freshman 0 Report post Posted May 4, 2005 3 tundi trennis...mees, mida sa seal nii kaua teed ? Tundub, et kui sa ka kõik rinnaharjutused ühes trennis ära teeks, läheks ka vähem aega. Seda juttu ma ei usu, et peab 3 tundi treenima, et lihas läbi saada. Aga kui tõesti on sul nii, siis usun, et vehid lihtsalt kangi/hantlitega ilma mingi tunnetuseta. Muide, proovi venitada iga seeria vahel rinda. Tuleb veelgi parem pump. Share this post Link to post Share on other sites
Sohne 0 Report post Posted May 4, 2005 ootooot te, mehed, rääkisite küll midagi superseeriatest aga kuidas siis on parem teha kas nt. lamades surumine horisont. pingil + iga seeria vahel positiivse kaldega pinki näiteks VÕI surun horisont. pingil ning lähen seejärel näiteks biitsale või triitsale valu andma?Tähendab siis, et ÜHE lihasgrupi ERINEVAD harjutused? Share this post Link to post Share on other sites
wilson 0 Report post Posted May 8, 2005 aeroobset teen 15 min max.oma arust peaks juba oskama trenni teha.olen yle 2.5aasta trenni teinud.eelmine rinnatrenn tegin soovitatud superseerijaid,tänud soovituse eest.rind on siiamaani veidi läbi rinnaharjutusi teen: lamades surumine/horisontaalpingil/kaldpingil/negatiivsel pingil ,hantlitega lendamine ja ongi rinnale kõik.<Kas see on sis palju? Share this post Link to post Share on other sites
erxs11 0 Report post Posted May 8, 2005 Harjutusi ei ole palju, aga trenni kestvus on liiga pikk. Ei saa aru, kuidas saab trenn kesta 3h. Share this post Link to post Share on other sites
wilson 0 Report post Posted May 8, 2005 rinnapäeval teen ma veel biitsepsit ja kõhtu. Share this post Link to post Share on other sites
alz1 0 Report post Posted May 8, 2005 (edited) ei kujuta ette,kui paus 1.5 minti rinda 5 harjutust, kõhtu teed max 20 minti .biic üle 40 mindi ei lähe eriti et siis rinda teed 2h(koosneb viest harjutusest) järeldan et lobised trennis palju Edited May 8, 2005 by alz1 Share this post Link to post Share on other sites
rusikas 0 Report post Posted May 8, 2005 Hea, et su rind sai koormatud.Mul tekkis kaks küsimust:1.Miks sa ühtegi rinnavenitus harjutust ei tee (liblikas, trosside ristivedu)?2.Miks sa rinda teed koos biitsepsiga? Share this post Link to post Share on other sites
wilson 0 Report post Posted May 8, 2005 1.Liblikas ma ei tea mis asi on ,ristivedu ei ole mul võimalik saalis teha.2.Kas ei ole soovitatav teha?ma olen nii licalt harjunud tegema.kõhtu teen ma yle 30 min.ja paus on mul 2 min(keegi tark ytles et suurematel lihasgruppidel peab olema 2-3min) Share this post Link to post Share on other sites
rusikas 0 Report post Posted May 8, 2005 Reeglina tehakse rinda koos triitsepsiga. Oleneb programmist.Vahest tehakse rind+käed. Rinda ja ainult biitsepsit koos ei tehta. Kuna rind koormab nagunii triitsepsit, siis on mõtekas triitseps otsa teha.Liblikas on masin - ma usun, et siin kuskil harjutuste pangas on ka. 30 min. kõhtu on ka ilmselgelt palju. Piisab täiesti kahest päevast nädalas. Selle aja jooksul saab rahulikult teha läbi üla-ja alakõhu ning küljed. Share this post Link to post Share on other sites
wilson 0 Report post Posted May 8, 2005 triisepsit hakkan sis koos rinna ja biitsepsiga tegema.liblikat ja ristivedu pole ei saa ma teha.kõhtu teen palju kuna kõhul on ka pekki millest tahaks lahti saada suveks. Share this post Link to post Share on other sites
kriskoixx 0 Report post Posted May 8, 2005 Miks rinda ja biitsepsit siis koos ei või teha?? Share this post Link to post Share on other sites
rusikas 0 Report post Posted May 8, 2005 Rinda ja biitsepsit ei tehta koos sellepärast, et rinnapäev koormab nagunii triitsepsit. Milleks siis võtta veel lisapäev ja teha seda uuesti. Kõik see raskendab omakorda taastumist.Sellepärast tehakse reeglina rind ja triitseps koos. Share this post Link to post Share on other sites
MatiUne 0 Report post Posted May 9, 2005 Mina küll ei ütleks et rinda ja biitsa koos ei tohi teha. Võid ju teha küll rind, biits ja triits ülel päeval, kuid paljud eelistavad selga ja biitsa koos teha samadel põhjustel nagu rind ja triits, so. koos rinnaga saab triits koormuse, koos seljaga biits. Aga võib ju ka eraldi teha - täiesti katsetamise asi. Share this post Link to post Share on other sites
rusikas 0 Report post Posted May 9, 2005 MatiUne - loe eelnevaid kommentaare. See asi on juba läbi käidud. Share this post Link to post Share on other sites
CoolX 0 Report post Posted November 26, 2005 teen trenni kolm korda nädalas. Rinda teen esmaspäeval tugevasti, kõik kaldpingid, lendamised jms. Reedel nõrgalt, lamades surumist ja veic liblikmasinat. Ma ei tea kuidas teiega on a mulle see parim variant. Üks kord tugevalt ei läinud asi edasi ja kui kaks korda tugevalt tegin olin pidevalt väsinud. Share this post Link to post Share on other sites
kaido leesmann 51 Report post Posted November 26, 2005 Teen ise ka täpselt sama konseptsiooni järgi.Üks raske päev (esm.) ja üks kerge päev (neljap.). Olen teinud aastat jooksul erinevalt, aga see on minu jaoks ka kõige paremini töötanud. Share this post Link to post Share on other sites
metanist 0 Report post Posted November 26, 2005 http://thefitshow.com/week3/milos_chest_med.htmsoovitan vaadataja loe arnoldi osa nr 33 Share this post Link to post Share on other sites
zwen 3 Report post Posted November 26, 2005 Edasijõudnute kava jaotatuna neljaks autor: Ott Kiivikas 1. päev Rind, biitseps, käsivars, kõht Seeria Info » Lamades surumine kangiga 4 x 6 - 10 » Kaldpinnal hantlitega surumine 3 x 8 - 10 » Rinnatrenazööril keskosale ( pec - tec, liblikas ) 3 x 10 - 12 » Lamades hantlitega lendamine 3 x 10 - 12 » Biitsepsitele seistes kangiga küünarvarte kõverdamine 3 x 6 - 10 » Biitsepsitele kaldpinnal hantlitega küünarvarte kõverdamine 3 x 8 - 10 » Biitsepsitele ühe käega hantliga konsentreeritult 3 x 10 - 12 » Käsivartele randmepainutused althaare 3 x 8 - 10 » Käsivartele randmepainutused pealthaardes 3 x 8 - 10 » Kõhulihastele keretõsted kõhupingil 3 x max » Kõhulihastele jalgade tõsted rippes 3 x max Kas siis Otti kava on jama? Share this post Link to post Share on other sites
Eastsider 0 Report post Posted November 27, 2005 Ise teen ka rinda ja biitsepsit koos. Just seepärast, et triitsepsi ja rinna päev veniks väga pikaks: mõlemale 6 harjutust ja veel kõhulihaste harjutused ka peale. Minu jaoks paistab selline metoodika töötavat, ning kuskilt lugesin ka ühest profist, kes kasutab sellist metoodikat, kuigi tõsi, enamus teeb tõesti rinda ja triitsa koos. Share this post Link to post Share on other sites
rait83 26 Report post Posted November 27, 2005 Keegi ei keela rinda ja biitsa koos teha. Lihtsalt see pole selline levinud variant. Tavaliselt tehakse neid siis koos ma arvan kui tahetakse triitsepsile erilist tähelepanu pöörata, ehk siis teha seda eraldi, mitte peale rinda kui triitseps juba osaliselt kurnatud on. Aga sõltub ka harjutajast, arvan et siin oli eesmärgiks ikka jõud ja rinnalt surumise maksimumi parandamine. Teine asi on veel see ka, et kui näiteks rind, õlg ja triitseps kõik eripäevadele satuvad, ja õlapäeval näiteks kangi või hantlitega surumist õlale teha, siis on nii et triitseps saab koguni kolmel päeval vatti ja loogiline, et ei taastu ära. Share this post Link to post Share on other sites
kaido leesmann 51 Report post Posted November 27, 2005 Eelmine vastaja (rait83) vastas põhimõtteliselt ära.Enne mingi kava tegemist ma küsiksin endalt - mida ma tahan saavutada?Millele rõhku panna?Oti kava sobib edukalt kulturistile, kehaehitajale.Kui rõhk on max. jõu tõstmisel, siis see kava kahjuks ei sobi.Samuti ei treenita koos ainult rinda ja biitsepsit (tehakse vahest triitseps koos biitsepsiga ja siis on ka suurem rõhk triitsepsil, sest kuniks sa biitsepsini jõuad on ta juba piisaavalt koormatud), kui tahetakse tõsta max. jõunäitajaid. Share this post Link to post Share on other sites
Czar 0 Report post Posted November 30, 2005 Aga korduseid kuidas oleks kasulikum, kas teha raske raskusega 3 seeriat kõigepealt 10x siis 8x ja siis 6x või kõik 3 seeriat väiksema raskusega kuid ilusti 10x ? Esimene varjant väsitab rohkem kuid kumb lõhub ? Share this post Link to post Share on other sites
rait83 26 Report post Posted November 30, 2005 Esimene variant on ikka parem, see eeldab et sa lisad ikka raskust ka veidi iga uue seeriaga. Teine variant on selline ma arvan et sa teed sis kõik seeriad ühe raskusega (mis on mõttetu) või tõmbad lihase nii ilusti läbi et iga seeriaga pead natuke raskust vähendama et jõuaks järgmisega jälle 10 x teha. Share this post Link to post Share on other sites
theONE1 0 Report post Posted November 30, 2005 kiiresti ei saa midagi, muidu ei arene midagi ja vigastused on kiired tulema Share this post Link to post Share on other sites
theONE1 0 Report post Posted November 30, 2005 3 on tõesti väga pikk Share this post Link to post Share on other sites