Jump to content
Random_Resident

Random_R'i teekond

Recommended Posts

Tere kallid kaasmaalased, nii edasijõudnud ja oma ala tegijad, kui ka teised, kes pusivad alles segaste mõtetega uue sihi poole - enese parendamise poole.

Minu nimeks olgu Random Resident. Olen 29 aastane mees. Pikkust umbes 181cm jagu. Ja kaalu jagub ka kamaluga, seda suisa 103kg kandis. 

 

Räägin oma loo ausalt ja lühidalt. Olen peale keskkooli olnud täielik lohe. Kehaline aktiivsus minimaalne, autoga uksest ukseni ja ebakorrapärane ning ebatervislik toitumine on minu suurimad sõbrad. 

 

Nüüd aga tahaksin kiiruga jõuda 2016 aasta septembrisse. See oli päev, kus hakkas tärkama uus lootus tervislikuma tuleviku poole. Sõbra soovitusel ja pealekäimisel siis soetasin omale koju esimesed hantlid. Üsna kehvakesed teised, aga tehnika silumisega hakkas paari kuuga tekkima natukene suurem enesekindlus oma keha üle, käevarred hakkasid kasvama ja üldine kehakuju hakkas ilmet võtma. Eks algus oli konarlik, siis tuli peale tunne, et ei taha teha, ei ole isu, areng on siiski liiga aeglane jne. Ainult vabandused, et mitte mugavusstsoonist välja astuda. Aga sõber mul ei jätnud jonni ja käis pinda ja uuris, et kas ma ikka tõstan. Vahepeal valetasin, et teen, et ta rahul oleks, teinekord tõstsin. 

 

Siis läksin talle külla ja läksime esimest korda jõusaali. Temale oli see juba siiski vana jõusaal, aga mina olin elus esimest korda siis jõusaalis jõutreeninguil. Sealt sain hoogu juurde, ja lubasin uue aasta algul ise ka kodulinna jõusaali külastama hakata. Seni tõstsin ikka hantleid. Käisingi siis iseseisvalt ära. Aga nagu arvata võis, polnud see meeldiv. Masinad võõrad, spioneerisin teisi ja kõik paistsid, et teavad 100% mida teevad. Mina aga treenisin ennast WCsse ropsile. Pingutasin ikka üle. 

 

Okey, pressisin kodus ikka hantleid, aeg läks, aga jõusaali mõte ei kadunud kuskile. Lubasin, et juhtugu kunas juhtub, aga alla ma ei anna ja teen uue katse. Läksin kodulinna MyFitnessi. Registreerisin ennast liikmeks ja käsin ka esimesel treeningul ära. Tegin selga ja bicepsit. Sain hakkama enamvähem ja tegin võimalikult tarka nägu, nagu teaksin mida ma seal teen :).

 

Nüüd siis on plaan järgmine, kuna töö on kahes vahetuses aga jõusaali tahan teha hommikupoolsel ajal, siis saan käia üle nädala saalitreeningutel, (nv ja pühad igal ajal). Muul ajal siis hantlitega kodus.

 

Hantlite kava on selline:

 

Selg/bic

Rind/tric

Õlg (jalga ei tee hetkel, kuna põlvedega jama, siin oleks vaja veits kaalu kaotada kõhupealt)

Sõber soovitab ka kogukeha trenni, ehk sisi kõik kolm gruppi mõnel päeval neljandaks trenniks. Väga pole tenud.

 

Lähituleviku (2017aasta) plaan on siis järgmine:

 

  1. Hakata uurima ja harima ennast veidi tervislikuma toitumisega ja ehk ka mõne toidulisandiga varustada.
  2. Minimaalselt 8x kuus jõusaali külastada (kui olen õhtuses vahetuses tööl)
  3. Minimaalselt 3x nädalas hantleid rebida (kui olen hommikuses vahetuses) 
  4. Liikuda, liikuda, liikuda ja veelkord liikuda (väljas jalgsi või rattaga) 

 

Niisiis lõpetuseks on lugu selline, et olen motiveeritud ja eks siin siis katsun ka teisi motiveerida ja pingutada läbi raskuste parema mina poole. 

Kui kellelgi on täpsustavad küsimusi ja/või tahab midagi veel teada, siis võib seda julgelt teha. 

 

Ahha, lisan väikese pildikese ka, mis annab aimu minu kehakujust:

 

Avatariks.jpg

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ega polegi muud kui raudset tahtejõudu soovida ja hoia oma arenguga kursis :) 

 

PS! Jõusaalis ei ole vaja tarka nägu teha - mine küsi treenerilt või mõnelt edasijõudnud treenijalt julgelt nõu. Keegi ei hammusta ja järgmine kord saad juba kindel olla, et tegutsed õigesti. Veel parem oleks muidugi eesmärkidele vastavalt spetsialistiga plaanid paika panna, sealjuures saab kõiki su tervisega (põlved) ja tööga (vahetused) seotud eripärasid arvesse võtta. 

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tänud heade sõnade eest. Täna käisin siis saalis õlga kasvatamas. Väga mõnus on saalivarustusega seda teha. Muideks, mis puudutab jalgu, siis masinatega on nii, et põlvedega probleemi ei eksisteeri. Seega need vabaraskustega harjutused tuleb hetkel nurka panna ja jalgadega saab siis tegeleda masinatega. Parem kui mitte midagi, kas pole?

 

Lisaks tekitab segadust see, millises olekus jõutreeningule minna? Minule sobib see, et 10 paiku lähen söömata saali, teen trenni läbi ja siis koju sööma ja kohvile. Sõber väidab, et ala kaks banaani ja klaas piima peaks ikka ära sööma, muidu nõuab keha lihaste arveklt energiat. No ma ei tea, aga tühja kõhu tunne tulebki mul alles peale trenni koju jõudes.  Ma lihtsalt pole alati nii ettevalmistatud, et banaan või muu sarnane asi igakord võtta oleks. 

 

Igatahes, vastukaaluks siis ütleksin ka nii, et tean enda trennides vähemalt kahte korda, kus täis kõhuga hakkab halb. Nagu reaalselt halb, seest keerama. 

 

Googeldades seda olukorda, sain niipalju targemaks, et teatud grupp inimesi ei söögi reaalselt midagi enne trenni, teevad niiöelda fastides selle ära. Annaks keegi isiklikku nõu või jagaks oma arvamust minuga?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui nõrkust ei tunne ja nii mugav mis siis valesti ? Anna aga minna.

Tavvaliselt kes hommikuti ei taha süüa söövad palju õhtuti. Hommikul on glükogeeni varud maksas ja lihastes talletatud ja nende arvelt tehakse trenni. Kuna glükogeeniga keha laetud siis ei teki probleeme.

Sõbra banaani ja piima soovitus on "Bro" science

Inimesed on erinevad. Tee kuidas endal mugav on. Söö päevane kaloraaz täis, kas siis sooviga tõsta(+500kcal), alandada(-500), v6i säilitada.

Mis su kaloraaz on üldse kus keha säilitab kaalu? Ei tea ? Tüütu ja nõme kuid siis pead toitu kaaluma ja ülessekirjutama hakkama. Jõudu :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Üldiselt ma suudan ja sööngi hommikuti tavalisi võikusi ja kohvi. Aga vot trennipäevadel, tunnen jah, et peaksin sööma peale treenimist, kergem on trenn ära teha. Kaloreid ei loe, aga arvestades, et sellest rämpstoidust olen ülekaloraasis kindlasti. Lisaks olen juba ammu pead murdnud selle üle, millega asendada neid võileibasid. No olen kuulnud elu jooksul inimeste suust, et nemad ei söö võikusid ja ei kasuta võid jne. Pole olnud mahti küsida, et mida nad siis söövad, kas tõesti on inimestel niipalju vaba aega kodus, et "vaaritama" hakata omale mingit süüa. Heaküll, 1-2 päeva võib omletti või muna süüa hommikul, aga edasi? Hakkan kala rookima hommikul kell 6 enne tööle minemist? Vabandust näite eest, aga ma heameelega tahaks teada :) !!!

 

Nüüd on siis ees nädal, kus tuleb kodus trennid ära teha, kuna jõusaali hetkeseisuga ei soovi peale tööpäeva kasutada (16.30-17.00 jõuaksin saali), sest siis on seal suur tunglemine ja mulle on hetkel meelepärasem omaette nokitseda ja mitte järjekorras oodata :) 

 

Söögi ja kalorite kohapealt lisaksin veel, et plaan ei ole niivõrd kaalust alla saada, kui muuta vähehaaval lihtsalt toitumist veidi tervislikumaks ja stabiilsemaks. 100+ kg pole häbi kaaluda, kui hakkab välja paistma, et inimene tegeleb jõutrenniga :D 

 

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
16 hours ago, Random_Resident said:

Kaloreid ei loe, aga arvestades, et sellest rämpstoidust olen ülekaloraasis kindlasti. Lisaks olen juba ammu pead murdnud selle üle, millega asendada neid võileibasid.

Mis ajast võileib sul rämpstoit on? Sa paned sinna peale siis mingeid friikartuleid ja jäätist, et ta rämpstoiduks sul muutub?

Leib - hea

Puhas või - piiratud koguses ( nt mahutades päevasesse rasvakogusesse) kasulikud rasvad

Lisaks nt sink - hea

Lisaks nt juust - oleneb juustust aga ikkagi mingi rämpstoit ka pole

 

Pole olnud mahti küsida, et mida nad siis söövad, kas tõesti on inimestel niipalju vaba aega kodus, et "vaaritama" hakata omale mingit süüa. Heaküll, 1-2 päeva võib omletti või muna süüa hommikul, aga edasi? Hakkan kala rookima hommikul kell 6 enne tööle minemist? Vabandust näite eest, aga ma heameelega tahaks teada :) !!!

 

Kõik need foorumid teemad ja teised blogid, mis siin foorumis on, äkki teed mõne lahti ja vaatad siis. Mingist infopuudusest siin küll rääkida ei saa.

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma vabandan väga, kui jutust selgus, et võileibu rämpstoiduks kutsun. Tegelikult pidasin silmas nende all seda, et tegemist on nisutoodetega, mis ülekülluses lihtsalt keres rasvaks kipub pöörduma. Olgu see protsess kuidas on, põhimõttest saab igaüks aru. Rämpstoit on omaette teema. (friikad, poolfabrikaadid jne)

 

Mis puudutab aga teist tsiteerimist, siis see info on minujaoks kasutu, oleks vabalt saanud kokku hoida ja seda üldse mitte kirjutada! 

 

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nisu ei muutu rasvaks, liigsed kalorid muutuvad. Nn "rämpstoit" on lihtsalt energiatihedam ning seega lihtsam üle süüa ilma, et kõht reaalselt täis saaks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×