Jump to content
Helena Mang

HelenaMangFitness.com

Recommended Posts

38 minutes ago, annaon said:

Helena, millal on lootust, et hakkad tegelema teiste nõustamisega ka ametlikul tasandil?

 


Ametlikult siis kui olen eksami sooritanud, eksam ise on  22. Aprillil. Ei saanud kahjuks sügisel teha oma tiheda võistlusgraafiku tõttu.

 

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
19 minutes ago, Helena Mang ütles:


Ametlikult siis kui olen eksami sooritanud, eksam ise on  22. Aprillil. Ei saanud kahjuks sügisel teha oma tiheda võistlusgraafiku tõttu.

 

 

 väga vahva, ootame huviga :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere Veebruar!

IMG_8546.JPG

Tänaseks on ametlikult esimene ettevalmistav kuu möödas ja saab tagasi vaadata- mis on juhtunud, mis saavutatud ja mis veel vaja saavutada :rolleyes:

Alustasin seekord dieediga 4 kuud enne võistlusi, et saaks rahulikult võtta ja oleks aega korrektuurideks- jumal tänatud! 
Sest jaanuar seda näitaski, et alati ei lähe kõik nii nagu plaan A ette näeb. Alustasin kalorite langetamisega väga reserveeritult- 2500-2100-2000-1900- lootes, et seekord saan kaalu liikuma vähe kõrgema kaloraaziga. Mida aga ei juhtunud, oli stabiilne kaalulangus. Kuu eesmärgiks oli seatud -2kg ja kuskil 10-14 päeva pärast kuu algust tõin oma kaloraazi vana hea dieedi-1800 peale, et ikka plaanis püsida  ja õnneks sain ka loodetud tulemuse. ;)


Ühesõnaga- ei õnnestu seekord kahjuks kõrgemal kaloraazil dieeditada- mitte, et nurisemiseks põhjuks oleks, arvan, et 1800 eest saab veel päris korralikult süüa, lihtsalt mulle meeldib toit ja salamisi lootsin, et ehk kukub ka 1900 juures :D Ehk siis järgmine kord....

 

IMG_8603.PNG

 

Mis siis veel? Jaanuar oli mul tööalaeslt täis pakitud erinevaid üritusi ja seega kaal kõikus rohkem kui üks purjus soomlane (vabandan juba ette üldistuse pärast :P).
Olin üleelmine nädal 2 päeva Hiltonis ja sain praktiseerida "umbes-toitumist" lõunalaua valikud olid head aga kaalu kaasas polnud ja kõik käis silma/tunde järgi.
Lisaks õhtusöök liharetsoranis MEAT, kus oli 6 käiku, tegin too õhtu erandi. Toit oli vähemalt kvaliteetne ja ülimaitsev, lihtsalt ei mahtunud 1800 sisse...
Oli alles Jaanuari esimene pool ja arvasin, et pole sellest väga lugu. Võistlusteni veel 4 kuud ja lolliks ei saa ka minna... Tagantjärgi muidugi vaadates kaalugraafikut siis ei ole kindel, kas see seda väärt oli ja kui uuesti otsustada saakisn, kas oleksin õhtusöögil osalenud :D

IMG_8100.JPG

 

Eelmine nädal olin veel 2 päeva Riias lähetuses, kus tuli samamoodi kuidagi jooksvalt hakkama saada. Vahepaladeks olid mul puuviljad ja batoonid kaasas (need on ikka elupäästjad!) aga lõuna-õhtusöökidega tuli jällegi loov olla. Õnneks hotelli toidud olid rohkem kui eeskujulikud ja sellega muret ei olnud (kui v.a. hommikupuder mis kahtlaselt magusalt maitses....) siis õhtuks sõidutati meid Jurmala lennujaama mis oli meie peo jaoks üüritud. Õhtu oli täis erinevat meelelahutust ja kõik oli väga WOW! siis kahjuks aga toiduvalik oli ülimalt ebaõnnestunud ja pole juba aastaid midagi nii kohutavat ja rasvast söönud.... isegi köögiviljad ujusid rasvas... Midagi aga sööma pidi ja nii ma siis olin sunnitud seal nii mõndagi "alla neelama". Õnneks oli hotellis ka jõusaal ja minul nagu ikka asjad kaasas, rasvasele õhtusöögile järgneval päev tegin parema enesetunde nimel lausa 2 trenni ja elu läks edasi....

IMG_8292.JPGIMG_8294.JPGIMG_8352.JPGIMG_8320.JPGIMG_8379.JPG
 



Nüüd olen saanud nädalakese kodus olla, omas graafikus, omade toitudega ja tulemus on täpselt see mida vaja- täna vaatas kaalu pealt vastu uus low-in- 58.0 ja esimene kuu saldoks jäi -2,6kg. Ehk siis kokkuvõttes ületasin plaani. ;)

Võistlusteni on umbes 3 kuud ja vaja kaalu langetada 4 kg- kõik on vägagi graafikus!

 

IMG_8558.JPG

Seoses selle kaalu kõikumise ja mitte langemisega tekib vahepeal kerge paanika küll, tean, et ei ole seejuures ainuke ja mõtlesin, et panen siia kirja, mida ma tavaliselt sellistel puhkudel teen (ja ka viimane nädal tegin):



1. Kaloraazi esimese hooga ei langeta- kuigi see on esimene (ja ehk kõige lihtsam/kiirem lahendus) mille järgi näpud kangesti sügelevad on järgmised 3 kuud veel vähem söömine hirmutavam :D

2. Vaatan kriitilise pilguga üle oma uneaja- oleneb natukene inimesest aga mina vajan keskmiselt 7-8h und, et keha saaks puhata ja kaal laneda.

3. Vajadusel langetan treeningkoormust või lühendan treeningute kestvust- pigem kiireimini ja intensiivsemalt (nii jääb jälle rohkem aega kodus puhkamiseks). See on selline vastuoluline punkt- et kaal ei lange ja siis üks hetk teen vähem trenni?! Talupoja mõistus ütleb ju, et "kuuma on vaja juurde anda". Tegelt alati päris nii ei ole, kaaluseisak võib olla ka vihje ülekoormusele ja keha vajadusest lisapuhkuse järgi...
4. Võimalusel liigutan makroid- see on jälle individuaalne, kellele mis, aga minu keha töötab hästi rasva&valgu peal ja kui kaal on jonnakas vaatan tavaliselt üle oma sissesöödava SV koguse üle. Tihti ajatab mõningane SV vähem tarbimine kaalu liikuma saada. Mõnele teisele võib jälle töötada päevaks SV lakke ajamine (rasvu ja valgu arvelt), jäädes seejuures aga oma kaloraazi- suurem hulk sv kiirendab ainevahetust ja võib positiivselt mõjuda.
5. Lõpuks ja viimane- katsu vähem stressata ja usalda protsessi. Vahel aitab ka mõõtude võtmine (ja veendimine, et mõõdud erinevalt kaalust vähenevad).


Kui juba mõõtudest juttu tuli siis minu 2,6 kg languse sisse mahtus -5cm pihalt, -2cm reielt ja -2cm puusalt.

 

IMG_8230.JPG

Kes mind instagramis ei jälgi siis teadmiseks- et @beliefeesti lehel käib hetkel mäng, kus juba järgmisel nädalal, minu sünnipäeval-  7.02 loositakse välja hulganiselt energiavett ja personaalne treening koos minuga- kõik huvilised osalema :)

Seoses läheneva sünnipäeva ja 30. eluaastaga surfasin eile õhtul arhivaalides ja vaatasin 10 aasta taguseid pilte- pean tõdema, et aastad on mind vaid paremaks teinud B) Ehk siis lähen optimistlikult vastu uuele kümnendile!

Capture.JPG


Veebruar tuleb jaanuarist veel kirjum- alustuseks sünnipäev, siis valentinipäev, siis vabariigiaastapäev, vastlapäev ja märtsis naistepäev otsa- kui palju ja mida see minu jaoks tähendab- ilmselt minimaalseid muutuseid igapäevaelus. Sünnipäeval võibolla ampsu kooki võtan aga üldiselt on mu eesmärgiks siis kevadel toimuv EM ja vahukoore pealt sinna ei jõua (või noh, tulemust ei tee). :ph34r:

 

Mis puudutab võistluseid siis hetkel olen kindlalt hooaega alustamas Eestis karikavõsitlustel ja edasi mai alguses Santa Susannas toimuvale Euroopa Meistrivõsitlustele minemas, mis aga puudutab teisi väisvõistlusi (kuna see on ikka ülimalt suur kuluartikkel) siis nende osas enam nii kindel ei ole. Eks paistab- elame näeme....

 

Lõppu väike meeldetuletus iseendale, millist vormi on vaja ületada :)

Üldine enesetunne on hea, trennid ei ole raskeks muutunud, isud ei kimbuta, kõht on enamvähem täis- mis aga põhiline

Feeling motivated! B)

 

IMG_8601.JPG
 

 

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt
  • Upvote 7

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Avastasin just et polegi siia midagi peale Veebruari algust kirjutanud ja hetkel juba 20 päeva möödunud :o

Töö-kodu-trenn- ega just üleliia palju vaba aega ei ole....

IMG_8768.thumb.JPG.2b337de306e5d5b9d5c1dfec99419a72.JPG
Veebruar on aga alati minu jaoks väga kiire kuu, kõigepealt sünnipäev, siis valentinipäev siis järgneb Vabariigi aastapäev (mida ma alati kuidagi eriliselt ikka tähistan) jne

 

Sünnipäev oli lihtsalt hullumeelne :wub::wub::wub:- nii nii palju häid soove, ülevaid emotsioone! Aitähh kõigile veelkord kes meeles pidasid! :blush:

IMG_8993.thumb.JPG.20c4a0c504df7a8cfad6c58b283071d2.JPGIMG_8932.thumb.JPG.0a6140c8ce80cc2fc91bbe27ccbbd631.JPG

Algselt mõtlesin küll, et toidu osas peale õhtusöögi erandeid ei tee aga kui oli aeg hakata hommikusööki tegema, siis planeeritud munavalge omlett ei tundunud teab mis ahvatlev.
No krt küll, mitu korda ikka elus 30 saad :) 
Alustasin siis juba hommikut oma lemmiku- korraliku pudruportsuga ja nautisin ka lõunal kontorisse tellitud pidulauda. Tegin juba muidugi tellides sellised valikud, et võimalusel ise süüa saaksin- aututatud ahjulõhe, köögiviljad, taluvõiga ahjukartul, jogurti kaste.
Magustoiduks oli Britta tort ja Pärnu Amps catering (väga-väga kiidan neid) oli kaasa pannud veel üllatusena karbitäie makroone ja shampuse :wub: Ok kook ja makroonid kuidagi mu igapäeva menüüsse ei mahu aga oli ju enda sünnipäev ka :D

 Igaljuhul istusin koos kolleegidega lauda ja einestasin ka mõõdukalt. Õnneks mul sellega probleeme ei ole, et kui läheb lappama siis kogu pa*aga, suudan ka reserveeritud koguses süüa....
Õhtul käisin koos oma kaksikõe ja tema mehega restoranis ja samuti tundsin hästi (oli ju Temalgi juubel ;) ).


Kaaluga on nii et sellised erandid on vahel vajalikud, vahel olude sunnil aga peale seda ikka läheb mul alati u nädal, kui kaal tagasi kukub sinna kus enne oli.
Ehk siis kergelt tulnud kergelt läinud- väga sellega EI saa nõustuda....

 

Sünnipäevaga seoses võõrustasin ka korra kodus külalisi, aga menüü osas enam järeleandmiseid ei teinud (limiit juba täis) ja külalised olid sunnitud sööma seda mida mina- ahjus küpsetatud forell, värske salat, gheega praetud oad ja spargel :) (Näljasemad said tegelikult riisi ka).

 

IMG_9033.thumb.JPG.1f74676980942639ddeae69835dd7b0a.JPGIMG_9034.thumb.JPG.1e24586516b2bccd5a47ac954632ca3c.JPG
Sain üliägeda ja ammu igatsetud kingituse- uue blenderi kööki ja peale seda on üle päeva minu menüüs kas püreesupp, smuuti või banaani jäätis :D või kõik kolm :D

Nii kaifin seda ja aina leiutan uusi maitsekooslusi!

 

Tegin hommikusöögiks smuutit, samuti proovisin philadelphiast ja kreeka jogurtist külmutatud jogurtit teha. Sisse lõikasin natukne NAX batooni tükke et ikka krõbiseks hambaall. Samuti on igapäevaseks külaliseks kartul, kõrvits, porgand, küüslauk, bataat igas võtmes ja erinevate lisanditega. Imemaitsev ja kreemine kooslus!

IMG_9047.thumb.JPG.e9f3ed7c50ae3fc7da6a74166cb586ab.JPGIMG_9092.thumb.JPG.6c20f93456dd1dc7d4ce8099fa8de2ac.JPGIMG_9100.thumb.JPG.9d7471db5a53f1aa36b1330bd8be30b2.JPGIMG_9312.thumb.JPG.0485d19af93f37016c482814fe68bb4c.JPG


Valentinipäev oli juba nädal peale sünnipäeva ja jällegi, üritasin midagi erilisemat teha kui muidu (loe: lihtsalt teistsugust) aga kõik pidi kaloraazi ja makrotesse mahtuma.

 

Hommikuks tegin südametega putru (blendertatud maasikad ja tume šokolaad)- parim "joonistamiseks" polnud aga asjaosalisele meeldis :)

Õhtuks vürtsikas tuunikala supp kitsejuustuga, magustoit koosnes Pudixist, krõbinatest, maasikast ja tumedast šokolaadist (kihiti). Väga väga maitsev ja suhteliselt kalorivaene!

 

IMG_9157.thumb.JPG.162bb86167f883a15fb80363befc2d46.JPGIMG_9186.thumb.JPG.0ee5d9571b5d9a212e285621da355865.JPGIMG_9219.thumb.JPG.3a5d3660e39e8584088b3cc3b9d67be2.JPG

 

 

 

Vormiga on nii et see läheb koguaeg paremaks ja peeglist näen et viimase 1,5 kuuga on ikka väga palju muutunud. Numbritest seekord ei räägiks, võtan kuu kokku märtsi alguses aga iga päev märkan muutuseid. Seekordne ettevalmistus erineb muidugi eelmisest väga palju kuna alustasin oluliselt kõrgema kaloraazi ja rasvaprotsendiga. Eelmine kord olin juba 2 kuud enne võistlust lavavormis.
 

 

IMG_8675.thumb.JPG.90bc6dc0ccfd240a1bc29f568f251df3.JPGIMG_9209.thumb.JPG.725984b54fe3fa70409cdae1dcedad79.JPG

 

 

Panin ükspäev ka kaks sarnases poosis olevat pilti kõrvuti, ennastki üllatas, kui palju on võimalik 12 kuuga areneda (kõik kes jõutreeninguga tegelenud, teavad, et lihas ei kasva kahjuks! nagu umbrohi põllul).

 

IMG_9244.thumb.JPG.37517f20c19eb6a9b9a95c264ce8249d.JPG

 

 

Eelmine nädalavahetus kui päike välja tuli, avasin ametlikult ka oma kardio-hooaja.

Otsisin tossud välja ja läksin oma tavapärasele 10km ringile. Võib öelda, et ainult esimesed 10 km olid rasked :D No tõesti- jalad nagu oleks unustanud, mida on vaja teha. Aga ei ole ka midagi imestada- kui pole 6 kuud jooksmas käinud... Peab nüüd selle tihedamalt plaani võtma sest panin ennast jälle koos oma kollektiiviga Maijooksule kirja ja teades ennast- eelmise aasta tulemus on vaja ületada ( 7km-30min).
6 minutit kilomeeter on sellest aga valgusaastate kaugusel :D

 

IMG_9282.thumb.JPG.9b05c9134cc9ad5e18afdd279c9481ab.JPGIMG_9280.thumb.PNG.1dcb772b42ba137476b0557705898220.PNG

Väike meenutus 2016 a maijooksust ka- tahaks juba nii sooja ilma :)

 

13237765_1325985534097501_5484527153048132793_n.thumb.jpg.aa068f9bc5bb6dcae534b7c33e5408ed.jpg

 

Piiluge ikka minu tegemisi ka Instagramis, postitan sinna igapäevaselt välga palju retsepte- viimase aja hitt 3 min tassikook mikrouunis, kuhu saab igasuguseid asju sisse panna :D 

Lisaks vana hea üle panni pannkoogid suitsukana ja (kodu)juustu täidisega.

 

 

 

IMG_9266.thumb.JPG.648ef8c9e858cc7207797f5f37d1ab37.JPGIMG_9283.thumb.JPG.a14c5369c93bafa13bcbadc3bca51a04.JPGIMG_9275.thumb.JPG.8414524b52e54b6af3748260bed3ba19.JPG

 

No ei saa mitte üldse kohe oma toidulaua üle kurta et kuidagi igav, üksluine oleks või kuskilt midagi puudu jääks.

Loomulikult sööks kaloraazi mõttes rohkem aga virisema ei hakka- teen seda ju vabatahtlikult ja iseendale, silme ees on eesmärgid ja ega see hooaeg lõputult kesta.

Varsti on käes Juuni ja saan süüa rohkem. Toit ei kao vahepeal aga kuskile ;)

IMG_9231.thumb.JPG.5a27ee41debd46dcaa4e6a6ce30d46cf.JPG

Kirjutamiseni!

 

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt
  • Upvote 3

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nii palju positiivseid uudiseid täna :)

Kaalul ees selle dieedi uus "low-in"!
Bikiinid said valmis! 
Olen arvatud eelmise aasta tulemuste põhjal Eesti eliitkoondisesse ja Kulturismi ja Fitnessi Liit tasub minu sõidu, majutuse ja registreerimiskulud osalemaks Euroopa Meistrivõitslustel mai alguses Hispaanias :)!

 

Mõnusat saabuvat Vabariigi aastapäeva :) 

 

 

  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Armsad kaas-dieeditajad 1f642.png

 

Homme on vastlapäev- usun, et nii mõnigi juba mõtleb, et kuidas küll vastlakuklita hakkama saama või kuidas sellest küll loobuda?!
Ka minul on iga aasta kontoris köögis neid kastide viisi ja kõik kolleegid ümberringi mugivad hoolega ... 1f642.png

 

224a9562a27e92fbe073dae2b8e45d9d.jpg.5b7dd6bac7a5016e74851dd9b0e62693.jpg

 

Mõtlesin, et kirjutan siia mõned read oma mõtetest:

 

Iseenesest ma olen väga traditsioonide hoidmise poolt ja eriti väikeste lastega peredes on tore üheskoos kuklit süüa, liugu lasta ja vurri keerutada.

Aga Teie, kellel on kõrgemad eesmärgid seatud- ärge tundke ennast kuklita halvasti- see ei ole midagi maagilist vaid lihtsalt sai vahukoorega. Ausalt 1f603.png

Hernesupp on sama palju (kui mitte isegi rohkem) vastla traditsioon kui on seda kukkel 1f609.png

Võtke parem juba täna hetk mõtlemiseks: mis on see, mis mulle väga maitseb ja sobib dieedi menüüsse/makrotesse. Planeerige ja võtke see homme kukil asemel oma menüüsse.
 

Ja mõelge kui hea tunne on ülehomme, kui vastlad on jälle möödas ja "kuklipattu" hingel ei ole?!

Jah, üks kukkel ei tee keskmisele inimesele midagi hullu, kes aga tavaliselt küll ühega piirdub? 1f609.png
 

Aga Teie, kes plaanite 1-2 kuu pärast lavale astuda, või need, kes on seadnud kaalulised eesmärgid pulmadeks, suveks, lõpetamiseks- leiate kindlasti midagi sama meeldivat aga oluliselt sobilikumat oma menüüsse.
 

Lõpuks taandub kõik sellele, mida tahad kohe praegu ja mida tahad pikemas plaanis! 

Soovin Teile sihikindlust oma eesmärkide püüdmisel!


IMG_5923.thumb.png.6044d2a696f39a014e7c360622a0499b.png

  • Upvote 3

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Plirts-plärts, tere Märts :)

IMG_9593.thumb.JPG.d60efb6ccea0e24630c25e7ca29c18f2.JPG

Vahepeal on märkamatult uus kuu ette tulnud ja aeg kokkuvõtteid teha!

Hetkel on siis möödas 2 dieedi-kuud (Jaanuar, Veebruar) ja ees veel teine samapalju (Märts, Aprill) no ja siis hakkavad juba järjest võistlused... mis tähendab, et dieet veel ka läbi ei saa aga läheb teistmoodi põnevaks... 
Saatsin oma võistleja litsentsi avalduse ära ja panin I poolaastaks hunniku võsitluseid kirja, alustades Lätist 23. aprillil ja lõpetades Marbellaga 11. juunil aga täpsed plaanid selguvad vahetult :)

 


Veebruari kaalu saldo jäi võrdlemisi tagasihodilikuks (-900g), seda mitmel erineval põhjusel:

1. Kuu oli lühike :D

2. Jaanuari viimasel päeval oli suur langus (-600g) (peale mida on alati seisak)

3. Veebruari alguses sünnipäeva patustamised millest taastusin julgelt nädala

 

Kuu lõpupoole hakkas aga kõik ilusti liikuma ja kokkuvõttes 2 kuu peale kokku -3,5 kg (60,6--->57,1) ütleb et olen täpselt (kaalu)graafikus.

Silma järgi ütleksin et umbes 3 kg on vaja järgmise 2 kuuga maha saada. kaalust suurt numbrit ei tee sest vorm läheb aina paremaks ja peeglist näen iga nädalaselt muutuseid :) Naba annab hästi märku et rasva % väheneb, hakkab kenasti mööda kõhtu piklikuks tõmbama :D

Eelmine kord dieedi lõpuks oli naba lausa väljapoole punnis sellest et kõht nii lame ja nahk nii pingul :lol:

Lavakaal jääb seekord kindlasti kõrgemaks, kuna lihasmassi on juures ja ei taha seekord ennast üli kuivaks tõmmata.

 

IMG_9341.thumb.JPG.fe4c315d4961e4d57e3328a22e98de0e.JPGfullsizeoutput_9e1.thumb.jpeg.7c55d8895b51789d25121bb0b4f8ddf6.jpegIMG_9438.thumb.JPG.ee0ce371cb3d0f06ff8f4738242930b6.JPG

Nagu ma varem juba ka kirjutasin, on prep seekord hoopis teistsugune. Kahe hooaja vahel oli võrdlemini lühike vahe millega tahstin võimalikult palju saavutada (kasvada) ja sellest tulenevalt dieedi alguses rasva % oluliselt kõrgem kui eelmine kord. Samas olen väga rahul sellega mis vahepeal saavutasin ja sama vormiga kindlasti uuesti lavale tulema ei pea. Selles, kas lõpuks lõpptulemusega rahule jään ma ei kahle :)
Küll aga olen aga hakanud mõtlema et need on küll imeinimesed (või veits hullud) kes 4-5 hooaega järjest teevad :D

 

Veebruar lõppes mõnusa pika nädalavahetusega, ei puudunud ka minu menüüst vürtsikilu ja saime käia perega looduses, lumiseid olusid nautimas. Nüüd aga küll tahaks juba kevadet ja päikest ja kahekohalisi pluss-kraade.

IMG_9364.thumb.JPG.e874de0df69f99c18007b6c0bcbc71cf.JPG

IMG_9414.thumb.JPG.29cbe3de3da3d99cbd5fbe82d7d4d722.JPGIMG_9386.thumb.JPG.e257d76056388f1aed9c354080870c1a.JPG

Kuu lõpus olid ka vastlad aga kuklid jäid loomulikult minu poolt puutumata.
Mida aeg edasi, seda vähem mind imponeerib mõte midagi oma makrotesse "mahutada" mis minu eesmärke otseselt ei teeni- olen isiklikul veemdumusel, et päris nii lihtne see ei ole et kalor on kalor ja aina rohkem läheb menüüsse "päris sööki".
Õnneks mulle väga meeldib kõik see "igav" fitness toit- köögiviljad, kana, brokkoli, pähklid jne jne Ja tegelikult kui ikka kohutav kokk ei ole siis on võimalik igasuguseid maitsvaid asju nendest kokku kombineerida. Ei tasu ka maitseaineid unustada :) Millega seoses peaksin kiitma väga Gym Chef maitseaineid mis nüüd ka fitshopis saadaval on. Minul kõik juba proovitud ja väga meeldisid. Vana hea sibul-küüslauk, sool ja pipar ka muidugi igapäevaselt kasutuses!

 

IMG_9382.thumb.JPG.2876e17a94327032fa41045a6944f97c.JPGIMG_9482.thumb.JPG.32521c6d5fb6c7319983f366836ccda2.JPGIMG_9492.thumb.JPG.290f0a77b81f760c4dc0017678cd773a.JPGIMG_9584.thumb.JPG.38cf5a7b36e6836e413f3ee7c9cb163c.JPGIMG_9603.thumb.JPG.9b6373edeab7b9603de4f62a95d174b0.JPGIMG_9598.thumb.JPG.7c198e4296adffbf901cf5e61508f6c6.JPG


Hetkel olen üldse 3 päeva Tartus ja lõpetan oma treeneri kutse taotlemiseks vajalike koolitustega- seekord siis Tartu Ülikoolis üldained. Eksam toimub 22. aprillil, saab tihe päev olema, treeneri kutseeksam, tütre 10. sünnipäev ja õhtul peaks idee järgi hakkama veel Riiga esimestele võistlustele sõitma - kes teeb see jõuab?! :rolleyes:
 

Seoses aga Tartuga- 3 ööd kodust eemal tähendab ka 15 toidukorda kodust eemal- tegin enda jaoks asja väga lihtsaks, planeerisin 3x täpselt sama menüü (kodus ma ei söö kunagi 2 päeva samu asju). Aga hetkel on oluline et kõik toidukorrad jookseksid nii nagu plaan ette näeb ja ei hakka sellest suuremat numbrit tegema. Natukene planeerimist ja dieet ei pea kannatama.
IMG_9522.thumb.JPG.47a057c36f4702d7087ce2b252833617.JPG

Käisin ka fitshopis oma toidulisandite varusid täiendamas:
Kui praegusel ajal batoone aina vähem menüüsse satub (vast korra nädalas...) siis rohkem olen pannud rõhku erinevatele vitamiinidele, samuti on pre-workout muutunud aeg-ajalt asendamatuks- eks see defitsiidis olemine võtab oma osa....
IMG_9519.thumb.JPG.37a900176d7bfadc8601f4f97bd7a5de.JPG
Käisin fitshopis ka uusi nike tõstmise jalanõusid nillimas, mul on neid väga-väga vaja :wub::wub::wub:
IMG_9331.thumb.JPG.c0681e97f3ac42d5d462659d5204d2fc.JPG



Bikiinid on postiga minu poole teel ja uuel nädalal on Eleriga (sobivalt naistepäeval :D ) esimene poseerimise tund ka kirjas- väike ärevus juba sees (ja hirm ka) aeg ju bikiinid selga tõmmata... eks paistab mis tunne peale esimest tundi jääb- hetkel veel liiga hästi meeles, milline vorm viimati oli kui bikiinides (MM-l) olin :D

Hetkel aga lähen õhtusööki valmistama- menüüs vana hea ja lemmik küüslaugu ja rohke juustuga kohev munavalge (ja ühe täismunaga :D) omlett!
Kirjutamiseni! :)


IMG_9585.thumb.JPG.130fa3cc640dbbec1f6216d14477e4be.JPG

 

 

 

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt
  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei hei :)
IMG_8913.thumb.JPG.dd7f1d17b4047a7c33d07f2236b4bb7a.JPG

Pole hirmuäratavalt kaua endast märku andnud- tegelt olen täitsa olemas, vaikselt endiselt valmistun ja ajan oma asja. Tööl on aga palju tegemist ja mulle tundub, et pole nagu mitte midagi nii väga tihedalt jagada ka- ikka sama vana rida- trenn, toitumine, ettevalmistus. Eks see fitness olegi suures plaanis ühe ja sama asja ajamine ja tehes seda järjepidevalt. Ehk siis üks valdkond kus "loll, aga järjekindel" kasuks tuleb :D

 

Täna on jäänud päeva pealt 1 kuu esimese lavani- avavõistlus saab toimuma 23. Aprillil Riias- Läti lahtised karikavõistlused.

Kalender saab minul olema see kevad järgmine:

23. aprill Läti karikavõistlused, Riia, Studio 69
29. Aprill Eesti karikavõistlused, Tallinn, Salme Kultuurikeskus
7. mai Euroopa meistrivõistlused, Santa Susanna
7. juuni Amateur Olympia, Marbella


Käisin siis naistepäeval oma selle hooaja esimeses poseerimises ära, kohati oli selline tunne nagu poleks kunagi poseerinudki, Eleri muutkui pahandas ja lõpuks lubas Bodysse ümber tõsta kui veel lihast peale korjan :D Hetkel rohkem pole käinud: tal nii palju tegemist nendega, kes juba Aprilli alguses lavale lähevad ja ise pole väga kippunud ka, aga eks varsti peab jälle kingad välja otsima...

IMG_9850.thumb.JPG.cdd4647d559b65aca82a44c9ba3dfb8d.JPG

Nagu ma eelnevalt olen juba kirjutanud- seekord ettevalmistus hoopis teistmoodi!


Alustades oli rasva% kõrgem ja keha käitub ka teist moodi (mitte nii etteaimatavalt). Ehk siis jutt mida kuuled igalt teiselt võitlejalt, et "iga prepp on erinev" ja "teine ettevalmistus on esimesest oluliselt keerulisem" peab igati paika. Aga ega enne ei tea kui ise ära ei proovi :D 
Mulle aga väljakutsed meeldivad, paneb kaasa mõtlema ja annab võimaluse veel rohkem oma keha tundma õppida. Eelmine kord olin juba 2 kuud enne lava "valmis" seekord hoopis "napikam". Kui kuu tagasi ma veel muretsesin oluliselt rohkem, et kas ikka saan õigaks ajaks valmis siis nüüd on küll juba rahu südames, kõik liigub ilusti ja plaanipäraselt, liiga vara ei tahakski "ära kuivada".

Eelmise dieedi ajal ma olin terve aja 1800 cal peal ja viimasel 2 nädalal sõin 1700cal ja lisasin 1-2 nädalaks hommikuse kardio (30 minutit spinningut).

Seekord siis, et ikka see rava % ilusti kahanema saada, tegin muudatused juba?! 40 päeva enne esimest lava- vähendasin jõutreeningu osakaalu- hetkel teen kangitrenni 6x nädalas ja keskmiselt 50-60minutit (enne u 1h20min). Hommikuti lisasin juurde enne hommikusööki 30 minutit kardiotreeningut (tühja kõhuga) ja õhtul peale jõutrenni veel üks 30 minutiline sats. Ehk siis kokku u 1h jõutrenni ja 1h kardiot, seda siis 6x nädalas.
7. päeval teen vaid hommikul 30 min tühja kõhuga (bcaa ja glutamiin ikka joogiks) ja jõutreeningust puhkan.
Juba jumal ütles piiblis, et 7. päev on puhkamiseks :D


Kuna ma pole niiiii ammu kardiot teinud siis tegelikult isegi väga naudin seda, hommikuti teen enamasti spinningut (kuna mul korralik spinningu ratas kodus olemas) ja õhtuti Spartas kõrge kaldega kõndi. Vahele veel mõned sprindid ja vaadates mõnda youtube kanalit möödub see pool tundi väga kiirelt. 

Erandiks on aga alakeha päevad (jalad, tuhar), kus tihti on siiski enamasti kogu rõhk lihastreeningul ja kardiot otsa ei tee (kuna lihtsalt ei jaksa).
Ülakehaga on mul nii hästi, et väga midagi juurde "kasvatama" ei pea... pole muidugi kindel, kui palju dieedi ajal tulebki aga no mine sa tea :lol:B)
Split on mul hetkel selline- õlad (natuke käsi), selg, jalad, tuhar - järjekord oleneb natukene Erki trennide järjekorrast (koos ikka toredam teha) ja sellest kuidas lihased taastuvad- olen endiselt väga loominguline ja miski ei ole kivisse raiutud- kuulan keha ja enesetunnet.

Toidu ja kaloraaziga olen juba mõnd aega 1750 cal juures ja viimastel nädalatel on kuidagi eriti ok olla- imelik isegi- mingit nälga väga ei ole. :D
Jaanuar-veebruar oli isegi selles osas raskemad kua off-seasonist polnud palju möödas ja mõned patukad sattusid ka sisse (töö üritus jaanuaris, sünnipäev veebruaris) ja pärast selliseid patustamisi keha ikka küsib/tahab rohkem. Nüüd stabiilselt nii kaua puhas toidulaud olnud, et keha isegi ei oska midagi tahta peale kaerahelbe ja munavalge :D


Selline näeb see 1750 välja:

IMG_9778.thumb.JPG.c0d311f9e36073bbef61eadb3a124ab5.JPG

 

Kaalust väga ei juhindu, pilt on hea ja arvan puusalt tulistades, et umbes 1,5 kg võiks Riiaks veel kaduda- aga üleliia numbrite peale ei mõtle sest bikiinis meid ju (veel?!) ei kaaluta ;)

 

Vahepeal käisime vaatasime Sikupillis vast-avatud HC-Gym'i üle: väga lahe klubi ja hind väga soodne. Mul oli jala päev ja lõpuks tegin 2x pikema trenni kui algselt planeeritud- süüdi olid fitshopist pärit tutikad Nike papud, mis spetsiaalselt kükitamiseks mõeldud ja hunnik huvitavaid masinaid mis kõik vajasid proovimist. Igaljuhul soovitan külastada kellele asukoht sobib!

IMG_9955.thumb.JPG.61076bc491a3583a5783d04a70843da2.JPGIMG_0041.thumb.JPG.df033307557ea58903a2ef09213b3032.JPG

 

IMG_0026.thumb.JPG.ca90c9fccdc44c610a8af6d102f7f651.JPGIMG_0058.thumb.JPG.ff23a751112fa305ac28ea1815a2ff32.JPG

 

Kaubandusuudistest rääkida siis sain Fitshopist ka oma elu esimesed Freddy püksid- varsti varsti on need seal lettidel saadaval ja esimesena Eestis ka kohapeal proovimise võimalus. Valisin endale teksad ja nüüd saan aru milles nende võlu on ja miks neid niimoodi fitnessringkondades fännatakse- need on jalas lihtsalt ebanormaalselt mugavad ja tunduvad nagu "teine nahk".
Viskasin juba pilgu peale- järgmisena oleks musti läikivaid vaja :D

 

IMG_0050.thumb.JPG.6620a0382f3a45e02df6df119497bffa.JPG



Selleks korraks aga kõik- Eesti võistlushooaeg algab juba järgmisel nädalavahetusel Pärnus, kus toimub algajate võistlus, ise seal osaleda ei saa aga lähen kindlasti vaatama- tore päev ja nii palju tuttavaid nimesid laval.
Soovin kõikidele, kes ettevalmistuvad jõudu ja jaksu viimaseks pingutuseks!
Kirjutamiseni!

 

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt
  • Upvote 6

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Need Freddy püksid on lihtsalt teine dimensioon... Olin ka juba tükk aega tagasi silma peale pannud, sest mul on endale ülimalt raske sobivaid teksaseid leida ja lubasin end ettevalmistusperioodi lõpupoole premeerida (et ikka oleks ilus figuur juba sinna sisse mahutada). Nii mugavaid ja hästi istuvaid pükse mujalt ei leia! Once you go Freddy... Edasi tead juba ise ka :D 

 

  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lõpetasin just oma õhtused toimetused, pugesin tekialla, kell on 21 ja natukene peale ja see on praeguses staadiumis saanud täiesti normaalseks voodisse mineku kellaajaks.
Veel 1,5 aastat tagasi oli 00.30 voodisse jõudmine igapäevane, enam seda ikka naljalt "lubada" ei saa.

Mõlgutasin õhtul  mõtteid fitnessist, võistluste ettevalmistusest ja otsustasin tulla ja kirjutada natukene sellest, milline näeb välja hetkel minu graafik ja igapäevane elu. Mis on need asjad, mida on vaja teha, iga päev, ikka uuesti ja uuesti. Nagu Kaisa mulle FB kirjutas- et endale nii igapäevased asjad on teistele põnev lugeda- lasen Teid siis natukene oma igapäevaellu :)


Kui ma peaksin panema sõnadesse, mis on see, mis on kõige-kõige olulisem fitnessi juures, siis kõlaks see umbes nii- "Pingutada, järjepidevalt."

See kehtib kõige kohta mis on selle ala juures oluline- toitumine, treeningud, poseerimine, enese tervise eest hoolitsemine jne jne. Ei piisa niisama asjade "läbi tegemisest", jõusaalis "käimisest", kingadega kõndimisest või "umbes" millegi söömisest. Selleks, et näidata järjepidevat arengut, on vaja järjepidevalt pingutada. Mida aeg edasi, seda vähem on igapäevaselt silmnähtavaid muudatusi näha, see võib vahel isegi de-motiveerivalt mõjuda, aga see muidugi ei tähenda, et arengut ei oleks. Ise lihtsalt neid enam ei näe, vaatad ju iga päev peeglisse, mõnel päeval lausa 10 korda....
 

Ühesõnaga, et väga heietamiseks ei läheks- milline näeb siis välja minu argipäev, hetkel on jäänud 4 nädalat esimeste võistlusteni.

Alustame algusest, ehk hommikust:

6.30 äratus, tõmban eelmisel õhtul valmis pandud rattariided selga ja istun elutoas spinningu rattale, võtan kõrvaklapid ja telefoni, teen youtube'st mõne video lahti ja hakkan väntama. Tühja kõhuga, shakeris eelmisel õhtul juba külmkappi valmis tehtud BCAA koos glutamiiniga. Spinnin intervall põhimõttel, vaheldumisi püsti ja istudes, raskema ja kergema koormusega. Üldiselt läheb 30 minutit linnulennul (kui just jalad või tuhar eelnevatest treeningutest valusad pole) :D Kilometraazi endale ette pole seadnud sest teen tunde järgi, vaatan lihtsalt et pulss oleks enamvähem üleval. Ühtegi kella ei kasuta ma pulsi mõõtmiseks siiani- täitsa edukalt ka ilma hakkama saanud.

7.00 Spinn tehtud ja lähen pesema ja sättima, vahepeal ärkab mees ja käib koeraga õues ning hakkab meile putru keetma (aitähh selle eest :rolleyes:)

7.30-7.45 olen saanud valmis ja riidesse, istume koos teleka ette, vaatame hommikusöögi kõrvale Tervesiooni. Puder ja kohv (see on nagu aamen kirikus). See hetk on ühtlasi ka mu üks lemmik hetki päevas- saan rahulikult istuda, putru ja kohvi nautida ja kuskile veel kiirustama ei pea.
 

umbes 8.30 ajal võtan oma valmis pakitud trennikoti, prepitud toitudega külmakoti ja asun kontori poole teele.

Orienteeruvalt 9-17 olen kontorirott ja tegelen oma "päris tööga".
Kell 11.00 on päeva teise söögikorra aeg, õnneks on see alati kontori külmkapis ilusti ootel.
13.30 Lõunasöök- sama jutt.

u 16.00 teine vahepala ja varsti pakingi kontoris asjad kokku ja hakkan trenni minema. Positiivne on see, et töötan jõusaali kõrval majas ja tipptunni ajal suurt ajakulu sinna jõudmisel ei ole :)

17.00 Spartas- esimene tund teen jõutreeningut, sellele otsa 30 minutit kardiot.
Lõpetan trenni u 18.30 ja umbes 19.00 jõuan koju.
 

Koju jõudes panen esimese asjana trenni riided pessu ja asun siis õhtusööki tegema. Kui päeva keskmised 3 toidukorda tulevad karbist, siis hommik ja õhtu teen värskelt. Üldiselt on plaan teada ja vaja vaid MyFitnessPal avada, kogused üle kontrollida/meelde tuletada ja kõik pannile kokku visata. Ükski toit ei valmi mul üle 15 minuti.
19.30 õhtusöök, ühtlasi ka teine kord päevas kus korraks teleka avan ja uudiseid toidu kõrvale vaatan.
Mäletan, kui aastaid tagasi sai päris arvestatav osa ajast telekat vaadatnud, nüüd ilmselt saaks ka täitsa ilma hakkama- lihtsalt kui nädalavahetused kõrvale jätta, pole sellist aega, et seal ees istuda....
20.00 on vaja (vastumeelselt) püsti tõsta ja toimetama hakata: Kõigepealt koostan MyFitnesspali järgmise päeva menüü otsast lõpuni, vastavalt sellele
a: mis külmkapis on
b: mis isutab
Kui plaan on paigas (selle koostamine tuleb juba suhteliselt "puusalt") viskan kokku kiirelt keskmised 3 toidukorda: lõunasöök ja kaks vahepala, et oleks mida järgmisel hommikul kaasa võtta.
Samal ajal pakin ka uueks päevaks trennikoti, laotan valmis hommikuseks spinninguks rattariided (mis on vahepeal pesus ja kuivatis juba käinud) ja panen valmis 2 shakerit bcaa ja glutamiiniga- 1 ratta juurde, teine trennikotti.
Pesen näo, vahetan riided, õhtused vitamiinid (hetkel ZMA ja Forsen) ning voodisse. 
Kell on tavaliselt 21.00-21.30 kui voodisse jõuan.
Vaatan veel sotsiaalmeedia üle, vastan meilidele ja jään peagi hea tudnega magama- trenni asjad koos, toidud karpides, hommikuse kardio asjad valmis ja tean täpselt mis hommikuks süüa.
Ehk siis ettevalmistusel on suur osa mängida selles, kas järgmine päev õnnestub või ei :)

Kindlasti on siin teistele võistlejatele palju äratundmis rõõmu- rutiin rutiin rutiin. Tegelt mulle on alati meeldinud, olla hästi ettevalmistunud, kui asjad on koos, oma kohal, korras ja mingit rapsimist ei ole. Ja eks see olegi üks suur osa fitnessist- olla hästi ette valmistunud.

Nädalavahetustel on muidugi natukene teine graafik, sest aega on rohkem aga üldjoontes suuresti ei erine.

Sellised mõtted siis sellel korral :rolleyes:

Algajatel sportlastel on käsil peak week- ehk viimane nädal enne laupäevaseid võistluseid- soovin omaltpoolt kainet mõistust ja ärge siis viimasel hetkel üle pingutage- vorm on praeguseks nagunii tehtud ja vindi üle võlli keeramine enam üldiselt midagi paremaks ei tee, lõppu veel kehale (ja vaimule) natukene puhkust ja palju edu laupäevasteks võistlusteks, mis peamine, nautige lava, see on koht kus särada!

 


Foodprepp ja tavaline elu kontoris :)



IMG_0081.thumb.JPG.e16db6b1356133b1fba3deee8f8c14a6.JPGIMG_0099.thumb.JPG.09b2ffe2f2fc1c01a906a365f031c29e.JPGIMG_0125.thumb.JPG.603d03e2e82d7d378b64ecd2bda9f28c.JPGIMG_0181.thumb.JPG.6f8de91556b9c09455993bd50a993971.JPG

 

 

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt
  • Upvote 3

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere! Mul on küsimus, et kas Sa kasutad Balticovo munavalgeid ka? Kuskil oli juttu sellest, et kanu peetakse halvasti üleval ja et need tooted ei pidanud väga tervislikud olema. Kas vastab tõele või olen kuskilt valesti kuulnud/ lugenud?

 

Jõudu!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
3 hours ago, breakdown said:

Tere! Mul on küsimus, et kas Sa kasutad Balticovo munavalgeid ka? Kuskil oli juttu sellest, et kanu peetakse halvasti üleval ja et need tooted ei pidanud väga tervislikud olema. Kas vastab tõele või olen kuskilt valesti kuulnud/ lugenud?

 

Jõudu!

 



Kasutan jah seda purgis olevat munavalget- dieedi ajal isegi väga palju- vahest kulub isegu ala 500g päevas, kui kõigis 3 põhitoidukorras sees.
Mulle lihtsalt meeldib toidus maht ja sellega saab putru/omeltti väga palju mahukamaks/õhulisemaks teha (lisaks muidugi see, et sisaldab vaid valku ja suurt ei midagi muud).

Mis puudutab su küsimuse teist osa- ma ei tea mis oludes need konkreetsed kanad on elanud, seega otseselt kommenteerida ei oska. Kui raha ei loeks ja viitsimist oleks võiksin ju ka öko munasid koju tassida ja iga päev neid 10-15 tk poolitada- aga lihtsam on neid 1L kaupa pudelis koju tuua- see on minu jaoks mugavustoode, mis muud.

 

Tervislikuse osas on kindlasti puhas muna parem sest pudelis on ka muudki (vett ja säilitusaineid) ja kui ma tarbiksin ala 2 munavalget päevas siis kindlasti poolitaksin tavalisi mune aga kuna kulu nii suur, et võiks juba munavalge-sponsorit otsida, ei hakka mune suurte restidena koju tassima (pole kuskil hoida ka).

58da9d50b8b11_ScreenShot2017-03-28at20_22_25.thumb.png.7e78c8bebf6ffee6dd0b8647dd1af203.png

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

IFBB on otsustanud hakata ka oma arvestust pidama parimate sportlaste üle ja väljastama eliit-sportlaste kaarte.

Aasta top 3 bikiinil võimalus taodelda ka pro-kaarti, lisaks ka rahalised auhinnad.

 

Täpsem info:

 

http://www.ifbb.com/wp-content/uploads/2017/03/ELITE-PRUEBA.___-.pdf

 

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ohh eile Pärnus oli niii äge! B)
 
IMG_0369.thumb.JPG.565e1cc47350915413c75e6346493df3.JPG
 
Võistlus oli minu hinnagul väga hästi korraldatud ja liikus isegi ajakavast eest, kummardus kõikidele asjaosalistele! Võistlejaid oli palju ja tore näha et ka publikut nii palju, et isegi seismiseks polnud kohati ruumi. Mis ma oskan öelda, ala kogub populaarsust ja fitnessist on saamas uus Eesti rahvussport :)
 
Praeguseks juba ka mõned galeriid üleval- minge vaadake järgi, kindlasti olid eile laval nii mõnedki tuleviku-tegijad.
 
 
Mulle endale meeldis juuniorite klassikalise kulturismi võitnud Siim Lumiste- nii armsa näo ja ilusa vormiga, minu meelest sobiks hästi ka ranna fitnessi ;) Meeste kulturimistist Oti õpilane Tõnis Hinnosaar- nagu "väike" Ott- ka supper tubli esitlus ja ulme vorm muhu leiva pealt :D Kes muhumaale satub siis tasub tema jõusaali külastada....
 
Bikiinidest oli väga palju tublisid võistlejaid kellele kõigile ühtlaselt pöialt hoidsin, ei taha kellelegi liiga teha, et nime ei nimeta aga oma etteastega jättis kõige sügavama mulje Betti Nigul- võibolla ka selle pärast et ma ei teadnud temast kui võistlejast enne eilsest midagi ja ei osanud oodata. Aga see naiselikus ja enesekindlus laval (1. korra kohta!) nagu sündinud sellesse rolli :)
 
Igaljuhul olen kindel et 95% lavale tulnutest oli selle hetke nimel kõvasti pingutanud ja igaljuhul müts maha. Sekka ikka paar sellist ka, kes unustasid grimmi peale panna, trenni või dieedile minna aga noh- eks nad ise teavad, mis selle kõige eesmärk oli :D
Kohati oli kahju ka lavakohtunikust, pidi ikka neid poose päris korralikult sikutama- eriti käis see ranna poiste kohta kes tahtsid väga palju kulturismi poose teha. Bikiinid olid tublimad aga vabalt eest seis on ikka see kus nii mõnedki ei suuda peale peakohtuniku mitut märkust oma puusi otseks keerata...
 
Loodan, et kõik said eile kõhud täis ja jagan ka ühte artiklit isudest ja võistlusjärgest toitumisest.
Ise käisin eile šašlõkikas, tellsiin kana ja keedetud köögiviljad ja sain ilusti kõhu täis ja oma mikrod, makrod täidetud.
IMG_0377.thumb.JPG.9982691c6748619f0558772be2ac2741.JPG
 
 
Täna hommikul tegin juba tunniajase jooksu, eilse hommiku 30 minutit ka ilust järgi ;) Ja varsti Spartasse- jalatrenni.
 
Mõnusat pühapäeva kõigile- Minul on päev küll ilusti alanud, täna jälle kaalul uus low-in weight ees ja täpselt 3 nädalat minu esimese lavani- tekkis juba eile küll selline nostalgia tunne (grimmi lõhna tundes) et juba võiks ;)
 
 
 
Vahepeal käsiin ka Eesti koondise dresis proovimas- ettevalmistused Euroopakateks käivad, nüüd vaja vaid veel logod peale kleepida- minu meelest väga ilus ja rahvuslik valik :)
 
IMG_0345.thumb.JPG.f133e806e105854b4ab6daa968aa2f71.JPG
 
 
 
 
 
 
  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
2 hours ago, Helena Mang said:
Bikiinid olid tublimad aga vabalt eest seis on ikka see kus nii mõnedki ei suuda peale peakohtuniku mitut märkust oma puusi otseks keerata...
 

 

Tere Helena.

Üldiselt olen kõigega nõus, mida võistluse kohta ütlesid, aga... me ei tohi ära unustada, et kõik need imekaunid tüdrukud olid laval esimest korda. Tegid oma unistust teoks. Igalühel neist oli oma treener, kes pani nad poseerima just niimoodi nagu ta poseeris. ja kui kohtunik teeb üks kord märkuse ära, siis aitab küll. Ilmselgelt ei mõjunud ka teine ja kolmas märkus, kuna tütarlaps lihtsalt ei oska teistmoodi seista. kas on vaja selle kallal siis niikaua võtta? EKV-l või EMV-l jah, aga algajate võistlusel. kamoon. Pigem pangu siis veidi kehvem koht, aga ähmi täis, hirmunud ja kartlikku tüdrukut mitu korda "korrale kutsuda" tundus kergelt nagu lavakiusamine.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
8 hours ago, a n d y said:

 

Tere Helena.

Üldiselt olen kõigega nõus, mida võistluse kohta ütlesid, aga... me ei tohi ära unustada, et kõik need imekaunid tüdrukud olid laval esimest korda. Tegid oma unistust teoks. Igalühel neist oli oma treener, kes pani nad poseerima just niimoodi nagu ta poseeris. ja kui kohtunik teeb üks kord märkuse ära, siis aitab küll. Ilmselgelt ei mõjunud ka teine ja kolmas märkus, kuna tütarlaps lihtsalt ei oska teistmoodi seista. kas on vaja selle kallal siis niikaua võtta? EKV-l või EMV-l jah, aga algajate võistlusel. kamoon. Pigem pangu siis veidi kehvem koht, aga ähmi täis, hirmunud ja kartlikku tüdrukut mitu korda "korrale kutsuda" tundus kergelt nagu lavakiusamine.

 

 

 

 

Tore, kui tekib mingi diskusioon ka vahelduseks :)

Esiteks- 100% ei olnud kindlasti kõigil treenerit, see on fakt :D 

 

Mis puudutab aga poseerimisse- siis reeglid on reeglid. 

Need ei ole niisama kirja pandud, oled juunior või seenori, kehtivad kõigile ühtmoodi. Kui raske on endale 4 poosi selgeks teha? Kui ikka on mustvalgelt kirjas et on 3-4 või 5 sõrme näha siis nii ongi, mitte ei ole käsi rusikas jne jne.

 

Kas kujutad ette, et noored lähevad kaugust hüppama ja kuni x aastastele andestatakse pakule astumine? Vaevalt.

 Seega leian et 2x ütlemine on igati õigustatud, äkki esimene kord ei kuulnud või ei saanud aru? :)

Niisama kellegi punkte maha võtta tundub ka natukene julm- pärast siis teistpidi probleem, aga miks keegi ei öelnud?


Ise võistlejana võin öelda, et tihti suures sabinas ei saagi kohe aru, et just SINUST jutt on, öeldakse ju nr mitte nimi, seda on näha ka saalist kuidas võistlejad tihti puusalt oma nr kontrollivad, et meelde tuletada, mis see ikkagi oli ja aru saada, kas peaksid kuidagi reageerima.
 

See, et peakohtnik üritab võistlejaid saada ühtmoodi seisma teenib ju võistlejate endi jaoks kõrgemat eesmärki- saada võrdsed võimalused hindamiseks.

Minu meelest algabki kasvatus lastetoast ja kui seal läbi näppude vaadata, on edaspidi veelgi keerulisem.

 

 

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt
  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
8 hours ago, Helena Mang said:

Tore, kui tekib mingi diskusioon ka vahelduseks :)

Esiteks- 100% ei olnud kindlasti kõigil treenerit, see on fakt :D 

 

Mis puudutab aga poseerimisse- siis reeglid on reeglid. 

Need ei ole niisama kirja pandud, oled juunior või seenori, kehtivad kõigile ühtmoodi. Kui raske on endale 4 poosi selgeks teha? Kui ikka on mustvalgelt kirjas et on 3-4 või 5 sõrme näha siis nii ongi, mitte ei ole käsi rusikas jne jne.

 

Kas kujutad ette, et noored lähevad kaugust hüppama ja kuni x aastastele andestatakse pakule astumine? Vaevalt.

 Seega leian et 2x ütlemine on igati õigustatud, äkki esimene kord ei kuulnud või ei saanud aru? :)

Aitähh vastamast :)

 

Ma jään ikkagi erinevale arvamusele ja loodan, et kohtunikud ei unusta ka inimlikku poolt. Publiku seas oli seda väga ebamugav vaadata. Mida ma öelda tahan, võistlejana, on aga see, et kui sa oled ikkagi mingi poosi "enda arvates selgeks saanud", siis käskluse peale seda muuta on väga raske...eriti kui oled sabinas.

 

Mis põhjusel on algajate võistlus nii mega reglementeeritud üldse? 3-4 aastat tagasi oli ka Lõuna-Eesti karikavõistlus ikkagi ALGAJATE võistlus. Aga 2015 a, kui oli Lõuna-Eesti karikas ja noormehel olid rannafitnessi püksid liiga lühikesed ja meest ei lastud lavale. 

Kutt tuleb kuskilt Rakverest, pere on kaasas, kolm kuud dieeti seljataga ja üks kohtunik võtab õiguse inimest mitte lavale lubada, kuna on reeglid. Ma kordan, me räägime ikkagi algajate võistlusest. See võistlus ei lähe mitte kuhugile kirja, selle eest ei saa punkte jne....igatahes olid mul endal kaks paari rannafitnessi pükse kaasas ja andsin mehele enda omad ja sai lavale...aga kui mind ei oleks olnud? 

 

Läksin teemast kõrvale, kuid tahtsin meelde tuletada, et on reeglid ja on "reeglid". Kui selliselt võistluselt inimlikkus ära võtta, siis see on kriminaalne :)

 

 

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ostujõud on erinev, olen sellega tõesti nõus Esta, aga selle taha ei tasu küll tänapäeval pugeda, et (eriti noorem generatsioon) midagi internetist üles ei leia :D

 

 

Seda pükste lugu oskab vast keegi teine paremini kommenteerida, sest ma ise seal juures ei olnud aga ma ikkagi mõtlen, et reeglid on reeglid ja kehtivad ühtlaselt. Kuidas pärast selgitada teistele võistlejatele, et miks nemad pidid määruste kohase lavariietuse hankima? :o

 

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
2 hours ago, Helena Mang said:

Seda pükste lugu oskab vast keegi teine paremini kommenteerida

 

 

Ei ole ühelgi võistlejal Eestis mitte ühelgi võistlusel võistlemata jäänud liiga lühikeste pükste tõttu

Muudetud kasutaja Eleri poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
34 minutes ago, Eleri said:

Ei ole ühelgi võistlejal Eestis mitte ühelgi võistlusel võistlemata jäänud liiga lühikeste pükste tõttu

Ma ju kirjutasin, et kui MUL ei oleks olnud kahte paari pükse kaasas, siis oleks....

 

Kristjan Salundi- 2015 Lõuna-Eesti Karikavõistlused. Püksid vale pikkusega, ei saa võistelda. Andreas laenas pükse, sai võistelda.

Sander Kikas- 2015 EKV. Püksid vale pikkusega, ei saa võistelda. Andreas laenas pükse, sai võistelda.

 

...ja üks tüüp, kelle nime ma ei mäleta ka 2015 Lõuna-Eesti Karikal ei lubatud võistelda, aga lasi kellegil tuttaval püksid sebida "õige mõõduga". kui vaja, võin ka tema nime kuskilt välja sebida.

Muudetud kasutaja a n d y poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
1 minute ago, a n d y said:

Ma ju kirjutasin, et kui MUL ei oleks olnud kahte paari pükse kaasas, siis oleks....

 

Kristjan Salundi- 2015 Lõuna-Eesti Karikavõistlused. Püksid vale pikkusega, ei saa võistelda. Andreas laenas pükse, sai võistelda.

Sander Kikas- 2015 EMV. Püksid vale pikkusega, ei saa võistelda. Andreas laenas pükse, sai võistelda.

 

...ja üks tüüp, kelle nime ma ei mäleta ka 2015 Lõuna-Eesti Karikal ei lubatud võistelda, aga lasi kellegil tuttaval püksid sebida "õige mõõduga". kui vaja, võin ka tema nime kuskilt välja sebida.

 

 

Andreas, kõikidel sportlastel kellele mina isiklikult märkuse olen teinud, olen palunud hankida endale uued püksid ja kõik on kas hankinud või kui ei, siis samal võistlusel endiselt mitte määruste-päraste pükstega võistelnud. Järgmistele võistlustele on saabutud õiges stiilis ja pikkuses pükstega. Väga tore, et sinul kohusetundliku sportlasena on kaasas 2 paari pükse ja mõlemad määrustepärased. Oled selle koha pealt väga suureks eeskujuks teistele sportlastele.

 

Reeglid on reeglid, siin väikeses riigis vaatame me tihti neile läbi sõrmede. Kõik märkused oma koduvõistlustel on peaasjalikult selleks, et välismaale sõites sportlasel probleeme ei tekiks ja kellelgi seetõttu võistlemata ei jääks, et "oma riigi kohtunikud pole öelnud". Varsti on Läti Lahtised Meistrivõistlused, kuhu meie koondis väga suure osalusega sõidab. Selleks ajaks peaks olema kodutöö 100% tehtud, sest seal läbi sõrmede ei vaadata. 

 

Kellegi eesmärk pole sportlastele liiga teha ja mul on väga kahju, kui sina seda tunned.

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

... ja kogu see vestlus sai alguse sellest, et avaldasin arvamust "algajate võistlustel" tekkinud olukorrast, mida nimetasin "lavakiusamiseks" :)

 

...ja ma ei tunne, et Sinu või kellegi teise plaan on sportlasele liiga teha, lihtsalt tundsin, et kuskil võiks inimlikkust natukene rohkem olla. Suhtumine. Me ei ole sõjaväes, vaid tegeleme oma hobiga, milleks on fitness....ja ikkagi- see oli algajate võistlus...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Algajate võistlus jah, aga siiski oli see võistlus ju nii "päris" kui veel olla sai - polnud ju mingi külavõistlus ja arvestama peab ikka kõikide reeglitega - kaasaarvatud dopingukontrolliga!

Hobi või mitte, siiski õpime ju juba lapsest peale, et ilma mängureegleid teadmata ei ole võimalik edukalt mängus osaleda :).
Ma arvan, et suurem osa laval käinud algajaid valmistus selleks võistluseks ja see oli ikkagi tõsiseltvõetav võistlus, mitte mingi naljategemine. Reaalne ja esimene samm ning vormikontroll Eesti karikavõistlusteks. Ja kui teadmatusest võetigi sisse poos, mis uute reeglite järgi ei ole enam õige, siis oli õnn ja veel viimane hetk selle mõistmiseks - jõuab teha vigadeparandust ja poose lihvida.

Ja alati ei ole asi selles, et pole võimalik lubada poseerimise õpetajat - alles veidi rohkem kui nädal tagasi olin Egle seminaril, kus nii mõnigi neiu ei olnud valmis "turvalisest" poosist, ka peale korduvat selgitamist - see ei ole lubatud, loobuma. Seetõttu ongi hea, kui ka algajate võistlustel ei vaata kohtunikepaneel sellele läbi sõrmede. Reeglid on kõigile samad!

Ja tõesti, reegleid ole ju liiga raske leida: http://www.ifbb.com/rules/ (kaasaarvatud nõuded bikiinilõikele ja kingadele)

Muudetud kasutaja Nipileenu poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tore avatud arutelu.

Olen mõlema poolega täiesti nõus, esiteks reeglid on reeglid ja peaks kehtima igal võistlusel kõikidele ühtemoodi. Samas see nii pole väikeste nüanssidega.
Kui tõesti isik eksib poosiga ja ta esimese võib olla isegi teise hoiatuse peale ei reageeri, siis tulebki seda kajastada punktides. 

Leian, et nn "lavakiusamine" võib inimeste heidudata võistlemast ja mõjutab lavakogemust negatiivses suunas. 

Sest nagu ma aru saan algajate võistlused on siiski loodud selleks, et nad saaks kogemuse, ja et neil tekiks veel sügavam huvi ja motivatsioon selle ala vastu, mis on niigi väike nišš.

Lisaks reeglite koha pealt väike konstruktiivne kriitika- saan aru, et puusad otse jne, aga siis peaks ka kõikides kategooriates neid reegleid näpuga taga ajama, näite tooks meeste rannafitnessist. Võtame näitena vabalt seisust eest veerand pöörde paremale. See tähendab, et isik seisab vasak külg kohtunike poole seega vasak jalg peaks olema põlvest kergelt kõverdatud ning täis tallal ja samal ajal vasak käsi puusas. Samas kõik seda nii ei tee, usun, et see esiteks sellepärast, et ei teata reegleid ja pole kelleltki pädevalt küsida. 

Jutu mõte on see, et juhitakse laval tähele panu mingile nüansile reeglist ja ollakse karmid aga teisest nurgast libiseb vaikselt üle.

Kui olla karm, siis seda lõpuni.

Minu kaks sõna :)

  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×