fitlove 0 Report post Posted October 1, 2016 Tere Tekkis küsimus, kuidas oleks täpsem toiduaineid kaaluda kalorite, V, R, SV arvestamiseks, kas enne või pärast kuumtöötlemist. Siiani olen kaalunud kõike pärast praadimist/küpsetamist ja arvestanud paki peale märgitud kaloreid, aga loogiliselt võttes tuleb sealt ju viga sisse. Nt praadisin 500g hakkliha, järgi jäi sellest 450g. Kui nüüd kaalun endale taldrikule 100g, siis kas saan ikka arvestada seda, mis pakil kirjas või pean selle teisendama toore liha kaaluks (ehk siis arvestaks kaloreid hoopis nii, et 100g küpsele lihale vastab ca 110g toorest ja sisestakski myfitnesspali 110g)? Nt riisi puhul olen niimoodi arvestanud. Sama küsimus ka nt kartuli, külmut.köögiviljade, kanafilee, ühesõnaga kõige selle kohta, mida kuumtöödeldakse. Share this post Link to post Share on other sites
Sarge 385 Report post Posted October 1, 2016 Pakenditel on kirjas töötlemata toiduaine kalorid. Kõik oleneb, mis sa endale teed ja kuidas valmistad. Kas praed, keedad, aurutad jne ning selle järgi loeb ka valminud toidu kaal. Seega kõige kindlam on kõik arvutada töötlemata. Share this post Link to post Share on other sites
fitlove 0 Report post Posted October 1, 2016 (edited) Aitäh vastuse eest! Harjutan end nüüd ümber toitu toorena kaaluma. Keeruline on ainult siis, kui teha korraga suur kogus, nt keeta riisi mitme päeva jagu. Siis peab kuidagi kaalu järgi selle hunniku portsjoniteks jagama, aga ometi kaalun siis juba valmistoitu. Edited October 1, 2016 by fitlove Share this post Link to post Share on other sites
Helena Mang 249 Report post Posted October 1, 2016 1 hour ago, fitlove said: Aitäh vastuse eest! Harjutan end nüüd ümber toitu toorena kaaluma. Keeruline on ainult siis, kui teha korraga suur kogus, nt keeta riisi mitme päeva jagu. Siis peab kuidagi kaalu järgi selle hunniku portsjoniteks jagama, aga ometi kaalun siis juba valmistoitu. Nagu juba eelnevalt öeldud, siis kaaluda tuleks tõesti vaid töötlemata toiduaineid. Suure koguse puhul saan soovitada vaid võrdseteks portsjoniteks jagamist- siis saad võimalikukt täpse tulemuse. Näiteks keedad 500g riisi ja jagad kaaluga viieks võrdseks osaks. Märgid endale 100g riisi. 1 Share this post Link to post Share on other sites
fitlove 0 Report post Posted October 1, 2016 Selge, tänud! Share this post Link to post Share on other sites