Jump to content
fitlove

Toiduainete kaalumine enne/pärast töötlemist

Recommended Posts

Tere

Tekkis küsimus, kuidas oleks täpsem toiduaineid kaaluda kalorite, V, R, SV arvestamiseks, kas enne või pärast kuumtöötlemist. Siiani olen kaalunud kõike pärast praadimist/küpsetamist ja arvestanud paki peale märgitud kaloreid, aga loogiliselt võttes tuleb sealt ju viga sisse. Nt praadisin 500g hakkliha, järgi jäi sellest 450g. Kui nüüd kaalun endale taldrikule 100g, siis kas saan ikka arvestada seda, mis pakil kirjas või pean selle teisendama toore liha kaaluks (ehk siis arvestaks kaloreid hoopis nii, et 100g küpsele lihale vastab ca 110g toorest ja sisestakski myfitnesspali 110g)? Nt riisi puhul olen niimoodi arvestanud. Sama küsimus ka nt kartuli, külmut.köögiviljade, kanafilee, ühesõnaga kõige selle kohta, mida kuumtöödeldakse. 

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pakenditel on kirjas töötlemata toiduaine kalorid. Kõik oleneb, mis sa endale teed ja kuidas valmistad. Kas praed, keedad, aurutad jne ning selle järgi loeb ka valminud toidu kaal.

 

Seega kõige kindlam on kõik arvutada töötlemata.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aitäh vastuse eest!

Harjutan end nüüd ümber toitu toorena kaaluma.

Keeruline on ainult siis, kui teha korraga suur kogus, nt keeta riisi mitme päeva jagu. Siis peab kuidagi kaalu järgi selle hunniku portsjoniteks jagama, aga ometi kaalun siis juba valmistoitu.

Muudetud kasutaja fitlove poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
1 hour ago, fitlove said:

Aitäh vastuse eest!

Harjutan end nüüd ümber toitu toorena kaaluma.

Keeruline on ainult siis, kui teha korraga suur kogus, nt keeta riisi mitme päeva jagu. Siis peab kuidagi kaalu järgi selle hunniku portsjoniteks jagama, aga ometi kaalun siis juba valmistoitu.

 

 

Nagu juba eelnevalt öeldud, siis kaaluda tuleks tõesti vaid töötlemata toiduaineid.

 

 

Suure koguse puhul saan soovitada vaid võrdseteks portsjoniteks jagamist- siis saad võimalikukt täpse tulemuse.

 

Näiteks keedad 500g riisi ja jagad kaaluga viieks võrdseks osaks. Märgid endale 100g riisi.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×