Jump to content
spaniard

dieet

Recommended Posts

Vend Vahk akki raagid ligemalt enda dieedist kui saladus ei ole voi siis vahemalt osaliselt.Mis kcal alustad dieeti ja kui madalale kcal viid,mis aja tagant kcal karbid,mis skeemis sinu dieet tootab(mitme paeva tagant lihaseid laed),palju teed aeroobset nadalas,mis vahekorras sood proteiine,sysivesikuid ja rasvu jne.

Muudetud kasutaja spaniard poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere!

Mul on aja jooksul välja kujunenud oma taktika vormi ajamisel, aga pea-aegu igast võistlusest olen omale jälle midagi kasulikku kõrva taha jätnud. Siiani tarbisin dieedi ajal päevas ainult 4-5 grammi rasva, piirasin oluliselt süsivesikuid ja lisasin toidule võimalikult palju valku, aga jätsin soolad kahe silma vahele. Nüüd viimase dieedi esimese kolme päevaga kukkus minu kehakaal kohe 89-lt 83-le kg-le. Selleks sõin ainult keedetud vesist riisi ilma maitseainete ja sooladeta ning maitseks juurde paar värsket tomatit. Effekt oli enneolematu! Kahjuks sain eelmisel nädalal teada, et see võistlus, milleks valmistusin, jääb ära ja lõpetasin koheselt dieedi. Nüüd läheb natuke aega, kui alustan uue dieediga.

Protsentuaalselt ei ole siiani oma toitumist jälginud, et kui palju valku kehakaalu kohta jne, kuna olen seisukohal, et mida rohkem vältida kindlaid normatiive, seda suurem on effekt, sest keha ei jõua siis erinevate muutustega ära harjuda.

Treeningust: tugevama aeroobse treeningu lisasin oma programmi peale seda, kui eelmisel aastal Kaitseväe arstlikul komisjonil(olen military) avastati, et mul on üks südame sein natukene paksenenud. Võimalusel käin enne jõusaali jooksmas umbes 15 minutit ja samuti jalgratta treening.

Usun, et rahval on veel küsimusi ja nüüd hakkan siin ka tihedamalt ringi liikuma ja abivajajatele vastama.

TULD!

vend Vähk

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

nagu ma olen aru saanud siis sa toidulisandeid ei kasuta.. saad kõik puhtalt toidust kätte? siis seda ka, et palju kordi nädalas trenni teed ja kui palju valku sööd? St kas samamoodi nagu kulturistihakatised et 2-3g/kg kohta?

Ja kui saad siis võiksid kindlasti oma toitumise ja dieedi täpsemalt välja tuua. Väga suur huvi oleks su toitumise vastu just. (ma ise ka kulturismi ei harrasta, aga fitnessi koha pealt pean sind suureks eeskujuks) :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

to enemy: Jah, mis siin salata- ma teen kõik selleks, et see body-fitnessi IFBB euroopa kolmas koht ei jääks minu viimaseks sõnaks suurvõistlustel, aga selleks pean veel palju õppima ja pingutama. Toiduainetega on nii, et tänu Robocopi meeskonnale olen nüüd nende toidulisanditega varustatud, aga hetkel proovin kõike läbisegi ja teen oma märkmeid, milline on ühe või teise toidulisandi reaktsioon minu organismile. Võistusväliselt ma eriti päevast valgukogust ei jälgi, aga võistluseelsel perioodil tuleb valku ilmselt rohkem, kui 4-5 gr/ kg kohta...

Minu dieedi põhimõte käib käsikäes suure ülfüüsilise treeninguga. Huvilised on ennegi minu käest küsinud, et mida ma söön, aga samas ei ole neil täpset ettekujutust milline on minu treeninguintensiivsus ja lihasgruppide jaotus.

Kuivõrd ma olen loobunud plaanist arendada oma keha 110-e kg-seks, vaid võtnud eesmärgiks läbi lüüa body-fitnessis, siis on ka minu treening erinevam kulturistide programmist. Body-fitnessis peab olema minu võistluskaal KUNI 79 kg (pikkus 175 cm + 4 kg). Võistlusväliselt olen nüüd kõige rohkem kaalunud 92 kg, aga siis olin sunnitud toitumist natuke piirama.

Kui toidulisandid välja jätta siis 2-3 kuud enne võistluseid toitun keedetud fileest, rasvata piimast,-jogurtist, rasvata kodujuustust, rasvata kohupiimast, vahel kuivatatud puuvilja ja värskeid aiasaaduseid. Nüüd siis katsetan ka vesise riisiga. Söön väikestes kogustes siis, kui kõht tühjaks läheb. Enne dieedi alustamist teen läbi veel 2-e nädalase kreatiinitsükli. Kreatiini tarbin AINULT koos 100% viinamarjamahlaga, kuna erinevate spetsialistide tarkuseterasid järgides peaks see olema kõige parem ja kiiremini imenduv.

Dieettoitumist ette võttes peab olema alati kindel eesmärk, millist kehakaalu või vormi soovitakse saavutada. Oma treeninguprogrammi loodan siin ka lähiajal välja tuua.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
dieedi esimese kolme päevaga kukkus minu kehakaal kohe 89-lt 83-le kg-le. Selleks sõin ainult keedetud vesist riisi ilma maitseainete ja sooladeta ning maitseks juurde paar värsket tomatit

Tere, et siis kolm päeva järgemööda keedetud riisi tomatinatukesega?

Kaua selline menüü peaks organimile mitte kahju toovalt lubatud olema?

Tahaks proovida aga ei tea kas paljas veega keedetud riis sisse läheb... :)

Muudetud kasutaja Yx_naine poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

to QUOTE: Selle eksperimendi eesmärgiks oli mul välja uurida, kui kiiresti on võimalik niimoodi võistluskaal kätte saada. Oletatavasti oleks saanud niimoodi 10 kg alla umbes nädalaga. Ma olen selles suhtes rohkem tegudemees, et tahan kõik praktikas läbi proovida ning esivanematelt päritud head geenid võimaldavad igasuguseid trikke teha. 5-6 kg muutused väga lühikese ajaga minu kehakaalus on tavaline nähtus ja oma väljaütlemistel jään ka alati seisukohale, et igal inimesel on erinev organism ja vastuvõtlikkus erinevatele muudatustele ja nii palju kui on erinevaid jõusaalispetsialiste, niipalju on ka erinevaid arvamusi. Ega siin ei oskagi sulle muud soovitada kui tugevat tahtejõudu ja kui on veel küsimusi, siis tuld!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere, vend vähk. Tahtsin sult natuke nõu küsida. Mul on samasugune probleem südamega nagu sinul, ühe vatsakese sein on paksenenud. Kui kardioloog ehho-pilte nägi, ütles kohe, et võistlusspordi pean maha jätma(aerutamise siis), jõusaalist rääkimata. Esmaspäeval käisin aga spordiarsti juures ja spordiarst nii rangelt midagi ei keelanud. Ütles, et aeroobset võib teha ja jõusaalis võib käia, aga seeriate vahel peab suuremad pausid tegema(mul on veel vererõhk natuke kõrgenenud, praegu, kui võtan rohtu, on küll normi piires, aga siiski). Ma puhkasin umbes kuu aega, järgmisest nädalast hakkan jälle trennis käima. Mida sulle seoses südamega öeldi? Kas see kuidagi sinu trenni mõjutas? Lisasid aeroobset ainult või veel midagi? Ma ise teen suhteliselt palju aeroobset, käin aerutamas.

Põhimõtteliselt sain niimoodi aru, et väga muretsema selle pärast ei pea, selles mõttes, et surema veel lähimal ajal ei hakka?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

to alessandro:

Tere!

Tartus olen viimased paar aastat treeninud Avancia spordiklubis, kus käivad tihti ka aerutajad ning oma tähelepanekutest võin öelda, et vähemalt jõusaalis on igal mehel erinev treeninguprogramm. Nooremad mehed hoiavad seeriate vahe koguni 3 minutit, mis kulturismis ja bodyfitnessis on mõeldamatu. Kuna mul puudub sinu treeninguprogrammist ja treeninguintensiivsusest ülevaade, siis ei hakka ka midagi soovitama. Pealegi on Tartu aerutajate treeningprogrammis juba jooksmine sees. Ise lisasin sügisest enda programmi just jooksmise. Varem sõitsin enne trenni veloga 10-15 minutit, aga jooksmine on oluliselt parem.

Veel üks tähelepanek: Kui ma jooksmist alustasin, siis paari-kolme nädalaga sain hingamise ja jooksurütmi paika ja tekkis soov kiiremini ja pikemat distantsi ette võtta nagu omal ajal ajateenijana kuulsusrikkas Kuperjanovi pataljonis. Vot selline jooks võttis lõpus rinnust kinni ja usun, et oli pigem kahjuks kui kasuks. Nüüd kui jooksen, siis pigem kiiret sörki kui spurti. Aeglaselt sõuan- kaugele jõuan!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Rasvade vähendamine menüüs aitab küll toidu kalorisisaldust kontrolli all hoida, kuid menüüst rasva täielik eemaldamine ja ainult väga madala rasvasisaldusega või rasvavabade valkude nagu kalkuniliha, kala ja valgukontsentraatide tarbimine võib põhjustada rasvade sünteesimise vähenemise ja/või pidurdada lihaskasvu. Madala rasvasisaldusega dieet, mis sisaldab endas lihas, kanas ja kalas leiduvaid olulisi rasvhappeid on kasulik rasva optimaalse sünteesi, lihaskasvu ja taastumise soodustamisele.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

vend vähk: tartu aerutajad käivad jõusaalis ainult talvel, siis kui vee peal käia ei saa. Ma olen ilmselt üks vähestest, kes üritab ka teistel aastaaegadel jõusaali külastada. Nooremad aerutajad teevad jõusaalitreeninguid treeneri juhtimisel, kuid seda treeningut ei saa võrrelda kulturistide omaga, seal mingit ranget plaani ei ole, kõik teevad seda, mida tahavad. Eriti suurt kasu sellest ei saa. Natuke rohkem kogenumad käivad jõusaalis ilma treenerita ja teevad oma kava järgi.

Minu kava on jaotatud 3-ks päevaks. E:rind + triitseps. K: õlg+trapets R: selg+biitseps. Jalgu teen siis, kui aega on ja jalgadele suurt tähelepanu ausalt öeldes ei pööra. Seeriate vahel teen pausi 1-1.5 minutit, kui treenisin vastupidavust, siis tegin vähem.

Aeroobset tegin talvel pärast trenni (jooks ~30 minutit), mõnikord rohkem, mõnikord vähem. Muul ajal teen aeroobset enamasti vee peal 1-1.5 tundi.

Jõusaalis pingutan alati väga kõvasti, mõnikord töötasin ka üle 3 tunni korraga, viimasel ajal loobusin üle 2.5 tunni pikkustest trennidest. Aga koormus on mul alati olnud väga suur, areng toimus ka päris kiiresti. See talv tegin eriti intensiivselt ja vist sellega keerasingi südame sinnasamusesse. Kevadel vähendasin koormust, kuna olid lõpueksamid. Suve alguses hakkasin tegema uuringuid ning trenni tegin ainult vee peal, siis kuu aega puhkasin üldse trennist ja 2 nädalat tagasi sain teada diagnoosi. Homme lähen siis jõusaali.

Lähimal ajal näen oma treeningut järgmisena: 2-3 aeroobset trenni nädalas + 2 jõusaali. Augusti lõpuks vähendan jõusaali koormust ning keskendun aeroobsele, sest septembris lähen Emajõe maratonile. Selleks hakkan juba praegu oma aeroobseid trenne pikemaks tegema. Augusti lõpuks hakkan ilmselt iga päev vee peal käima ja sõitma vähemalt 20 km korraga.

Nüüd on sul ettekujutus olemas mu trennist, äkki nüüd oskad midagi soovitada?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kõigis nendes küsimustes,mis puudutavad nn.sportlasesüdant,kuulaksin kõige rohkem spordiarste ja nende soovitusi. Spordiarstidel on kasutada tuhandete sportlaste kogemused.

Otsi parem kontakti Rein Jalakuga.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

to OldMan: Jah, olen minagi dieettoitumisest toredaid raamatuid lugenud, aga praktikas näeb asi teinekord teisiti välja. Siin ma vastan küsimustele isiklikult läbiproovitud kogemustest, mitte ei tsiteeri kirjandust. Nagu ma siin juba kirjutasin, ei ole suur lihasmass bodyfitnessis nii oluline kui reljeef. Õigemini suurt lihasmassi ei ole omale võimalik selga kasvatada, kuna võistleja suuruse dikteerib võistluskaal.

to alessandro: Tartu aerutajaid olen näinud jõusaalis aastaringselt ja paaril mehel olen näinud enam-vähem sama treeningkava nagu sinul. Siinkohal nõustun OldManiga ja soovitan sul samuti südame teemadel suhelda spordiarstidega, kuna bodyfitness ja aerutamine on siiski liiga erinevad spordialad- eesmärgid on erinevad.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×