Jump to content
7oom

Teistmoodi fitness, või Olegi blogi

Recommended Posts

Tere foorumirahvas!

 

Minu nimi on Oleg Žumadilov ja nagu teema pealkirjast aru võib saada, ei tegele ma kulturismiga, rannafitnessiga või muu lava-fitnessiga. Crossfiti, tõstesporti, jõutõstmist ka ei tee. Mida ma siis teen? Ma ole tavaline harrastaja, kel lihtsalt meeldib jõusaalis käia ja kelle jaoks iga trenn on väike pidu.

 

Veel mitu aastat tagasi terve mu jõusaalis käimine koondus rinnalt surumiseks. Ainuke eesmärk oli võimalikult palju kilot rinnalt suruda, nagu teisi harjutusi üldse ei oleks. Tulemused isegi olid enam vähem korralikud: 100ti surusin ma veel 15-aastasena, 16-aastasena tegin 110kg ja gümnaasiumi lõpus tegin 125kg, kuigi tol ajal ma tõsiselt ei tegelenud, käisin 1-2 korda nädalas isaga, kuna põhispordiks oli sel ajal karate, kus olin mitmekordne Eesti meister ja Baltimaade meister ka.

 

Tõsisemalt hakkasin jõusaalis käima ülikoolis (TTÜ-s), kus sai tasuta kohalikus jõusaalis käia. Käisin 4-5 korda nädalas argipäeviti, kuna nädalavahetusel sisse ei saanud. Tulemused ei lasknud end kaua oodata: 20-aastasena tuli 140kg, suht varsti ka 150kg, kuskil 4-5 kursusel sai ka TTÜ-s korraldatud rinnalt surumise võistlus võidetud tulemusega 162.5kg kehakaaluga ~84kg, eks see kehakaal on mul alates 16-st aastast olnud ja siiamaani (varsti saan 31) sama palju kaalun +-paar kilo.

 

Miks ma kunagi kuskile tõsisemale võistlusele ei läinud- vastus on lihtne: iga kord kui ma oma maksimumi tegin- sain ma mingit traumat (õlg, küünarnukk, ranne jne). Ehk trauma tuli ka siis, kui ma 3 aastat tagasi surusin 180kg. Teleglt trauma tuli sellest, et ma ei suutnud 185kg suruda.

 

 

Samal aastal muutus ka mu treeningustiil. Põhjuseks oli Audentes fitnessi jõusaalis korraldatud võistlussari “Jõusaali Täht”, kus ma otsustasin osa võtta. Seal selgus, et ma oskan mitte ainult maksimumi, vaid ka korduste peale suht hästi suruda ja isegi mitte ainult suruda. Teised alad (sõudeergomeeter, lõuatõmbed, rööbaspuudel surumised, kükid) tulid ka suht hästi välja. Muidu oleks tol aasta isegi võitnud, kui osaleks kõigis 5-s alas, aga käisin puhkusel, seega üks ala jäi tegemata ja jäin seetõttu teiseks, aga pole hullu, esimeseks sai mu isa, kes on järgmist kaks aastat ka seal võitnud (mina ei osalenud- mul sündis laps ja sportlikus plaanis need olid väga nõrgad aastad). Aga see aasta ikka läksin sinna uuesti võistlema… ja võistin.

 

audentes.thumb.jpg.663cd7947f8421ec0451193e53d0bd7d.jpg

 

Olen väga tänulik Audentes fitnessile selle võistluse eest, kuna mu spordielu muutus palju huvitavamaks, hakkasin otsima kus veel saaks midagi sellist teha. Juhuslikult avastasin sellist alat, nagu Fitness5, vaatasin teiste inimeste tulemusi ja arvasin, et võiks proovida. Esimesel võistlusel sain 139punkti (kui see kellegile midagi ütleb) ja 2koha, paar kuud hiljem (Eesti Karikavõistlustel)  juba 147punkti (ka 2koht), hiljem (oktoobris 2016) Eesti Meistrivõistlustel 158punkti (3koht) ja nädal hiljem Euroopa Meistrivõistlustel 162punkti (aga ikka jäin 2-ks). Aga näidake mulle kedagi, kes sellest mehest suudaks parema tulemuse teha.

 

EM.jpg.193b02af0a3bc342f5ef56012da090c3.jpg

 

See postitlus hakkab liiga pikaks saama, seega ei hakka enam praegu teie aega varastama ja jätan midagi edaspidiseks kirjutamiseks.

 

Instagramis nüüd leiab mind ka: https://www.instagram.com/oleg7oom/

 

 

Muudetud kasutaja 7oom poolt
  • Upvote 3

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere Oleg,

 

Hea postitus. Paar küsimust ka arutlemiseks. Olen samuti teinud jõusaali ja kombineerinud seda ka street workoudiga suvisel perioodil. Teen seda kõike, sest naudin trenni ja tervislikku eluviisi. Olen alati tundnud huvi Fitness5 vastu, kuid pole veel selleks midagi teinud, et osaleda võistlustel või võtta seda tõsisemalt. Seega küsin, et kuidas sinu treeningud välja näevad ja kas treenid kuidagi spetsiaalselt ka võistluste jaoks ja kõik muud sellised teemad?

 

Parimat,

Timo

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere, Timo.

 

Kardan, et jäid natuke hiljaks oma sooviga Fitness5-s osaleda. Tundub, et nüüdseks on see ala Eestis surnud.

Eelmise aasta aprillis olid juba võistlused, aga nüüd on vaikus ja Fitness5-i teemast on "pin" ära võetud ning sinna enam keegi ei kirjuta.

Muidu võin ikka rääkida kuidas ma valmistusin: kuna eriti ei teadnud mis tegema peab, siis otsustasin, et kui võistlus on korduste peale, siis peabki kordusi treenima.

Ehk tegin 10-20 kordused seeriad, seeriate vahe oli lühike (1-2min) ning seerijaid tegin suht palju (12-15).

Trennid tulid väga mahukad ja higi jooksis hullult.

Aga ausalt öeldes, ei andnud need trennid soovitud tulemust- korduste arv ühes seerias eriti ei kasvanud.

Kaalulangetamiseks oli see õige trenn. Kaalu kaotasin kõvasti ja korra kaalusin isegi 78kg (selline kaal oli mul viimati lapsepõlves).

Nüüd aga trennid on rohkem ikka puhtalt jõu peale, ehk teen alla 10 kordust, tavaliselt isegi alla 8. Ja tegelt need trennid tõstavad hästi ka korduste arvu (sõltumata raskusest).

Mõnikord teen korduste peale, aga viimasel ajal oli nii palju võistlusi olnud, et trennis isegi korduste peale ei tee, vaid vaatabki võistlusel kuidas läheb.

Loodan, et ma su tuju ei rikkunud Fitness5-i kadumise uudisega. Muidu seal reeglid muutusid sel aastal ka ja nüüd biitsepsi asemel tuleb teha jõutõmmet 180% ja arvestades, et samal päeval on ka kükid (150%) ei usu, et eriti palju uusi nägusi sinna tuleks.

 

Parimat,

Oleg

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei,

 

Tänan vastuse eest. Natuke kahju küll, et see ala siis kiirelt välja surnud siin Eestis. Siiski puht huvist küsin, et kas treeningud jõusaalis olid ikka nii nagu tavaliselt, et lihasgruppide peale jaotatud- mitte, et ei treeninud spetsiaalselt neid 5te harjutust või kuidagi selliselt?

 

*Päris korralik ja teha kükki 150% ja jõutõmmet 180% suht jutti ja veel maksimumi peale. 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kaks kuud enne võistlust tegin ikka ainult need 5 alat, 2 lihasgruppi korraga- ühe rohkem, teise vähem, 4-5 korda nädalas.
Nüüd aga split on mul suht kummaline:
teisipäev: põhimõtteliselt ainult triitseps (vahest ka alaselg ja kõhulihased)
neljapäev: selg+õlad
laupäev: rind+biitseps
pühapäev: jalgu nüüd ka hakkasin tegema, aga pool aastat ei ole teinud, kuna need kükid Eupoopakatel ei tulnud kergesti ja tegelt siiamaani lonkan, aga vaikselt nüüd ikka teen jalgu.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lihtsalt pisut täpsustamiseks Fitness5 teemal - EKFL otsustas mitte toetada seda ala, sellepärast on ka hetkel vaikus. Kui ei ole nö liidu toetust, siis ei saa korraldada näiteks Eesti Meistrivõistluseid ja pole ka dopingukontrolle.

 

Mina kaugenen aina enam "fitnessmaailmast", sest minu jaoks kohe kindlasti ei ole fitmodel sport, see on ikkagi missindus.  Kõik alad, kus on olnud objektiivselt mõõdetavad tegevused - athletic fitness, fitness5 - nendega ei ole viitsinud liit eriti vaeva näha. Ilmselgelt ei ole ala kandepind nii lai, kui rannafitnessil jne, aga väljund ja võistlejad on tegelikult ka Eestis olemas. Selleks, et ala jõuaks ka pisut laiemale publikule on vaja promo - koduleht kuhu kõik koondada, tutvustustrennid klubides.. - üldse mitte mingi utoopiline tegevus. Oleme igasuguseid asju mõelnud ja välja pakkunud, aga paraku EKFL visioon on kleite sahistavad naised..


Rootsi võistlejatest suurem osa võistleb näiteks ühe hooaja kulturismis, teise massiperioodi jääva hooaja Fitness5/Athleticus või hoopis jõutõstmises. See aasta on Fitness5 kaasa haaratud KÕIK Skandinaavia riigid. Minul on lihtsalt kahju, et ei toetata sellist ideaalset sportlikku jõusaali väljundit - sina, Oleg, oled ju ideaalne näide, kes sellisel võistlusel ka edukalt osales. :) Igatahes soovin sulle su tegemistes edu ja ehk koostöös mõne klubiga korraldame ikka mõne võistluse ka.. ;)
 

  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Igati nõus lkv seisukohtadega fitmodeli osas - sellised alad nagu a'la Kauneim viigipükstes seljalai 2017 võiks ikkagi jääda Valeri Kirsi pärusmaaks. Seal lihtsalt pole spordiga palju tegemist. Loomulikult on liidul kiindumus osaliselt mõistetav - sellise ala piirid hägused ja seetõttu meelitab ligi palju lihtsalt edevaid inimesi, mis omakorda tähendab palju võistlejaid ja raha liidule. On ikka üsna masendav vaadata Riga Pearl ülekannet, kui seal 2/3 ajast just fitmodel ja kõik tegeliku raske töö teinud sportlased peavad taga ruumidel tunde ootama, et lavale pääseda või oma auhind kätte saada. Ärge saage valesti aru - mul pole midagi Fitmodeli vastu vaid seda võiks eraldi klassifitseerida ja vastavalt ka eraldi promoda-korraldada.

 

Olegi ala igati arvestatav ja vajaks sarnast tähelepanu, kui teisedki - tean, kuna minugi kaasa osales väga edukalt sellel Audentese  võistlusel. Saalis oli igal osavõistlusel alati sumin suur ja võistlejaid palju ja seda juba ainult ühe klubi siseselt. Edu Olegile tegemistes ja väljundi leidmisel.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
3 hours ago, lkv said:

Lihtsalt pisut täpsustamiseks Fitness5 teemal - EKFL otsustas mitte toetada seda ala, sellepärast on ka hetkel vaikus. Kui ei ole nö liidu toetust, siis ei saa korraldada näiteks Eesti Meistrivõistluseid ja pole ka dopingukontrolle.

 

Mina kaugenen aina enam "fitnessmaailmast", sest minu jaoks kohe kindlasti ei ole fitmodel sport, see on ikkagi missindus.  Kõik alad, kus on olnud objektiivselt mõõdetavad tegevused - athletic fitness, fitness5 - nendega ei ole viitsinud liit eriti vaeva näha. Ilmselgelt ei ole ala kandepind nii lai, kui rannafitnessil jne, aga väljund ja võistlejad on tegelikult ka Eestis olemas. Selleks, et ala jõuaks ka pisut laiemale publikule on vaja promo - koduleht kuhu kõik koondada, tutvustustrennid klubides.. - üldse mitte mingi utoopiline tegevus. Oleme igasuguseid asju mõelnud ja välja pakkunud, aga paraku EKFL visioon on kleite sahistavad naised..


 

 

Kahjuks ei saa Fitness5'i ning muid sarnaseid, objektiivselt mõõdetavaid alasi ju väga siduda erinevate ilukliinikutega, spordiriiete brändidega, riiete-, pesu-, aksessuaari, toidulisandiäriga jne nii märgatavalt nagu seda saab teha silikoonrindadega kallites bikinis ringi jalutavaid naisi, kes paar aastat treeninud, või siis lihtsalt edevaid kleite sahistavaid naisi. Tagumik keeratakse ikka sinna poole kust raha rohkem tuleb peale :).

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ei tahtnud ma üldse selle teemaga öelda, et mõni sport on parem kui teine.
Lihtsalt ütlesin, et võib ka teiste eesmärkidega trenni teha.
Ma käin ise ka neid fitness evente vaatamas, lihtsalt ise lavale ei taha, kuigi võib olla rannafitnessisse isegi sobiksin.
Kahju, et ala, kui sai enam-vähem kõrgel tasemel võistelda on kadunud, aga kui tahad võistelda, siis ikka leiab võimaluse.
Praegu suht paljud klibud korraldavad võistlusi:
Praeguseks olen võitnud:
-MyFitnessi rinnal surumine
-GymLeco kolmevõistlus
-Idakeskuse kolmevõistlus ja 3 korda rinnalt surimine
-Audentesi "Jõusaali täht"
-Arigato "Jõusaali kuningas"

Aasta algusest osalesin 12 võistlustes (mõned lihtsamad, mõned raskemad). Aga ei saa öelda, et F5 kadumisega on spordielu lõppenud. Kahju, et ma sellest alast nii hilja teada sain, muidu juba päris mitu aastat on olnud.
Aga suur tänu F5 korraldajatele, et viitsisite neid võistlusi omal entusiasmil korraldada.

Loodame parimat, äkki tuleb tagasi?

Muudetud kasutaja 7oom poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
6 minutes ago, 7oom said:

Väga kena, et nemad veel korraldavad neid võistlusi, kas täpsemat infot on ka?

 

 

isa küsin, ise vastan:

http://www.sksaarde.ee/wp/wp-content/uploads/2017/03/2017juhendFITNESS5.pdf

 

Võistlusi nüüd kutsutakse 'mitteametlikuks', aga täitsa võiks minna. Kahju, et põlv veel taastunud ei ole.

Huvitav, et ikka tahakse uute reeglite järgi, ehk jõutõmme biitsepsi asemel.

Muudetud kasutaja 7oom poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
13 hours ago, Rando1 said:

Pärnus 15.aprillil toimub fitness 5-e  võistlus Kimberi klubis. Novembris-detsembris on Pärnumaal veel 2 võistlust.

 

Lisaks toimub lähiajal üks jõusaalivõistlus veel Reval spordiklubis ning 30. aprillil toimub Arigato spordiklubis Arigato Games (Fitnessi 8-võistlus meestele ja 5-võistlus naistele)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nagu varem mainisin, peale viimast F5-i sain ma parema põlve vigastuse ja seetõttu pole pool aastat teinud kükke ega jõutõmmet (ega muid jala-harjutusi). Täna otsustasin proovida, kas kannatab ikka neid teha ja kas on mõtet siis Pärnusse tulla. Kükki tehes ikka käib igakord väike nõks põlves, aga eriti valus ei ole, ehk kannatab teha. Tegin täna 125x10, 140x6 ja 160x3 (näeb ka viideost), 140x6. Ühtegi seeriat ei teinud viimase piirini, aga kui sa pool aastat pole jalgu teinud, siis ikka lihaseid kohe kõvasti tunda.

 

Peale kükke läksin kohe tõmbama. Kunagi elus ei ole neid kahte harjutusi ühel päeval teinud ja täna tundsin, et ei olnudki vaja. Jagad olid selleks ajaks juba surnud ja jõutõmme tuli praktiliselt ainult seljaga ja nüüd selg on nii valus, et iisegi kalduda ei saa. Aga 160ga tegin mitu kordust ja tundub, et ikka peab sellele F5-le minema.

Muudetud kasutaja 7oom poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Noonii, öeldud- tehtud. Käisime täna siis selles F5-s osalema. Võistlejaid jälle vähe. Tundub, et inimesed kardavad tulla (või ei viitsi?). Nojah, kui varem oli kükk 150% ja mõned ei osanud ühtegi kordust teha, siis nüüd on ka jõutõmme 180% ja puhata nende vahel ei jõua, siis kes tahab ennast tappa?! Ütlen ausalt see on ikka killer, mul selg on terve päev õudsalt pinges peale seda võistlust.

Huvitav oli pulsikella jälgida. Kui tavalisel päeval ma põletan ~2500kcal, trennipäeval ~3800kcal, siis täna ma põletasin ~6000kcal. Panin 'trenni' enne algust ja pärast unustasin 'lõpetada' ja lõpus kell näitas keskmist pulssi 3.5h jooksul 120l/min. Arvestades, et võistlus kestis ainult 1.5h (see oli kõige kiirem F5, kus ma osalesin) ja ülejäänud aeg oli väike soojendus ja autos sõit, võib ette kujutada kui intensiivsed need 1.5h olid.

Kohtunikud ei olnud ranged, seega ei hakkanud ideaalset tehnikat näitama. Ei ole ka imelik, et mõned PB-d tulid ka: rinnalt surumises(82.5kg) 39kordust ja rööbaspuudel surumises 64kordust.

Panin ka lükisese video kokku:

VIDEO: FITNESS5 2017 I etapp

 

Need, kes kahtlevad: ärge kartke, tulge järgmine kord ka võistlema.

 

 

 

 

 

Muudetud kasutaja 7oom poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Räägiks paar sõna ka oma trennikaaslastest:

Eelmine suvi oli esimene mu elus, kui ka terve suvi pidevalt jõusaalis käisin, sest valmustusin 2016 F5 EM-ks. Käisin ma üksi. Nagu teate, suvel jõusaalis väga palju rahvast ei ole. Tegelt olin ma mitu korda terves saalis täitsa üksi. Ja siis kui rinnalt surudes 150kg kang teist korda kaelale maanuds, mõtlesin ma, et mul oleks trennikaaslast vaja, kes vähemalt spottida saaks.

Augustis riputasin oma FB lehele kuulutuse, kuhu kirjutasin millist trennikaaslast vaja oleks (sh. et mees oskaks 1.5 kehakaalu rinnalt suruda, kükkida, tõmmata jne.). No tahtjaid oli väga palju- täpselt üks, kes nende nõuetele küll ei vastanud, aga kuna valikut ei olnud, siis ikka kutsusin ta kaasa (no spottida ikka saab). Arvasin, et ta kaua vastu ei pea, aga kaotada ei olnud ka midagi.

Alguses ta eriti ei käinud, aga siis ikka hakkas koos minuga kõik 4-5 trenni nädalas tegema. Esialgu ei suutnud 100 rinnalt suruda, aga algajate puhul progress on ikka hea ja suht varsti surus 105 ja veel mõni kuu pärast juba 110 korduste peale. Viimati tegi 125kg, aga ütleme ausalt ta ikka ei käi nii järjepidevalt kui mina.

Paar kuud hiljem selgus, et samas jõusaalis hakkas ta sõber käima ja küsis kas saab ka meiega treenida. Miks mitte: surumises drop-sette teha mulle meeldib, aga selleks on kahte inimest vaja. Mehel oli sporditaust (endine aerutaja), aga peale ‘spordikarjääri’ lõpetamist oli kõvasti kiloseid kogunud. Kaaluks oli 100+, aga sportlik taust andis ennast märku ja näiteks sõudeergomeetris oli ta isegi minust kiirem (vähemalt pikematel distantsidel).

Kuna mehed tegid kõik harjutused minu järgi, hakkasin ma neid ‘adept’-iteks (‘külguv’-ateks) kutsuma. Ekh kui te ükskord meie seljastes ka ‘Sekta247’ nimi näete, ei tähenda see üldse, et oleme oma hingeid jõusaali jumalele müünud, vaid tuli see nimi nalja pärast. '247' on siis jõusaali nimetusest. Mina sain endale hüüdnimeks ‘treener-sektant’.

Pärast tutvusime jõusaalis veel ühe mehega, kes mõne aja pärast ütles: “mehed te nii kõvasti surute, kas saab teiega trenni teha?”- “Saab ikka, ega kahju ei ole”.

Siis tuli ka ‘teise adepti’ naine, kes peale paar kuud meiega käimist sai ‘Arigato Jõusaali kininganna’-ks. Näitasin talle kuidas suruma peab ja siis kohe rinnalt surumist võitiski seal.

Ja nüüd hakkas veel üks mu vana sõber meiega koos käima. Ehk kui ükspäev kõik trenni jõuavad (arvestades veel, et mu naine aeg ajalt käib meiega ka), siis ei olegi enam jõusaalis ruumi.

Aga kõik nüüd oskavad 100 korduste peale suruda ja mõnel võistlusel on juba mõningaid medaleid saanud. Kui tuleval suvel ikka jaksavad käia, siis järgmisel hooajal ei ole enam Fitness5-il nii vähe inimest.

Kusjuures Adept2 käis juba F5-l minuga Pärnus. Sai esimest korda elus jõutõmmet tehtud (no ei tee adeptid ilma treenerita midagi, aga treeneril oli põlv vigastatud ja jõutõmmet ka ei teinud) ja pandi talle 167.5kg (180% kehakaal) ja isegi 3 kordust suutis tõmmata. Rööbaspuudel surumist tuli hoopis 46, mis on 93.5kg juures minu meelest väga hea.

Näeme siis 24 aprillil Reval-i võistlustel. Sekta247 on kohal.

 

 

Muudetud kasutaja 7oom poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kes Riias ei käi, see leiab Tallinas ka võistlusi. Ehk nagu rääkisin, käisin esmaspäeval Reval Spordi 'Saalikuningas' võistlusel. Oli kaks alat: rinnalt surumine 50% kehakaalust 60sek jooksul korduste peale ja küünarvarte kõverdamine 33% kehakaalust samamoodi 60sek jooksul korduste peale. Kel suurem summa, see võidab. Nagu eelnevatest postitlustest aru võis saada lamades surumine on mu lemmik harjutus ja läks seekord hästi ka. Ainult surumisega suutsin teha rohkem kordusi, kui enamus osalejat kahe alaga. Seekord tehnikat jälgiti väga rangelt, seega kordusi tuli ikka vähem kui trenis, kuigi tegin hea tempoga lõppuni. Videot analüüsides selgus, et kolm kordust jäid lugemata, mitte seepärast, et ma tehnika oli vale, vaid kohtunik ei jõudnud lugeda. Samas videost on näha, et kiirus pole selle minuti lõpuks üldse langenud. Terve minut tegin 14kordust/10sek. Minuti lõpuks jäi jõudu veel suht palju.

 

 

Biitseps oli veidi raskem minu jaoks, aga ikka suutsin võita 33 kordustega (oli veel üks sama tulemus, ehk siis jagasime esimest kohta). Kogusumma jäi siis 114 kordust (+3 lugemata). Teine koht sai 93, kolmas koht 84 kordust (väga meeldiv näha oma trennikaaslast pjedestaalil). Mu teised 'adeptid' said hakkama ka väga hästi. Üks oli viiest ja teine kindlasti esimeses pooles. Osalejaid oli ~20. Meie tüdruk jäi siis neljaks.

 

Üldiselt väga hästi korraldatud võistlus, kuigi mõned vingusid, et tehnikat jälgitakse valesti.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Igal saalivõistlusel saab endale mingit stuffi. Tihti jagatakse ka saalipääsmeid. 5kuud Audentessese andsin isale, Idakeskust, Arigatot, GymLecot sai mu naine. Aga RevalSpordi keegi ei taha, seega mõtlesin, et teen väikse loosi ja annan kellegile ära.

#GIVEAWAY#

Jäta oma kommentaar (midagi 'tahan endale' stiilis) pildi alla ja osale loosimises.

Muudetud kasutaja 7oom poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei, tõesti väga huvitav lugemine ja tore on näha, et tehakse loomamoodi trenni.

 

Eestis toimuvad sellised võistlused nagu FitGames, et äkki oled huvitatud sellest. Kokku peaks olema 5 etappi.
Lisan fb evendi ka, et saaksid lähemalt lugeda.
https://www.facebook.com/events/707038736141714/ 

https://www.facebook.com/events/1894370137510585/

Väike video, kus ma eelmine aasta osalesin, et saada aimu, mis seal toimub.

https://www.youtube.com/watch?v=cEY2IXOqPV4

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
1 hour ago, KaisakeM said:

Oleg, üks väga mõnus ja teistmoodi blogi siin, hea kohe lugeda ja sirvida, keep going ;) 

 

 

Aitäh Kaisa, ehk tegutsen vaikselt edasi ka. Võib olla kunagi viitsin ka mingit videot teha. Kuigi ma ei tea kust selleks aega võtta. Ja vist keegi ei hakka mu õudsat eesti keelt kuulama.

 

46 minutes ago, Fdvk said:

Hei, tõesti väga huvitav lugemine ja tore on näha, et tehakse loomamoodi trenni.

 

Eestis toimuvad sellised võistlused nagu FitGames, et äkki oled huvitatud sellest. Kokku peaks olema 5 etappi.
Lisan fb evendi ka, et saaksid lähemalt lugeda.
https://www.facebook.com/events/707038736141714/ 

https://www.facebook.com/events/1894370137510585/

Väike video, kus ma eelmine aasta osalesin, et saada aimu, mis seal toimub.

https://www.youtube.com/watch?v=cEY2IXOqPV4

 

 

Aitäh Fred tagasiside eest. Ma mõtlesin nedne FitGamesi peale, kunagi võiks ikka proovida, kuigi vastupidavus ei ole mu tugevaim külg. Viimasel ajal võistlusi on nii palju, et nad juba said ettevalmistusosaks. Aasta algusest oli mul umbes 50 treeningut ja 15 võistlust. Ehk äkki saab lihtsalt neid FitGamese kasutada oma vastupidavuse parandamiseks.

21.05 mõtelsin ikka külastada 'Pärnumaa lahtised MV klassikalises lamades surumises'. Ehk prooviks ikka ametlikel võistlustel suruda. Kes teab, äkki pärast annab ka jõutõstmis võistlustel osaleda ka. Ei ole seal tulemused eriti kosmilised.

Ekh ongi mu kogu elu selline: ei saa ühele asjale konstentreeruda, peab kõike proovima ja oskama.

 

Muudetud kasutaja 7oom poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuidas põletada 8500kkal päevas? Ilmeslt saab terve päev puid lõhkuda või künda või siis osaleda ühes vähe raskemas võistluses.

Ehk siis sai eile Arigato Games tehtud. Ei oska öelda kumb raskem on, kas Fitness5 või siis need 8 alat.

Võistlus võttis 5tundi ja keskmine pulss sel ajal oli 129l/min. Ja päeva lõppuni pulss oli ikka taevas, ehk saidki need 8500kkal põletatud.

 

 

Alad olid siis sellised: 1.burpeed 60sek, 2.topispalli visked 60sek, 3.rinnalt surumine oma KKga, 4.telemark, 5.lõuatõmbed, 6.rööbaspuudel surumine, 7.rippumine, 8.sõudeergomeeter 1000m. Ehk suht crossfiti võistlus ja crossfitereid oli kohapeal ka suht palju. Ja alguses arvasingi, et nendega tuleb terav konkurents. Aga ilmselt neile sobiksid natuke pikemalt kestvad alad, aga 60sek jooksul suudan ma veel ise ka korralikult pingutada. Ehk isegi burpeed ja topispalli visked said võidetud (visketes sai ikka esimene koht jagatud 26 kordustega). Aga tõelist konkurentsi pakkusid vanad tuttavad ja viimase alani ei olnud midagi selge. Kuigi võitsin 5 ala 8st, aga ühes alas (telemargis) kaotasin nii palju, et ei tähendanud need võidud eriti palju. Eks viimases alas (sõudeergomeetris) pidi ikka korralikult pingutama.

Aga seekord ikka said pingutused korralikult end ära tasutud.

 

 

Neljapäeval ma suutsin veel selgroo diski sopistuda välja ja autost välja saamine võttis 5 minutit aega. Reedel sai ta tagasi pandud. Ja pühapäeval diklofenaakiga sai juba liikuda. Praegu on vist ka enam vähem, terve keha on preagu nii valus, et seda seljavalu eriti ei tunne, kuigi see parem põlv ikka ei anna rahu.

 

Üldiselt väga hästi korraldatud võistlus, väga head auhinnad ja väga tihe konkurents. Aitäh korraldajatele, kindlasti tehke veel.

 

Ei tea kuidas inimene suudab laupäeval laval võistelda ja järgmine päev juba siin paugutada. Väga tubli, Lisett!

 

 

Õnnitlused ka mu naisele, kes sai kolmanda koha!

 

 

Muudetud kasutaja 7oom poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Juba üle pika aja ei olnud mul võimalust nädalavahetusel korralikult trenni teha: segasid kas võistlused või ettevalmistus võistlusteks (ettevalmistuse all mõtlen trennist puhkamist).

Järgmine laupäev on jälle võistlused ja ülejärgmine ka, ehk jalle ei saa trenni teha, aga eile ja üleeile ikka sai.

Laupäeval tegin oma lemmikut- rinda. Sellise graafiku juures süsteemselt enam trenni teha ei saa, seega teen seda mida armastan või seda, mis challenge-it pakub.

Nii sai laupäeval mu lemmik rinnaharjutus tehtud: lamades surimine dropset-iga: 150x5/120x5/90x5

 

See ikka korralikult tapab rinda. Tegin ainult ühe seeria (tavaliselt 2-3), aga üllatuseks oli see, et suutsin 150x5 teha, sest kuuaega tagasi veel ei saanud: ikka võistlused aitavad kaasa.

Siis läksin üldse crossfiti protikolli järgi (EMOM) rinda/selga tegema: 20minutit, iga paaritu minut: 7x100kg rinnalt, iga paaris minut 7xlõuatõmmet. Peale 10 seeriat (5+5) tundsin, et üldse ei väsi ja hakkasin rohkem tegema, ning lõpuks sai nii tehtud: 7/7 7/7 7/7 7/7 7/7 8/8 8/8 8/8 10/10 10/10, ehk 79x100kg surumist ja 79 lõuatõmmet 20minutiga. Natuke veenitamist ja sellega saigi laupäevane trenn tehtud.

Pühapäeval läksin jälgu tegema, aga esialgu mõtlesin, et peaks jõutõmme rekordit tegema, muidu ma isegi ei tea oma maksimumit selles harjutuses.

Nooo, 200 sai tehtud, aga oli suht raske ja 210 juba ei suutnud tõsta, aga niigi hea, kui sa pole pool aastat jõutõmmet teinud.

 

 

Siis said natuke frontsquatid tehtud: 100x8, 100x8, 120x4 ja lõpuks hüpped kangiga: 35x10, 35x10, 35x10.

Mitte eriti pikk trenn, sest varsti jälle võistlused:

 

13.Mai lähen siis Baltic Street Workout Cup-is 2017 osa võtma (jõuosas ikka, mitte freestyle-s).

 

Olge tublid! Suvel käige ikka ka jõusaalis!

 

Muudetud kasutaja 7oom poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
9 hours ago, empire said:

Mis alad seal jõuosas on?

 

 

Lõuatõmbed sangpommiga (24kg) ja rööbaspuudel surumised samuti 24kg sangpommiga. Kel suurem summa, see võidab.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×