Jump to content
AthleticMastery

Toidulisandite kasutamine kogenud sportlasele

Recommended Posts

Tervitus kõikidele spetsialistidele,

Küsimus on mul eelkõige proteiini ja massilisajate kasutamise kohta. Enne, kui lasun detailidesse, leian, et kõige targem oleks vähemalt pealiskaudselt tutvustada oma treeningkava ning praeguseid toitumisharjumusi.

Spordiga olen tegelenud kogu oma elu ning praeguseks, vanuses 25, on suuremaks soovikus tekkinud lihasmassi kasvatamine ja veepüstolite ümber ehitamine viisakamateks kahuriteks :)
Enamjaolt olen tegelenud ujumise ja võitluskunstidega alates vanusest 9-10. Füüsiline vorm ja tervis on väga head, kuid nagu eelnevalt mainitud sai, võiks natuke musklipoissi juurde kasvatada.
Trenni teen 7x nädalas ja iga päev 2x -
*Hommikuti enne tööd harrastan 15 minutit keharaskustel baseeruvat intensiivset treeningut (video: https://www.youtube.com/watch?v=S9VoCDF0jb0 ) - kahjuks antud momendil ujulat külastada võimalik ei ole ning leidsin sellel videol esindavat treeningut parima asendusena.
*Pärast tööd käin jõusaalis ja kasutan siin Fitnessi leheküljel pakutavat edasijõudnute kava jaotatud 2ks.
Üle end ei treeni, tunnen end fantastiliselt ja taastumisega muresid ei teki. Ausalt öeldes peale konkreetse lihasmassi juurde kasvatamise mul ühtegi abisoovi ei olegi. Paar korda olen mõelnud asendada oma kava edasijõudnute kavaga jaotatud 3-ks, kuid hetkel naudin esimest varianti ilma probleemideta - igasugused nõuanded antud valdkonnas on teretulnud sellegi poolest!
Lisan veel juurde, et iga harjutusega teen korduseid 8-12 kasutades kergemaid kaalusid kui tuleks 6-8 korduse tegemisel. Teadvustan endale, et just teine variant on kiirem massi kasvatamise võimalus, seega ekspertide nõuanded, nagu öeldud, on rohkemgi kui teretulnud!

Natuke nüüd toitumisest. Selles kategoorias mul ka otseselt muret ei ole, toitun väga tervislikult ja teen seda mitte rohkem kui 3x päevas. Ainuke küsimus, mida ka teema pealkirjas esile tõstsin, on toidulisandite kasutamine ja nende omavaheline sünkroniseerimine. See on üks valdkond, kus ma end nii harituna ei tunne. Lubage ma tutvustan pealiskaudselt mis lisandeid ma hetkel kasutan - neid on 2 tükki ja soetasin need ca. poolteist nädalat tagasi:

HCP Proteiin:
100g sisaldab:
365 kcal
1g rasva
4g süsivesikuid
85g proteiini
Rohelise tee extract 250mg
L-Carnitine 500mg

HCP Toiduasendaja:
Üks portsjon sisaldab (2 kulpi ehk 50g)
150 kalorit
30g taimseid proteiine
5g madala glükogeenilise indeksiga süsivesikuid
5g kookoseõli
4g kiudaineid
Rohelise tee ekstrakt 250mg
L-karnitiin 500mg

Toiduasendajat võtan 2x päevas - pärast hommikust 15 minuti intensiivset trenni ning õhtuti söögi kõrvale.
Proteiin võtan 1x päevas, kohe pärast jõusaali külastamist.
Seega kokkuvõttes teen endale vahvad kokteile 3x päevas.

Nüüd, kus pärast pikka (ja loodetavasti mitte tüütut) sissejuhatust olen loodetavasti piisavalt infot edastanud, võin oma tegeliku küsimuse juurde liikuda. Olen vaadanud erinevaid tooteid ja silmad on hakanud peale massilisajatele. Idee tekkis järgmisel nädalal pärast palgapäeva endale Hera80 proteiin ja mingit sorti massilisaja soetada. Kui see on hea mõte arvestades minu soovitavaid eesmärke (professionaalse kulturisti kehaehituse saavutamine), kuidas ma peaksin sünkroniseerima proteiini ja massilisajate kasutamist - millal, mitu korda päevas jne. arvestades tervislikku toitumist ja 2x päevas trenni tegemist. Lisan juurde, et loodan lähitulevikus uuesti iga päev basseini hakata külastama.
Ühtlasi olen pööranud ka tähelepanu erinevatele vitamiinidele, seega igasugused nõuanded ka selles kategoorias on teretulnud.

Seega kokkuvõtlikult, mis mõtteid head spetsialistid oskaksid soovitada seoses minu sooviga kasutada nii proteiini kui ka massilisajat arvestades minu antud momendi füüsilist vormi ning treening kava? 
-Millal ja mitu korda päevas neid tarbida tuleks?
-Kas peaksin tegema mõningaid muudatusi oma treeningkavas, arvestades lihasmassi kasvu soovi?
-Kas on mingeid muid lisandeid või vitamiine mida oskate soovitada
-Ja loomulikult, kui Teil on omapoolseid ideid või nõuandeid, olen väga tänulik neid kuulma!

Omalt poolt tahan kiita seda lehekülge ning Teie pühendumust, millega paljusid aidanud olete! Teadvustan kiitvalt Teie tööd ning soovin edu igasugustes sportlikes tegemistes!!!

Ette Tänades,
AthleticMastery.

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Oot ma ei saa täpselt aru, et kui sa juba mingit valgupulbrit tarbid, miks sinna kõrvale veel üks?

 

Massilisaja võid meelepärastest komponentidest (kaerahelbed, valgupulber, kohupiim, banaan, pähklivõi jms) ise teha, ostma küll ei hakkaks.

 

Kui sul 2 trenni päevas, siis loomulikult tarbida vahetult peale esimest trenni.

Muudetud kasutaja SKG poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tänud vastuse eest, aga eesmärk on kasutada massilisajat ja proteiini mõlemat, mitte teist proteiinipulbrit esimese kõrvale. Hera80 tahan soetada asendades HCP oma kui see otsa saab ja massilisaja eraldi juurde, mida ma hetkel ei kasuta.

Muudetud kasutaja AthleticMastery poolt
Täpsustus

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Selline lause Sinu poolt:

Natuke nüüd toitumisest. Selles kategoorias mul ka otseselt muret ei ole, toitun väga tervislikult ja teen seda mitte rohkem kui 3x päevas.

 

Kindel, et Sa väga tervislikult toitud? Palju saad valku, sv ja rasvu? On kaloraaz plussis või miinuses? Miinus kaloraazis ilma kangemate "toidulisanditega" lihast peale ei kasvata, kui nendegagi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Teed trenni liiga palju, kardan arvama et liiga suure intensiivsusega. Sellega hoidad head suvevormi ottermode ja men's physique vahepealset. Et lihas areneks, pead tal puhata laskma. Vb, tahadki seda, siis teed küll õigesti. :D

 

Kui ma näiteks rinda treenin nädala algul, siis ma küll ei suuda järgmine ja üle järgmine päev treenida. Pigistan viimase välja, nii et trenn oleks asja eest.

 

Toiduasendaja on suht mõttetu. Soovitan, sul suht endal toitumis kava teha. Valmistan toidu näiteks mitmeks päevaks ette ja sööd karbikutest.

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tänud Siim, esimese asjaliku postituse eest.
Ei, ma ei tunne end üldse üle treenituna ja taastumisega mingeid probleeme ei ole.

Eelnevale vastusele ütleksin juurde, et jah, toitun küll väga tervislikult, kusjuures olen taimetoitlane, mis teeb massi kasvatamise sellevõrra raskemaks ja kristallselgeks muutubki põhjus, miks justnimelt toidulisandeid proteiini ja valgu saamiseks otsin.

Ühtlasi tahan küsida, et kas senini vastanud indiviidid on ise kulturistliku keha saavutanud ?
Vastasel korral võrduvad need vastused, kogu austuse juures, sama loogikaga nagu küsida ülekaaluliselt madala rasvaprotsendi säilitamise kohta.

Sooviksin eelkõige rääkida spetsialistidega, kes on ise oma tegudega tõestanud saadud tulemusi ning oskavad mind aidata olukorras, kus olen tervislik, taimetoitlane, treenin 2x päevas, on väga hea füüsiline vorm ning soovin selliste tingimuste alusel kasvatada massi ning valgu saamiseks kasutada proteiini/toidulisandeid.

Tänud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Taimetoitluse põhjus on ikka sama, mis kõigil teistelgi - filosoofiline, viisakalt öeldes.

Mis puutub 2x päevas trenni tegemisse, siis jään ausalt vastuse võlgu...aastaid ikka järjest, kuid jõusaal sai ujumisega vahetatud kindlasti mitte rohkem kui pool aastat tagasi.

Seoses proteiini ja massilisaja sünkroniseeritud kasutamisse - kas see on mõttekas ning kui jah, kuidas, millal ja kui tihti neid tarbida tuleks?
Võin ka jääda praeguse kava juurde ja tarvitada "kokteile" 3x päevas.
 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
On 6/4/2016 at 1:14 PM, SiimMe said:

 

 

Toiduasendaja on suht mõttetu.

 

Millest selline arusaam et mõtetu`?? Teatud elustiili ja teatud koormuse juures lausa vajalik

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Massilisaja koosneb peamiselt suhkurst ja süsivesikutest. 

Enam vähem sama, et sööd saia ja jood limonaadi kõrvale, et oma päevane kalori kogus kätte saada. :lol:

 

Teatud juhtudel võib tõesti massilisaja vajalik olla, kuid need on nii spetsiifilised. Kuid minu meelest lihtsalt läbimõtlematu toitumine. :rolleyes:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tervitus,

Kaptenile vastuseks ega väga ei tea, peale fakti, et üks sisaldab rohkem valku ja teine süsivesikuid.
Vastuseks MoloM-le, just seda ma enda puhul arvangi, et enda elustiili puhul mulle need väga vajalikuks osutuvad.

Mis arvate - kas tarbida vaid proteiini 3x päevas, või asendada üks nendest kokteilidest massilisaja omaga, tehes siis 2/1, kokku 3 kokteili?

Tänud

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

lihast kasvatav mees peaks saama vähemalt 160g valku päevas, seda numbrit peadki taga ajama. 3x 30g valgupulbrit  päevas annab pool sellest, kui oled taimetoitlane, siis arvuta, kas teine pool on kaetud.  

Massilisaja 1 portsjon on tavaliselt 30g valku+60g suhkrut.

Selle asemel võid ise osta viinamarjasuhkrut ja olemasolevale valgupulbrile juurde segada, saadki massilisaja ja hoiad raha kokku. Võii sööd mõne puuvilja hoopis lisaks.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tänud Rambo

Ja see oligi vastus mida ootasin!
Arvutan välja 160g valgu saamise iga päeva kohta ning jätan massilisaja ostmata.
Proovin nõuannet ka segada viinamarjasuhkrut valguga - oskad öelda, kui palju seda valgule juurde lisada tuleks ?

Tänud veel kord,
A.M

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lihast kasvatades peab kaal koguaeg suurenema. Esimesel aastal võid korraliku plaani järgi treenides 10kg lihast juurde võtta, aga kaal tõuseb selle ajaga vähemalt 20kg, kui mitte rohkem. Seda siis rasva arvelt. See on mingi 2 kg kaalutõusu kuus, e 500g nädalas. Kui su kaal ei tõuse niimoodi, siis süsivesikute arvelt ongi kõige kergem kaloraaži tõsta. Kui kaal seisab, siis panedki näiteks viinamarjasuhkrut sheigile juurde, kuni kaal tõusma hakkab. ise vaastad, palju vaja on.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tänud veel kord.

Kaal on tõusnud kusjuures viimase 2 nädala jooksul 1.5kg võrra, mis on personaalselt minu jaoks päris muljetavaldav, arvestades, et just 2 nädalat tagasi ma proteiini endale soetasin.
Huvi pärast lihtsalt lisan veel juurde, et arvutasin praeguse valgu tarbimise välja, milleks oli 120g päevas.

Tänud veel kord Rambole vastuste eest, tegelen nüüd ülejäänud 40g juurde saamisega.
Sain oma soovitud vastuse, rohkem küsimusi ei ole.
A.M

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
On 3. juuni 2016. a. at 11:01 PM, AthleticMastery said:

Tänud vastuse eest, aga eesmärk on kasutada massilisajat ja proteiini mõlemat, mitte teist proteiinipulbrit esimese kõrvale. Hera80 tahan soetada asendades HCP oma kui see otsa saab ja massilisaja eraldi juurde, mida ma hetkel ei kasuta.

 

 

Ma pole väga kindel et piimatoode taimetoit on.

Süsivesikuid peaks taimetoitlane piisavalt saama, ja kui see "taimetoit" pole sai ja makaronid siis vahest kvaliteetsemaid kui selle massilisaja tärklis ja suhkur.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×