Jump to content
Petz

Seerjad/kordused

Recommended Posts

Tere

Tekkis küsimus seoses seeriate ja kordustega. Kui treeningu eesmärgiks on lihase kasvatamine (sh vormimine ja välja toomine) ja jõu suurendamine (kui see üldse on koos võimalik?), et siis kui mitu seeriat ja mitu korda peaks harjutusi tegema? Praegu surumine toimub nn püramiidi skeemil, ülejäänud harjutused 4*10. Kas 4*10 on liialt palju, äkki peaks tegema 4*8 (mis eeldaks natuke suuremaid raskusi), või kasutama kõigi harjutuste puhul püramiidiskeemi või hoopis 3*10 (kuskilt kuulsin, et 3*10 süsteem pidi lihased peal trenni pingesse jätma, et toob lihased paremini välja, 4*10 seevastu aga liialt ära väsitama- vastab see tõele?)? Või äkki peaks tegema nädalate kaupa vaheldumisi, et üks nädal vastupidavust (palju kordi, väiksemad raskused) ja teine nädal jõu suurendamist (vähem kordi ja suuremad raskused)?

Ning kas parema tulemuse annab aeglasem (kui lihas on kogu aeg pinges, nt ei lase hantlit lõdva käega alla vaid hoiad lihast pinges) harjutuste tegemine või pole vahet?

Tänud

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

kui kaua oled trenni teinud? Algajale on 4 seeriat kindlasti palju soovitan 3 seeriat. Kindlat reeglit et millal püramiidi ja tavalist seeriat teha pole. Osadele mõjub püramiid osadele jälle tavalised seeriad ja kordused. Kõik on suhteline. Kindlasti võid proovida vahetada ja mängida korduste arvuga nt. kuu aega jõudu, kuu massi ja kuu reljeefi ehk siis vastupidavust jms. Pole olemas selliseid harjutusi, mis igale ühele sobivad, vaid neid tuleb ise järele proovida, et tunda, mis mõjub, mis mitte.

Tavaliselt kui on tegu massi arendamisega, siis toimub raskuse tõstmine kiiresti ja vastupanu negatiivses tsoonis aeglustamine. Loomulikult pead tundma, et see just sellele lihasele mõjub ning samuti tunda et teeb harjutuse liigutust täie amplituudiga! Neid erinevaid variante on palju ja nendest on ka palju juttu olnud, seega katseta ja proovi!

edu! :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×