasid sellel ajal. Sellel ajal ei olnud teadaolevalt vähemalt minu tutvusringkonnas ühtegi sellist 15-16 aastast, kes oleksid mingisuguste terviseprobleemidega vaevelnud. Nüüd on ootamatult tekkinud igasugused ennekuulmatud hirmud spordi ees. Võimalik, et nüüd need noored, kes seda minu kirjutist siin loevad püüavad leida vastuse esitatud küsimusele. Mina küsin vastu, et millised siis on need suured raskused, millega algaja 16 aastane peaks saalis kokku puutuma? Raskused lähevad suuremaks aastatega, mitte esimese nädalaga! 16 aastaselt on õige aeg alustada jõusaalitreeningutega. Umbes sama vanalt alustasin mina, alustas ilmselt ka Ott ja paljud teised Eesti kulturistid. Valik on sinu!EDU! Share this post Link to post Share on other sites
eintsius 0 Report post Posted March 19, 2006 Igast asju võid ära lõhkuda: liigeseid, kõõluseid, lihaseid rebestada, selja ära tõmmata jne. Ikka tasa ja targu mõttekas.Muidugi trenni ei tasu pooleli jätta, kuna see siiski tervislikum kui muidu lebotamine. Share this post Link to post Share on other sites
Kurupt 0 Report post Posted March 19, 2006 kogu selle jutupeale niipalju et olen muidu suga n6us vend v2hk, aga tegelikult t6si ta on et paljud rapsivad liiga suurte raskustega ja teevad omale liiga. just eespool mainiti 2ra et harjutuse õige sooritus on oluline ja kui on liiga suur raskus siis on ka sooritus nigel. j6usaalid t2is v2ikseid mehi kes p6rgatavad rinnalt teab mis raskusi kang viltu kätevahel. Share this post Link to post Share on other sites
inside14 1 Report post Posted March 19, 2006 Alati tuleb kasuks kui teha õieti ja kui veel algaja siis tuleb kõike väga hästi juurde nii lihast kui ka jõudu.Mõni vend nüüd loeb siit neid postitusi ja tormab kohe saali kang kätte ja vehkima.Kuid enne ikka tuleks asja uurida, lähed jõutõmmet tegema ilma et teaks kuidas tehnika on ja nii ongi selg läinud p......!Linnades on hea saab kasutada jõusaalis oleva treeneri abi. Share this post Link to post Share on other sites
vend vähk 659 Report post Posted March 19, 2006 to Kurupt: Jah, selleni, mis jõusaalides toimub, ma ei jõudnudki. Kahju, et koolimajadesse ja igasugustesse asutustesse ehitatakse küll uusi jõusaale, aga kui nendes puudub treener, siis loomulikult võivad nii noored kui vanad inimesed omale seal korralikult liiga teha. Kuna mul puudub hetkel informatsioon, kas kasutaja r2stik tahab treenida sellises saalis, kus on normaalne treener või räägib oma hirmudest seoses jõusaalitreeningutega, siis kirjutasin väga lühidalt oma tähelepanekutest, millega olen ise viimasel ajal kokku puutunud ja millega seda teemat võiks seostada. Ka selle olen selgeks saanud, et meie võime siin pikalt kirjutada ja pilte lisada õigest treeningust, aga ikka on palju neid, kes reaalselt jõusaalis teevad kõike vastupidi. EDU! Share this post Link to post Share on other sites
kaiv 0 Report post Posted March 20, 2006 (edited) r2stik!!!Huvitav teema...Viimastel aastatel on väga- väga paljud noored mehed hakanud kahtlema, et kas jõusaalitreening ja üldse sport on kasulik nende liigestele, siseorganitele ja krt teab millele veel. Väga tavaliseks on muutunud olukord, kus mingisugused 15-16 aastased mehepojad tulevad mulle rääkima, et nad ei saa isegi koolis kehalise kasvatuse tundidest osa võtta, sest liigesed on juba kõik p...sses jne, jne, jne... Ilmselt on sellise nähtuse põhjuseid väga erinevaid ja noored inimesed eelistavad värskes õhus viibimise asemel olla kusagil umbsetes ruumides külili asendis teleri ees või midagi sarnast. Olen sellele juhtinud ka nende tähelepanekut ja siis algab meeletu seakisa, et mida ma targutan- teevad ikka sporti küll- kaks nädalat tagasi käisid umbes poolteist tundi suusatamas... Arvan, et vanemad mehed siin portaalis meenutavad oma lapsepõlve ja võivad öelda, et selliste ilusate talveilmadega olid ilmselt enamus lapsepõlves suusarajal, kelgutasid või mida iganes. Suvel ja talvel sai enamus ajast koolivaheaegadel õues viibitud ja igasuguseid mänge mängitud hiliste tundideni ja toitumine oli ka suhteliselt rasvavaba. Enne jõusaalitreeninguid tegelesin usinasti karatega nagu enamus minu klassivendasid sellel ajal. Sellel ajal ei olnud teadaolevalt vähemalt minu tutvusringkonnas ühtegi sellist 15-16 aastast, kes oleksid mingisuguste terviseprobleemidega vaevelnud. Nüüd on ootamatult tekkinud igasugused ennekuulmatud hirmud spordi ees. Võimalik, et nüüd need noored, kes seda minu kirjutist siin loevad püüavad leida vastuse esitatud küsimusele. Mina küsin vastu, et millised siis on need suured raskused, millega algaja 16 aastane peaks saalis kokku puutuma? Raskused lähevad suuremaks aastatega, mitte esimese nädalaga! 16 aastaselt on õige aeg alustada jõusaalitreeningutega. Umbes sama vanalt alustasin mina, alustas ilmselt ka Ott ja paljud teised Eesti kulturistid. Valik on sinu!EDU!Vanasti olid ka võimlad avatud hommikust õhtuni, mida tänapäeval enam kahjuks ei ole, vähemalt maakohtades mitte. Päevast-päeva vaevalt keegi viitsib kelgutada ja suusatada. Vahetevahel tahaks palli ka mängida! Selle taga on minumeelest väga palju kinni. Kui õhtuti puudub võimalus sportmängudeks, siis lihtsalt ollaks ja igavuse peletamamiseks tulevad mängu nii suits kui ka alkohol. Minumeelest peitub põhi viga siin, miks noored ei tee enam nii palju sporti, kui vanasti!!EDIT : See kehtib muidugi talvehooaja kohta, suvel probleemi ei ole Edited March 20, 2006 by kaiv Share this post Link to post Share on other sites
taks 0 Report post Posted March 20, 2006 teemasse süvenedes, mina nende treenerite peale nii väga ei loodaks sest on olemas väga ebapädevaid treenereid või juhendajaid, ise olen treeninud 2 aastat ja saanud õpetussõnu päris tugevatelt tegijatelt kulturismis jne aga uues saalis käima hakates sattusin kokku sealse juhendajaga kes hakkas ümber tõukama enmus väiteid mis temast 100xkõvem mees öelnud on ja ette näidanudki, ja veel rääkis ta kuidas ei ole hea trenni teha püramiidsüsteemis või mida veel..teda ennast jälgides tegi ta ise ka päris kohatut trenni jutule lisaks, tegi 5-6erinevat lihasgruppi, kõike ühe harjutuse+lisaks rapsides ja valesti sooritades, selline kogemus juhendajaga tõmbas kohe jõusaali juhendajate mainet alla.. Share this post Link to post Share on other sites
vend vähk 659 Report post Posted March 20, 2006 to kaiv: ?????????? Mis võimalustest sa räägid???????Kui ma 1992-l aastal alustasin jõusaalitreeningutega, siis oli Tartus jõusaale vist ainult 3-4, aga nüüd on igas linnaosas ja kohati isegi mitu tükki väga väikesel maa-alal. Üldine suhtumine sporti on lihtsalt masendavalt madal noorte seas. Samas võib ju ka öelda, et näiteks veel 1990-dal aastal ei olnud noortel inimestel tõesti midagi muud teha kui oma energia spordisaalides maandada, sest ei olnud ei ööklubisid, internetti, mobiiltelefone, telekanalitest võis vaadata(Tartus) eesti televisiooni ja kahte kesktelevisiooni...jne. Võimalused olid väga piiratud ja ausalt öeldes ei mäleta, et sellel ajal ükski alaealine kusagil Tartu kaubamaja ukse ees oleks suitsu tõmmanud nagu ma seda nüüd iga päev kesklinnas näen. Siin üks kommentaator arvas, et ega siis noorena keegi päevad läbi mäe peal ei viitsi(ei jõua) olla. 1987-dal aastal oli Tartus mitu nädalat koolis külmapühad- päeval oli külma vähemalt 27 kraadi! Toomemägi ja Kassitoome oli lapsi täis ja sellise külmaga oldi mäel ikkagi nii kaua kuni tõesti pimedaks läks. Siis jäädi haigeks ja põeti läbi kõik külmetushaigused ja kui terveks saadi, siis tuldi jälle mäele! Kui ma 1997 aastal aega teenima läksin, siis juba ütlesid vanemad teenistujad, et nende aastakäikude poistega on veel hea metsas taktikat läbi viia, et need on oma nooruses piisavalt looduses olnud ja palju füüsiliselt ringi liikunud, aga juba on märgata selliste esimeste lodevate meeste ilmumist silmapiirile, kellega ei ole kroonus suurt midagi peale hakata. Kaitseväe üldfüüsiliste katsete tulemused on läinud iga aastaga järjest nõrgemaks. Samad tulemused, mis olid veel 7-8 aastat tagasi kõige nõrgemad, on nüüd ühed tugevamad. Loomulikult on ka üksikuid erandeid, aga üldine noorte füüsiline vorm on läinud väga nõrgaks. Tänapäeval on küll palju korraliku sisustusega jõusaale, aga selliste saalide kasutamise eest küsitakse loomulikult ka raha. Olen oma elus näinud küll selliseid noori mehi, kes kaebavad, et neil ei ole pappi jõusaalis käimiseks ja ise lähevad samal ajal mingisugusele sõbra sünnipäevale, kus kuuldavasti on kümne tonni eest jooki ja pärast sõidetakse taksoga Tartus Tallinnasse Hollykasse peole... Kui mina jõusaalitreeningutega alustasin, siis minu vanemad maksid esimesel aastal jõusaali kuukaardi eest(55 krooni), aga kuna nad ei mõistnud, mis kasu on spordisaalist ja veel vähem mõistsid kulturismi vajalikkusest, siis keeldusid teisel aastal maksmast ja pidin spordisaalis tööd tegema pärast trenni, et maksta treeningute eest. Internetis ei olnud sellel ajal(nettigi ei olnud) selliseid võimalusi nagu siin, et muudkui küsid teadjatelt ja ise ei pea üldse mõtlema. Sellel ajal sai ühendatud meeldiv kasulikuga ja kui oli vaja inglise keele tundides mingisugust materjali tõlkida, siis sai võetud Tartu Ülikooli raamatukogust vanasid kulturismiteemalisi raamatuid ja neid iseseisvalt tõlgitud, sest eesti keelset kirjandust selle spordiala kohta oli väga vähe. Sattusin nüüd jälle selle kirjatööga hoogu, aga loodan, et teil oli huvitav lugeda. Me võime siin tänapäeva noortele kõik töö ära teha ja teema kasvõi puust ja punaseks värvida, aga kui neil ei ole spordi vastu sellist huvi nagu meil noorena, siis loomulikult on mõlema osapoole seisukohtades raske leida ühist keskmist.EDU! Share this post Link to post Share on other sites
kaiv 0 Report post Posted March 20, 2006 (edited) to kaiv: ?????????? Mis võimalustest sa räägid???????Kui ma 1992-l aastal alustasin jõusaalitreeningutega, siis oli Tartus jõusaale vist ainult 3-4, aga nüüd on igas linnaosas ja kohati isegi mitu tükki väga väikesel maa-alal. Üldine suhtumine sporti on lihtsalt masendavalt madal noorte seas. Samas võib ju ka öelda, et näiteks veel 1990-dal aastal ei olnud noortel inimestel tõesti midagi muud teha kui oma energia spordisaalides maandada, sest ei olnud ei ööklubisid, internetti, mobiiltelefone, telekanalitest võis vaadata(Tartus) eesti televisiooni ja kahte kesktelevisiooni...jne. Võimalused olid väga piiratud ja ausalt öeldes ei mäleta, et sellel ajal ükski alaealine kusagil Tartu kaubamaja ukse ees oleks suitsu tõmmanud nagu ma seda nüüd iga päev kesklinnas näen. Siin üks kommentaator arvas, et ega siis noorena keegi päevad läbi mäe peal ei viitsi(ei jõua) olla. 1987-dal aastal oli Tartus mitu nädalat koolis külmapühad- päeval oli külma vähemalt 27 kraadi! Toomemägi ja Kassitoome oli lapsi täis ja sellise külmaga oldi mäel ikkagi nii kaua kuni tõesti pimedaks läks. Siis jäädi haigeks ja põeti läbi kõik külmetushaigused ja kui terveks saadi, siis tuldi jälle mäele! Kui ma 1997 aastal aega teenima läksin, siis juba ütlesid vanemad teenistujad, et nende aastakäikude poistega on veel hea metsas taktikat läbi viia, et need on oma nooruses piisavalt looduses olnud ja palju füüsiliselt ringi liikunud, aga juba on märgata selliste esimeste lodevate meeste ilmumist silmapiirile, kellega ei ole kroonus suurt midagi peale hakata. Kaitseväe üldfüüsiliste katsete tulemused on läinud iga aastaga järjest nõrgemaks. Samad tulemused, mis olid veel 7-8 aastat tagasi kõige nõrgemad, on nüüd ühed tugevamad. Loomulikult on ka üksikuid erandeid, aga üldine noorte füüsiline vorm on läinud väga nõrgaks. Tänapäeval on küll palju korraliku sisustusega jõusaale, aga selliste saalide kasutamise eest küsitakse loomulikult ka raha. Olen oma elus näinud küll selliseid noori mehi, kes kaebavad, et neil ei ole pappi jõusaalis käimiseks ja ise lähevad samal ajal mingisugusele sõbra sünnipäevale, kus kuuldavasti on kümne tonni eest jooki ja pärast sõidetakse taksoga Tartus Tallinnasse Hollykasse peole... Kui mina jõusaalitreeningutega alustasin, siis minu vanemad maksid esimesel aastal jõusaali kuukaardi eest(55 krooni), aga kuna nad ei mõistnud, mis kasu on spordisaalist ja veel vähem mõistsid kulturismi vajalikkusest, siis keeldusid teisel aastal maksmast ja pidin spordisaalis tööd tegema pärast trenni, et maksta treeningute eest. Internetis ei olnud sellel ajal(nettigi ei olnud) selliseid võimalusi nagu siin, et muudkui küsid teadjatelt ja ise ei pea üldse mõtlema. Sellel ajal sai ühendatud meeldiv kasulikuga ja kui oli vaja inglise keele tundides mingisugust materjali tõlkida, siis sai võetud Tartu Ülikooli raamatukogust vanasid kulturismiteemalisi raamatuid ja neid iseseisvalt tõlgitud, sest eesti keelset kirjandust selle spordiala kohta oli väga vähe. Sattusin nüüd jälle selle kirjatööga hoogu, aga loodan, et teil oli huvitav lugeda. Me võime siin tänapäeva noortele kõik töö ära teha ja teema kasvõi puust ja punaseks värvida, aga kui neil ei ole spordi vastu sellist huvi nagu meil noorena, siis loomulikult on mõlema osapoole seisukohtades raske leida ühist keskmist.EDU!Vendv?? Oled sa kunagi maal elanud?? Vist ei ole. Võin ka sulle vanast ajast näite tuua. Isa on rääkinud, et kui nemad veel noored olid, mindi isegi kontserdile dressides, et hiljem saaks kohe ruttu võimla palli mängima minna. Ent mis on nüüd?? Nüüd ei lasta enam võimlasse. Kui ~10-15 aastat tagasi oli siin kohalikel võrk-korvpalli võistlustel ~7-8 meeskonda, siis nüüdseks oli neist möödunud nv-l toimunud võistlustel alles jäänud 2.Minu kodukoha läheduses on üks teine alevik. Seal on võimla õhtuti lahti. Ja mis ime, seal tegeletakse kõigega. Kui oisus käib suusavõistlustel 5-6 inimest, siis seal oli neid oma 20, samamoodi on kergejõustikuga, kuigi seal on elanike poole vähem. Spordiga on ju üldse nii, et kes tegeleb tõsiselt kasvõi ühe alaga, see teeb ka teisi alati kaasa ja see kes ei tegele ühegi alaga, ei tee üleüldse midagi!Olgu, ma nüüd jalkat mängima! Tee sellest omad järelused! Edited March 20, 2006 by kaiv Share this post Link to post Share on other sites
jrx 142 Report post Posted March 20, 2006 Ma ei oska kommentaariks öelda muud, kui vaid fakti, et meie klubides nii Tallinnas kui Tartus on keskkooliõpilased kõige väiksema osakaaluga vanusegrupp. Oleme ka koolides reklaame teinud, kuid tundub, et sport ei huvita nii väga tõesti Share this post Link to post Share on other sites
kame 11 Report post Posted March 20, 2006 spordi rahaline külg on siin ju mainimata!näiteks korralik spordiklubi tallinnas täisealisele isikule on 700-1200 kuus , olenemata sellest kas isik veel õpib või mitte - mul palju tuttavaid kes ütlevad et lissalt finants ei võimalda ja las ta siis jääda...endal läheb normaalseks treeninguks koos toitumisega enamus vabast rahast ära ja toitumise kõrval on trenniraha veel köömes! Share this post Link to post Share on other sites
vend vähk 659 Report post Posted March 20, 2006 to kaiv: Esiteks, siin portaalis olen ma ikkagi vend Vähk, mitte vendv.Teiseks maal olen ma elanud oma elust ajaliselt päris mitu aastat ning on piirkondasid, kus tegeletakse spordiga ja on ka selliseid piirkondi, kus on elu välja surnud ning loomulikult ei hakata 2-3 inimese jaoks suuri spordihooneid rajama. Mul on suguvõsas küll vallavanemaid ja muid asjamehi, kellega on sellistest probleemidest räägitud. Kui oled natukenegi uurinud ja jälginud, kui palju rahvast on viimastel aastatel näiteks Tallinna lähedal olevatesse valdadesse kolinud, siis tead, et sinna on ka rajatud uued koolimajad ja spordikeskused. Kui on rahvast, siis on ka võimalusi! Palju sõltub ka valdade valitsusest. Ma ei viitsi siin ausalt öeldes vaielda selliste tegelastega, kes toetuvad oma isa jutule jne. Varsti keegi tuleb sellise jutuga lagedale, kuidas treenis tema vana-vanaisa 1899-dal aastal aga see jutt läheb teemast järjest kaugemale. Kui kasutaja kaiviga võtaks iga päev ühendust umbes 10-15 noort inimest, kes kõik tahavad hakata spordiga tegelema, aga vähemalt kolmandik nendest on liigese-, selja- ja põrnahaiged, siis arvatavasti hakkab ka välja kujunema mingisugune ettekujutus tänapäeva noorte füüsilisest ettevalmistusest. Paljudel on hirm sporditraumade ees ja seda mitte ainult jõusaalis. Ma võin ju soovitada selliseid saale, kus on olemas treener, aga kui ei olda ka treeneriga rahul? Fitness.ee portaal ongi selleks, et noored saaksid rohkem informatsiooni õigest treeningust, toitumisest jne. Nagu ma juba olen öelnud, et meie võime sellest kõigest siin kirjutada, aga kui inimesel on hirm spordi ees ja ta kardab jõusaali minna, sest äkki ta teeb omale kuidagi moodi viga, siis oleme ka meie võimetud neid aitama! Kõige olulisem on vast ikkagi tahe ennast treenida ja pingutada eesmärgi nimel!EDU! Share this post Link to post Share on other sites
kaiv 0 Report post Posted March 20, 2006 Vabandust olgu siis Vend Vähk.Ma ei tea ,võibolla tõesti kirjutatakse sulle igapäev mingisuguseid kirju, kus ainult halatakse oma tervise pärast. Minul igaljuhul selliseid tuttavaid ei ole. Treenime ise ilma treenerita enda tehtud jõusaalides ja ei kurda.Ma ei viitsi sellel teemal enam vaielda, selge on see ,et sina jääd oma arvamusele kindlaks ja mina omale! Share this post Link to post Share on other sites
PT London 0 Report post Posted April 8, 2006 Mingi ull vaidlus teil on siin kahe vahel, teema jargmine vendvl 6igus ja teine meeslihtsalt tahab vaielda, su jutt pole 100% vale aga siiski v6ixid parem kuss olla Share this post Link to post Share on other sites
Helmps 0 Report post Posted April 8, 2006 teemasse süvenedes, mina nende treenerite peale nii väga ei loodaks sest on olemas väga ebapädevaid treenereid või juhendajaid, ise olen treeninud 2 aastat ja saanud õpetussõnu päris tugevatelt tegijatelt kulturismis jne aga uues saalis käima hakates sattusin kokku sealse juhendajaga kes hakkas ümber tõukama enmus väiteid mis temast 100xkõvem mees öelnud on ja ette näidanudki, ja veel rääkis ta kuidas ei ole hea trenni teha püramiidsüsteemis või mida veel..teda ennast jälgides tegi ta ise ka päris kohatut trenni jutule lisaks, tegi 5-6erinevat lihasgruppi, kõike ühe harjutuse+lisaks rapsides ja valesti sooritades, selline kogemus juhendajaga tõmbas kohe jõusaali juhendajate mainet alla.. taks, sa mõtled seda võru spordihalli punase särgiga tüüpi? minu arvates ka see tüüp paneb vahest ikka nii tõsiselt võssa oma jutuga. Share this post Link to post Share on other sites