Jump to content
katsi

Megahea ja väherasvane pizza

Recommended Posts

PÕHI:

350g rvt kodujuustu

3 muna

50g kaerahelbeid (nisukliidega)

10g nisukliisid

soola(soovi korral)

Sega ained kokku ja vala küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning levita märja käega ühtlaselt õhukeseks (auke sisse mitte teha)

KATE (kõike võib peale uhta, aga minule maitsevad need)

u 200g viilutatud tomateid

230g (purk) viilutatud shampiljone

300g väherasvast veisesinki või veisehakkliha (hakkliha eelnevalt pannil hautada) või 2 tuunikalakonservi (omas mahlas)

Sobib ka broilerifilee +ananass(omas mahlas)

100g 10% Juku juustu riivitult pealeraputamiseks

Muidugi maitseaineid , soola pole vaja palju panna, kuna juust (ja sink) on isegi juba soolaga.

Lisada võib veel paprika viile, mozzarella-, feta- või parmesanijuustu jne.

lasta küpseda u 225 kraadi juures pool tundi :D

head kokkamist :P

Muudetud kasutaja pisikerosin poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Proovisin retsepti ära ja täitsa hea sai. Tekkis ainult selline mõte, et kas äkki rohkem nisukliisid ei võiks panna? Siis oleks tulemus ehk rohkem pizzapõhja ja vähem omleti sarnane.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tegin sellist pitsat. Jäi pisut fooliumi külge kinni- oleks võib-olla vaja olnud võiga põhi kokku määrida. See tainaosa jäi peale ahjuskäiku väga õhukeseks, peaaegu olematuks ja lisaks see põhi ei hoia pitsatükki koos. Pildil on näha, kuidas olen ühe tüki ümber keeranud, et pitsatüki põhi oleks näha.

Taldrikul ei näe see enam pitsa moodi välja, kuid maitseb ikka hästi, kuna sisaldab peamiselt seeni ja kanahakkliha.

IMG_2754.JPG

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuna siin juba tuldi lagedale omapärase pitsa ideega siis tegin ka ise eksperimendi. Tegin rukkipitsat :rolleyes::D

Koostis:

rukkijahu 1 tass (triiki täis)

kiirkaerahelbed pool tassi

pool teelusikat küpsetuspulbrit

150g kodujuustu (mikserdasin peeneks)

3 muna

300gr hakitud kana

paprika

tomat

veidi mineraliseeritud soola

10 % juku juustu ning ka veel teist rasvasemat juustu sai juurde pandud kuna jukupoiss sai otsa :o

Pilt siis mu huvitavast vaimusünnitisest :o

http://fotoalbum.ee/photos/fenderstratc/64446369

Muudetud kasutaja kristen106 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hakkan ka varsti pitsat valmistama ning tuli selline mõte- mis juhtub kui pitsapõhja jahusse segada sisse veidi maitsestamata valgupulbrit? Kas see kuidagi mõjutab taina omadusi, näiteks kui ma panen ta pärmiga kerkima, või pole sel mingit vahet?

Muudetud kasutaja matjusm poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×