Jump to content
belvedere

Soovitage spordiarsti Tartus (õlg/käsivars)

Recommended Posts

Hei

Olen umbes viimased 10a olnud hädas vana vigastusega, mis ei taha lõplikult paraneda. Välja näeb nii, et näiteks lamades kangi surudes lööb vasakusse õlga kõrvetav valu, mis annab tunda õlaliigesest läbi küünarliigese kuni sõrmeotsteni välja. Natuke nagu oleks hõõguv traat läbi käe aetud. Valu saab alguses ignoreerida, aga selle käigus muutub käsivars üha nõrgemaks, kuni umbes tunni aja pärast ei jaksa enam isegi millestki hoida. Pärast paari nädalat ja valuvaigisteid on kõik mõneks ajaks jälle korras, aga niipea kui raskused lähevad vähegi suuremaks (100kg kanti), on põhimõtteliselt garanteeritud, et kirjeldatu juhtub uuesti. Rikub ära nii lamades surumise, kus ainus variant rinda koormata on teha lasteraskustega lõputuid seeriaid, kui ka õlaharjutused (püsti surudes õlad ragisevad, hantlitega lennates hakkab vasak õlg valutama). 

 

Surumistehnikat olen asjatundjatel lasknud kontrollida -- on puhas. Lisaks teen enne surumist alati rotator cuff'ile soojendusharjutusi + harjutuste kavas on face pull'id ja muud õla tagaosa harjutused, et ei tekiks düsbalanssi. 

 

Paari aasta eest käisin TÜ kliinikumis ja lasin röntgeni teha, seal mingi vanamehest arst kehitas õlgu, et "mida ma Teie arvates ütlema pean? võtke ibuprofeeni ja tehke mingit muud sporti" ja võttis päris pikaks ajaks tahtmise uuesti arsti poole pöörduda. Aga teeks nüüd siiski uue katse. Oleks tänulik, kui keegi oskaks Tartus soovitada head spordiarsti, kes oskaks reaalselt sellise probleemiga abi anda.

Aitäh!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Esimese asjana soovitaks asjatundliku spordimassööri/füsio poole pöörduda. Olen üpris kindel, et leiad sealt lahenduse või vähemalt olulist leevendust. 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×