Jump to content
gmaster

veredoonorlus

Recommended Posts

Tekkis siis endal teemakohane küsimus ja ei raatsinud uut teemat seepärast teha. Oleks plaan siis homme verd andma minna aga kuna siin eelmine nädal on jäänud mitu trenni vahele siis ei tahaks teha neid trennivabu päevi enam niipeagi. Ideaalis oleks homme hommikul teha kerge jalg. Peale trenni 2-3 banaani/õuna sisse võtta ja üks mõnus valgusheik. Peaks 2 tunnikest pausi ja ideaalis läheks verd andma. Niipalju kui olen lugenud et peale vereandmist ei tasuks trenni minna aga kuidas oleks lood eelneva trenniga ?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Andsin kell 11 verd, poole viiest läksin saali ja tegin korraliku jõutrenni. Mõnel harjutusel hoidsin natuke tagasi, just käte koormamise seisukohalt, et ei oleks vere lahtimineku ohtu, natuke uimane tunne oli ka, aga teinekord on ka verd andmata selline päev. Olen ka nii käinud, et jõusaalis olles tuli raadiost reklaam ja sai otse verd andma sõidetud. Kes kuidas talub, on väga individuaalne ja vaja ettevaatlikult järgi proovida.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Otsustasin siiski täna verd loovutama minna, kuna Pärnus see lahtiolek on nii nagu on, tuli ajanappuses kiirelt see jalatrenn ära teha. Mõnusad raskused ja pisikesed puhkepausid tagasid selle, et algselt lihtsast trennist sai päris korralik jalatrenn. Pole hullu midagi, 2 banaani ja valgusheik sisse ja suund verd loovutama. Viimase harjutuse ja vere andmise vaheks sai siis napilt tunnike. Kuni praeguseni pole tundnud mitte midagi teistsugust, nii et julgen ise öelda, kui tahtmine trenni teha samal päeval, siis teha enne vereandmist. Seda juttu kinnitasid ka sealsed arstid.

Ainukeseks erinevuseks oli see, et eelmine ja sealjuures ka esimene vereloovutamine oli mõned päevad rohkem, kui 2 kuud tagasi. Siis oli hemoglobiin 180 (igati kõrge aga võeti ikka verd) ning nüüd oli 150 juures. Selle 2 kuuga ikka päris palju langenud. On tegemist siis normaalse langemisega ?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olin kunagi veredoonor, kuid siis nägi üks verevõtja mu sentimeetriseid veene ja meelitas afereesidoonoriks. Käin iga kuu nüüd. Ja isiklikult võin öelda, et aferees sobib paremini, kuna võetakse plasmat. Esimesel korral arvasin, et on juhus end järgmisel päeval ja terve nädal palju paremini tunda. Kuid nüüd on selge, et pigem just 2-7 päeval peale doonoriks olemist on nt. joosta tunduvalt kergem. Lähed nagu noor põder.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×