mlk 0 Report post Posted February 11, 2006 kas keegi siinlugejaist on käinud shotokan karates? pole nagu päris fitness teema, aga ma ei oska mujalt küsida ka.huvitab, kuidas see füüsiliselt mõjuba ja kas vaimne külg on tavainimesele vastuvõetav või läheb liiga misjoniks ära?ma ei tea sest peaaegu midagi, aga huvitab, teoorias olen ühtteist lugenud, aga praktilisi kogemusi ei ole ega teiste muljeid ka ei ole kuulnud.tänud vastamast Share this post Link to post Share on other sites
tomster 2 Report post Posted February 11, 2006 Olen tegelenud omal ajal shotokaniga 4 aastat ning peab ütlema, et aeroobse treeninguna on ta omal kohal. Mis puutub vaimsesse poolde ja üleüldse vastavasse filosoofiasse, siis ka see on täiesti vastuvõetav. Share this post Link to post Share on other sites
Vägivaldur 3 Report post Posted February 11, 2006 Sõltub väga ja väga palju treenerist, kelle juures õpid. Mõned shotokani klubid teevad ka sportkarated kõrvale, seal on ehk vähe huvitavam; teised ajavad rohkem vaimu taga.Aga miks just shotokan? Share this post Link to post Share on other sites
mlk 0 Report post Posted February 11, 2006 (edited) Aga miks just shotokan?sellepärast shotokan, et zen budism on mind palju muutnud ja tahaksin teada, millist füüsilist treeningut vaimsega sobitada annab.muidugi ei keela zen budism mul metsa all joosta või suusatada, uudishimu on lihtsalt Edited February 11, 2006 by mlk Share this post Link to post Share on other sites
AA 0 Report post Posted February 11, 2006 Eks küsimus ongi tasakaalu otsimises elus. St et vaim, hing ja ihu oleksid korras ja toimiksid harmoonias! Trenni suhtes vist peab lihtsalt iga inimene välja selgitama, mis talle kõige rohkem sobib. Nö "aeroobika" võitluskunstide trennid kipuvad väga konkreetsesse filossoofiasse kalduma, millel reaalse eluga suurt pistmist tegelikult ei ole - filmides hea vaadata . Kel huvi võib vaadata <http://http://www.martialartsplanet.ca/images/aliveness.wmv> Share this post Link to post Share on other sites
Vägivaldur 3 Report post Posted February 11, 2006 sellepärast shotokan, et zen budism on mind palju muutnud ja tahaksin teada, millist füüsilist treeningut vaimsega sobitada annab.muidugi ei keela zen budism mul metsa all joosta või suusatada, uudishimu on lihtsalt Aga mina soovitaksingi sul ikka teha seda ala, mis sulle üle kõige meeldib ja see sobitada zen budismiga. Kui karate meeldib, siis loomulikult karate. Nüke on kindlasti algajale väga hea klubi Tallinnas, mida julgen soovitada. Share this post Link to post Share on other sites
jrx 142 Report post Posted February 11, 2006 Eks kõik sõltub eesmärkidest. Minu arvamus on, et filosoofia jaoks filosoofia ja funktsionaalsete oskuste jaoks funkstionaalsete oskuste trenn ja siis need kaks asja sulavadki kokku SINUS. Nn. "idamaistes" võitluskunstides olev vaimsus on paljus "pseudovaimsus" ja "võitlus" pseudovõitlus.http://www.elustreening.ee vaata videosid ja loe tekste sealt, saad vähe teise vaatenurga ka. Share this post Link to post Share on other sites
martial 0 Report post Posted February 11, 2006 (edited) olen tegelenud aastaid. Soovitan: mine trenni, kui asi huvitab, ja küll sa seal näed, mis toimub ja toimumata jääb.on klubisid, kus räägitakse vaimsusest ja paljust muust, kuid teadmised neist on rääkijail üsna pealiskaudsed... on klubisid, kus ei räägita suurt midagi, kuid pakatavad vaimsusest. Aga selleks, et näha, tuleb ise vaadata ja endast läbi lasta. Võib olla märkad tõde alles paari aasta pärast ja see pole halb, sest see on sinu tee ja sina käid seda ise. Teiste tõed ei ole sinu tõed. Jõudu ja jaksu! Kaklema ehk ei õpi, kuid ka parem vorm on palju väärt. Edited February 11, 2006 by martial Share this post Link to post Share on other sites
Thomas 0 Report post Posted February 11, 2006 Ma käisin kunagi 2 aastat shotokanis ning selle aja jooksul ei õppinud ma midagi, kuid nüüd kui olen umbes 6 aastas ju-jutsus käinud olen õppinud asjadest ja inimestest lugu pidama ning füüsiline vorm on ka väga paigas Share this post Link to post Share on other sites