Jump to content
Sign in to follow this  
crawe

Rinna ja Selja harj. ekto-mesomorfi kehatüübile!

Recommended Posts

Tere Fred! Mõtlesin, huvi pärast veel üles küsida, et mis sina arvad, mis on kõige paremad RINNA, SELJA, REIE ja SÄÄRE harjutused ekto-mesomorfi segatüüpi kehatüübile (massi ja kuju poolest + õiged kordused ja seeriad). Päris mesomorfne ma pole ja samas päris ektomorfne ka mitte! Pikkust 195, ning kaal 95! Rasvaprotsent on 15 ja vanust 23! Kava on sellinne, et 7 päeva jooksul saavad kõik lihasgrupid 2 korda koormust (v.a. vahel jalgadele teen ühe päeva) ning kasutan sellist meetodit, et 3 nädalat rasket trenni ja üks kerge nädal jne. KAs peaksin tegema ka läbi Sheldoni skaala, määramaks oma täpse kehatüübi ja kui pean, siis kus ja kuidas seda saab teha!?

Edited by crawe

Ossa raisk:P Kui sul rasvaprotsent 15, siis sellel pildil näed küll uhke välja. Mul 10-13 ja näen tunduvalt paksem välja:P Okei... tuduvalt paksem on ilmselt liialdus aga siiski...

ja vabandust teema risustamise pärast ;)

Edited by jrx

TO JRx!!! Hey! Nu ma mõõdan oma rasva protsenti selle digitaalse mõõtjaga, vist ei näita õieti! Aga eks ma mul madalam ole jah! Ja ära unusta ma pole 195cm pikk ;)

Edited by crawe

TO JRx!!! Hey! Nu ma mõõdan oma rasva protsenti selle digitaalse mõõtjaga, vist ei näita õieti! Aga eks ma mul madalam ole jah! Ja ära unusta ma pole 195cm pikk ;)

Ära palun usu seda :huh:

Peaks ikka laskma klabritega kuskil arstil oma rasva% ära mõõta. Muidu ei saagi teada, kas ja kuidas ma täpselt toitu ja trenni tegema peaks ;)

Muutuse jälgimiseks see digitaalne riistapuu vist kõlbab. Ja mõõta tuleb muidugi hommikul peale vetsuskäiku ja enne söömist:)

Parimad on rasked baasharjutused sooritatuna vahemikus 5-10,kuid kergemal treeningperioodil tuleks kasutada ka isoleerivaid harjutusi.

Rinnale surumised kangi ja hantlitega ning lennutamised hantlitega.

Rinnale ja seljale ületõmme kangi ja hantliga.

Seljale tõmbed kangi ja hantliga ettekallutatult,jõutõmme ning ploki asemel ülatõmmete variandid rippkangil,samuti õlgade tõstmine kangiga.

Reiele kükid kangiga turjal,rinnal ja käärkükk ning rumeenia tõmme kangi või hantlitega,samuti johnsoni harjutus.

Säärele tuleks sooritada kahte harjutust,valides võimalike harjutuste seast,muutes neid pidevalt.

Tegelikult pole "õiget" seeriate ja korduste arvu olemas,treeningut tuleb pidevalt varieerida!Ekto-mesomorfi puhul hoiduksin siiski suurest korduste arvust (välja arvatud säär!).

Puhtaid kehatüüpe pole olemas,teadmisest,et oled ekto-mesomorf,piisab täiesti!

Mis see ekto-mesomorf kehatüüp on üldse? ;)

Kehatüüp, millele on omased nii ektomorfi kui ka mesomorfi omadused. Ektomorf on pikk peenike kõhnumisele kalduv ja mesomorf on ideaalne kulturisti kehatüüp ehk allub trennile kõige paremini.

Muide mul ka üks küsimus. Mind huvitab kus saab Sheldoni skaala järgi mõõtmisi teha. Spordiarsti juures ?

to theOne: kas väidad, et see digitaaöne Omroni aparaat näitab õieti!!!?

ei väida, nimelt see peaks töötama samal põhimõttel nagu see aparaat kus pead nö. maakeeli käed ees hoidma ja peopesad vastu andureid suruma. See on mõeldud tavainimestele ning sportlastel sellega mõõta pole mõtet. Sellel teemal on siin ka pikemalt räägitud, ei taha üle rääkida!

Parimad on rasked baasharjutused sooritatuna vahemikus 5-10,kuid kergemal treeningperioodil tuleks kasutada ka isoleerivaid harjutusi.

Rinnale surumised kangi ja hantlitega ning lennutamised hantlitega.

Rinnale ja seljale ületõmme kangi ja hantliga.

Seljale tõmbed kangi ja hantliga ettekallutatult,jõutõmme ning ploki asemel ülatõmmete variandid rippkangil,samuti õlgade tõstmine kangiga.

Reiele kükid kangiga turjal,rinnal ja käärkükk ning rumeenia tõmme kangi või hantlitega,samuti johnsoni harjutus.

Säärele tuleks sooritada kahte harjutust,valides võimalike harjutuste seast,muutes neid pidevalt.

Tegelikult pole "õiget" seeriate ja korduste arvu olemas,treeningut tuleb pidevalt varieerida!Ekto-mesomorfi puhul hoiduksin siiski suurest korduste arvust (välja arvatud säär!).

Puhtaid kehatüüpe pole olemas,teadmisest,et oled ekto-mesomorf,piisab täiesti!

Kas kusagil pole võimalik näidis treening kava näha?