Guest mölakas Report post Posted July 7, 2005 Millist toiduõli soovitate kasutada toidu tegemisel? Ise teen aktiivselt sporti ja üritan toitumist korda saada. Share this post Link to post Share on other sites
Zad 0 Report post Posted July 12, 2005 (edited) Pole asjatundja, aga soovitan eestimaist! Peaasi, et toatemperatuuril vedel püsib ja taimse päritoluga on. Peaks tervislikum olema Edited July 12, 2005 by Zad Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted July 12, 2005 Kõige parem on oliivõli,siis päevalilleõli. Share this post Link to post Share on other sites
püss 0 Report post Posted July 12, 2005 soovitan omega 3 rasvhappeidapteegis müügil Share this post Link to post Share on other sites
MEE 0 Report post Posted July 13, 2005 vaieldamatult oliiviõli Share this post Link to post Share on other sites
Laura Reisalu 2 Report post Posted July 13, 2005 Soovitan esimese külmpressi oliiviõli. Share this post Link to post Share on other sites
Vägivaldur 3 Report post Posted July 13, 2005 Oliivõli tohutu kasulikkus pidavat arstide sõnul pooleldi niisama haibitud asi olema. Loomulikult on ta tervislikum kui searasv, aga kodumaine rapsiõli on vähemalt sama tervislik. Share this post Link to post Share on other sites
Jarmo Oberst 7 Report post Posted April 27, 2009 Küsimus rapsiõli kohta. Nimelt vahepeal kui kiire on siis ei jõua süüa teha. Aga, et piisavalt rasva kätte saada olen joonud vahepeal toiduõli, tavaline rapsiõli. Kas rapsiõli on pigem kahjulik kui kasulik ? Ja mis õli eelistada kui rapsiõli ei sobi. Aitäh! Share this post Link to post Share on other sites
wola 0 Report post Posted April 27, 2009 Küsimus rapsiõli kohta. Nimelt vahepeal kui kiire on siis ei jõua süüa teha. Aga, et piisavalt rasva kätte saada olen joonud vahepeal toiduõli, tavaline rapsiõli. Kas rapsiõli on pigem kahjulik kui kasulik ? Ja mis õli eelistada kui rapsiõli ei sobi. Aitäh!Oliivõli, päevalilleõli, linaseemneõli. Share this post Link to post Share on other sites
R.Tamm 3 Report post Posted April 27, 2009 Hea, et selline vana teema üles on võetud.Antud teema algatamise ja viimase postituse vahelisel ajal on rohkesti "vett merre voolanud". Või oleks õigem väljenduda: nüüdseks "puhuvad (rohkemate peas) teised tuuled" Share this post Link to post Share on other sites
helenk88 0 Report post Posted April 27, 2009 Ise kasutan vahel ka kookospähkliõli. Share this post Link to post Share on other sites
Jarmo Oberst 7 Report post Posted April 28, 2009 Hea, et selline vana teema üles on võetud.Antud teema algatamise ja viimase postituse vahelisel ajal on rohkesti "vett merre voolanud". Või oleks õigem väljenduda: nüüdseks "puhuvad (rohkemate peas) teised tuuled" Kasutasin otsingut ja leidsin teema, ei hakanud kohe uut tegema. Kuid ma pole oma küsimusele siiski vastust saanud?! Share this post Link to post Share on other sites
zx11 0 Report post Posted April 28, 2009 Oliivi ja viinamarjaseemne oma kasutan ise. Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted April 28, 2009 Millist toiduõli soovitate kasutada toidu tegemisel? Ise teen aktiivselt sporti ja üritan toitumist korda saada.Oleneb sellest, kas sa kavatsed seda 6li ka kuumutada.Salatisse jne toidu peale piserdatuna kylmpressitud oliivi6li. Kuumutamist see aga ei kannata.Vaieldamatu eelis pannil kasutamiseks on kookosrasval (ehk siis kookos6li) . Kannatab kuumust (keskmist...), maitseb h2sti jne head omadused... Share this post Link to post Share on other sites
Buffy 0 Report post Posted April 28, 2009 Mina üritan ka vaikselt oma toitumist korda saada. Väidetavalt on toidus ikka liiga vähe rasva ning olen samuti võtnud nt tl linaseemneõli, see aitab ka hästi kõhukinnisuse vastu.Üldiselt ostan oliiviõli, kui on soodusmüük, aga vaesematel aegadel Eesti rapsiõli. Share this post Link to post Share on other sites
naissfeiss 0 Report post Posted April 28, 2009 Mina soovitaksin vältida liigset omega 6 rasvhapete tarbimist. Rapsiõlis on umbes 25% polüküllastamata rasvu, millest 18 omega 6 ja 8 omega 3.Kõik oleneb muidugi kogustest, palju sa seda rapsiõli jood.http://wholehealthsource.blogspot.com/2008...suppresses.htmlhttp://wholehealthsource.blogspot.com/2008...eight-gain.htmlhttp://wholehealthsource.blogspot.com/2008...-practical.htmlhttp://wholehealthsource.blogspot.com/2008...mega-ratio.html Share this post Link to post Share on other sites
andres781 0 Report post Posted May 19, 2009 (edited) soovitan omega 3 rasvhappeidapteegis müügilApteegis olevaid oomega3 rasvhapetest soovitan hoiduda nii kaugele kui võimalik. See on tervisele palju kasulikum.Kes soovib saada rohkem infot tervisliku toitumise kohta võtku minuga ühendust Edited May 19, 2009 by andres781 Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted May 19, 2009 Apteegis olevaid oomega3 rasvhapetest soovitan hoiduda nii kaugele kui võimalik. See on tervisele palju kasulikum.Analüüsid, tõendid, faktid - mida iganes tõestuseks. Muidu on su jutt BS! Share this post Link to post Share on other sites
andres781 0 Report post Posted May 19, 2009 Analüüsid, tõendid, faktid - mida iganes tõestuseks. Muidu on su jutt BS!Mõningad apteegis müügil olevad oomega3 toodetee valmistamisel kasutatakse toorainena Tursa maksa. Maks on just see organ, mis tegeleb mürkainete lagundamisega. Paraku maks ei suuda kõike mürkaineid lagundada(kuna toidus on neid väga palju). Kaitsmaks teisi organeid talletab maks need mürkained endasse. Kasutades Tursa maksa toorainena satuvad tootesse ka seal olevad mürkained. Kui tervislki see toode siis on võib igaüks ise otsustada.Muuseas nõüka ajal oli tursa maksa kasutamine kalamaksaõli tootmiseks keelatud just sel põhjusel.Samuti on mõnigates oomega3 toodetele lisatud sünteetiline E-vitamiin. Teadlased on kinlaks teinud, et pikaajaline sünteetilise E-vitamiini kasutamine mõjub tervisele kajulikult. Share this post Link to post Share on other sites
andres781 0 Report post Posted May 19, 2009 Mina üritan ka vaikselt oma toitumist korda saada. Väidetavalt on toidus ikka liiga vähe rasva ning olen samuti võtnud nt tl linaseemneõli, see aitab ka hästi kõhukinnisuse vastu.Üldiselt ostan oliiviõli, kui on soodusmüük, aga vaesematel aegadel Eesti rapsiõli.Kahjuks tänapäeval on olukord vastupidine. Enamik inimesi kasutavad toitumiseks toiduaineid, mis sisaldavad liiga palju rasva. Share this post Link to post Share on other sites
asdfghjkl 2 Report post Posted May 19, 2009 Soovitan toodet "Risso rapsiõli ja oliiviõli segu" toiduõliks, maksab 50 kr ringis, saab Järve selverist ja mujalt kindlasti. Toote kaarti ei õnnestu hetkel netist leida. Aga sisaldab nagu nimi ütleb midagi tavalist, ei midagi erilist, aga tundub hea valik.Toiduõli kasutamise kohta usun soovitust- kasutada vähe toiduõli, st seda, et kasuta vett pannitoitudel toiduõli kõrval, mitte ära uputa õliga panni üle ja lase sel kõrbeda toksiliseks. Share this post Link to post Share on other sites
andres781 0 Report post Posted May 19, 2009 Millist toiduõli soovitate kasutada toidu tegemisel? Ise teen aktiivselt sporti ja üritan toitumist korda saada.Kõige parem on oliivõli. Samuti võib kasutada ka rapsiõli. Taimeõli ma ei soovita kasutada. Share this post Link to post Share on other sites
MWEchamp 0 Report post Posted May 19, 2009 Kõige parem on oliivõli. Samuti võib kasutada ka rapsiõli. Taimeõli ma ei soovita kasutada.Mida sa mõtled Taimeõlide all? Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted May 20, 2009 Kahjuks tänapäeval on olukord vastupidine. Enamik inimesi kasutavad toitumiseks toiduaineid, mis sisaldavad liiga palju rasva.Loe seda teemat:http://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=15246 Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted May 20, 2009 (edited) Mõningad apteegis müügil olevad oomega3 toodetee valmistamisel kasutatakse toorainena Tursa maksa. Maks on just see organ, mis tegeleb mürkainete lagundamisega. Paraku maks ei suuda kõike mürkaineid lagundada(kuna toidus on neid väga palju). Kaitsmaks teisi organeid talletab maks need mürkained endasse. Kasutades Tursa maksa toorainena satuvad tootesse ka seal olevad mürkained. Kui tervislki see toode siis on võib igaüks ise otsustada.Muuseas nõüka ajal oli tursa maksa kasutamine kalamaksaõli tootmiseks keelatud just sel põhjusel.Samuti on mõnigates oomega3 toodetele lisatud sünteetiline E-vitamiin. Teadlased on kinlaks teinud, et pikaajaline sünteetilise E-vitamiini kasutamine mõjub tervisele kajulikult.Milles probleem? Lysil ja Mölleril on tooted nii kalaõlist kui ka kalamaksaõlist. Edited May 20, 2009 by ROtter Share this post Link to post Share on other sites