Jump to content
kossuhai

kaalulangetuse restart

Recommended Posts

Hei!

 

Hakkasin möödunud aastal üle pika aja uuesti trenni tegema ja sellega koos ka toitumist jälgima. Olen meesterahvas ning BMI läks üle 30 (183cm juures kusagil 106+kg). Võtsin ümmarguseks eesmärgiks -20kg teha.

 

Olen nüüd oma 7-8 kuud trenni teinud ning püüdnud teadlikumalt toituda, kuna lisaks mitteaktiivsusele, oli ka toitumine tuksis. Peamiselt viisin miinimumini valge saia, lisatud suhkruga tooted + alkoholi. Hakkasin ka hommikusöögi söömisele (müsli, kreeka jogurt, kiirkaerahelbepudru vms) rohkem tähelepanu pöörama.

 

Lisaks teen ca 3x 1,5h nädalas suhteliselt intensiivset kardio trenni (meeskondlik pallimäng 1,5h koos soojendusega). Paraku ei vea alati 3 regulaarset toidukorda päevas välja, kuid erinevalt varasemast kaootilisest söömisest, siis lõuna on alati, hommikusöök tavaliselt ka ning õhtusöök, kuidas kunagi. Küll aga on regulaarsed trennieelsed ning -järgsed süsivesiniku/valgu snäkid. Kuna tavaliselt trennid õhtuses vööndis, kujuneb trennijärgne kohupiim ja puuvili või midagi tavaliselt ka õhtusöögiks. Kui D-vitamiin välja arvata, siis toidulisandeid ei tarbi.

 

Probleem selles, et eesmärgiks püstitatud -20kg on kusagil 15-16kg tehtud, aga siit ei taha keha kuidagi enam edasi minna. Keha rasva% kusagil 22-23% kandis kui muidugi vannitoakaalu selles osas lõpuni usaldada saab.

 

Palukski mõtteid, millele panustada, et see 4-5kg lõpuspurt ära teha ning kaalulangetus uuesti rajale saada? Mida hetkel ÜLDSE ei tee, on jõutreening, kuigi olen lugenud, et maksimaalse tulemuse saavutab kardio ja jõutreeningu kombineerimisega. 7-8 kuuga on alakehas lihased selgelt edasi arenenud (eelkõige nelipealihased). Kui võimalik, jätaks jõutreeningu pigem suvehooajale, kuna seniste trennide vahele on seda natuke keeruline kombineerida nii ajaliselt kui ka füüsilise taastumise mõttes, mis juba praegugi natuke endiselt väljakutse.

 

Millele võiks panustada, et kaalueesmärgid täita? Nt väga süsivesinikuvaese dieedi peale ma minna ei saa, sest sellisel juhul ei ole mul võimalik enam trennide vahel taastuda.

 

Aitäh!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

"Hakkasin ka hommikusöögi söömisele (müsli, kreeka jogurt, kiirkaerahelbepudru vms) rohkem tähelepanu pöörama." - kui tuntakse end ilma selleta piisavalt hästi - ei pea mingit tähelepanu pöörama. Või vahetama osa "müslit" valgu vastu. - Korralik kalorivähendamine, eriti kuu lõikes.

 

Trenni eel/järgselt ei ole mingit kohustust süsivesikuid poolvägisi tarvitada - juhul, kui ei tunne tol hetkel puudust. 1,5 h pallimängu on tõesti intensiivne..aga sellegipoolest - inimesed kipuvad automaatselt mingit "taastumissegu" kasutama, doseerides sv tihtipeale üle. Sedagi saab/võiks katsetada enne erinevate viisidega - kogustega mängides. Selle järele ei oleks nii suurt vajadust, kui eesmärgiks ei oleks kehakomp muutmine rasvasisalduse arvelt.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

 

Tuli endagi näide meelde. Kunagi sai nii suusatamas käidud, et 10 km ring ..no mingi 30-40 minutit, ja siis joodi pudel "spordijooki" "taastumiseks" - absurd. Hea, et mõistus mingil hetkel koju jõudis.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×