Jump to content
Denzel

Väikeste lihasgruppide treenimine

Recommended Posts

Teen preagu nii et igal päeval üks lihasgrupp ja näiteks biitseptsi päeval teen kokku umbes 6 - te erinevat harjutust ja seeriaid igas on kolm... Kuulsin kuskilt et kuna biitsepts on väike lihas ja kui ma teen nii palju erinevaid harjutusi siis koorman lihase liiga ära ja et ei le kasulik nii teha.

Küsimus siis selline et kas see peab paika või on just hea kui ma teen palju harjutusi, ükskõik kui suur lihas on.. (Nädalas treenin biitseptsit vaid korra)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lühidalt: kui sa teed rinda, siis saab vatti ka triits ning kui teed õlga, selga, siis saab vatti ka biits. Ehk siis oleks tark teha koos rinda ning triitsa ühel päeval, ning mingil teisel õlga, selga ja biitsa.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

preagu läheb mul näiteks ainult rinnale mingi 1h 45 min küll ära ja kui ma teeks veel triitseptsit siis veniks trenni pikkus mingi 2,5 h-le.. see pole vist väga hea

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kõik sõltub sellest palju sa seeriaid kokku teed?

Soovitan suurtele lihasgruppidele mitte rohkem kui 15 seeriat ja väikestele kuni 12 seeriat trennis.

See aga , et teed korraga ainult ühte lihast on tegelikult hea, seda aga sellisel juhul kui antud seeriatega suudad lihase max ära kurnata.

Hea on see selleks, et lihas saab pika taastumise. Mis on kasvamise üheks alusex . Algajad ongi tihti hädas sellega, et koormavad lihast liiga sageli ja areng on kas siis aeglane, või puudub üldse. Siiski ei tohiks taastumine ka olla pikem kui 7 päeva. Seda kindlasti sinu taseme juures. (pakun, et sa väga staa?ikas tegija ei ole)

Seitmepäevane taastumine on tegelikult üsna lollikindel. Ületreenimise oht on null ja areng toimub igaljuhul, olenemata tegelikult tasemest. Arengu kiirus sõltub aga suuresti sellest kui läbi sa suudad lihase võtta trennis ja seda siis nende seeriatega milles alguses oli juttu.

Olen kindel , et paljud õpetatud koolitatud tarkpead ei kiida seda süsteemi algajale sobivaks. Kui selliseid leidub siis palun vaidleme mail-i teel . marek@avancia.ee :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Lühidalt: kui sa teed rinda, siis saab vatti ka triits ning kui teed õlga, selga, siis saab vatti ka biits. ...

Kuidas õlatrenn on seotud biitsepsiga? Milliste harjutuste puhul? Üldjuhul peaks õlatrenn olema oma kaudse mõju poolest vist ikka rinnaga sarnane (e. siis triicepsile mõju)???

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Taastumisprotsessid kulgevad lainekujuliselt. Eristatakse varasemat ja hilisemat taastumisperioodi. Varasem taastumine pärast kerget tööd lõpeb mõne minuti jooksul, pärast rasket tööd mõne tunni pärast. Taastumise hilisemad faasid lõpevad mõne ööpäeva jooksul.

Vahetult pärast pingutust on organismi töövõime väsimuse tõttu langenud - tegemist on töövõime languse faasiga. Edaspidi hakkab töövõime taastuma ja võib lähtetaseme isegi ületada. See on superkompensatsiooni faas. Mõne aja möödudes saavutab töövõime jällegi lähtetaseme. Nimetatud faaside kestus sõltub sportlase treenitusest ning töö iseloomust. Vähemtreenituil on töövõime languse faas pikem kui enamtreenituil.

Kordusharjutusi on otstarbekas sooritada superkompensatsiooni faasis, sest sel juhul areneb organismi treenitus kõige paremini. Liialt lühikeste puhkeintervallide korral langeb korduv tegevus madala töövõime faasi, on väga raske ja võib viia üleväsimuse tekkele. Liialt pikad puhkeintervallid korduskoormuste vahel sooritatakse töövõime languse faasis, mis ei stimuleeri tema edaspidist kasvu.

Lihastegevusel tekkinud töövõime tõusu tuleb järgneva tööga kinnistada. Kui seda ei toimu, siis langeb töövõime lähtetasemele ja edasised progressiivsed muutused organismis jäävad tulemata.

Optimaalsed puhkeintervallid võivad olla mitmesugused, kui mitte üle 48 - 72 tunni.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

AGA SELLEPÄRAST, ET OLDMAN LÖÖB OMA TEKSTI SIIA RAAMATUTEST ÜMBER JA TAHAB................... MA EI TEAGI MIDA TA TAHAB.

RASKEKAALU TÕSTJA AGA TAHAB ARENEDA JA JÄRJEST UUSI REKORDEID TÕSTA.

KUNAGI ARVASID INIMESED, ET MAA KUS NAD ELAVAD ASUB KOLME VAALA SELJAS JA ON LAPIK NAGU PANNKOOK MILLE ÄÄRELT SAAB ALLA VAATADA.

AJA MÖÖDUDES SELGUS AGA MIDAGI MUUD.

ÄKKI OLDMAN, EI OLNUD RAAMUTU AUTORITEL JUST KÕIGES ÕIGUS, ÄKKI TEHTI MINGI VIGA.?

MIS MUIDU SELETAB SEDA, ET KÕIK KES TREENIVAD LIHASGRUPPI IGA 144H JA KA PIKEMA AJA TAGNT SIISKI OMA ARENGUS EDASI LIIGUVAD.

TUNDUB ET RAAMATU AUTORITEL ON SIISKI MIDAGI KAHE SILMAVAHELE JÄÄNUD.

MIS SEE ON? AUSALT, MINA EI TEA. AGA MISKIGA NAD SIISKI PUUSSE PANID.. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ma vabandan,et ma jälle vahele segan aga mulle tundub,et teemast on natukene kõrvale kaldutud :)

mind huvitaks siiski teie arvamus mis lihasgrupp kui palju taastumisaega vajab,et tulemus oleks parim just lihase kasvu seisukohalt?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui sul on trennipäevik ja paned oma tulemused kirja paari kuu jooksul ,proovides erinevaid taastusaja pikkusi, siis arvan et saad ka ise aru milline taastumisaeg sul optimaalne on. Või oskab seda päeviku alusel öelda treener.

Trennipäevik on abiks asi, vahel saad selle alusel aru et "ilmselge ja loogiline" variant annab nullkasu.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Organismi töövõime ja üksikute füsioloogiliste näitajate taastumise aeg sõltub inimese vanusest, treenitusastmest, emotsionaalsest seisundist, õigest toitumisest ja veel paljudest teistest teguritest.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma vabandan ka, et vahele segan, aga minu arust on see nii individuaalne värk ja sõltub nii paljudest asjadest (toitumine, staaz, treeningu intensiivsus, lisandite kasutamine jne jne), et vaevalt keegi oskab niimoodi täpselt öelda, eriti läbi foorumi, et vot sulle sobib just nii ja naa palju.

Vaatan, et OldManist ja Marekist hakkavad suured sõbrad saama ja see on ainult tervitatav :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×