Jump to content
Helena Mang

HelenaMangFitness.com

Recommended Posts

Tere Fitness.ee foorumi pere, saame tuttavaks, mina olen Helena ja alustan siin oma blogi pidamisega. :) 

Siiani olen pidanud Instagramis oma "pildiblogi" aga siin on võimalus asjadest natukene pikemalt ja põhjalikumalt kirjutada.


Kõigepealt natukene minust endast ka:

Olen 29-aastane eluaegne pealinna tüdruk:. .).
Mul on 9-aastane tütar ja päevatööna tegelen ravimifirmas müügi ja reklaamiga. Vaba aega jagan oma pere ja loomulikult spordiga.

Armastan oma tervisliku ja aktiivset eluviisi ja siinkohal tahangi seda jagada ka teistega.

 

Spordist- rõhuasetsus on ajajooksul muutunud, aga mind võib leida nii rühmatreeningust, jõusaalist, jooksurajalt, (maantee)ratta seljast kui ka talvel suusatamast.

Viimasel ajal on küll esikohale tõusnud ülekaalukalt jõutreening ja sellega seoses seatud ka järgmised eesmärgid- osaleda sügisel 2016 oma esimestel bikiini fitnessi võistlustel!
Jõusaali olen aastate jooksul varemgi sattunud aga alustasin tõsisemat treeningut 2015. aasta septembri keskel peale ühte pikemat (ja vormile laastavalt mõjunud) puhkust Itaalias. :D 
Ehk siis hetkel olen kangi aktiivsemalt tõstnud 11 kuud.
 

Mulle pakub väga huvi üldisem toitumise&treeningu temaatika, plaanin peagi minna ka jõusaalitreeneri koolitusele ning tuleviku plaanidesse kuuluvad peale fitnessis võistlemise kindlasti ka hobikorras personaaltreeningud ja toitumisalane nõustamine. Näen igapäevaselt, et paljud on just kahe viimasega kimpus ja "maailma parandamise" geen lööb minus välja-  mulle teeb vaid rõõmu, kui minu jagatud kogemused nii siin kui ka mujal on teisele abiks ja/või motivatsiooniks.

Loetud päevad tagasi täitsin oma võistleja litsentsi avalduse ära ja saatsin teele. Olen ennast nüüd ametlikult kirja pannud Eesti Meistrivõistlustele, mis toimuvad 29. oktoobril. 

Igapäevaselt teen trenni Spartas, treenerit mul pole ja kogu trenni/toitumise poolega tegelen hetkel iseseisvalt. Poseerimist hakkan õppima aga Eleri Õisma käe all ja esimene tund ongi kokku lepitud juba järgmise nädala algusesse. Pärast seda otsustame koos, kas on mõtet ka mõnele välisvõistlusele minna, mis Oktoobris lähiriikides toimuvad (Rootsi, Soome, Läti)...

Kaal hetkel 55,5 kg (pikkus 165,5cm) ja suuremahulist dieeti veel ei pea aga tasapisi korjan oma kaloraazi kokupoole...olen viimase paari nädalaga tagasi maintenance tasemele liikunud ja sellest nädalast võtsin veel lisaks 50 kalorit maha. Ehk siis 2400 pealt 1900 peale ja hetkel siis juba 1850. Toidukordasid sisestan igapäevaselt MyFitnessPalis ja kaalun kõik koostisosad köögikaaluga- ütleme nii, et see on minu (haiglane?)hobi ja mulle meeldib, kui mul on selge pilt sellest, mida ja kui palju tarbin. Toidukordasid on mul kokku 5 (hommik, lõuna, õhtu ja 2 erinevat vahepala), lisaks veel trennijärgne taastusjook.


Lõppu mõned pildid minust endast ka, esimesed kolm on tehtud umbes kuu tagasi Spartas :) järgmised, mitte nii glamuursed, niisama klõpsud siin-seal. Üks pilt bikiinides ka, mis tehtud eelmisel nädalal ja mis peaks siis näitama hetkevormi ja "stardipositsiooni".

 

Aga kõigest lähemalt juba järgmistes postitustes... ja küsida võib (peaagu) kõike ;)



Helena
 




._JKP5183.jpg

_JKP5170.jpg

_JKP5279.jpg


FullSizeRender (29).jpgIMG_8118 (1).JPGIMG_7939 (1).JPG
 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Teretulemast, Helena! ;-) 

 

Olen Helena tegemisi juba oi kui mitmed aastad jälginud (mäletan, kui tütar sündis, seega siis 9 kindlasti) ja imestanud, et miks veel laval pole käinud. Superhead eeldused! Nii et ootan huviga sügisesi võistlusi ja tulen kindlasti kaasa elama!

 

Edu ja jaksu Sulle, tubli oled!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kõigepealt aitähh Annika foorumisse tervitamast :)

Täna jõudsin oma võistluseelse ettevalmistusega nii kaugele, et oli aeg tavapäraste trenniriiete asemel hoopis bikiinid-kingad pakkida ja esimesse poseerimistundi minna. 

IMG_1227.JPG

Enne tundi võtsid võimust kahesed emotsioonid- üheltpoolt kerge hirm, sest ju pole kunagi midagi sellist teinud... teisalt aga ärevus sest saab jälle sammukese lavale lähemale :)

Saime Eleriga Spartas kokku, ajasin trenni-bikiinid selga ja kontsad jalga ja võis pihta hakata.

Esimesed 2 minutit oli ikka tõsine hämming, mismõttes "aja lailihas välja" või "punnita lihas küljepeale suureks" nagu mida?! No ja siis omastarust punnitad ja pingutad aga peeglist küll mingit muutust ei paista :D 
Pärast aga 75 minutit võib öelda, et ehk kõik ei ole kadunud ja Oktoobris peaksin hakkama saama küll.
Mis muidugi ei tähenda, et kõik 1. korraga selgeks sai- oh kaugel sellest. Plaanime veel augustis kindlasti mitu korda kokku saada, eriti kuna plaanin Septembris väiksele puhkusele sõita...

Alustasime aga klassikaliste bodyfitnessi poosidega ja hiljem harjutasime natukene mis vahe on "kopsudega hingamisel" ja "kõhuga hingamisel" ehk kuidas saada kõht võimalikult lamedaks...

Arutasime ka sügisesi võistlusplaane. Ma ise esialgu mõtlesin võistelda vaid Tallinnas ja VÕIBOLLA ka sellele eelneval nädalal Riias (Riga Pearl).
Eleri arvas ka, et võiksin kogemuse mõttes minna ka Soome Lahtis toimuvale Ben Weider Legacy Cup'ile (7.-8. okt) aga seda pean veel hetke mõtlema.... muud midagi aga välisvõistluste puhul on kulu päris suur ja sponsorit mul veel ei ole... :huh:

Panen siia ka ühe pildi tänasest trennist, kokkuvõttes väga positiivne emotsioon ja Eleri on väga hea õpetaja, konkreetne ja otsekohene, nagu ma isegi.
Siinkohal tahakski teda tsiteerida:"Kui sa tahad peenemat pihta, siis pead uuesti sündima" :D:D:D Ehk naised, seljatrenni vut vut! 


IMG_1260.JPG



Esimese "diiedi nädala" kaalukaotuseks jäi -500g, nii et sellega ka kõik graafikus- hommikune kaal 55.0kg
Järgmises postituses kirjutan ehk pikemalt, mida ma täpselt söön.

Kirjutamiseni!

Helena

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere!

See küsimus teeb mind natukene ettevaatlikuks. Ehk siis hea vorm ei tule otseselt toidulisanditest aga nende kasutamine aitab kindlasti üks hetk tulemuste parandamisele kaasa :)

Mida ma siis kasutan?
Ausaltöeldes, oma peas ma valgupulbrit toidulisandite alla ei liigitagi- see on nagu pigem konsentreeritud toit minu jaoks. Küll aga teeb seda valdav enamus, seega peaksin seda siinkohal kindlasti nimetama.

Valgupulbrit tarbin taastusjoogina iga kord kohe peale treeningut, hetkel on kasutuses Olimp Pure Whey Isolate (vaniljemaitseline).
Sain seda fitshopis maitsta ja hakkas meeldima.
Isolaat on tavalisest vadaku valgus pulbrist kõrgema valgu sisaldusega ja imendub kiiremini, ehk ongi just peale treeningut tarbimiseks ideaalne valik.

 

http://fitshop.fitness.ee/proteiinid-valgud/0/readmore/1590/

 

Lisaks panen shakerisse veel 1 kulbikese glutamiini.
http://fitshop.fitness.ee/aminohapped/0/readmore/22/

 

  • Stimuleerib valgusünteesi ja kasvuhormooni produktsiooni
  • Kiirendab taastumist, kaitseb lihast
  • Tugevdab immuunsust, hoiab ületreeningu eest


Alustasin selle lisamist hiljuti, seoses oma kärbitud kaloraaziga, et pidurdada lihaskadu dieedi ajal.

Treeningu ajal tarbin BCAA (aminohappeid) pulbri kujul (veega segatuna). Proovisin kunagi ka tablette aga mulle meedlib vees lahustuv rohkem. Pelae BCAA kasutama hakkamist tunnen, et keha taastub treeningutest oluliselt kiiremini.

Vahel harva enne treeningut kasutan ka pre-workouti (siis kui enesetunne ei ole kõige värskem ja vajaks 

Veel lisan igapäevaselt tavalist vadakuvalgupulbrit hommikupudrusse (kui just munavalgega putru ei tee), et hommikusöögi valgusisaldust tõsta.

Loomulikult lisanduvad siia nimekirja veel Fast pudding pulber ja Pancake mix, mida kasutan väga tihti toidukordades ja vahepalades(pudingu, pannkookide ja vahvlite kujul), lisaks aeg-ajalt mõned batoonid vahepala asemel (kui olen kuskil jooksus ja karbikest kaasas ei ole VÕI tuleb lihtsalt isu millegi hea järele.)
Viimati nimetatud tooted aitavad  minumeelest idealselt väiksema suhkrusisalduse juures midagi magusat endale lubada :)



Igapäevaselt vitamiinid hommikul, hetkel Multivitamiin, D ja Kaltsium-Magneesium koos B-kompleksiga, kokku 3 tabletti.


Ma ei tea, kuidas see kõrvalseisjale tundub, aga endale paistab, et suurt midagi ei tarbi :D




 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lubasin kirjutada ühe postituse söögiteemalise, see on midagi, mis naisi (ja miks mitte ka mehi) kindlasti väga huvitab :)
 

Nagu ma juba 1. postituses kirjutasin, keegi mulle  nö toitumist ei tee ja olen siiamaani ise (ja loomulikult koos oma mehe abiga) kõigega hakkama saanud, katse-eksitus meetodil ja oma keha kuulates.

Isiklikult arvangi, et ette antud koguste ja toitudega menüüd suures plaanis ei toimi- kui inimene ise ei suuda oma taldrikus olevaid toitaineid tuvastada (puudub ju igasugune asendamise võimalus) ja ei tea energiaväärtustest midagi (milline toit annab rohkem, milline vähem) siis on ikka väga raske iseseisvalt hakkama saada. 
Number 1 asi on ikka ise lugeda ja uurida ja endale selgeks teha, mis asi on kalor, mis on süsivesik (edaspidi- sv), valk, rasv.
Kui palju ja mis vahekordades neid tarbima peaks. Lõpuks ühte valemit ei olegi, aga üldjoontes võiks selliseid asju iga inimene teada. Tänapäeval on infot väga palju saadaval (nt www.toitumine.ee) on vaid ise lugeda ja uurida ja enda jaoks parim välja selgitada.
Tihti aga võidab laiskus ja mugavus :)

Nii- täpsemalt siis minu toitumise juurde.
Minu kaalu säilitamise kaloraaz oma praeguse elustiili juures on kuskil 1900-2000 kandis.
Enne võistlusi sai seda kaloraazi natukene üles poole aetud, et ainevahetus kiirendada ja lihase kasvu soodustada. Jõudsin kuni 2400 ja tänaseks olen tagasi alla liikunud. Esimese hooga langetasin kaalusäilitamise tasemele ja nüüd liigun edasi defitsiidis (ehk kulutan päevaga rohkem kui tarbin).
Tänasel päeval on kaloraaz  2. nädalat järjest 1850.
Kaalulangus on hetkel olnud 1. nädalal -500g ja tänase seisuga 2. nädalal -300g.
Kui nädala lõpuks jääb sama seis siis veel uuel nädalal ka kaloraazi ei langeta vaid liigun samamoodi edasi.

Makrote vahekorrad- see on väga vaieldud teema ja kokkuvõttes inimesed ei olegi robotid, et kõigile üks lähenemine sobiks.
Ise vaatan et rasva oleks üldiselt 1 g iga keha kg kohta (ehk praegu u 54-55g) ja ülejäänu on vaja jagada valkude ja sv vahel.
Mulle endale sobib/maitseb/hoiab kõhtu paremini täis valgurikas toit, seega tarbin üldiselt protsentuaalselt valku rohkem kui sv. 

No ja menüü tekibki nii, et mul on kaloraaz ees, makrod millel päeva lõikes pilku peal hoian ja toit külmkapis, millest süüa teha.
Ehk siis valikud sõltuvad paljuski oma tujudest ja sellest mis kodus on. Kobineerimisvõimalusi on mitmeid aga mingid mustrid on ikka armsaks saanud.
Kokkuvõttes aga söön alati seda mis maitseb ja mille järgi isu on, mingit vägistamist meil kodus ei toimu. Arvan, et iga inimene peaks leidma just need valikud, mida talle meeldib reaalselt süüa- mis viga nii dieeti pidada :)
Paljuski on kinni toidu maitsestamises- soovitan julgelt erinevaid maitseaineid ja segusid proovida, nendega annab ka samale toidule ikka väga mitu nägu anda. Selge see, et kui kuiva riisi ja kana süüa siis viskab kopa ette... :D 

Aga konkreetseid näiteid menüüst;
Hommikul sööme putru. Puder on meie peres püha ;) Puder on Heleni täisterakaerahelvestest ja sisse lisan üldiselt valgupulbrit, keedan seda külma veega.  
Vahel teen ilma valgupulbrita ja lisan hoopis munavalget (munavalge lisan potti paar minutit enne pudru valmimist).
Vahel riivin sisse õuna/pirni/suvikõrvitsat, siis vähendan selle arvelt helveste kogust (hea nipp dieedi ajal!).
Üleüldse saab munavalge ja õuna/suvikõrvitsaga väga mahuka portsu vähemate sv juures.

Peale lähevad üldiselt marjad, kui makrotes ruumi siis ka pähklivõid, tavalist taluvõid, pähkleid, kakao nibse, mandli laaste, mett jms- mida kõike parasjagu sahtlis on.
Vahel kui aega rohkem (nädalavahetustel) on menüüs ka pannkoogid/vahvlid, mida teen alati Fast Pancake Mixist.
1 portsjon vahvleid või pannkooke:  50g pulbrit ja 150g petti. Vahvlite puhul ka 1 tl (5g) kookosrasva.

IMG_1502.JPG

Lõuna ja õhtusööke ma kuidagi ei erista. Söök on söök. Ja vahel olen ka putru õhtuks söönud...
Kui just diiedil ei ole siis vaatan, et peale treeningut jäävasse sööki saaks sv lisand sisse (tatar, riis, pasta jne). Dieedi ajal kui kaloreid vähem eelistan oma sv saada köögiviljast/juurviljast, sest siis jääb söök oluliselt mahukam.

Viimasel ajal on saanud üheks lemmiks söögiks omlett, sinna sisse kannatab ka mida iganes panna ja vastavalt sellele kui palju ma rasva eelnevalt juba tarbinud olen, teen omletti 1 või 2 tervest munast ja ülejäänud panen munavalget. Munavalget ostan pudeliga poest- see on tõesti üks mu "mugavustooteid".
Omelti hetke kõige populaarsem versioon on kukeseened, sibul ja juust, olenevalt rasvade olukorrast- vahel ka peekonikuubikud.
Teine lemmik on suvikõrvits, sibul, küüslauk ja juust. Juust peab alati olema ;)
Ja kui on isu kapsa-hakkliha hautise järgi siis teengi seda, lihtsalt kaalun koostisosad ja panen sellisesse vahekorda, et minu makrotesse mahuks. Ülidselt väikeste mööndustega annab igasuguseid asju teha, nii et ka "fitness friik" söönuks saaks.

IMG_1504.JPG

IMG_1505.JPG

Vahepaladeks on üldiselt kohupiim või kreekajogurt lisandiga.
Peale läheb kõik see mida panen pudrulegi, enne trenni panen lisaks ka neljaviljakrõbuskeid ja mett. Kui rasva päevas puudu siis 10-15g pähkleid lahendab kiirelt olukorra.
Vahel teen vahepalaks poole koguse vahvleid/pannkooke (Fast pancake mixist) või soojasid kolmnurk-võileibu (Leiburi trimm, 1 viil juustu, 1 viil talleeg delikatessrulaadi). 
Üleüldiselt sellist vahepala mis ainult puuviljast koosneks, mu menüüst naljalt ei leia.

IMG_1503.JPG

Kui just ei dieedita mahtus õhtusse veel lisaks 3 põhitoidule ja 2 vahepalale ka nö "head ööd" amps mis oli kreeka jogurt või kodujuust segatuna kaseiiniga (aeglaselt imenduv valk- ideaalne enne ööd). Hetkel kalorid koomal ja kahjuks nii palju toidukordasid sisse ei mahu.

Tänane menüü oli selline:
Hommikuks täistera kaerahelvestest puder (80g Heleni helbeid ja 600ml vett, soola)
Sisse segasin taldrikus 30g valgu pulbrit, peale kookoshelbed ja kiivi
Kõrvale joon kohvi 15g kohvikoorega ja võtan igapäevased vitamiinid (d-vitamiin, multivitamiin ja Cal-Mag kompleks).

Lõuna ja mõlemad vahepalad teen iga hommik pudru keemise ajal valmis ja pakin kontorisse kaasa.
Selleks kulub ajaliselt u 20 min.

1. vahepala oli kohupiim marjadega
Lõunaks lõhe kodujuustu ja brokkoli/lillkapsaga. Peale 10g võid
Enne trenni söön 2. vahepalaks Fast puddingut (tehtud petiga), sisse segan mustikaid ja neljaviljakrõbuskeid (balsnack).

Trenni jaoks shakeritesse valmis panud BCAA mida tarbin trenni ajal ja teises on valgupulber+glutamiin.



FullSizeRender (30).jpg


Õhtuks tuleb omlett :)
IMG_1401.JPG

Kaloraaz saab kokku nibin-nabin 1850 ja makrod umbes 36%sv, 40%valk ja 24%rasv.
Kui kaloraaz suurem, siis tõuseb ka sv osakaal.


Üldiselt minu soovitused edukaks toitumiseks on ette mõelda ja võimalusel kaasa valmistada. Nii on kõige kindlam, et sööd seda mida vaja ja plaanis. 
Kuulen nii palju vabandusi teemal, et pole viitsimist ja pole aega. Sorry, aga siis pole ka tulemusi. Kui tahad mingit teistsugust tulemust, tuleb senist käitumismalli muuta.
Ja minumeelest pole midagi lihtsamat kui kella kukkudes võtta külmkapist oma toit ja see ära süüa, selle asemel, et linnavahele midagi otsima minna ;)

Võtan iga õhtu selle 2 minutit, et MyFitnessPalis kogu järgmise päeva menüü paika panna, hommikul karpidesse pannes vaja vaid koguseid natukene kohendada. Selle jaoks jätan alati ka u 50-70 cal kasutamata, et oleks ruumi, kui tahan kuskil midagi suhu pista või rohkem karpi hakkida :)


Lõppu üks video hommikusest prepist, 4 toitu ja 19 minutit:

https://instagram.com/p/BGdh7luylfh/

Kirjutamiseni!

Helena

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
19 minutes ago, lkv said:

40% valku :o Nii saad endale varsti pulbrisponsori. :) 

 

Edu sulle su teekonnal!

 

 

 

 

 

Tere Liis!

 

40% jah! Kui dieediga kärpida kõigepealt süsivesikute kogust, tõuseb automaatselt valgu osakaal (mitte aga kogus), see on lihtne matemaatiline protsentarvutus. Kuidagi peavad need 100% ju makrogruppide vahel jagunema.

 

Enamus valgust tuleb siiski munast, lihast ja piimatoodetest, kuigi nagu eelpool olen nimetanud- kasutan ka valgupulbreid.

 

 

Mis puudutab aga sponsorlust- see minu tore hobi pole mitte teps odav, nii et olen igasugustele pakkumistele avatud ;)

 

 

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Esmaspäeval jälle hea hetk möödunud nädalale tagasi vaadata.

Eelmisel nädala alguses olin 2 päeva kodus pikali (nii rumal- külmetasin ennast auto konditsioneeriga ära :( ) ja nädala teises pooles, kui enesetunne parem, tegin trennid enamvähem tasa. Tänaseks õnneks enesetunne hea aga edaspidi katsun ennast rohkem hoida, eriti kuna heitlik Eesti sügis oma täies hiilguses alles saabumas. Oli kiire meeldetuletus, et salli kaela ja jaki selga panemine on ikka natukene lihtsam kui mitu päeva voodis pikali olla, trennid ja töö asjad kõik tegemata...

Nii kaalust... Lava jaoks ajan küll konkreetset välimust taga, aga kaal on siiski heaks indikaatoriks, et jälgida progressi kiirust ja suunda:
1. dieedi nädal -500g
2. dieedi nädal samuti -500g

Täna hommikune kaal 54.5kg

Eile isegi näitas pool kilo kergemat (ehk 54.0), aga mul vaid hea meel, et nädala saldoks -1kg ei tulnud.
Ehk siis midagi muutma endiselt ei hakka ja liigun edasi ka 3. nädalal sama kaloraažiga.


Eile õhtul käisin 2. poseerimise tunnis.
Eelmise nädalaga võrreldes on juba mõni asi "kodusemaks" muutunud ja tuleb vähe loomulikumalt ja lihtsamalt välja. Külje poosiga olen veel kõige rohkem jännis (omaarvates vähemalt) aga õnneks aega on ja tuleb lihtsalt harjutada ja veelkord harjutada.
Kui mõtlen, kui palju olen juba 2. tunniga jõudnud edasi areneda siis suurt paanikat ei tekigi. :rolleyes:

Image-1 (1).jpg

 

Ajast rääkides siis seda on vahepeal vähemaks jäänud- võtsin vastu otsuse osaleda sügishoojala järgmistel võistlustel:

 

  1. Nordic Fitness Expo, Nicole Wilkins Championships and Ben Weider Legacy Cup - Lahti, Soome- 07.10 - 09.10
  2. Riga Pearl 2016 - Riia, Läti- 23.10
  3. XI Innar Mardo Memoriaal, 48. Eesti meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis- 29.10
     

Ehk siis tänase seisuga on jäänud esimese lavani vaid 8 nädalat! :D
 

Paanikat küll (veel) pole, ainult üks suur elevus.
Majutused on välisvõistluste jaoks broneeritud ja nüüd pean saatma vaid oma bikiinide õmblejale "kind reminderi" et neid oleks varem vaja... :blush: 
Samuti olen hakanud rohkem pisemate detailide peale mõtlema, nagu grimm, soengud, meigid ja ehted ja selgub et neid on üksjagu!


Lõppu üks pilt eilsest õhtusöögist, tegin peale pikka päeva kiire Tom Kha stiilis supi.
Koostisosad pildilt näha ja kõik viskasin korraga potti (laisk ja mugavust armastav kokk nagu ma olen), paar minutit ja valmis oligi. Tiigerkrevetid on nii mõnusad ja annavad korralikult valku. Hetkel Rimis soodushinnaga ka ;)


IMG_1588.JPG

FullSizeRender (31).jpg

IMG_1578.JPG
 

 
 
   
Muudetud kasutaja Helena Mang poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere esmaspäev ja uus nädal :):rolleyes:

 

7 nädalat esimese võistluseni!

IMG_1916.JPG

Hommik ei alanud väga rõõmustavalt- fikseerisin emsmaspäeva puhul kaalu- 54.9 mis tähendab et:

1. dieedi nädal -500g                     55.5->55.0
2. dieedi nädal -500g                     55.0->54.5
3. dieedi nädal +400g                    54.5->54.9

Reedese seisuga oli veel ilusti -500g ees ja kõik "graafikus" aga edasi hüppas kaal vaid üles.

FullSizeRender (41).jpg

Väga üle mõtlema ei hakka- laupäev oli mul planeeritud trennivaba päev ja seoses kinoskäiguga sai ka tavapärasest rohkem süsivesikuid tarbitud (kalorid hoidsin siiski normi piires). Kaal on vaid number ja vormi üle kurta ei saa...

IMG_1792.JPG

Külmutatud jogurt on aga mu üks lemmik maiustusi mida katsun alati kinos käies oma päeva kaloraaži mahutada.
100ml= 1g rasvu 14,5g sv ja 2,4g valku, kokku 77 kalorit. :wub: 
Tasus ära küll selle hetkelise kaalukõikumise :lol:



Pidasin täna hommikul "treeneriga" (iseendaga :) ) nõu ja midagi täna/homme muutma ei hakka, vaatan kas kaal stabiliseerub ise, või kui ei... siis pean veel korra nõu :P


Mis lõpuks otsustan- sellest kirjutan juba järgmisel korral.
Ei taha väga suure hooga kaloraaži kärpima hakata- aega veel on ja ega sealt (madalamast kaloraažist) enam tagasiteed pole (vähemalt mitte enne oktoobri lõppu).

Nädala saldoks trennide mõttes jäi 6 jõusaalitreeningut, kokku u 8h ja eraldi poseerimistunnis seekord ei käinud (küll aga püüan kohustuslike poose iga trenni lõpus 5 min peegli ees iseseisvalt harjutada).
Homseks on aga juba Eleriga kokku lepitud järjekordne "päris" poseerimise tund- ootan juba!

Ühe korra käisin trennis ka oma sõbranna Teeviga- iga kord kellegagi koos treenida ei tahaks aga aeg-ajalt on väga lahe kedagi kaasa kutsuda.
Koos on meil alati lõbus ja aeg saab häbiväärselt kiirelt otsa.
IMG_1688.JPG

Treenisime küll tol päeval õlgu aga lõpetasime siiski tuharaga (millegipärast kipub see alati nii minema :D)

IMG_1723.JPG


Vahelduseks näitas ennast nädalavahetusel ka päike, käisime perega Pirita jõel paadiga sõitmas ja ilma nautimas.

Minu suureks üllatuseks aerutamine oli oodatust kergem ja erilist koormust lihastele ei pakkunud :D

 

FullSizeRender (42).jpg


Lõppu aga midagi maismokkadele, üks minu vahepala eelmisest nädalast:
Alma kreeka jogurt, vaarikad, mandlid, mesi ja tükeldatud fasti karamelli batoon :)

IMG_1694.JPG


 

fitness-friday-3-motivation-i-can.jpg

Kokkuvõttes enesetunne on hea ja tunnen end motiveerituna- millegi üle kurta nagu polegi :rolleyes:
Ilusat alanud nädalat kõigile!B)



 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuidas jõusaalitreeningud välja näevad (jaotus lihasgruppide vahel, harjutuste/seeriate arv, korduste arv seerias, kas aeroobne ka saalis...)?

Kena neiu ja treenimine teeb veel kenamaks :rolleyes:, edu tulevastel võistlustel!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hea ülevaade sinu tegemistest! Usun ,et paljud, kes alles plaanivad lavalaudele jõuda saavad sinu blogist olulist infot ja seega on su blogipidamine juba laiemalt ühiskonnale     kasulik! ;) Tihti kiputakse ikka väga äärmuslikult asjadele lähenema ja sinu puhul on hea näide, et mõistusega tehes saab asja normaalselt teha. Edu ja kordaminekuid soovides ja näeme trennis!:D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
10 hours ago, Tulimadu78 said:

Kuidas jõusaalitreeningud välja näevad (jaotus lihasgruppide vahel, harjutuste/seeriate arv, korduste arv seerias, kas aeroobne ka saalis...)?

Kena neiu ja treenimine teeb veel kenamaks :rolleyes:, edu tulevastel võistlustel!

 


Tere! 

Jõusaalis olen jaganud oma päevad kolmeks- need mis bikiinis (ja mu enda puhul) enim arendamist vajavad- selg, tagumik(jalad) ja õlad. Kõik muu "pisike" mahub sinna kuskile vahele. Kuna ma suuremat sorti puhkaja seeriate vahel ei ole, siis vahel teen näiteks selja päeval mõne rinna harjutuse seeriate vahele. Üldiselt aga rinda väga eraldi ei treeni ja käed mahuvad ka teiste päevade sisse (neile suurt rõhku hetkel ei pööragi, kuna on juba piisavalt lihaselised). Kõhtu treenin köögis :D


Kui mõni treenija on väga kinni oma kavas, harjutustes ja nende järjekorras siis see on vist üks vähestest kohtadest kus mina "võtan väga vabalt". Pean silmas seda, et lähen trenni ideega, et täna treenin näiteks õlgu, aga raskused, seeriate pikkused ja harjutused ja nende järjekord tuleb täiesti jooksvalt- nii nagu tuju/enesetunne on. Juhul kui saal on rohkem rahvast täis siis on see loovus vägagi abiks. ;)
See kõik muidugi ei tähenda, et kuidagi vähem pühendunud oleksin ja trennid mööda libistaksin- lihtsalt jätan endale saalis "rohkem ruumi" ja ei ole nii raamides kinni. Absoluutselt ei arva, et üks või teine lähenemine on kuidagi "õigem"- mulle lihtsalt hetkel sobib nii. Ehk siis pikk jutt lühikeselt- kava mul ei ole.
Raskustega on ka nii, et kui kaloritega plussis olin, olid need suuremad ja seeriad lühemad, hetkel kipuvad raskused siiski mõõdukaks jääma ja sellest tingituna seeriad pigem pikemaks venima. Lihast nagunii dieedi ajal ei kasvata, katsun toonust hoida ja kadu minimeerida  :)



 

19 minutes ago, Ott Kiivikas said:

Hea ülevaade sinu tegemistest! Usun ,et paljud, kes alles plaanivad lavalaudele jõuda saavad sinu blogist olulist infot ja seega on su blogipidamine juba laiemalt ühiskonnale     kasulik! ;) Tihti kiputakse ikka väga äärmuslikult asjadele lähenema ja sinu puhul on hea näide, et mõistusega tehes saab asja normaalselt teha. Edu ja kordaminekuid soovides ja näeme trennis!:D

 



Aitähh Ott! 

Kui ma midagi saaksingi "tulevasele fitness sportlasele" soovitada (omast kogemusest loomulikult) siis see oleks midagi sellist:
Säti kõigepealt oma toidulaud ja trennirežiim paika, stabiliseeri elu sellesse rütmi, muuda see nö normaalsuseks ja sealt edasi juba hakka mõlgutama konkreetsemaid lava/võistlemise plaane.
0 treeningkoormuse ja "burgeri" pealt otse hakata lavaks valmistuma on ikka väga-väga keeruline. Kui toidulaud on korras ja treenid ennast nagunii stabiilselt ja regulaarselt on ka n-ö stradipositsioon vormi mõttes parem ja edasi juba konkreetse "ettevalmistusega" oluliselt lihtsam alustada- nii mentaalselt kui ka füüsiliselt. Korrektuurid on õige minimaalsed.


 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

6 nädalat võistlusteni! :) 
IMG_2058.JPG


Esmaspäeva puhul väike tagasivaade möödunud nädalale ka:

 


1. dieedi nädal -500g                      55.5->55.0
2. dieedi nädal -500g                      55.0->54.5
3. dieedi nädal +400g                     54.5->54.9

4. dieedi nädal -800g                    54.9->54.1

Eelmise nädala saldoks sai tavapärased 6 jõusaali treeningut (kõik päevad sain 2x läbi teha) ja 2 pikka poseerimise tundi. Ühe korra õnnestus veel  poseerimine ja jõusaal järjest teha- siis koju jõudes oli küll selline tunne, et kukun kohe ümber. Need kes arvavad, et "mis see poseerimine siis ära ei ole" ei ole ise kindlasti seda kunagi proovinud :D

Esimeses poseerimise tunnis panime rohkem rõhku jalgadele (külje poos) ja teises alustasime i-walki harjutamisega. Kui finaali eel saab võistleja sooritada laval veerandpöörded (kõik 4 kohustusliku poosi) siis finaali pääsenud neiud saavad ükshaaval lavale tulla ja natukene loomingulisemalt ennast näidata.
Teha võib jälle neli poosi aga see kuidas täpselt oma aega kasutad ja ennast esitled on enda otsustada. Üldmulje peaks olema natukene "tantsulisem" või "sujuvam" (raske siia sõna leida :D)- igasugused puusanõksud ja kniksud omal kohal. Esimese hooga tuli see küll ikka VÄGA puiselt välja aga eile peale trenni harjutasin veel peegli ees ja juba oli grammikene parem. Harjutame harjutame!

Nädala sisse jäid ka mu firma suvepäevad, mis jäigi ainukeseks "trennivabaks" päevaks, kokkuvõttes saime muidugi SUP laudadega teatevõistlust teha ja mängida mängu "viimane mees pardal", maahokit jne nii et omajagu sai liigutada küll. Samuti jätsin suvepäevade õhtusöögi nö vabaks ja seda kaasa ei pakkinud- tegin jooksvalt mõistlike valikuid.

Untitled.png
 

Foto-S160826-213.jpg


Kuna võistlused hiilivad aina lähemale hakkavad päevakorda tulema ka igasugused ilu teemad, broneerisin juba maniküüri ja pediküüri (igapäevaselt ma kunstküüsi ei kanna) ja juustega on ka midagi põnevat plaanis :rolleyes: Sellest aga pikemalt mõnes järgmises postituses...


Täna käisin andsin intervjuu ajakirjale Anne&Stiil, mille Oktoobrikuu numbris ilmub lugu bikini fitnessist (ja seda harrastavatest naistest).
Loos võtavad sõna (esialgsetel andmetel) peale minu ka Helen Randmets ja Signe Tilk.
Homme on ajakirja jaoks plaanis pildistamine- pilte taheti muuhulgas teha just võistlusbikiinides (mida mul aga veel pole), seega käisin ükspäev Victory Bikinis selle shoodi tarbeks neid laenamas. Sain igasuguseid värve ja mudeleid selga proovida- mõtled küll, et mis vahe võib olla aga mõni ikka istus niiii hästi kui mõni teine polnud "üldse mina" Millised aga lõpuks välja valisin- seda näeb juba ajakirjast :) 
IMG_2211.JPG

Õhtul on plaanis veel spray-päevitus ka peale kanda, et natukene jumekam bikiinides välja näha. Solaariumis naha kõrvetamine ei tundnudnud kuidagi ahvatlev... pole kunagi varem sprays käinud ja ootan huviga tulemust... Kirjutan hiljem kindlasti oma kogemusest täpsemalt ja postitan enne-pärast pildid ka  :)

Lõppu aga eilne õhtusöögi "retsept" ja päevane poekorv, kuuldavasti meeldib inimestel võõrastesse korvidesse piiluda ;)

IMG_2305.JPG


Kana ja köögiviljad kookospiimas, punase karri pastaga. Juurde pruuni riisi nuudlid.

 

IMG_2311.JPG

Mõnusat nädala algust!

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Esmaspäev läks seekord niimoodi mööda, et ei jõudnudki postitada :)
5 nädalat võistlusteni :D

 

IMG_2572.JPG

Olen juba 2. päeva Tartus ja kaalu mul hotellitoas pole, lõpetame siis eelmise nädala viimase kirjas oleva kaaluga, 53.7kg (-400g)

FullSizeRender (52).jpg

Nädala saldoks jäi 6 jõusaalitreeningut, 1 hommikune tunnine spinning ja 3 pikemat poseerimise tundi. Ühtegi puhkepäeva sisse ei jäänud kuna lükkasin seda edasi ja võtsin selle välja eile (esmaspäeval).

Poseerides sain kiita, et paistab välja, et olen iseseisvalt harjutanud... aga usun, seda võin veel mitu aastat lihvida enne kui lõplikult rahule võib jääda :D


FullSizeRender (51).jpg


Hetkel olen töölähetusel Tartus ja pikad päevad mööduvad koosolekul.
Eile õhtul käisime Emajõe peal Lodjaga sõitmas ja jätsin sisse ka erandkorras ühe nö trackimata õhtusöögi- sõin kõike mõistuse piires aga midagi kirja ei pannud ega arvestanud. Sellistel puhkudel tavaliselt säästan õhtuks kaloreid peamisel rasvade ja süsivesikute arvelt sest väljas süües ei pea kartma, et neid taldrikust ei leiaks ;)
Lodjal pakuti käsitsi küpsetatud pirukaid, suitsukala ja sooja õlut :D 
IMG_2880.JPG IMG_2872.JPG

 

Õhtul oli Lydia Hotelli restoranis Hõlm - alustuseks kitsejuustuga salat ja pearoaks part :) magustoitu maitsesin ka, mingi iirise kreem aga pool jäi minust pokaali alles, oskasin head liha ja värskelt küpsetatud leiba rohkem hinnata.


IMG_2890.JPG

Kõik ülejäänud toidud aga pakkisin kaheks päevaks kaasa (vahepalad ja lõunasöögid) ja hotelli personal on rohkem kui abivalmis- iga kohvipaus on kandikul minu karbike kohal, lõunal retsoranis soojendatud toit taldrikus :) 

 

IMG_2837.JPGIMG_2838.JPG

 

 Täna hommikul olin kell 6.30 Tartu MyFitnessis kohal ja minu imestuseks oli jõusaalis kuskil 15-20 inimest- Tartlased on väga varajased :) 
Kui tean, et kiire päev ees, ärkan tunnike varem et lühike trenn ikka päevakavva mahutada.

Hommikusöögile võtsin oma kaalu kaasa ja sain hotelli valikuga hakkama, heameelega oleks võtnud putru aga kuna see oli piimaga keedetud ja riisihelvesest siis jäin siiski muna juurde mida lihtsam trackida.




Eelmisel nädalal käisin ja andsin Anne&Stiil ajakirjale intervjuu ja Oktoobri numbris peaks bikini fitnessist lugu ilmuma.
Sain pildistamise tarbeks meigi peale ja bikiinid selga ja tunne oli juba "nagu päris" :D Eile saabus ka info, et minu "õiged" bikiinid on ka täna-homme valmimas ja pannakse varsti Islandilt DHL kulleriga teele. Pole ammu juba ühte pakki nii väga oodanud :)


IMG_2419.JPGIMG_2480.JPG


Homme hommikust lähen aga nädalaks puhkusele- lendan päikselisse Hispaaniasse ja saan järmine kord pikemalt kirjutada, kuidas on puhata ja reisida võistluseelse ettevalmistuse ajal. Ühtegi järelandmis ma loomulikult teha ei plaani- pigem on just rohkem aega, et tegeleda sellega millega meeldib ;) Igapäevane trenn ja poseerimine on kavas nii või naa. Samuti toidukaal, karbid jne- kõik see mis vahetult enne võistluseid on oluline ja vajalik.

 

 

 

IMG_2924.JPG

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vahepeal on 2 nädalat mööda läinud niimoodi et siia midagi kirjutanud ei ole... :blush:
Lihtsal põhjusel- käisin Hispaanias puhkamas ja tagasi jõudes läksin piltlikult öeldes läksin lennujaamast otse 3-päevasele koolitusele. Nimelt alustasin teed personaaltreeneri kutse suunas :)

 

Eilsest tagasi kodu-kontori-jõusaali rütmis ja saan kiire kokkuvõtte teha.

 

Tänase seisuga on 3 nädalat esimeste võistlusteni,  :rolleyes: kaal numbriliselt langenud ei ole aga vorm läheb aina paremaks.

 

bikinides.jpg



Tänase postituse teen enamjalt teemal võistluseelne ettevalmistus&reisimine. 


Etteruttavalt võin öelda, et kõik läks supper hästi ja isegi paremini kui planeeritud/loodetud. Seda siis igal tasemel, ilm, toidud, korter, asukoht, jõusaal, kõik oli 5+!

Eks see võistlusdieedi ajal reisimine on ikka natukene hirmutav küll. Asju kokku pakkides mõtlesin veel mitu korda, et kuidas ikka hakkama saan ja oma eesmärkides püsin. Minu suureks vedamiseks on minu kõrval inimene, kes on parimas mõttes sama hull kui mina ja armastab ka hästi aga "puhtalt" süüa ja oma toitu kaaluda. Prepib kaasa parema meelega kui jätab asjad juhuse hooleks. Nii, et saime täitsa samas rütmis elada. Kahjuks on ta küll tänaseks dieedi lõpetanud ja pean sv orgiat pealt vaatama- krt meestel ikka veab :lol: :D

Esimese asjana pakkisime kaasa oma 2 köögikaalu (ikka käsipagasisse- truud kaaslased juba lennujaamas). Turvakontrollis küsisti, et kas elektroonikat on pagasis- minu vastuse peale et "vaid köögikaal" tegi tolliametnik suured silmad- ilmselt siiski iPad levinum... kuigi fomaat on ju sama ;)

Lisaks valgupulbri (seda oleks ka kohapealt leidnud aga meil on kodus nii meeletu varu et hea omaoma tarbida, nii ei pidanud kuskile kiiruga otsima minema). Pärast leidsime kohalikust kaubanduskeskusest täitsa oma "fit-shopi" kus julgelt pool tundi igast huvitavaid tooteid uurisime ;) :)

Kohvrisse läksid ka väikestes pakkides Fasti puddingud- mis on head abimehed kui tahad piimatoodetes valgusisaldust tõsta. Hispaanias ju puudub kodujuust ja kohupiim, on vaid maitsestamata jogurt, mõned korrad sai ikka puddingut tehtud küll.

pudding 2.jpg

Kaasa tasub kindlasti võtta ka mõned batoonid mis on head just nendel "reisimiste päevadel", et kõht liiga tühjaks ei läheks. Esimesed kulusid juba lennukas :)
 FullSizeRender.jpg

 
Tühja kõhu mõttes olidki mineku ja tuleku päevad mulle kõige raskemad. Kui ärkad hommikul kell 4.00 ja lendad ajas nö tagasi (saad tunni päeva juurde) on väga-väga keeruline oma 1800 kalori piiresse jääda. Minnes tegin sele "vea" et sõin kodus juba hommikusöögi, ehk siis u kell 4.30 hommikul kasutasin esimesed 450 kalorit ära ja kuna aga see päev jäi ka trennivabaks, siis ei tahtnud üldse lõhki lasta ja kannatasin päeva teises pooles ikka üksjagu tühja kõhtu. Kalorid said lihtsalt enne otsa kui päev :( :)

Edasi oli juba oluliselt inimlikum. Ühe suurema muudatuse siiski viisin toitumises sisse- hakkasime hommikuti varakult trennis käima ja otsustasin seda teha praktiliselt tühja kõhuga. Ärkasime u 7.30 ja 8.30 olime juba jõusaalis. Sõin siis enne saali vaid 1 puuvilja (õuna, apelsini, ploomi vms) ja peale trenni sain juba endale kella 11-12 ajal rohkem lubada. Nii oli ka oluliselt lihtsam neid väheseid kaloreid pika päeva peale jagada ja ükski toidukord ei jäänud üleliia lahjaks. Enda imestuseks ei olnud see tühja kõhuga saalis käimine üldse keeruline ja kuna olen dieedil ka nagunii (ei kasvata midagi), siis tuleb tühi kõht rasvapõletuse mõttes pigem kasuks kui kahjuks.

 

Kaheosaline hommik: enne trenni ploomid ja pärast kalkunipeekon omletiga ja puder.

 

hommik.jpg

 

Kodust võtsime kaasa veel oma külmakoti ja külmaelemendid otstsime kohapealt esimesest kohalikust "koduekstrast". 4 tk maksid 2€ ja teenisid meid ülihästi terve nädala. Korra mõtlesin ka oma armsaid toidukarpe kaasa võtta aga jumal tänatud, et ma seda ei teinud- poes on seal lisaks kõigele muule ka karbid odavad-5 suurest karbis koosnev komplekt maksis 1.3€. ostsime suuri ja väiksemaid ja lisaks plastikust kahvleid/lusikaid ja mitte miski ei seganud toite kaasa tegemast. Ühe korra, kui karpe oli palju ja kõik kotti elementide juurde ei mahtunud sai 2x2L veepudelid öösel ära külmutatud ja nõnda "külmaelementideks" muudetud. Need läksid lihtsalt kilekotti ja kilekott pealt kinni ja kõik püsis ilusti pool päeva jahedas. Lõpuks sai lihtsalt külma vett juua ;) ;)

prep.jpgIMG_3624.JPG

Makrote osas tulid päevad harjumuspäraselt natukene sv rohkemad, sest värske puuvili (mango, ananass jne) on seal lihtsalt nii kohutavalt hea. No tõesti ei saanud seda lõbu endale keelata. :wub:

puuviljad.jpg

 

Samuti ei tekkinud valgu sisse saamisega mingeid probleeme, hoolimata sellest, et piimatoodete valik nadi. 1. poeskäiguga ostsime paki kana aga teist korda seda "viga" enam ei teinud. Värsket kala ja mereande ja igasuguseid kalakonserve jms oli seal nii palju, et valgu kokku saamine oli viimane mure. Ainult lust on krevette ja kalmaare MyFitnesPali sisse lüüa- puhas valk ja ei rasva ega sv ;)

IMG_3378.JPG :)
Samuti oli meie lemmikuks kohalik sink koos meloniga- ideaalne vahepalaks- sv, rasvad, valgud kõik saab ilusti kätte.

lõuna ja vahepala.jpg

 

Kokkuvõttes ma vist pole ükski puhkus nii hästi söönud ja puhkuselt veel paremas vormis tagasi tulnud.
Liikusime palju ringi, käisime iga päev jõusaalis, sain 2x Natalja Nazarenkoga poseerimas käia- no raske oleks olnud midagi rohkemat tahta. :P

 

IMG_3859.JPG

 

Ainukeseks "patuks" jäid sellel reisil kalorivabad joogid- meie eriline lemmik valge Monster. Kajuks seda eestis ei müüda, peaks koha uurima, kes maaletooja on ja soovid edastama :D Mõistus ütleb küll- et ega see kalorivaba jook mingi tervisetoode ei ole ja vett see loomulikult ei asenda, aga samas kui aitab dieedi ajal tekitada illusiooni, ei oled midagi kohutavalt head endale saanud lubada ja aitab oma liistude juurde jääda- mis selles siis nii halba ka on kui mõistlikus koguses tarbida?! :D

fitgym.jpg

 

Kokkuvõttes igaljuhul tahan öelda, et kui oskad pakendi märgistusi lugeda, tead mis on kalor, süsivesik, valk ja rasv siis on ka võistlusdieedi ajal reisimine väga-väga ok. 
Loomulikult kui toitumisalased teadmised puuduvad või on väga puudulikud ja ükshetk ei ole võimalik ettekirjutatud kava enam süüa, tekivad kõrvalekalded. See on ka põhjus, miks ma ka alati olen eelistanud põhjalikumat toitumisalast harimist konkreetsele toitumiskavale- see annab inimesele võimaluse olla vaba piirangutest ja ka puhkuse või reisi ajal, olles mugavustsoonist väljas, oma eesmärkide poole püüelda.

 

 

Rohkem pilte igapäevastest tegemistest ja toitudest leiad ikka minu Instagramist, eile tegin väikest "süsikate laadimist/reefeed päeva" mis tegelikult ei tähendanud ebakvaliteetse sv tarbimist või ülesöömist aga tõstsin lihtsalt sv arvelt (hommikused kaerahelbed, lõunane riis, galetid jne) kalorid kaalusäilitamise tasemele (u 2100 cal). Tänasest jälle 1800 peal tagasi.

 

 

Vahepeal sain kätte ka oma bikiinid ja esimene võistlus juba koputabki uksele :rolleyes:

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Natuke prepi juttu ka- Soome võistlusteni on jäänud täpselt 2 nädalat ehk 14 päeva :o


IMG_4150.JPG

 

Ideaalis astuks esimest korda elus üles muidugi natukene väiksemal laval kui antud üritus aga nooo igaljuhul tuleb anda endast parim B) :)

Kuidas siis kaalu ja kaloritega?!

Kalorid on mul endiselt 1800 peal. 

Esasmpäeval tegin väikest süsivesikute "laadimist" ja tõstsin üheks päevaks kalorid kaalusäilitamise tasemele (u 2100-2200). Suurendasin hommikul helveste kogust 100g-le ja lõunasse lisasin 100g riisi. See siis kuivaine kaal. Ohh kui hea oli seda süüa- ei mäleta millal viimati 100g riisi sõin :D  :D Lisaks mõned galetid. Reisimiste jms tõttu oli kaalulangus seisma jäänud ja mõtlesin laadimisega ainevahetust natukene turgutada. See seisak iseenesest väga ei morjendanud kuna pilt ikkagi paraneb vaikselt aga idee natukene rohkem süüa on ju ahvatlev- kasvõi siis see 1 päev. :rolleyes:
Järgmistel päevadel kaal kohe ilusti langes ka nii et see sv "laadimine" ja ainevahetuse turgutamine õigustas ennast igati ära.Ilmselt teen samamoodi ka järgmisel nädalal. 

FullSizeRender77.jpg

 

Eile käisin Eleriga poseerimas, tõmbasin esimest korda poseerimisetunniks selga ka need n-ö õiged bikiinid. Suurus ja lõige istub hästi, täiesti müstika kuidas niimoodi tellides kõik paika saab- kordagi proovimas ma ju Islandil ei käinud :):D Nii et olen bikiinidega väga rahul- kahjuks pildi pealt ei paista nad pooltki nii säravad ja ilusad kui päriselus on. No ja see kvaliteet- tipptase. Bikiinid on siis Bikinis By Freydis lehelt- http://www.bikinisbyfreydis.com/
Nüüd muidugi on soovide nimekirjas veel mitu värvi mida kohe "vaja" oleks- süües kasvab isu :P

 

IMG_4137.JPG IMG_3904.JPG

Lõppu mõned viimaste päevade toitude pildid- hommik, 2 vahepala ja lõuna.
Õhtusöögid valmistan peale trenni värskelt, üldiselt on viimasel nädalal selleks olnud köögiviljade ja suitsukanaga omlett ja salat, omletis juust, 1 täismuna ja ülejäänud munavalge. Ja küüslauk! No mis sa teed, lihtsalt meeldib see kooslus nii väga :wub:

:)Pilt uutest maitseaine segudest ka- see wasabi ja seesami seemnetega segu on täitsa-lõpp-kui-hea. Juhul muidugi kui Sulle sushi ja vürtsikas maitse meeldivad :D 
Poodides on nii palju erinevaid segusid, et minul küll ka dieedi ajal ükski toit igavaks või maitsetuks ei jää. Ja see uus pro feel cookies&cream kohupiim- üha rohkem meeldib :rolleyes::D

 

 <3
IMG_3962.JPGIMG_4121.JPGIMG_4043.JPGIMG_3994.JPG
IMG_3938.JPGIMG_3928.JPG

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tegin eile 2. nädalat järjest esmaspäevast "süsikate laadimist"- tõstan kaloraazi kvaliteetse sv arvelt ja likvideerin üheks päevaks defitsiidi. Toimis nagu õpikust- hommikuks kaal langes kolinal. :D Tõstsin kalorid 1800 pealt u 2500 peale. Kõht oli isegi liiigagi täis ja sain kõik oma õuna-tatra isud rahuldatud :)  :wub: mõjus hästi nii kehale kui ka vaimule.

Hommikut alustasin eile smoothie-kausiga (Fast smoothie mix, piim, banaan, külmutatud mango ja vaarikad). Peale müsli ja seemned.
Tööle tegin kaasa lõunaks tatart kana ja ubadega, lisaks kaks vahepala (soojad võileivad ja õunaviilud pähklivõiga ning mu lemmik- Fast pudding neljaviljakrõbuskite, mee ja mustsõstardega). Lisaks sõin juurde vaba käega päris mitu õuna ja viinamarju.

14440751_1440825369280183_6146679207169111222_n.jpg14516510_1440825372613516_1068653185642320199_n.jpg

Õhtu lõpetasin Peebu retseptiga (kniks! :rolleyes:) - õunarattad praetuna pannkoogitaignas. Peal Kreeka jogurt ja pähklivõi.

14463311_1440825395946847_1920596584195671813_n.jpg



Täna hommikune vormi-kontroll ja viimase kahe kuu kaalukõver:

14479708_1440824165946970_5364424929806616264_n.jpg

MyFitnessPal ütles täna hommikul, et olen viimaase aastaga, kui seda kasutanud olen, kaotanud 10 kg kehakaalu. Võib vaid ette kujutada, palju tegelikult rasva kaotanud olen ja palju lihast vahepeal juurde tulnud on B) Muuseas olen jõudnud ka oma täiskasvanu ea teadaoleva kõige madalama numbrini (52,9kg) no ja kõige suurema lihasmassini :D

 

 

Järgmine nädal veeren mööda ilusalonge: ripsmed, kulmud, juuksed, küüned, varbad, vahatamine jne jne kõik mis käib ettevalmistuse juurde. Olen igapäevaselt suhteliselt harjukeskmise väljanägemisega ja kõik "lisad" on vaja nüüd külge pookida :D Tõotab väga tihe nädal tulevat!

11 päeva võistlusteni- enesetunne hea ja tunnen end motiveerituna!

Kuuldavasti on väljas ka Oktoobri Anne&Stiil ajakiri :rolleyes:

14468728_1440824179280302_6985036216046110514_o.jpg:)

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
14 minutes ago, Helena Mang ütles:

Tegin eile 2. nädalat järjest esmaspäevast "süsikate laadimist"- tõstan kaloraazi kvaliteetse sv arvelt ja likvideerin üheks päevaks defitsiidi. Toimis nagu õpikust- hommikuks kaal langes kolinal. :D Tõstsin kalorid 1800 pealt u 2500 peale. Kõht oli isegi liiigagi täis ja sain kõik oma õuna-tatra isud rahuldatud :)  :wub: mõjus hästi nii kehale kui ka vaimule.

Hommikut alustasin eile smoothie-kausiga (Fast smoothie mix, piim, banaan, külmutatud mango ja vaarikad). Peale müsli ja seemned.
Tööle tegin kaasa lõunaks tatart kana ja ubadega, lisaks kaks vahepala (soojad võileivad ja õunaviilud pähklivõiga ning mu lemmik- Fast pudding neljaviljakrõbuskite, mee ja mustsõstardega). Lisaks sõin juurde vaba käega päris mitu õuna ja viinamarju.

14440751_1440825369280183_6146679207169111222_n.jpg14516510_1440825372613516_1068653185642320199_n.jpg

Õhtu lõpetasin Peebu retseptiga (kniks! :rolleyes:) - õunarattad praetuna pannkoogitaignas. Peal Kreeka jogurt ja pähklivõi.

14463311_1440825395946847_1920596584195671813_n.jpg



Täna hommikune vormi-kontroll ja viimase kahe kuu kaalukõver:

14479708_1440824165946970_5364424929806616264_n.jpg

MyFitnessPal ütles täna hommikul, et olen viimaase aastaga, kui seda kasutanud olen, kaotanud 10 kg kehakaalu. Võib vaid ette kujutada, palju tegelikult rasva kaotanud olen ja palju lihast vahepeal juurde tulnud on B) Muuseas olen jõudnud ka oma täiskasvanu ea teadaoleva kõige madalama numbrini (52,9kg) no ja kõige suurema lihasmassini :D

 

 

Järgmine nädal veeren mööda ilusalonge: ripsmed, kulmud, juuksed, küüned, varbad, vahatamine jne jne kõik mis käib ettevalmistuse juurde. Olen igapäevaselt suhteliselt harjukeskmise väljanägemisega ja kõik "lisad" on vaja nüüd külge pookida :D Tõotab väga tihe nädal tulevat!

11 päeva võistlusteni- enesetunne hea ja tunnen end motiveerituna!

Kuuldavasti on väljas ka Oktoobri Anne&Stiil ajakiri :rolleyes:

14468728_1440824179280302_6985036216046110514_o.jpg:)

 

 

Mul on väga hea meel, et retsept meeldib :)  

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei hei!

Märkamatult on möödunud 5 kuud, sellest hetkest, kui käisin Eesti karikavõistlustel Salmes ja otsustasin oma peas, et peaks ise ka ikkagi lavale astuma.

Täna on esmaspäev ja 5 päeva pärast eeloleval Laupäeval teengi Soomes, Lahtis oma debüüt-võistluse bikinifitnessis. Kuhu see aeg küll kaob? :D

 

Ametlikult on alanud viimane nädal ehk peak week- selle võiks hellitavalt ümber ristida ilunädalaks. :rolleyes:

Kalender on igasugustest protseduuridest nii tihe, et katsun sinna vahele kuidagi trenni, töö ja eraelu mahutada. :huh:

Esmaspäev- ripsmete paigaldus, juuste lõikus/värvimine

Teisipäev- Pediküür, maniküür, juuksepikendused

Kolmapäev- kulmude värvimine, kitkumine

Neljapäev- ülekeha vahatamine (tõotab lõbus 1,5h tulevat) :D

Ühesõnaga, reedeks peaksin olema väga esteetiline :D
Siin veel täitsa "tavaline", kui muidugi bikiinid välja arvata :wub:

 

IMG_4476.JPG

Trenni mõttes on  lood nii et "töö on tehtud" ja viimase nädalaga enam nagunii "majale uut korrust peale ei ehita".
Inimvõimetel ja lihaskasvul on oma piirid ja tuleb leppida sellega, mida on võimalik reaalselt 5 kuuga bikinifitnessi jaoks arendada ja eks järgnevatel hooaegadel saab vaid paremaks minna.
Ehk siis ajan ka see nädal jõusaalis oma rida edasi ja muudatusi ei tee. Selg, õlg, tagumik. Kõik kõige olulisem.
Erinevus seisneb vaid selles, et 5. ehk reedene trenn on juba Lahtis kohapeal- teen kerge kogu keha trenni ja käin kõik lihasgrupid läbi. Kardiot ei ole ma siiani oma kavasse lisanud (kui jätta välja 10 min soojendust enne saali) ja viimasel nädalal ka seda teha ei plaani.

 

IMG_4351.JPG

Toitumisega on ka nii, et ei näe mingit põhjust midagi katsetama hakata. Eriti kuna Soome on kolmest võistlusest alles esimene. Ei taha riskida, et mingi "parema vormi" nimel seedimine või ainevahetus tuksi keerata. Ehk ei mingit vee ega sooladega mängimist. Samuti ei kavatse võistluseelsel päeval kaloraazi langetada/tõsta. Kõik nii nagu ikka, satbiilselt. Võistlen siiski bikiini kategoorias ja ei ole vaja midagi üleliia "laadida" või "kuivatada".
Võistluspäeva hommikul söön kõhu putru täis (äratus on vist kell 3.30 öösel :D) ja edasi tarbin kõrge sv sisalduse ja väikse mahuga toite, et energiat jätkuks ja kõht ei oleks liiga "punnis". 
Täna on aga esmaspäev mis tähendab minu "dieedis" kõrgete süsivesikute päeva, naudin oma 300g sv ja 2400 kalorit :) Instagrami story-st leiab ka hommikuse toidu-prepi.


Minu tegemisi on vist võrdlemisi igav lugeda, sest ekstreemsusi siit ei leia. Miks ma üldse selle tee niimoodi avalikult jalgealla võtsin- et näidata, et seda on võimalik ka inimlikult teha. Ei ole mingit nälga või kannatuste rada. On distsipliin, puhas toidulaud ja järjekindlus.


 

Reede-laupäev-pühapäev veetsin Kulturismi Liidu korraldataval Jõusaalitreenerite koolitusel ja eile õhtuks sain tunnistuse pihku. Nüüd on vaja läbida veel TÜ üldained ja minna kutseeksamile. Kahjuks antud koolitus kattub võistlustega ja seega saan eksamile minna alles kevadel. Mis siis ikka- kaua tehtud kaunikene :)

Siinkohal tooksin välja ühe mõttetera Atleetvõimlemise õpikust:
IMG_4486.JPGtFullSizeRender.jpg

 

 

FullSizeRender1.jpg


Kohver seisab juba nurgas ja olen enamvähem kõik vajaliku kokku pannud. Enne esimesi võistlusi on vaja olnud igasuguseid naljakaid asju hankida, näiteks lava taha uued sojendavad sussid, kummikindad, värvialus ja rullid grimmi jaoks jne. Ootan juba väga :)

 

IMG_4343.JPG


Lõppu üks pilt elsest õhtusöögist- tatra galetil veiseliha burger, kõrval värske salat kodujuustuga. Kotlett seest ikka pool-verine, nii nagu on kõige parem :)

 

IMG_4506.JPG

 

 

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Märkamatult hakkab ka see viimane, kiire nädal lõppema.
Täna veel viimane tööpäev, trenn, poseerimine ja vahatamine :unsure: ja saabki homme hommikul laeva astuda.

Vahepeal olen hulganiselt lisasid (kunstküüned, ripsmed, Halo juuksepikendused) :D juurde saanud ja ausalt ei jõua juba ära oodata, et ka grimmi ja meigi peale saada ja lavale minna. :rolleyes:

IMG_4565.JPGIMG_4611.JPG

Viskasin pilgu ka registreerunud sportlastele ja tundub, et minu pikkuses saab olema u 30 naist.
Eesmärgiks (need peavad ju olema) olen seadnud endale pool-finaali ehk top 15 hulka saamist, samas kui ei saa, siis pettumust ka ei ole, esimene võistlus ever siis ei saa ju tulemuse mõttes tagasilangust tulla. Kohal on ikkagi suures osas bikini-paremik sest väga paljud jahivad ahvatleval pro-kaarti mille saab absoluudi võitja. :rolleyes: 
Üldiselt mõtlen, et (tugev) konkurents on tervitatav ja soovin südamest kõikidele teistele naistele ka edu- saavutada midagi kehvas konkurentsis ei ole minu meelest midagi ahvatlevalt. B)

f7d4c98b46b508f8cdddc9ff437a9fa9.jpg

Kaal istub viimasel ajal 53-53,5 kg peal ja ma ei ole midagi teinud ka, et ta allapoole tuleks.
Eesti meistrivõistlusteni on veel 3 pikka nädalat ja ei taha oma kallist lihast asjatult põletada.

Täna hommikune hommikusöök, meal prep ja vormipilt ka.
Keda huvitavad toidu kogused siis lisasin instagramis täna pildialla. 
 

IMG_4637.JPG

IMG_4648.JPG


 

Ja rahuliku ööune saladus seisneb alloleval pildil: ostsin antud toidulisandi u nädal tagasi Fitshopi poest ja sellel on tõesti märgatav toime. Kui varem ärkasin öö jooksul mitmeid kordi siis nüüd panen õhtul silma kinni ja teen hommikul äratuskella peale lahti. Kellel probleeme rahutu unega- soovitan proovida! 
Samuti olen teinud viimased nädal aega magneesiumi kuuri, sest poseerides hakkas säärelihas tunda andma, viimane mida tahaks on säärelihase kramp keset võistlust.

IMG_4608.JPG

 

 

 

Väga palju positiivseid soove ja kinke on minuni jõudnud- SUUR SUUR AITÄHH kõigile, kes olemas on olnud. Eriti tahaksin ära märkida oma mehe, Eleri ja Teevi! :wub: Ilma Teieta ei oleks ma täna kohvrit pakkimas ;)
Järgmine postitus tuleb ilmselt peale nädalavahetust!

IMG_4645.JPG

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×