Jump to content
Ott Kiivikas

EVLS Prague 2016 - Ott Kiivikas 4. koht

Recommended Posts

Vägev video! 

Vaatasin seda mitu korda ning tuleb tunnistada, et Ott oleks nendel võistlustel väärinud vähemalt pronksi, kui mitte hõbedat oma vormi ja kogemustega. Teine ja kolmas mees on olnud minu kategooria mehed -175 cm klassikalises kulturismis. Teise koha mees oli klassikas viimati absoluutne euroopa meister 2010 (muide, võeti järgmisel päeval dopingukontrollis rajalt maha, aga seda alles päev pärast EM finaali ning tiitel jäi), kolmas mees on hr Josef Furin, keda mul õnnestus 2005 aastal toimunud kulturismiajaloo esimesel klassikalise kulturismi EM-il võita(mina jäin siis kolmandaks, Furin neljandaks), aga pärast läks mees ilmselgelt teise kütusega oma teed ja vist 2008 tuli Venemaal, Kaliningradis, maailmameistriks, võimalik et ta on ka Arnold Classicu võitja, aga ei hakka praegu tema elulugu googeldama. Oma hiigelaegadega võrreldes ei olnud Furin eile ligilähedalegi oma tippvormile ning jalgade teravus puudus pea-aegu täielikult. Sellele vaatamata oli mehel(tšehhide jaoks elaval legendil)  kindlasti kodulava eelis ning näiteks Eesti laval oleks ta Otile puhtalt kaotanud. Oti kategoorias oli 2 meest, kelledel olid vägevad punnkõhud- kolmas ja esimene mees... Eks need punnkõhud on eraldi teema...

Võistlusgrimm on selline teema, mis mind kogu aeg hämmastab. Väga paljudel koondistel on mingid eriti tumedad ja ühtlased grimmid, mis ei hakka jooksma ning on silmale ilus vaadata nii lava kõrvalt kui hiljem fotodelt. Olen näinud, kuidas mõned võistlejad on endale paar päeva enne lavaleminekut spreypäevituse grimmi peale rullinud ja see toimis päris hästi aga suure miinusena tooksin välja asjaolu, et see tuleb ka 2-3 nädalat ebaütlaselt maha ning nendel, kes võistlevad igal nädalavahetusel oleks sellist asja mõeldav kasutada ainult viimasel võistlusel. Maestro Kiivikale soovitan kindlasti veel oma vabakava natuke putitada. Uus muusika, aga täpselt sama liikumine nagu paljudel eelmistel aastatel. Kas oli asi heli ebaühtlusel või milleski muus, aga Otil oli kohati tõsiseid raskuseid muusikas püsida või siis sellega kohanemisel. Ma usun, et legend ise teab, kui palju ta oma vabakavaga seekord vaeva nägi. Otilt tahaks ikka sellist võimast muusikat, mis ajab ihukarvad püsti, aga eks see on ikka vanameistri enda otsustada. Otile hoiame pöialt ning mehe vorm on paranenud viimastel aastatel ulmeliselt! Usun, et just sellised Otisugused kuivad kogemustega mehed panevad kaasaegses kulturismis paika uued suunad, kuhu poole liikuda. Kulturist ei saa olla enam suur ja pehme kui kõrvale tuleb küll oluliselt väiksem, aga kordades teravam ja kogenum mees. Edu Otile ja ilmselt on siit sellel hooajal tulemas veel kirkaid medaleid 2016 aasta niigi ülivõimsale spordiaastale!:)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tänud Imre heade sõnade eest! Muusikaga oli nii , et kuulisn seda esimest korda lava peal....:D So mingi jama oli teist nädalat plaatidega, so täiesti erinevad igas mängijas mängisid ja varem ka võistlustel ja lihtsalt panid esimese ettjuhtuva loo, so sealt ka siis selline inspiratsioon otse laval kui isegi ei tea, mis lugu mängima pannakse, selge, et seda oli ka esitlusest näha, et vaeva võiks sellega veel näha, kuid loodetavasti ei andnud sealt ka palju punkte ära...:D. Positiivse küljena tooksin välja selle, et sedakorda oli erinevalt AC vähemalt mingigi muusika taustaks...:D. Aga vormiga jäin ise ka väga rahule ja tõsi ta on pildilt ei saa aru küll, et koht ei oleks võinud ka selles seltskonnas kõrgem olla. MM on ees ja seal -85 kilo ja usun ,et medal selle vormiga on ka tehtav...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olgu lisatud, et see Godziak ulme jalaga oli teine call - out ja no see tase oli selgelt MM -90 kategooria tase ja seal top 4 tulla on vaieldamatult kõva saavutus ja ise jäin etteastega ja tulemusega väga rahule, homme teeme paremini...:D. Eile tagasiteel seiklesin mööda Euroopat, lend Prahast välja hilines ja jõudsin Kiievi tund hiljem ja sealt edasilend oli juba läinud, so lisaks polnud mul ka passi (ID pole Ukrainas midagi teha...) ühesõnaga peale igasugu jama sain peale keskööd Riia kaudu koju...:D Nädalalõpus võtan Soomes puhtaks.....;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lõpuks ometi on protokollid üleval. http://www.ifbb.com/wp-content/uploads/2016/10/EVLS-PRAGUE-SHOWDOWN.pdf

 

Ott seekord kondel neljas. Terve võistluse üks tugevamaid kategooriaid. Kavaga kolmas.

Screen Shot 2016-10-06 at 09.36.30.png

 

Kristiinat jääb lahutama finaalikohast kõigest 3 punkti :(

Screen Shot 2016-10-06 at 09.37.34.png

 

Ene ja Helen mõlemad top 15. 

Screen Shot 2016-10-06 at 09.37.12.png

 

Kasparilt samuti suurepärane etteaste. Kaheteistkümnes koht. Üle kolmekümne mehe kategoorias!

Screen Shot 2016-10-06 at 09.38.17.png

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vabakavag, mida kuulsin esimest korda laval sain lausa 3 .koha....:D Suht kindlalt siiski 4 , eelvõistlusel kehavoorus jäi ka kõrgemaid kohti sisse. Igati positiivne ja 1 ja 2 1 punkt vahe...tasavägine võistlus.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×