Jump to content
layup

Saalitreeningust taastumine

Recommended Posts

Tere kõigile!

 

Kontoritöötajana vorm käest läinud ning kuna tekkinud võimalus, olen uuesti ette võtnud korvpalli saalitreeningud. Ühelt poolt kirg selle spordi vastu ja teisalt vajab üldfüüsiline vorm ilmselgelt parandamist. Suvisel hooajal võimalusi vähem saalis organiseeritult ning suurema intensiivsusega mängida ning hetkel üritusi 1 või teinekord 2 korda nädalas 1,5 tundi.

 

Eesmärk on kusagilt sügisest võtta koormuseks 3 saalitreeningut nädalas. Täna seis see, et peale 1,5h treeningut ei luba keha 24h hiljem uuesti trenni teha. Faas, kus järgmisel päeval lonkad, on küll läbi, aga jalgadega seotud trenni jaoks ressurssi pole. 48h hiljem keha veel tunneb, et üle-eile sai pingutatud, kuid vaikselt võib juba palli kätte võtmise peale mõelda.

 

Küsimus aga järgmine - paratamatult sügisel nädalas 3 trenni ette võttes võib juhtuda, et treeningud kipuvad kord nädalas sattuma järjestikustele päevadele. Ühelt poolt kiirendab keha taastumist kindlasti edasised treeningud ja üldfüüsilise seisu paranemine, AGA: mida soovitaksite spetsiaalselt ette võtta, et keha (loomulikult eelkõige alakeha) taastumist kaasa aidata ning kiirendada? Kindlasti on midagi, mida võhik ei oskaks arvata. Süüa valku? Millelegi veel tähelepanu pöörata?

 

Aitäh!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui treeningkava loogiliselt ülesse ehitatud on, siis ei tohiks probleeme olla.

Ebaloogiline on see, et käsi treenid eraldi kolm päeva järjest.

 

Vaata, toitumine üle et piisavalt valke ja rasvu on, siis lihased taastuvad kiiremini.

 

See lihasvalu on alguse asi. Kui trennist käimist jätkad, siis paari kuu pärast ei ole mingi probleemi enam.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
22 tundi tagasi, SiimMe ütles:

 

Ebaloogiline on see, et käsi treenid eraldi kolm päeva järjest.

 

 

 

Ta ei näigi treenivat käsi 3 päeva järjest, ega ka muid kehaosi. Ta ei tee jõutreeningut. Tema treeninguks tundub olevat pallimäng - nii saab ju sellest tekstist aru.

Muudetud kasutaja MaPo poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pigem on erandlik see, et peale tunnist pallimängu nii läbi oled, et järgmisel päeval tunda annab. Sellise koormusega harjub küll keha lõpuks ära ja ei tohiks probleem olla. Nii et pole vist vaja väga üle mõelda. Asi laheneb iseenesest ja mingit "kiirendamist" vaja pole. Telekas oli hiljuti lõuna-eesti Hunduks kutsutav 70 aastane vanamees, kes sõidab iga päev vana meestekaga 30km. Ja ei pane seda ise tähelegi. Mõni linnamees aga paneb 20km rattasõidu FB-sse kui saavutuse. 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

 

Mulle tundub, et su toitumine ei ole paigas. Mul oli nii kunagi, kui "arendasin" jxusaalis lihaseid, tyhja kxhuga ja peale trenni kah veel 2h ei sxxnud :D 

Hetke lemmik-kombo, 2 banaani, klaas piima, 4-5 datlit = blenderisse ja siuke sheikk enne trenni xra juua. Maitseb imehxsti, annab energiat, banaan aitab kaltsiumil paremini imenduda, lihased ei valuta. Ja mis kxige txhtsam - keemiavaba. :D 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tund aega võistluslikku pallimängu - see on igal juhul intensiivsem, kui rahulikus sujuvas tempos 10 km sörgis läbimine. Kisub HIIti poole - spurdid, jne. Isegi 20-30 minutilisest korralikust kõrge intensiivseusega intervalltreeningust, öeldakse, on minim ööpäevane taastumine.  Lisaks - 1,5 h on tekstis kirjas, see on tervelt 50 % rohkem kui tunnine treening.

 

30 km rattal kulgemine - nooh, igaühele mitte, aga samas, ei ole selles küll midagi erilist - arvestades selle mehe tausta

 

Individuaalne on see kõik - me ei saa teha enda põhjal kõigile lainevaid järeldusi, anda soovitusi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tänud kõigile tagasiside eest. MaPo tajub biiti küll. Mängu on kokku 1,5h, kuid sessioon venib pärast omal käel 10-15 min pikemaks ja keskmine pulss jääb sellisel sessioonil 145-150 vahemikku. Seda siis hetkel 1 kord nädalas eesmärgiga sama trenni sügisel 2-3 korda teha. Hetkel suvisel perioodil treeninguid siiski 2-3 sõltuvalt nädalast, millest üks saalitreening ja ülejäänud niisama vabas õhus platsil palli viskamine või rattasõit, mis mõlemad pulsi osas väiksema keskmise intensiivsusega. Teinekord juurde ka muud liikumist nagu lauatennis, aga peale saalitreeningu on kõik muu ebakorrapärane ja saab rääkida mingitest tunnetuslikest keskmistest.

 

Selge see, et lisaks treeningute sisulise alustamisega olen üle vaadanud ka toitumise (BMI 30 juures või värskelt tsipa alla selle kukkunud), kuid päris rutiinsel konveieril ei ole tahtnud kunagi selles osas käia. Nt on ära jäänud kohvi sisse käiv suhkur, poest impulsiivostuna kaasa tulevad croissandid ning magusa söömine üleüldse märkimisväärselt vähenenud (seda varem ka suurema stressitaseme tõttu). Alkoholi pole kunagi liiga palju tarbinud ja seal korrektuure ei plaani, kuid pigem haarab ka käsi vast alateadlikult õlle asemel veini järele. Kui aastaid polnud pea üldse hommikusööki söönud, siis treeningute alustamisega olen püüdnud end distsiplineerida hommikusööki sööma (klassikud on müsli piima või kreeka jogurtiga + mustikad või puuvili), mida küll absoluutselt iga päev ei juhtu, aga siiski palju regulaarsemalt kui varem. Ka lõuna jääb teinekord vahele, kuid siiski mitte tihti ja olgugi, et päevaprae nime all, pigem parema kvaliteediga kui keskmine pubitoit. Koos hommikusöökide söömisega on samamoodi ära jäänud õhtune suurem söömine, aga teinekord ikka mõni puuvili, kala või midagi säärast. Intensiivse trenni eel püüan süüa nt pähklivõiga võileiva (kuid seda juhtub ehk 50% kordadest, peamiselt siis kui ise väikestki näljatunnet tunnen ja teadvustan energia vajadust) või muu kerge snäkk kui just lõuna pole hiliseks jäänud. Trenni kaaslaseks on mineraalvesi ning trennijärgne traditsioon Profeel kohupiim. Süsteemsete einetevaheliste snäkkideni vist ei jõua nagunii, aga pähklipakk on käepärast kui peaks tundma, et isu on.

 

See teema läheb aga nüüd vist toitumise peale üle, sest saalitreeningust saalitreeninguni taastumise väljakutsed on mõnevõrra süvenenud ja segab ka produktiivset tööelu, sest ennekõike olen ma siiski kontoritöötaja, mitte sportlane. Probleem selles, et viimasel ajal aina rohkem väsimust tunda ka hommikul voodist tõustes, mitte ainult õhtul nagu ei saaks keha korralikult toitaineid või probleem mingi muu kurnatusega. Sealjuures ei pidanud see üldse tähendama eelmisel päeval trenni tegemist. Samas pole ka väsimus kontsentreerunud jalgadesse, mis varem selgelt teema oli, vaid seda on tunda ka üle keha, mis põhjustab ka kontsentreerumisraskusi ning segab produktiivset tööpäeva.

 

Tundub nagu kehal oleks midagi puudu? Süsivesikuid? Viimased ~6 nädalat on kaal langenud veidi rohkem kui 1kg nädalas.

Muudetud kasutaja layup poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

1kg nädalas rasva arvelt alla võtta on väga karm dieet, enesetunne peabki sitt olema koguaeg. Proovi paari kolme päeva tagant lisaks suurem süsivesikuhunnik sisse keerata, näiteks korralik kogus pastat, aga rasvavaese kattega. trennipäeval proovi kogu kulutatud kaloraaz tagasi süüa, suur süsikurikas toidukord peale trenni.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×