Jump to content
alicewonsportland

Alice missioonil: offseason!

Recommended Posts

Tere kena esmaspäeva õhtupoolikut!

 

Möödunud on mitmeid aastaid ajast, mil ma viimati sellist toredat ajaviidet nagu blogi pidamine harrastasin. Ka oli tolleaegne veebipäevik hoopis teise sisuga - Alice katsetused küpsetiste vallas. Täna võtsin spontaanselt vastu pakkumise see tegevus taaselustada, kuid uuel eesmärgil. Olen terve elu olnud tugevalt spordiga seotud ning viimasel kahel aastal just rohkem jõusaaliga. Paljud tuttavad uurivad, mida põrgut ma seal nende hantlite, kangige ja muu metallkraamiga niimoodi vehin ja kuhu sellega jõuda tahan. Senimaani on minu sotsiaalmeediakonto IG-s teid tegemistega kursis hoidnud, kuid kes ikka nelinurkse pildi all pikka ja lohisevat juttu lugeda (või kirjutada) viitsib. Nüüdsest katsun siin teie uudishimu mõningal määral rahuldada ja annan endast parima, et kõigest väheke täpsemalt rääkida. 

 

Alustan baasteadmiste jagamisega ehk siis põgus ülevaade minust kui inimloomast, senistest saavutustest ja üldistest eesmärkidest.

 

Alice Mikk, 22, üliõpilane, töötan raamatupidajana (jah, totaalne kuivikust kontorirott). Spordialadest olen tegelenud ujumisega (7 aastat), võrkpalliga (6 aastat), kergejõustikuga, ratsutamisega. Paar suve sai ka naiste rahvaliigas jalgpalli taotud. Ette on näidata Les Mills GRIT ja TRX treeneri paberid, kuid hetkel aktiivselt treeneritööga ei tegele (ja tõenäoliselt annaksin otsad, kui peaksin GRIT-i kaasa tegema). 

 

Jõusaali jõudsin 2014. aasta lõpus ehk siis alles kaks aastat tagasi. Enne seda (gümnaasiumi ajal ja ülikooli alguses) käisin usinalt rühmatrennides ja eksisin aeg-ajalt küll ka jõusaali, kuid midagi eesmärgipärast seal ei teinud. Sama aasta oktoobris pakkusin end fitnessi- ja kulturismi EMV-le (Innar Mardo memoriaalile) vabatahtlikuks ja sealt see pisik külge jäi. Nüüd sügisel tuleb juba viies kord, kui vabatahtlikut särgi selga tõmban ja näljaste kulturistide-fitnessistide võistluste edukale läbiviimisele oma panuse annan. 

 

Eelmise aasta lõpus tundsin, et ei suuda enam omal jõul treeninguid ja toitumist sättida ning pöördusin Peep Reinarti poole, kes oli nõus oma abikäe ulatama. Koostöö on kestnud juba üle 8 kuu ning jätkub ka edaspidi, et 2017. aasta kevadel oma kahe aasta tagune idee lõpuks teoks teha. Siis näeb mind karikavõistlustel hoopis napimas rõivas kui seda on vabatahtlikutel ehk astun ka ise teiste tublide bodyfitnessistide kõrval lavale.

 

Sellega tõmbakski esimese postituse otsad kokku ja lisaks veel, et võite julgelt siin kommenteerida (küsida, kiita, laita...) ja diskussiooni tekitada. Üks fotosüüdistus ka lõppu:

 

 

13493258_1354123387935614_2030553197_o.jpg

Muudetud kasutaja alicewonsportland poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

2009. aastal, kui astusin Audentesesse ujumise suunale, kaalusin sama pikkuse juures (mida on mul 169cm antud) 52,7kg ning mu treener kutsus mind kleenukeseks. Umbes pool aastat varem kaalusin 58-60kg. 

See pool aastat on mõjutanud minu elu kuni tänase päevani ning tahan ma seda või mitte, mõjutab ka edaspidi. Paljudele noortele naistele on see teema tuttav - dieedid ja toitumishäired. Valgustan pisut teid enda kogemustest ning loodan siinkohal, et keegi õpib minu vigadest.

 

Viga polnud minu välimuses... Mõistus lihtsalt ühel hetkel otsustas, et oleks jube popp ja noortepärane pisut kaalus alla võtta. Mõnest kilost sai natuke rohkem ning tipphetkel (kuigi õigem oleks öelda madalseisus) kaalusin 50kg. Selle saavutamiseks jäid lõpuks minu menüüsse väga vähesed toiduained: lumekrabi, lahjad jogurtid, köögiviljad, puuviljad.... Mõnikord lubasin endale ühe After Eight šokolaadilehekese, sest see ütles ju, et peale kaheksat võib (aga üle ühe mitte). Kõik kooli magustoidud jagasin klassivendadele, kodus teesklesin, et olen just söönud, poest ostsin kommi, mille osavalt sõprade vahel jagasin ja ise tühjade kätega jäin. Sain aru, et rikun oma tervist, kuid "ilu" nõuab ohvreid! Nii jäi ühel hetkel ära ka menstruatsioon ning käisin tükk aega arstide vahet ja muretsesin, kas kõik on ikka töökorras. Järgnev pilt on 53kg päevilt:

 

vollekal.jpg

 

Mis edasi sai:

- Minu toitumine muutus peale spordikooli astumist kaootiliseks, sõin kõike ja palju. Mulle polnud absoluutselt probleemiks peale õhtust praadi ja magustoitu Selverist ostetud 6 banaani nahka pista. Kaal tõusis spordikooli lõpuks 57kg-ni (eks 9 trenni nädalas kulutasid ka korralikult)

- Ülesöömishood jätkusid gümnaasiumis (ei olnud enam spordikoolis) ning aeg-ajalt sattusid mulle ette väga huvitavad valikud. Mikrolaineahjus keedetud veega ja suhkruga kiirkaerahelbepuder enne magamaminekut (umbes-täpselt 3 kausi jagu) - de-li-cious! Kaal tõusis kuni 67kg, sest trennide arv ja intensiivsus kukkusid.

- Ülesöömine vaheldus alasöömisega ehk hakkasin jälle dieeditama. Kaal kukkus, tõusis, kukkus, tõusis, kukkus ja tõusis...

- Otsustasin, et saagu, mis saab, aga toitumine on vaja korda saada ja inimese kombel jälle elama hakata -> tegin endale toitumise põhitõed selgeks.

- Sain naistearstilt kinnitust, et olen jätkuvalt funktsioneeriv naisolevus ning arvake ära, kes/mis on tagasi... Vedas!

- Jõudsin arusaamale, et trenn ja toitumine käivad käsikäes ja sellele raamile annab figuuri ehitada küll, mõistsin, et fitness võib olla minu thing.

 

Ja hetkeseis... Kaalusin hommikul soliidsed 72,5kg (+0,5kg on vist eilsest 22.00 söödud liharikkast tortillapitsast ja Hiiumaa heledast õlust) ning tundsin end hästi, tegin ühe tugeva jalatrenni ja sõin head toitu. Kui keegi mulle 2009. oleks öelnud, et ma tänasel päeval sellise kaalunumbriga rahul olen, ei oleks ma teda uskunud ning oleksin vist suures hirmus üldse söömise järgi jätnud. 

 

Loo moraal - unustage dieedid ja enda näljutamine. Tervislik elustiil on trenn ja toitumine käsikäes ehk õppige oma keha tundma ja vaadake, kuidas ta hakkab teie tahtele vastavalt muutuma.

 

M.O.T.T. ja saab järgnevates postitustes positiivsemate nootidega edasi minna :D

Muudetud kasutaja alicewonsportland poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hurraa-hurraa, suutsin haigeks jääda <_<

 

Üldiselt olen harva haige, kuid tundub, et tegemist on mingisuguse viirushaigusega, mis sügisel inimesi kimbutab. Kurk on piinavalt valus, nina kordamööda kinni ja tatine, palavik kõigub 37 alguses. Tundsin juba eile enne trenni, et kuidagi uimane on olla, aga ei osanud kahtlustada ja käisin tegin ikka oma ropu jalatrenni ära. Kõhulihaste poole peal tundsin, et midagi on ikka väga valesti ja süda läigib. Jäigi 70/200-st ja sõitsin jalgrattaga venides koju tagasi. 

 

Minu tark Polar A360 väidab, et kulutasin eile trenniga kokku 1041kcal, millest 650kcal saalis ja 391kcal jalgrattaga trenni ja tagasi vurades. Kokku läks sel korral saalis 1h20min ja selle aja sisse mahtusid:

1. jalgade sirutused

2. eestkükk

3. jalgade kõverdused (kuna Spartas toimus mingisugune masinapehmenduste korrastus, tegin selle harjutuse asemel varbseinal sukeldumisi)

4. sirgete jalgadega jõutõmme

5. väljaasted

6. jalapress

7. säär jalapressil

8. eesel

 

Jalad põlesid juba väljaastetes nii hullult, et tasakaal tahtis ära kaduda. Täna olen igatahes siniste põlvedega ^_^

 

Peale sellist intensiivset ja rasket trenni üritan tugevama toidukorra ära süüa, kuid sel korral oli süda reaalselt paha ja suutsin ainult kindlatele toiduainetele mõelda. Noormees päästis hädast välja ja hellitas tõbist jalapäevalist Chow Kingi mereandidega nuudliroaga. See maitses eile küll hea :). Täna hommikul oli kaal selle peale ka kukkunud, ju oli kehal süsivesiku- ja rasvapommi vaja. Vahel võib!

 

Viimasel ajal pole ma üldse oma menüüga liiga palju pead vaevanud ja söönud tunde järgi ehk üritan jälgida rohkem kaalu, enesetunnet ja peegelpilti. Kaal muidugi aeg-ajalt kõigub, kuid püsib 71,5-72,5kg vahemikus (tühikaal). Hommikuks armastan süüa putru (igasugusel kujul, nii soolaseid kui ka magusaid variante), vahepaladeks piimatooteid, lõunaks midagi kergemat ning õhtul enamasti vaaritan midagi korralikult toitvat, olgu selleks pasta, tortillapitsa, risotto või midagi muud. 

 

Lõpetuseks üks viimasel ajal proovitud kombo, mille idee sain Skyri infolehest, aga tuunisin enda soovile vastavalt...

Supehea magustoit (tegelikult peaks oma makrode ja koguse poolest olema kahele, aga ma olin nii näljane ja pistsin kõik üksi nahka).

 

See purgitäis on: 60g süsivesikuid, 23g valku ja 9g rasva // 413kcal

14455783_1434077649940187_1399659645_o.jpg

 

Sisse läks:

1 tops maitsetut Skyri

1 banaan (purustatud)

1 spl Chia seemneid

10g purustatud toorkakaod

terve hunnik värskeid vaarikaid

 

Foodart ja muu on ka mu IG kontol: alicewonsportland

 

Muudetud kasutaja alicewonsportland poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

 

Poolteist nädalat on viimasest postitusest mööda tiksunud. Vahepealne aeg on möödunud nii haiguse kui ka paranemise tähe all. Eelmisel nädalal sain juba täitsa normaalselt trenni teha ja sel nädalal panen täie rauaga edasi. Kava on hetkel veel sama. Muutunud on siiski üks asi...

 

... Toitumine. 

Täna siis oli see päev, kus sain Peebult küsimuse: "kas hakkame alla ka võtma" :D. Teadsin juba ammu, et 1. oktoobrist ootab mind ees õhenemine ehk siis panen juba kolmandat päeva usinalt menüüd kirja ja kaalun end hommikuti. Päevase kaloraaži ja makrode ning kaalumuutuste pealt teeb treener mu menüüs korrektuure. Tasa ja targu katsun oma toidulauda viimasest jamast puhastada ehk siis tervislikumaid alternatiive leida. 

 

Kõik see on vajalik selleks, et kevadine ettevalmistus lihtsam saaks (ehk siis tegemist on põhimõtteliselt võistlusprepprepiga), sest lihase peal on ikkagi mõnus kiht pehmet kraami. Et ikka ei põruks! Samas... Ootan huviga, mis siit kilode kadudes välja paistma hakkab ning kui palju olen ikkagi selle ehitamisega lihast juurde kasvatanud.

 

Näiteid tänastest suutäitest:

 

14536792_1445638235450795_151488349_o.jpg14513594_1445624532118832_807562902_o.jpg14536773_1445624488785503_58768621_o.jpg

 

Hommikuks mõnus õhuline omlett (millele lisaks panin veel pool Nax batooni pintslisse). Teiseks ampsuks proovisin esimest korda Valio uut PROfeeli kohupiimakreemi ja viskasin Kinder Country ja neljaviljakrõbuskeid hulka (pooled krõbuskid ei mahtunud sinna topsi ära ja pidin vahepeal taastäitma). Kolmandaks ahjulõhe keedukartuli ja salatiga pluss porgandikangid. 

 

Mis veel toimunud...

Oktoobrikuu algas minu jaoks väga suure motivatsioonilaksuga, sest käisin juba viiendat korda fitnessi- ja kulturismivõistlustel vabatahtlikuks. Sel korral toimusid Arigatos Tallinna lahtised meistrivõistlused fitnessis. Nägin jälle, kuidas võistlejad on vaeva näinud ning tulevad nüüd suure töö ja vaeva vilju noppima. Viimased võistlused vabatahtlikusärgis tulevad 29. oktoobril Salme kultuurikeskuses. Soovitan kõigil kaema tulla, sest kohapeal jälgimine on midagi hoopis muud kui hiljem piltide vaatamine. Võib-olla on sinul just vaja innustust, et asjad jõusaalis järgmisele tasemele viia?

 

Arigatos sai lisaks asjatamisele ka nalja... Mu äratuskell vedas mind hommikul alt ning jõudsin kohale pool tundi pärast vabatahtlikega kokkulepitud aega, sealjuures polnud ma kodus jõudnud isegi peeglisse vaadata ja juukseid ära kammida. Annaliisa meikar (Kelly Madissoon - Beauty by Kelly) ja soengumeister (Sophia Stepanova - Braids and Beauty by Sophia) võtsid mind seal ette ja nii olin ma päeva lõpuks ilusam kui kunagi varem. Aitäh! Nüüd tean, kes mulle kevadel lavameigi ja -soenguga appi tulevad :)

No pic no proof:

14513642_1445624508785501_695540497_o.jpg

 

Järgmise postituseni! Seni võid Instagramis mu tegemistel silma peal hoida.

Muudetud kasutaja alicewonsportland poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Heia-heia!

 

Peaaegu kaks nädalat on möödunud linnulennul ning on aeg toimunust väike ülevaade anda. :)

 

Poolteist nädalat olen toitunud treeneri ette antud makrode & kaloraaži järgi. Kaloraaž on iga päev olnud 2200kcal, hoolimata sellest, kas teen trenni või puhkan. Selle aja jooksul on kaal kõiksugu liikumised läbi teinud - langenud, püsinud sama ja tõusnud. Tänase hommiku seisuga näitas ta igatahes 70,8kg, mis tähendab, et 6-15. oktoobri muutus on -0,7kg. Uue nädala alguses pidime treeneriga olukorra jälle üle kaema ja ootan huviga, mis muutusi sisse viiakse.

 

Alguses oli makrode kalkuleerimine natuke naljakas, sest ma pole ammu pidanud enda menüüd nii täpselt numbritesse ära mahutama ja tuli ette olukordi, kus ma pidin õhtul peale trenni veel 100g (kuivaine) riisi, 180g veise delikatesshakkliha ja hunniku köögivilju ära sööma (tundub lihtne, aga tegelikult sõin praktiliselt 2 kausitäit risotot ära). Teinekord kombineerisin naljakaid asju - sõin kohupiimale lisaks kaks viilu leiba, et päev klapiks. Nüüd on asi juba sujuma hakanud ja oskan oma koguseid päeva peale (enam-vähem) ära jaotada.

Näiteks... Täna hommikul sain alles peale kella 11 jalgele ning seetõttu tegin tugevama hommikusöögi, 70g kaera, 150g 3,5% piima, 150g munavalgeid, 20g maapähklivõid ja 30g rosinaid. Lisaks tavapärane tass piimakohvi. Säästan end sellega hilisõhtusest hiigelsuurest kausitäiest ja raskest tundest.

 

Mõni näide toidulaualt ka:

Kana-šampinjonipasta + jääsalat, tomat, kurk, seller ning kookospannkoogid puddinguga ja kuivatatud marjadega.

14672642_1457402844274334_188212990_o.jpg    14724248_1457402867607665_496798389_o.jpg

 

Kuna haigused on jätkuvalt liikvel ning õues valitsevat ilma ei saa kuidagi enam hilissuveks kutsuda, hakkasin vitamiine ja mineraale võtma. FitShopis on selline ideaalne kaks-kapslit-päevas kombo nagu Vita-min Multiple Sport. Hommikul vitamiinid ja õhtul mineraalid, kokku 30-päevane kuur. Kellel on sügisel harjumus haigeks jääda või mõni ebameeldiv tervisehäda külge haarata, siis soovitan kindlasti proovida. 

 

14646844_1457402864274332_53455471_o.jpg

 

Paar füüsilist olukorda iseloomustavat (ja uusi edevaid kapsaussitooni trenniretuuse demonstreerivat) jäädvustust ka ja ongi selle postitusega ühel pool!

 

14689185_1457402504274368_266794792_o.jpg14686236_1457402884274330_1751036134_n.jpg

 

Kellel väheks jäi, siis vaadake lisaks Instagrami :) 

Olge tublid, tehke trenni ja püsige terved! 

Muudetud kasutaja alicewonsportland poolt
  • Upvote 3

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

 

Mõtlesin esialgu uue nädala alguses postituse teha, kui tunnen, et praegu on selleks siiski kõige sobivam moment. Kui minu eelmised postitused on pigem olnud positiivse noodi all, siis hetkeolukorda arvestades võin öelda, et ega see kõik kogu aeg üks lill ka ei ole. Seekord natuke kurdan ja virisen ka :D.

 

Toitumisega liigub kõik vanaviisi ehk järgin jätkuvalt 244C/160P/65F skeemi ning trennikava on sama ehk:

E - raske selg + õlg

T - jalg + kõht

K - puhkus

N - rind, biitseps, triitseps

R - raske õlg + selg

L ja P - üks päev puhkus ja teine päev 60min kardiot. Eelmise nädalavahetuse veetsin näiteks Hiiumaal ja käisime tuulist ja seenevihmast ilma trotsides Sääre tirbis kõmpimas:

 

14876233_1472595672755051_2131468316_o.jpg 14881785_1472595676088384_722417131_o.jpg

 

Viimane nädal on enesetunde (ja ka kaalu) seisukohast kõikunud üles ja alla. Olen üpriski kindel, et see on tingitud pingest, mis seoses lõputöö kirjutamise, töö, trenni ja muude asjatoimetustega mu kukil istub. Kogu see kompott on mõjunud ka mu unekvaliteedile. Mul on raskusi õhtul uinumisega ning vähkren asendeid otsides kauem kui tunnike ning hommikul on varakult silmad lahti ja kui üritan uuesti uinuda, kordub õhtune saaga otsast peale. Eile õhtul pugesin 23:30 teki alla ja katsusin sõba silmale saada. Peale mingit aega sain sellega hakkama. Hommikul 4:30 kadus uni, kuid tundsin end väga väsinuna ning üritasin uuesti uinuda. Lõpuks sain kuidagi poolunes 7-ni välja venitatud. Päev möödub tänu sellele magamatuse tähe all. Mõni trenn on ka seetõttu kannatada saanud ja jaksu lihtsalt ei ole, kuid üldjoones on kasutatavad raskused läinud tõusvas joones. Igatahes... otsustasin, et proovin nüüd pingelisema perioodi ajal melatoniini. Ehk aitab see mu normaalsesse unerütmi tagasi ja saan end välja puhata. Kindlasti annan järgmise postitusega ülevaate, kas oli abi ja mis muutusi ma täheldasin. 

 

Kaal on näiteks kõikunud päevade lõikes 70,2 -> 70,7 -> 70,5 -> 70,2 -> 70,7. Seedimise streik tõstis automaatselt 0,5kg kaalu ning kui eile sõin lõunaks natuke (loe: väga) soolast siiakala, siis tõmbas keha kõik päeva jooksul tarbitud vedeliku sisse nagu svamm ja tundsin, et olen ikka väga paistes. Hommikul avaldus see +0,5kg näol. Jälle targem, vähem soola. Oma silm väidab, et hoolimata jo-jo kaalust on üldine vorm paranemas... aga ega 100% kindel ka pole:

 

14881482_1472595696088382_1719461370_o.jpg

 

Toidulaua uueks lemmikuks on saanud jasmiiniriis (Veski Mati oma). Kõige parem tuleb see nii, kui enne keetmist seda mitmeid kordi pesta (sealjuures ei tasu osta neid 4x125g pakendeid - jääb jube kleepuv) ja valmis riisile lisada kreeka pähkli õli ja soola. Liha ja köögivilju ka sisse ja mekib imehea :)

 

Täna ja homme olen taaskord Innar Mardo memoriaalil vabatahtlike koordinaator ehk siis tulevad kaks väga tegusat päeva. Soovitan ka kõigil laupäeval võistlusi kaema tulla!

 

Pühapäeva olen planeerinud täielikuks puhkepäevaks, et natuke kehale (ja eelkõige vaimule) vaba aega anda. Uuel nädalal uue hooga!

 

Muudetud kasutaja alicewonsportland poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

 

Talv möllab õues täistuuridel, kuum tee sai just kõrvale võetud ja on aeg jälle väike ülevaade anda. Alustan siis eelmisel korral lubatud melatoniini mõjude kirjeldusega. Kui veel mäletate, siis nädalake tagasi oli mul uinumisega probleeme ning hommikul läks uni varakult ära. Tegin nüüd nädalase melatoniini kuuri läbi ja pean tunnistama, et see kraam mõjub vägagi hästi. Viimased 3-4 päeva olen maganud kui beebi ja hommikul hea meelega põõnaks veel edasigi. Enesetunne on parem ning seetõttu on ka vaim värskem. Ainult talv vajab veel harjumist, õues on kogu aeg jube pime :).

 

Kaalulangetusega on asi sealmaal, et täna hommikul näitas mu digitaalne sõber numbrit 69,7kg. Slowly but steady!

 

Kapsaussike jalatrennis:

14964216_1485583924789559_762905469_o.jpg14963591_1485583888122896_847065401_o.jpg

 

Täna käisin ka esimest korda füsioterapeudi juures. Helen oli herr Georg Laasikut mulle nii palju juba kiitnud, et pidin ise ka üle vaatama, millest selline eufooria. Paar kuud tagasi saatsin tegelikult oma noormehe hüppeliigeseprobleemidega sinna ja tundub, et heast nõust oli kasu. Konsultatsiooniga jäin vägagi rahule, sest kõik mu küsimused said vastuse, märkuseid ja nõuandeid tuli rohkemgi ning tean, kuidas muresid leevendada. Mis ma siis targemaks sain:

- Minu turja- ja kaelapinged on tingitud istuvast tööst (hakake jah raamatupidajaks...). Sain mitmeid harjutusi, mida ma töö juures iga tunni-kahe tagant tegema peaksin. Tõenäoliselt näevad mu kolleegid mind ka rohkem puhkeruumis diivanil lamamas.

- Kunagise käeluumurru jääknähud on katkised sidemed, mistõttu mul osades harjutustes randmest naksud läbi käivad (näiteks hantlitega lendamine).

- Vasaku õla sidemed on nõrgemad kui parema omad.

- Vasak puusapainutaja on vaja pikemaks venitada.

- Tuhar on vaja pingetest vabaks rullida.

- Rinnalihasega sama lugu.

Vot nii! Iga diagnoosi kohta sain muidugi ka lahenduse või teguviisi, mida järgida.

 

Söögilaud on muutumatu olnud. Üllataval kombel pole senimaani mingeid hirmsaid isusid peale tulnud. Magusaisu on igasugu rosinad, mesi ja puuviljad leevendanud. Kõige suurem isu on vahepeal õlleisu ja üks päev klapitasin oma makrosid täpselt nii, et see ilusti õhtusöögi kõrvale ära mahuks. Maitses jumalikult.

 

PS! Tegin nädalavahetuse hommikul endale ja noormehele korraga putru ning tekkis hea võimalus kaks erinevat pudrukogust kõrvuti panna:

14970868_1485583788122906_1139284381_o.jpg 14971499_1485583748122910_964245506_o.jpg

Mõlemas kausis on puder tehtud 50g 8-viljahelbeid kasutades ning lisatud 100ml vett ja 100ml piima. Ainuke erinevus on see, et vasakpoolses kausis on keetmise ajal lisatud 135g munavalgeid. 50-60kcal juures ja seda valgu arvelt, kuid vaadake kui palju mahtu see juurde annab. Kel probleem sellega, et puder ei täida piisavalt kõhtu, siis proovige munavalgete kasutamist. Täis kõht garanteeritud :) Parempoolne pilt on siis juba lisanditega ehk rosinad, maapähklivõi ja Walden Farmsi kalorivaba šokolaadidipp.

 

Laupäeval mõtlesin ühe karbitoidukorra väljas söömisega asendada ning käisime Osmani grillis söömas. Tellisin sealihašašlõkki, keedukartuleid ja salatit. Kõike portsu küll ära ei söönud (ja valgest kastmest hoidsin igaks juhuks eemale), aga hiljem olin tubli ja panin kõik TAI toitumisprogrammi nii täpselt kirja kui oskasin. Vahelduseks oli mõnus süüa midagi, mis kellegi teise köögist tulnud.

 

14975954_1485583661456252_347019853_o.jpg

 

Hetkel tõmban otsad kokku, sest tee sai otsa ja on aeg magama minna!

 

 

Muudetud kasutaja alicewonsportland poolt
  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

 

Sel korral mõtlesin lisaks tavapärasele mis-vahepeal-juhtunud jutule rääkida oma toidulauast ja toidulisanditest. 

 

Vahepealsetest sündmustest võin rääkida nii palju, et vaim ja füüsis panid vilkurid tööle ja nõuavad puhkust. Olen jätkuvalt lõputöö kirjutamise lainel ning võin öelda, et see halvab vaikselt kogu mu muud tegevust, kaasa arvatud trenne. Eile jalutasin enne jalatrenni 15 minutit lindil nagu tavaliselt ja kõik, millele suutsin mõelda, olid siirdehinnad (side note: mu lõputöö teema). Õnneks suutsin end enne raskustega mässamist kokku võtta ja endast parima anda. Viimane nädal on saalis olnud pigem raske. Mõni trenn on enesetunne viis pluss ja teine hetk vean end kuidagiviisi läbi. Selg, turi ja kael on hakanud tunda andma ja see tõmbab tuju alla. Kaalu osas etteheiteid ei ole, hommikul vaatasid vastu numbrid 68,7kg.

 

Rääkisin eile Peebuga ja leppisime kokku, et selle nädala teen veel täistuuridel ja järgmise nädala võtame taastumiseks. See andis õhtuseks jalatrenniks ka pisut motivatsiooni juurde. Ootan igatahes huviga, kuidas taastav nädal välja näeb :) Tunnen, et aja maha võtmine mõjub praegu ainult hästi, sest 2,5 kuud on praeguse kava järgi tugevat tööd tehtud.

 

15145300_1495915153756436_1637816696_o.jpg

 

Täna on puhkepäev ning kasutasin seda ära, et Georg Laasiku (vt teiping.ee) juures lihashoolduses käia. Mu jalatrennist haiged jalad, väsinud selg, kange turi ja kael - kõik said läbi masseeritud. Vahepeal tahtis hääl kurku kinni jääda ja pisar silma tulla, sest jube valus oli. Tunni aja möödudes oli igatahes väga pehme ja värske tunne ning oleks hea meelega end otsekohe teki sisse rullinud ja silma kinni pannud. Otsustasin, et üritan kord kuus tema juures käia ning muidugi jätkan ka soovituslike harjutuste tegemist. Kõik enda heaolu nimel!

 

Toitumisest ja lisanditest

Kõik algab poeskäigust. Minu ostukorvid on alati võrreldes mõne teise kodanikuga igavalt üksluised. Ei leia sealt sooja toidu leti tooteid, purgisuppe, praetud pelmeene, kräsupea kooki jms.

Kaerahelbed ja muud helbed, riis, pasta, tatar, tortilla, sepik, leib, riisi- ja tatraleivakesed, juust, kodujuust, kohupiim, kohupiimapasta, kreeka jogurt, maitsestamata jogurt, piim, keefir, hapukoor, muna, munavalge, kanaliha, veiseliha, delikatesshakkliha, valge kala, tuunikala, forell, külmutatud köögiviljad, värsked köögiviljad, puuviljad, marjad, rosinad, pähklid, maapähklivõi, tume  šokolaad, kreeka pähkli õli, kookosrasv, taluvõi... Need on asjad, mida minu ostukorvist leiab ning nendest kombineerin endale päeva menüü.

 

Näitena võin tuua tänase menüü:

Hommikusöök: 50g 5-viljahelbeid, 100g 2,5% piima, 100g munavalgeid, 90g banaani, 25g maapähklivõid, 250g kohvi, 40g 1,5% piima.

Vahepala: 100g 0,5% kohupiima, 200g 2,5% keefirit, 15g rosinaid, 11g kookoshelbeid, 20g Hera80 valku.

Lõunasöök: 45g tatart, 125g kanafileed, 4g kookosrasva, 100g külmutatud köögivilju, 28g rukkipala

Õhtusöök: 28g rukkipala, 375g kerged broilerilihast verivorstid (Rannarootsi uudistoode, mina kui suur verivorsti sõber pidin ära proovima!), 5g kookosrasva, 100g külmutatud köögivilju, 21g tumedat šokolaadi

 

Täna tuli lõuna ja õhtu vahele pikem paus, kus mul ringi seiklemise tõttu ei olnud võimalik teist vahepala süüa, seetõttu oli õhtusöök eriti tugev. Päev kokku 249g süsivesikuid, 63g rasva ja 160g valku. The end!

 

Nagu menüüst juba näha oli, siis tarbin toidulisanditest valgupulbreid. Hetkel on kasutusel Fast Hera80 (vanilli), mis on soetatud Fitshopist (link on toote nimel küljes).

Päevadel, kus energiast puudu tuleb, ergutan end PWO-ga. Kodus on olemas Redweiler (red punch) ja vahel ostan Sparta Fitshopist Boom! shotte. Kuna kohe-kohe saab mu aminohapetest pungil pink lemonade maitsega joogisegu otsa, pean šoppama minema. 

Lisaks olen proovinud ka kõiki muid tooteid - batoone, pudinguid, jooke, pannkooke, vahvleid, smuutisid ja kõik on omamoodi head. Eriti mõnusad on Fasti pannkoogijahust tehtud vahvlid. Jõuluperioodil tahan kindlasti Olimpi piparkoogimaitselised pannkoogid ära proovida. Kes teab, äkki saab ka neid vahvli kujul valmistada!

 


you-say-workout.jpg

Natuke nalja ka ;)

Muudetud kasutaja alicewonsportland poolt
  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nädala selgroog on murtud!

 

Puhkenädal on keskpaika jõudnud ja pool on veel ees. Tänasest peaks kõik ka ainult ülesmäge minema, sest leidsin oma motivatsiooni jälle üles - seda eelkõige ülikooli lainel. Lõunal käisin lõputöö eelkaitsmisel, mille ma edukalt läbisin ning sain komisjonilt soovitusi, mida enne lõppkaitsmisele esitamist veel üle vaadata. Mõelda vaid, juba 5. detsember tuleb kolme kuu töö köidetuna õppeosakonda anda ja kaitsmist oodata. Ja 22. detsember ongi juba bakalaureusega lõpp! :)

 

Nagu eelmises postituses mainisin, siis võtan trenni lainel sel nädalal rahulikumalt. Sealjuures jäid toidukogused samaks ehk keha saab hästi süüa ja kerget trenni. Üldiselt on tegemist aktiivse puhkuse nädalaga ja päris tagumikku laiaks ei istu. Hommikuti jalutan 20min tööle ja õhtul samamoodi koju. Peebu soovitustel sai nädala liikumisgraafik selline:

Esmaspäev: 30min lindil jalutamist 5km/h ja kalle 15.0

Teisipäev: jalatrenn, 2 harjutust esiosale, 2 harjutust tagaosale, 1 harjutus säärele, seeriaid 3 ja kordusi 15 + venitused ja rullimine

Kolmapäev: puhkepäev

Neljapäev: rinna-õlatrenn, 2 harjutust rinnale, 3 harjutust õlale, seeriaid 3 ja kordusi 15

Reede: Puhkepäev

Laupäev: seljatrenn + käed, 3 harjutust seljale, 1 harjutus biitsepsile, 1 harjutus triitsepsile, seeriaid 3 ja kordusi 15 + 30min lindil jalutamist 5km/h ja kalle 15.0

 

Esmaspäevast trenni võib iseloomustaa kui "sweatin´-like-a-pig" ehk pole see 15.0 kalde peal kõmpimine kerge midagi! Eilne jalatrenn kulges väga nobedalt ning tegin harjutusi, mida pole ammu kavadest leidnud. Täna on puhkepäev ning otsustasin, et vastan Doonorifoorumi kutsele verd annetama tulla. Kuna neil on A-grupi verega kitsas käes ja mul oli just aeg jälle loovutama minna, kasutasin saalivaba päeva ära.

 

15182379_1503550859659532_602703794_o.jpg

 

Soovitan ka kõigil teistel doonoriks käia, sest sellega ei tee te heategu mitte ainult abivajajale vaid ka endale. Natuke regulaarse vereloovutuse kasuteguritest...

 

...toetab südame ja veresoonkonna tervist. 

Regulaarsel vereloovutusel väheneb vere viskoossus - liigselt viskoosne veri "kulutab" artereid. Lisaks tekitab veres sisaldub raud oksüdatiivset stressi ning rauasisalduse vähenemisel stressitase langeb. Uuringud on näidanud, et regulaarsetel annetajatel on väiksem südameataki- ja insuldirisk.

... vähendab vähki nakatumise riski.

Vähenenud rauasisaldus veres vähendab ka vabade radikaalide kogust. Vabad radikaalid on ained, mille aatom on ühe elektoni kaotanud ja on oma iseloomult agressiivsed. Vabu radikaale seostatakse vähi ja vananemisega.

... põletab kaloreid (jah, tõesti nii!)

Ühe pindi (473ml, Eestis loovutatakse korraga 450ml) vereloovutusega põletatakse umbes 650kcal. California ülikooli uuringu põhjal on kinnitust leidnud ka see, et regulaarne loovutamine on abiks kaalul langetamisel (kuigi seda ei tohiks võtta kui dieeti). 

...annab tasuta ülevaate sinu verenäitajatest.

Doonoreid kontrollitakse süüfilise, HIV, hepatiidi ja teiste haiguste osas ning igal loovutusel mõõdetakse vererõhku ning hemoglobiini taset veres. Doonori nõusolekul kasutatakse verd ka teadustöös.

 

Infot sain http://www.medicaldaily.com/why-donating-blood-good-your-health-246379 ja sina võid enne loovutama minekut uurida Doonorifoorumi kodulehte: http://www.verekeskus.ee/:) 

Muudetud kasutaja alicewonsportland poolt
  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sel korral tuli postituste vahele väiksem paus ja võtan jälle jutujärje üles.

 

Puhkenädal möödus kiirelt ning mõjus hästi! Olen (isegi esmaspäeval) energiat ja tahtmist täis, mis on hea, sest täna läheb töö saalis jälle käima. Nädalas 4 saalitrenni pluss kahel päeval 30min kardiot, alles jääb üks puhkepäev. Kaaluga olen jõudnud 68,0kg peale. Nüüdseks tundub juba natuke veider, et ma vahepeal ligi 75kg kaalusin :blink:.

 

Iga inimese organism toimetab kaalulangetuse juures erinevalt. Mõnel on kaalugraafik sirge, teisel pigem hüplik, kolmandal astmeline, neljandal lainetab. Ei tasu end väga sõbranna või kellegi teisega võrrelda, sest igaüks peab oma keha eripäradest ja mõjuteguritest aru saama. Ja neid mõjutegureid on palju...

... toiduvalik s.h kaloraaž, makrotoitained, mikrotoitained, toiduained (mõned ärritavad kõhtu rohkem)

... liikumine

... keskkond (toksiinid jms)

... emotsionaalne seisukord (stressitase)

... geneetika ja hormoonid

ja palju-palju muud! Seega... ennatlike järelduste asemel tuleks vaadata üle kõikvõimalikud tegurid ja analüüsida, mida sa saad muuta või edaspidi vältida. Näiteks mina väldin teadlikult õunade söömist, sest need lihtsalt ei sobi mu kõhule ja säästan teda ärritusest (ja iseennast sellest, et järgmisel päeval on hopsti pool kilo kaalul otsas).

 

Minul on kaal üllatavalt stabiilse joonena vähenenud. Siin ka viimast 4 nädalat iseloomustav graafik (sinine joon on kaal ja oranž joon tähistab kaloraaži):

 

Capture.PNG

 

1. november kuni 28. november oli muutus 2,4kg. Vahepeal oli kaalunumbris ka seisakuid ja üleshüppeid, aga üldiselt on muutused olnud langevad joones. Kaloraaž on sealjuures samaks jäänud. Ise arvasin, et 21.-27. novembril võib see pigem seisma jääda või tõusta, sest intensiivsus on väiksem, aga sisse söödavate süsivesikute, rasvade ja valkude hulk ei muutunud. Võtsin puhkenädalat väga pingevabalt ja nautisin igat trenni ning ei mõelnud üle. Kuna trennid olid lühemad ja ei väsitanud liigselt, oli mul energiat ja aega ka muudele tegevustele pühenduda. Nüüd olen jälle valmis endast 100% andma! 

 

Tänast hommikut alustasin pisut teistmoodi... Olen enamasti söönud magusat putru või lasknud võitükil pudrul ära sulada, kuid eile toidupoes seigeldes tuli tahtmine katsetada. Nii valmis täna hommikul toitev puder, mille retsepti saate pildi alt. Proovige ja andke teada, kuidas teile meeldis ;)

 

15271588_1509285552419396_664736039_o.jpg

Vaja läheb:

50g neljaviljahelbeid

100ml 2,5% piima

100ml vett

130g munavalget

40ml peedimahla

15g blancello juustu (või muud valget mahedat juustu, ka kitsejuust sobib)

peotäis rukolat

balsamico kastet (salatikastet mitte paljast äädikat!)

soola

 

Valmistamine:

Paisuta neljaviljahelbed kuumas vees, lisa piim ja pane tulele. Vispelda keetmise ajal sisse munavalged. Lisa peedimahl ja maitsesta soolaga. Vala puder kaussi, pane peale rukola ja riivi juust, nirista üle balsamico kastmega.

 

Kogu portsjon on kokku 361kcal - 44g süsivesikuid, 9g rasva ja 26g valku.

 

Ega mul muud targemat ei olnudki öelda :) 

Muudetud kasutaja alicewonsportland poolt
  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ja ongi aasta viimane kuu käes!

 

Varsti saab hakata aastale tagasi vaatama ning uue aasta ootusi-lootusi paika panema. Minu jaoks lõpeb kooliaasta (ja ka terve bakalaureuseaste) järgmise teisipäevaga, sest täpselt siis pean komisjoni ees oma lõputööd kaitsma. Täispangale välja! Trenni ja toitumise koha pealt ootab mind aasta lõpus number 66,0kg. Hetkel on selleni natuke minna, kuid number on 24 päevaga täitsa saavutatav.

 

Kuid enne kui aasta läbi saab, ootab mind veel ees... puhkusereis! Otsustasime ema ja õega 2014. aasta jõule korrata ning sõidame Egiptusesse akusid laadima. Sel korral on sihtkohaks Hurghada, mitte Sharm el Sheikh. Võtan seda teisalt kui iseendale tehtud lõpukinki. Hotellis on jõusaal olemas (igaks juhuks võtan ka TRX-rihmad ühes) ning köögikaal reisib minuga ilusti kaasa. Ootan juba seda, et saaks rannaliival peesitada ning snorgeldama ja sukelduma minna! Väike tagasivaade 2014. aasta jõuludele:

 

10689483_1006710302676926_8858084952524717492_n.jpg

 

Tervis mängis vahepeal jälle vingerpussi ja ärkasin reede varahommikul kella 4-5 vahel jubeda mao- ja soolevaluga. Tegin tol päeval kodukontorit, sõin ainult neutraalseid toiduaineid (hoidusin piimatoodetest, lihast ja rasvastest toitudest) ning trennist hoidsin kõrvale. Senimaani ei tea, millest selline reaktsioon tekkis, kuid kahtlustan, et mu kõhule ei meeldinud mingi kindel toiduaine. Otsustasin tasa ja targu katsetama ja jälgima hakata, mille peale mu seedimine äkilisemalt reageerib, et tulevikus kehva enesetunnet vältida. Hetkel on olukord jälle normaalne.

 

Köögiuudised - jätkasin pudrukatsetustega. November on küll läbi, kuid pumpkin spice maitse tuli minuga detsembrisse kaasa. Nagu ikka, on pudrus kaerahelbed ja munavalged, piim on aga asendatud kodukootud kõrvitsapüreega. Lisaks ingverit, kaneeli, muskaati, kardemoni ja nelki. Viimased kaks tegid pudru ka natuke jõuluhõnguliseks. Peale veel mõru kakaopulber ja hurmaaviilud.

Jäätise alternatiivina valmistasin ise avokaado-šokolaadivahtu, mille sügavkülmikusse tahenema panin. Sisse läks küps avokaado, banaan, mõru kakaopulber, agaavisiirup (alternatiiv on steviat või muud magustajat kasutada), chia seemned ja natuke keefirit. Mekib eriti hea külmutatud kirssidest tehtud sorbetiga :) 

Eile õhtul sai kanapastat tehes natuke nalja. Hommikul olid kolleegid rääkinud, kui kehvasti nende päev algas, kuid minul ei olnud millegi üle kurta. Õhtul tuli välja, et "paha päeva sündroom" jõudis minuni (või oli karmavõlg kukil). Püreestasin kanapasta tarvis blenderis konserveeritud tomateid ning kui hakkasin kannu tõstma, otsustas alumine osa jalga lasta ja kogu see punane plöga oli mööda mu lauda, põrandat ja pliiti laiali. Võin öelda, et makaronidele jõudis sellest segust minimaalne osa...

 

15310942_1525492180798733_8642649_o.jpg15328177_1525492287465389_269461701_n.jpg

 

Kolmapäeviti käin nüüdsest lõunapausi ajast Spartas kardiot tegemas. Istuva töö juures on päris hea keset päeva end liigutamas käia. Lõunapausi ajast jalutamas käimine ei tähenda muidugi seda, et lõuna söömata jääb. Kerge amps enne trenni ja pisut toekam paar tundi peale trenni. Eile ostsin Fitshopist Combat Crunchi, mille enne trenni nahka pistsin.

 

15409823_1525491900798761_1687543719_o.jpg

 

Aeg-ajalt käime noormehega väljas söömas (kord nädalas nädalavahetusel), mis on hea vaheldus karbimajandusele ja maandab mingil määral vajadust kõike detailselt kirja panna ja kaaluda. Panen küll kõik väljas söödud eined kirja, kuid tahes tahtmata on need kogused üpris subjektiivsed ning annavad lihtsalt umbkaudu aimu, kui palju olen päeva jooksul tarbinud. Väljas süües valin toidud, mis minu menüüsse sobivad. Jätkuvalt pakuvad nalja noormehe küsimused: "Kuhu me siis sööma läheme või noh.. kust sa endale midagi leiad?" :D 

Sel nädalavahetusel osutus valituks Mack Bar-B-Que ja Blackened Fish.

 

15368956_1525492227465395_464349988_o.jpg

 

Selleks korraks panen puldi kinni... Kui kellelgi on küsimusi või mõni valdkond, mille kajastamist ta sooviks, siis jätke see teema alla kommentaaridesse :) 

Kel soovi, hoidku ka Instagrami kontol silma peal - alicewonsportland

Muudetud kasutaja alicewonsportland poolt
  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

 

Nädalake möödas ja aeg kokkuvõtteid teha. Vahepeal on juhtunud nii mõndagi positiivset. Kõige-kõige tähtsam on see, et sain pärast 3,5 aastat ülikooli lõpetatud! Ja mitte ainult lõpetatud, vaid tulemas on cum laude. Järgmisel neljapäeval, 22.detsembril kell 12.00 on TTÜ peamajas lõpuaktus ja siis ongi kõik. Täna avastasin ÕIS-ist, et olengi juba eksmatrikuleeritud. Üks suur eesmärk sai täidetud, kuid kauaks ei saa loorberitele puhkama jääda. ;)

 

Kaaluga olen jõudnud 67,1kg juurde, mis tähendab, et sellesse aastasse alles jäänud 15 päeva = vähemalt -1,1kg. Raadiotes kõlav Törley vahuveini reklaam tuletab ikka iga päev meelde "aastavahetuseni on jäänud ... päeva". Minul seondub see countdown muidugi hoopis millegi muu, kui vahuveiniga. Teisipäeval lõi kaal ka vimka sisse ja tõusis äkitselt 68,3kg peale (esmaspäeval oli olnud 67,5kg), kuid tundub, et see oli pigem tingitud varajasest hommikust (unedefitsiit) ning lõputöö kaitsmisele eelnevast pingest. Juba neljapäevaks oli ta kilo alla kukkunud ja tänaseks veel 0,2kg.

 

Tulev pühadenädal saab olema väga tihe, sest päevade sisse peab mahtuma töö, trenn, mealprep, ettevalmistused lõpetamiseks, reisiks pakkimine ning natuke võiks ka sotsiaalne elu säilida. Lisaks sellele sain täna treenerilt järgmiseks nädalaks uued juhised. Kui senimaani olen igapäevaselt 2200kcal peal tegutsenud, siis järgmisel nädalal võib juhtuda üks kahest stsenaariumist:

     1) E->R söön 2200kcal miinus 100kcal (ehk 2100kcal), L söön 2200kcal pluss 300kcal ja P söön 2200kcal

     2) E->L söön 2200kcal miinus 100kcal ja P söön 2200kcal pluss 400kcal.

Vaatan ise, kumb variant mulle nädala lõpus paremini sobib. Tõenäoliselt panustan rohkem pühapäevase kaloraaži tõstmise peale, sest laupäeval kulub omajagu aega lennukireisile ja sellega kaasnevatele toimetustele. Pühapäeval on see-eest hea hotellis pakutava menüüga tutvuda ning kehale toitu peale anda.

 

Tuleva nädala lõpus, kui olen tutvunud hotelli pakutavate treeningvõimaluste ja menüüga, annan treenerile ülevaate ja saan puhkusenädalaks uued juhised. Üldiselt saab puhkusenädal olema pigem vaimu ja keha värskendav ning üleliia treeningutel punnitama ei pea. Nagu ka treener ütles, siis 2. jaanuaril läheb olukord kohe eriti tõsiseks ja siis enam nalja ei ole. See nädalake päikse all laeb akud täis ja annab uueks aastaks energiat.

 

Igaks juhuks võtan kaasa ka erinevaid toidulisandeid, et vajadusel midagi kiirelt ampsata või toidule lisada. Kaasa reisivad aminohapped (sain just uue blood orange maitselise, mis on väga hea), valgupulber (vanilli ja kaneelisaia), pudding (šokolaadi ja kreemiküpsise), batoonid (kaneelisaiamaitseline ja uus Fasti batoon Max)... Päris koormaeeslina ei lähe, kuid pigem olgu neid kaasas rohkem, et puudu ei jääks :) 

 

15595949_1537535252927759_547086725_o.jpg

 

Treeningute osas ei saa nuriseda. Mulle meeldib kergema ja raskema tsükliga ülesehitus ning tunnen, et keha jõuab ka vahepeal taastuda. Kergemas tsüklis teen kõiki harjutusi 50% tavaraskusest. Esialgu tundus veider nii väikseid raskusi kasutada, kuid harjusin ära. Kuna kordusi on rohkem, siis annab see mõnusa täispumbatud lihase tunde. Peale kerge tsükli päevi on tihti ka lihas valusam, kui raske tsükli päeva järgselt. Kuna ma pole tükil ajal pikki seeriaid teinud, siis see üllatab lihast. 

 

Mulle enamasti ei meeldi saalis kardio tegemine ja eelistan pigem muid tegevusi nagu näiteks õues jalutamine, jooksmine, rattaga sõitmine, rulluisutamine ja ujumine. Üllataval kombel on mulle aga hakanud 2x30min nädalas (15-kraadise nurga all 5km/h) jalutamine meeldima. Võtab naha märjaks ja pulsi üles. Eks sellel higistamise juures on oma roll sellel, et mulle meeldib seda pikkades paksudes dressides teha. :lol:

 

Enough is enough... Püsige terved! 

 

 

 

 

 

Muudetud kasutaja alicewonsportland poolt
  • Upvote 4

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Uuel aastal uue hooga!

 

Puhkus Egiptuse päikese all on läbi ning uus aasta ilutulestikuga vastu võetud, eelmise aasta kokkuvõtted tehtud ning uued isiklikud eesmärgid püstitatud. 

 

19. detsember kuni 24. detsember möödus nii kiirelt ja tihedalt, et olin reisile minnes täiesti energiast tühjaks imetud. Lõpetamise päev oli neist kõige suurem jooksmine, sest hommikul oli vaja end "lille lüüa", seejärel TTÜ peamajja lõpetamisele minna, millele omakorda järgnes kolledži direktori vastuvõtt Tõnismäel. Peale ametliku osa lõppu kohtusime perega vanalinna kohvik-pagarikojas Rukis, kus keha kinnitasime ja seejärel tuli kiirelt kodus riided vahetada, et kursuseõdedega kokku saada ja Vaiko Eplik & Eliiti kuulama minna. Kui ma lõpuks 01:30 koju jõudsin, olin rampväsinud...

Mõned fotod sellest päevast:

Diplom käes!

15626501_10154843712293948_8599326744857004405_o.jpg

 

Kuidas lõpetamisel mitte nälga surra bodybuilding edition

IMG_20161223_121721_702.jpg

 

 

24. detsembril startisime Hurghada poole ja pidin treenerile ülevaate sealsetest treeningvõimalustest ja toiduvalikust andma. Tuli välja, et toiduvalik on vägagi normaalne, kuid köögikaaluga ringi käimine tekitab peavalu ja seetõttu leppisime kokku, et söön tunde järgi ja peaasi on mitte kaalus juurde võtta. Hommikuks sõin enamasti riisiputru valgupulbriga, keedumune (munavalgeid) ja köögivilju (kurk-tomat). Kohvi jõin ka, kuid see lahustuv variant, mida meile seal pakuti oli suhteliselt jälk ja kui me tagasi tulles lennujaamas käpakohvi saime... Shut up and take my money :D.

 

DSC_0749.JPG

 

Lõuna- ja õhtusöögi ajal sõin enamasti värskeid või kuumtöödeldud köögivilju ning erineval viisil valmistatud riisi (mis oli seal jumalik!), millele otsisin juurde mingisuguse lihavariandi. Alguses olin lihavalikus pettunud, sest raske oli leida midagi, mis poleks paneeritud, rohke rasvaga valmistatud või veel hullem - poolfabrikaat. Mida päev edasi, seda paremaks valik läks ning sain veist, kana ja kala süüa. Sõin kolm korda päevas ja palju, kuid valikud olid tervislikud ja head. Päris eemal ma magusast ei olnud, sõin puuvilju ning mekkisin Egiptuse maiustusi. Enda lemmik proovitutest olid World of Sweet poest ostetud pähkliruudud (mandel, kreeka pähkel, pistaatsia), mille valmistamisel ei oldud kasutatud mitte suhkrut, vaid mett. Kõige mõnusam lõuna oli paadipiknik ehk sel päeval, kui me terve päeva merel sõites, delfiinidega ujudes, snorgeldades ja veeatraktsioonidega lõbutsedes aega veetsime. Veis, kala, riis ja värske salat - tühi kõht pole võib-olla kõige parem kriitik... :)

 

Paadipiknik

DSC_0673.JPG

 

Delfiinidega ujuma

DSC_0652.JPG

 

Peaaegu ideaalne kohvipaus ehk palun head kohvi

DSC_0660.JPG

 

Kui toidu osas läks hästi, siis treenimisvõimalused olid hotellis naljanumber. Läksin saabumisele järgmisel päeval hotelli poolt lubatud jõusaali vaatama ning sain üllatuse osaliseks, sest jõusaalist polnud seal haisugi. Neli amortiseerunud kardiomasinat, mis tegid sama häält, kui lennuk õhkutõusul, pluss kaks jõumasinat, millest üks oli kaheldava väärtusega (ehk me ei suutnud ema ja õega kolme peale ka kindlaks teha, mil viisil seda üldse kasutama peaks). Õnneks olin endaga TRX rihmad kaasa võtnud, kuid esialgu oli tükk tegemist, et kinnituseks sobivat kohta leida. Enamik poste olid ebastabiilsed või liiga paksud. Lõpuks leidsin mingisuguse "ehitise", mis sarnanes kaamlilaudale ja tegin seal trenni. Hotelli töötajatel oli muidugi nalja kui palju - blondiin turnib ja hakkab järsku mingite veidrate rihmadega vehkima. :D Treeneriga leppisime kokku, et tegemist on aktiivse puhkusega ehk siis leian muid viise enda liigutamiseks - jalutamine, jooksmine, ujumine, rannavolle (mida sai isuga!), TRX... 

 

See, mida hotell kutsub jõusaaliks...

DSC_0513.JPG

 

Problem solved!

DSC_0541.JPGDSC_0734.JPG

 

Üldiselt oli tegemist väga toreda reisiga, sest magasin 8-10h päevas (ning tegin mõned lõunauinakud rannas päevitades), sõin hästi, tegin trenni ja üllatus-üllatus - tagasi jõudes vaatas kaalult vastu täpselt see sama number, mis minnes! Tunnen, et olen oma akud täis laadinud ning valmis jälle endast parimat andma, seda nii spordis, tööl, õppimises (küll üks hetk teen sellest juttu) kui ka eraelus.

 

Eilsest alates kirjutan ja arvutan jälle igat suutäit. Viisime treeneriga toitumises ka mõned muudatused sisse, millest räägin juba järgmises postituses. Minu tegemistel võite jooksvalt ka Instagramis silma peal hoida: alicewonsportland

 

Soovin kõigile head uut aastat! Loodan, et teie uueks aastaks püstitatud eesmärgid on kõrged ning annate endast nende täitmisel maksimumi :) 

 

 

 

Muudetud kasutaja alicewonsportland poolt
  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere, sinine esmaspäev!

 

Nagu eelmises postituses lubatud, räägin sel korral muutustest toitumises ning jagan ka teiega ühte toredat patuvaba retsepti.

 

Kuna aasta viimased nädalad olid väga tihedad jäi toitumise ja kaalu osatähtsus natuke tahaplaanile ja 1. jaanuari eesmärk 66,0kg nihkus edasi 15. jaanuarisse. Nagu ma ka eelmises postituses mainisin, kaalusin reisilt naastes sama palju kui minnes - 67,0kg. Nüüd oleme veidike kiirust kogunud ning 2. jaanuarist alates tegime toitumises muudatuse:

 

                          Enne                     Nüüd

Kaloraaž            2200kcal              2000kcal

Süsivesikud       244g                     195g

Rasvad              65g                        60g

Valgud              160g                      170g

 

 

Eeltoodud makrode järgi olen nüüd nädalakese toitunud ning täna hommikuks oli kaal 66,3kg. Nädalane muutus seega -0,7kg. 15. jaanuariks pean olema kindlasti 66,0kg ning veel parem, kui kaal liigub alla selle.

 

Hetkeseis

IMG_20170107_173341_629.jpg

 

Tühja kõhtu selle kaloraaži juures veel tundnud ei ole ning energiat on ka piisavalt. Kõik toidu jagan jätkuvalt viie toidukorra peale ära: hommikusöök, lõuna 1, lõuna 2, õhtusöök 1, õhtusöök 2. Harjumuseks on saanud see, et hommikusöök (enamasti 7-8 vahel), lõuna 2 (14-15 vahel) ja õhtu 2 (peale trenni, enne magamaminekut) on pigem tugevamad toidukorrad ning lõuna 1 (11 paiku) ja õhtu 1 (17-18 vahel) kergemad. Siin mõned näited:

 

Toidukorrad 2 kuni 5 - 2) täisteramakaronid, suitsutatud kana rinnafilee, tomat, suhkruvaba ketšup; 3) lahja kohupiim, keefir, kookospähklid, mandlid, valgupulber, neljaviljakrõbuskid; 4) ja 5) kuskuss, köögiviljasegu, kodujuust ja tavaline juust.

IMG_20170105_222304_128.jpg

 

Lõuna 1 ja lõuna 2 tänasel päeval - õunakoogimaitseline proteiinikohupiim mandlilaastude, kookoshelveste ja neljaviljakrõbuskitega ning täisteramakaronid brokoli, suhkruvaba ketšupi ja kotletid hakitud kana rinnafileest.

15943259_1562960263718591_838586977_o.jpg15966813_1562960277051923_335826690_o.jpg

 

Üks hommikusöök ka siia juurde - kaerahelbepuder, milles kaera, piima, munavalget, valgupulbrit ning peale laotatud vaarikaid, tumedat steviaga magustatud šokolaadi ning natuke kalorivabat šokolaadikastet (Fitshopis olemas ka maasikas ja karamell).

DSC_0771.JPG

 

Lõpetuseks... Lubasin teiega ühte mõnusat retsepti jagada :) Leidsin veebist peaaegu patuvaba brownie retsepti ja tegin seda pisut ümber.

 

Koostis:

1 purk punaseid konserveeritud ube (Bonduelle)

60g kaerahelbeid

30g valgupulbrit (Hera80 vanilli)

1 banaan (ca 85g)

85g õunakastet (Salvest)

3 suurt muna

20g mõrudat kakaod (Kalev)

0,25tl soola

0,5tl kaneeli

1tl vanilliekstrakti

30g tumedaid šokolaadinööpe (valikuline)

 

Valmistamine:

Nõruta oad ja loputa külma veega. Pane kõik koostisosad (peale šokolaadinööpide) köögikombaini või blenderisse ja töötle, kuni tekib ühtlane mass. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi (24 x 18cm näiteks), puista peale šokolaadinööbid ning küpseta 180 kraadi juures umbes 25min. Lõika 8 tükiks.

 

DSC_0813.JPG

 

Koos tumedate šokolaadinööpidega on makrod 1/8 kohta:

18g    süsivesikuid

5g      rasva

9g      valku

152 kcal energiat

 

Head patuvaba maiustamist! ;) Instagram on jätkuvalt alicewonsportland!

 

Muudetud kasutaja alicewonsportland poolt
  • Upvote 3

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
23 minutes ago, RiinaSolo said:

Hei! Mis ketšupit kasutad?

 

 

Hei!

 

Enamasti ostan Felixi vähendatud suhkru- ja soolasisaldusega ketšupit (mida küll otseselt ei saa suhkruvabaks kutsuda, kuid mida vähem, seda parem): http://www.felix.ee/?op=body&id=23&cid=566&cgid=

Üldiselt meeldib ka erinevaid toite purustatud tomatitega teha, sest siis saan ise täpselt nii palju maitseaineid panna, kui parasjagu soovin. Prismas on saadaval ka purustatud tomatid küüslauguga, ürtidega ja tšilliga, kui ise maitsestada ei taha: https://prismamarket.ee/entry/purustatud-tomatid-tsilliga/6415712600723

Vahel on tulnud tuju ise tomatitest algusest peale ketšupit teha. :) 

 

 

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

jack-dont-overthink-it.jpg

 

Jätan siia postituse algusesse meeldetuletuse iseendale. Lubasin, et võtan seda teekonda mõistusega ja hoidun üle mõtlemisest. Senimaani ei olnudki väga probleeme - toitumine ja trenn olid korras ning kaal jälgis langevat trendi. Pühapäeval näitas ta 65,6kg (mis oli super!) ja siis hakkas tsirkus pihta... Esmaspäeval 65,9kg, teisipäeval 66,3kg, kolmapäeval 66,6kg. Eile olin kõige selle pärast väga häiritud ning lasin endale pähe pugeda. Peale treeneriga rääkimist sain kindlust, et tegemist on mingisuguse anomaaliaga ning vaatame, mis edasi saab. Kui ma täna hommikul asja peale mõtlen, siis kolme päevaga kilogrammi jagu lisakaalu ei tohiks olla muu, kui vesi või aeglustunud ainevahetus, kuid selline tõus lööb ikka rivist välja küll. Tänaseks oli ta langenud 66,4kg peale ja loodan siiralt, et ta kukub õige pea algsele tasemele. Keha šokeerimiseks söön laupäeval süsivesikute arvelt 200kcal vähem ning pühapäeval 150kcal vähem (ehk siis vastavalt 1800kcal ja 1850kcal). Nädalavahetuse veedan Hiiumaal pere seltsis ning kaalule ei mõtle - alles esmaspäeva hommikul linnakorteris vaatan, mis number ees on.

 

Eelmises postituses rääkisin muutusest toitumises ja makrodes. Sel korral mõtlesin rääkida natuke toitude planeerimisest, sest kui ma saaksin euro iga kord, kui minult küsitakse "Kuidas see planeerimine ja arvutamine ikkagi käib?"... siis oleks mul nädala toiduraha koos :D

Mingi ajani kasutasin TAI toitumisprogrammi abi, kuid see kaotas ühel hetkel oma kasutusmugavuse. Esimesel lehel toite sisse toksides näed küll kaloraaži, kuid selleks, et näha süsivesikute, rasvade ja valkude kogust, pean minema analüütika lehele. Kui ma seal jälle avastan, et ma numbritega rahul ei ole, pean minema eelmisele lehele toidukoguseid parandama. See ühe ja teise lehe vahel klikkimine on tüütu ning ajakulukas. Seetõttu kolisin jälle vanasse heasse Excelisse, sel korral väikeste uuendustega. Kes ei viitsi makrode jaotustega jamada ja tahab lihtsalt jälgida sisse tarbitavat energiahulka, siis on TAI kasutamine väga mugav ning Excel keerukas.

 

Enne, kui toon ühe näite praegusest menüüst, lisan siia oma kunagise Excelis peetud toitumispäeviku väljavõtte. Väga huvitav oli vaadata, mida ma 2015. aasta alguses sõin. Eriti toredad olid "laadimispäevad", kus sai 3000+ kalorit sisse söödud (enamasti šokolaadi, pähklite ja maapähklivõi arvelt ehk fat-lover). Siin üks väljavõte vanast päevikust (kellaaeg, kogus /100g, toiduaine, süsivesikud, valgud, rasvad, kcal). Mulle meeldib ja pakub nalja see, et ma olen toidukordade järjestust muutnud ja kellaajad pole loogilises järjestuses:

 

8:00 0,50  kaerahelbed 32,7 6,0 2,9 180,7
  1,00  keefir 4,0 2,9 2,5 50,1
  0,15  protein pudding 0,2 12,0 0,2 50,7
  0,05  linaseemned 1,5 0,9 2,1 28,3
  0,60  piim 2,6 1,8 1,4 30,3
  2,00  kohv 2,0 0,3 0,0 9,0
      43,0 23,8 9,1 349,1
15:00 0,50  tatar 35,7 6,4 1,7 183,8
  0,85  kanafilee 0,1 18,6 0,4 78,6
  1,00  tomat 4,0 0,9 0,2 21,2
  1,20  banaan 27,6 1,3 0,4 118,9
  0,40  mesi 32,8 0,1 0,0 131,7
  0,05  oliiviõli 0,0 0,0 5,0 45,0
      100,2 27,4 7,6 579,2
18:00 0,50  tatar 35,71 6,45 1,69 183,83
  0,85  kanafilee 0,1 18,6 0,4 78,6
  1,00  tomat 4,0 0,9 0,2 21,2
  0,05  oliiviõli 0,0 0,0 5,0 45,0
  2,40  õun 33,6 0,7 0,5 141,6
  1,05  must leib 51,0 6,0 3,0 255,0
      124,4 32,7 10,8 725,2
21:00 0,50  tatar 35,7 6,4 1,7 183,8
  1,15  kodujuust 3,0 14,4 5,8 121,2
  1,10  peet 11,0 1,8 0,2 53,0
      49,7 22,6 7,7 358,1
11:00 3,00  keefir 12,0 8,7 7,5 150,3
  0,20  proteiinipulber 3PH 0,80 17,20 0,40 75,60
  0,18  Latte 13,00 2,00 2,00 78,00
  0,02  kohv 2,00 0,25 0,00 9,00
  0,60  piim 2,65 1,82 1,38 30,30
  0,23  raffaello 8,00 2,00 9,30 123,70
      38,4 32,0 20,6 466,9
      355,8 138,5 55,7 2478,5
      57% 22% 20%  

 

Süsivesikute, valkude ja rasvade arvutamiseks olin sisse toksinud valemi: makro 100g kohta x kogus ning kaloraaž tuli makrode korrutamisel neist saadava energiahulgaga ning kokku summeerimisel ehk süsivesikud x 4 + valgud x 4 + rasvad x 9.

 

Uues failis on muutunud see, et pean toidupanka, kuhu sisestan kõik toiduained, mida mul seal eelnevalt pole (toiduaine nimi, süsivesikud, rasvad, valgud ja energia 100g kohta) ja lasen Excelil VLOOKUP funktsiooniga eraldi töölehel iga toiduaine makrod 100g kohta leida ja arvutused teha. Tunduvalt lihtsam :) Siin näide tänase päeva menüüst (kopeerimisel ei jäänud iga rea makrod nähtavale, aga vasakult päev, toidukord, toiduaine, kogus grammides):

 

19.01.2017 Hommik Helbed Kaera täistera. Rimi Eesti Food 80      
  Piim. 2.5%. Farmi 150      
    WPC80 cinnamon bun 20      
    Munavalge. Balticovo 100      
    Kohv 200      
    Õunakaste Salvest 80      
    Pähklid Mandlid 10      
  Lõuna 1 Valio ProFeel kohupiim 200      
  Neljaviljakrõbuskid. BalSnack 40      
    Pähklid Mandlid 10      
  Lõuna 2 Riis Pruun. Veski Mati 50      
  Sea välisfileest minutipihv Rakvere 95      
    Salat Kiirpada. Maahärra 100      
    Rasv kookos 100% 5      
    Perekurk viilutatud Põltsamaa 45      
  Õhtu 1 Riis Pruun. Veski Mati 50      
  Sea välisfileest minutipihv Rakvere 95      
    Salat Kiirpada. Maahärra 100      
    Rasv kookos 100% 5      
    Perekurk viilutatud Põltsamaa 45      
  Õhtu 2 Spinat 50      
  Muna 110      
    Munavalge. Balticovo 100      
    Kanafileesink. Tallegg 40      
    Juust Saare leet light. Saaremaa 30      
    Perekurk viilutatud Põltsamaa 80      
    Tomat 100      
    Päev kokku: 2038 190 60 170
  %    39% 27% 35%

 

 

Kommentaariks siia juurde, kuidas mõnd kindlat toiduainet tänases menüüd kaalusin:

- helbed, riis, pasta, tatar jms tuleb kaaluda enne keetmist, kui tahad kasutada pakendil olevat infot

- munavalge/muna kaalun toorelt

- liha kaalun samuti toorelt

Ehk siis põhimõtteliselt kõik, mida sa töötlema hakkad (keetma, aurutama, praadima, küpsetama), tuleb kaaluda enne seda töötlemist, sest toiduaine kaal töötlemisel muutub ning sa ei saa enam pakendil olevale infole toetuda.

 

Vot nii! Lõpetuseks... Avastasin täna, et võistlusteni on jäänud täpselt 100 päeva. Täna oleks nagu 100 päeva ball all over again ja lõpp läheneb täiskiirusel. Varsti peab hakkama võistluseks vajalikku nodi kokku ajama. Uusi postitusi tuleb tihedamini Instagrami - alicewonsportland.

 

Muudetud kasutaja alicewonsportland poolt
  • Upvote 4

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
6 tundi tagasi, alicewonsportland ütles:

Paistab, et mingi üldine error. Võib kõlada halvasti, aga tore, et ma ainuke pole! :D Igatahes sain kindlust, et nii võibki juhtuda. 

 

Endal on nüüd 0,2kg kaupa kukkunud, eks näis, kas langeb samas tempos edasi. 

 

 

13 tundi tagasi, Loorits ütles:

Appi mingi kuu seis on vist vale, sest mul täpselt sama jama :D Uskumatu onju, et defitsiidis kaal niimoodi kõikuda saab...

 

 

21 tundi tagasi, Helena Mang ütles:

tuttav tunne, mul tuli ka viimase 3p kilo juurde- totsna puhas rasv :D Aga naisena mitte üle mõelda- kergem öelda kui teha ;)

 

 

 

Kuuseis vist tõesti selline, haha! Minul ka kaalu number kõigub viimasel ajal ja ei taha soovitud suunas liikuda, missiis, et kcal sai madalamaks, ikka jonnib. Eks näis kas püüan nädala lõpuks eesmärgi kinni või tuleb veel langetada toitu :lol:.

Muudetud kasutaja helenhi poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Haha ainuke loogiline põhjus on, et mingi toit, mida me kõik viimasel ajal palju tarbinud oleme, on pakile kaloraaži osas vale info pannud :D Ei tea kas uued profeel jogurtid polegi kaloraažilt nii ideaalsed, kui pakil väidab või:lol:

  • Upvote 4

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

 

Kui eelmises postituses sai põgusalt kaloraaži ja makrode arvutamisest räägitud, siis sel korral annan väikese ülevaate toidukordade ettevalmistamisest ning sellega kaasnevast aja- ja rahakulust (alates poeskäigust lõpetades valmis kraami külmikusse ladumisega). Otsustasin sellest juttu teha seetõttu, et paljude arvates on tervislik toitumine kallis ning aeganõudev. Muidugi on lihtsam minna lõuna ajal kuskile kohvikusse või poodi ja osta juba valmis kujul söögikord... Igatahes, enne kui selle teemani jõuan, räägin natukene vahepealsetest muutustest.

 

Eile sain veel viimast päeva 1900kcal nautida ning tänasest alates olen 100kcal väärtuses (25g) süsivesikute võrra vaesem. Bye-bye carbs! Sellega seoses muutsin ka natukene oma menüüd ning sättisin toidukordi ümber, sest 1800kcal (145g süsivesikuid, 60g rasva, 170g valku) päevas võib tugevale treenijale parajaks katsumuseks osutuda. Kui esialgu ei pruugi tühi kõht endast märku anda, sest toitude mahud ei muutu, siis pikapeale annab ta tunda energiadefitsiidi näol ning keha enam ei tee samas mahus tööd, mis kaloraaži hiilgeaegadel (2300-2500kcal). Kui eelnevalt oli mul päeva jooksul kolmes toidukorras kohal mõni toekam süsivesikuallikas (riis, tatar, pasta, kaer jms), siis nüüd olen kõik süsivesikud paigutanud päeva esimesse poolde. Hommikusöögiks kaerahelbeid ning teiseks lõunaks riisi. Esimese lõuna täidan Profeeli kohupiima/jogurtiga ning esimeseks õhtusöögiks segan kokku valgurikka keefiri baasil segu, kuhu lisan ka pisut marju ja pähkleid. Peale trenni ehk päeva viimase toidukorrana söön pisut rasvasemaid valguallikaid ja köögivilju. Kaloraaži muudatustega kaasnes ka muutus treeningplaanides ja -mahus, millest teen juttu siis, kui olen ühe tsükli läbi töötanud - nii oskan paremini kommenteerida. 

 

Klopsisin kokku ka ühe lõbusa võrdlusfoto - mina 75kg versus mina 66kg. Pikk maa on tuldud... Vahepeal kaaluga juba isegi 65,1kg-ni jõudnud!

IMG_20170125_211209_439.jpg

 

Tänan @Fitshop armsa üllatuse eest! Lisamotivatsiooni tuli kuhjaga

IMG_20170123_223554_055.jpg

 

Energialaeng hommikuks - valgurikas puder tumeda šokolaadi, mandlilaastude ja kaneeliga.

IMG_20170126_073138_022.jpg

 

 

Minnes nüüd esialgse välja reklaamitud teema juurde tagasi... kas tervislik toitumine on kulukas ja aeganõudev? Kõigile meeldivad praktilised näited elust enesest! Käisin just eile toidupoes ning valmistasin tulevaks kuueks päevaks toidud ja saan seetõttu teile väga detailselt hindadest ja ajakulust rääkida. Esmaspäeva hommikust laupäeva õhtuni ootab mind ees:

- 30 toidukorda;

- 10 800 kcal.

 

Ostukorv

IMG_20170129_174718_696.jpg

 

Arvutasin menüü põhjal kokku, et kuue päeva jooksul hävitan:

 

Toiduaine

Kogus

Hind (koguse kohta)

kaerahelbed

330g

0,11 €

munavalge

720g

1,79 €

kõrvitsapüree

600g

0€ oma kõrvitsast tehtud püree

maapähklivõi

120g

1,32 €

soolane või

60g

0,19 €

Profeel jogurt

6 topsi

4,20 €

neljaviljakrõbuskid

120g

0,54 €

vaarikad

300g

1,57 €

kanafilee

1020g

5,19 €

basmati riis

300g

0,75 €

külmutatud köögiviljad

2400g

4,44 €

muna

18 tk

1,53 €

keefir

1200g

1,02 €

valgupulber

120g

4,36 €

kookoshelbed

60g

0,39 €

delikatesshakkliha

720g

4,47 €

 

Hinnad olen võtnud tšekkidelt või arvutanud välja kogumahust (näiteks 120g valgupulbrit arvutasin Fitshopi pulbri hind x 120g / 600g). Nii sain tulemuseks selle, et kuue päeva jooksul kühveldan sisse 31,87 euro vääringus toidukraami. See teeb 5,31 eurot päev. Mõtle nüüd korra, kui palju pead väljas lõunatamise eest raha välja käima... Kas tervislik toitumine on ikka nii kallis?

 

Olgu... Lisame siia juurde karbimajanduse, mille sisse see kõik toit mahutada. Karpidesse teen ma valmis teise lõuna (kana, riis, köögiviljad, muna) ja teise õhtusöögi (köögiviljad, hakkliha, muna). Seega... Mul kulub täpselt 12 karpi, kui soovin kõigi kuue päeva toidud ette valmistada. Neid karpe saan igal nädalal üha uuesti ja uuesti kasutada. Olenevalt poest võib need 12 karpi saada 10-.... euroga. Hetkel on Rimis kõigile karpidele -30% soodustus. Pole väga hirmus?

 

Eelnevalt koostatud ostunimekirjaga on poes käimine lapsemäng. Prismades on nüüdsest ka võimalus oma toidukraam netist tellida ning päeva pärast järgi minna (väldid ka mõttetuid oste). Pühapäeval keetsin valmis riisi ja munad, praadisin kana ja hakklihast kotletid ning küpetasin 1/3 köögiviljadest (2 päeva jagu). Kõik see võttis mul aega kuskil 90 minutit. Igal hommikul valmistan endale putru ning samal ajal segan külmkappi panemiseks kokku ka esimese õhtusöögi. Esimese lõuna (Profeel) saan lihtsalt kotti visata. Kahe päeva möödudes tuleb ainult köögiviljadele ja esimese õhtusöögi kokkusegamisele mõelda. Selleks kulub 10-15 minutit!

 

Mina ei usu inimesi, kes ütlevad, et neil pole aega ja raha tervislikuks toitumiseks, sest pagan võtaks... omast kogemusest tean, et see ei võta rohkem aega ja on tunduvalt odavam. Ainuke tülikas asi selle juures on karpide mahutamine külmkappi (mille lahendus on suurema külmiku muretsemine) ning hilisem karpide pesemine. M.O.T.T. :) 

 

Puder mulle, täisteralavaširullid noormehele  <--- ja ---> kodus Hiiumaal mõnus puder vaarikamoosiga, kõrval must kohv (bossasin)

IMG_20170128_093400_175.jpgIMG_20170122_092756_604.jpg

 

Selleks korraks kõik. Loodan, et suutsin kedagi veenda, et tervislik toitumine ei nõua suuri ajalisi ja rahalisi ohverdusi ning nii mõnigi annab sellele võimaluse :) 

 

Lumist esmaspäeva jätku! Hoidke mu tegemistel silm ka Instagramis peal - alicewonsportland.

Muudetud kasutaja alicewonsportland poolt
  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Uue kavaga tutvust tehtud!

 

Esimene nädal 1800kcal peal pole vaimu ja keha murdnud ning päev-päevalt on tahtmist ja jaksu juurdegi tulnud. Eelmine nädal oli trennide ülesehituselt järgmine:

E - selg, kakspea ja kõht + 30min lindil 5,5km/h kaldega 15%

T - puhkepäev (tõbi tuli kallale ja läksin töölt otse teki alla, vitamiinid-mineraalid juba on ja nüüd omega3 lisaks)

K - puhkepäev (maksimaalne puhkus ehk kodukontor ja ei liigutanud eriti, päeval sõin 25g vähem süsivesikuid ehk 1700kcal)

N - õlg, rind, triitseps, biitseps + 30min lindil 5,5km/h kaldega 15%

R - nelipea, tuhar, säär + 30min lindil 5,5km/h kaldega 15%

L - selg, kakspea ja kõht + 30min lindil 5,5km/h kaldega 15%

P - õlg, rind, triitseps, biitseps + 30min lindil 5,5km/h kaldega 15%

 

Vahepeal küll tervis tõrkus (kurguvalu, jõuetus), kuid sain oma viis jõutrenni nädalasse ära mahutatud. Trennid on nüüd tunduvalt intensiivsemad, sest igas trennis on 8-9 erinevat harjutust, igas harjutuses 3 seeriat, igas seerias 8+8 kordust. Esimesed 8 kordust on tugevalt ning teised 8 tuleb teha 50% raskusest. Jalapäeval andis see intensiivsuse tõus kõige märgatavamalt tunda ja lihas lihtsalt ei jaksanud enam nii suurte raskustega tööd teha. Peale jalapäeva andis pingutus eriti magusalt tunda :) Ehk siis kui keegi tahab põlevaid jalgu, siis proovige drop-set-e (langeva raskusega seeriaid)!

 

Kaal tegi  jällegi tsirkust ja naiselike eripärade, seedimishädade ja tõve tagajärjel tõusis, siis jälle langes. Kui eile hommikul olin 64,6kg, siis täna jällegi 64,9kg. Kaalutõus on saanud igaesmaspäevaseks traditsiooniks, sest E-L söön ma kindlatel aegadel ja samu/sarnaseid toite, kuid pühapäeval on rohkem aega ja klopsin vastavalt isudele ja soovidele menüü kokku. Nii sõin eile kahel korral kaerahelbeputru, ühel korral ProFeeli ja õhtul (pigem hilja) vaaritasin endale ja noormehele veiseliha, salatit ja hash brown-e (seda küll ainult noormehele). Eks näis, mis nüüd tavamenüü juures kaal tegema hakkab - alla 12 nädala on võistlusteni minna!

 

Leidsin ükspäev Chilli kauplusest midagi, mis mu maapähklivõihullust kontrolli all hoiab - powdered peanut butter. Seal on oluliselt vähem rasva ning seda tuleb vaid veega segada. Hommikuti pudrule ideaalne! 180g topsiku hind on 9,90 eurot ning valikus on tavaline ja šokolaadimaitseline pulber:

 

16466084_1589041134443837_618261958_o.jpg

 

Kuna Fitshopi tulid vahepeal uued ja ägedad Better Bodies`i riided, ei suutnud ma kiusatusele vastu panna ja soetasin ühe komplekti - hall särk ja retuusid. Ostan üpris harva endale kalleid spordiriideid, kuid need olid iga senti väärt. Efektne lõige, super materjal ja trennis väga mugavad! Ja nagu ma kuulnud olen, siis poest kaovad need riided nagu soojad saiad ;) 

IMG_20170204_163638_789.jpg

 

Lisaks uutele trenniriietele ostsin endale valmis võistluskingad, mille sain Pole Dance Shopist. Loosi läksid kõige klassikalisemad kingad ja mis siis muud kui harjutama! Sellel nädalal saan Eleri Õisma käe all esimest korda poseerimist praktiseerida. Ka bikiinitarvikute hankimise ja õmblemisega tuleb tasa ja targu algust teha, et kõik ikka võistlusteks viimase peal oleks. Seniks kuni bikiine pole, peab tavaliste suviste rannabikiinidega läbi ajama. Kingad ise sellised:

 

Gala-01-c.jpg


Uut juttu järgmisel korral... Seniks võite Instagramis stalkida :P 

Sportlikku nädala algust kõigile! 

 

 

  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×