Jump to content
Maagy

Ideid ja mis ma valesti teen?

Recommended Posts

Olen ummikus oma kaalu hoidmise/langetamisega, ehk et andke ideid, mida ma peaks tegema. Olen 166cm pikk ja kaalun 78kg. Mul on kilpnäärme alatalitlus ja pcos, ehk siis polütsüstilised munasarjad. Olen 34 aastane ja terve oma täiskasvanuelu pidanud dieeti. Ainsad hetked kui ma olen olnud normaalses kaalus(ehk siis 60kg kanti), on olnud hetked, kui ma pole praktiliselt midagi söönud. Nii kui söön midagi, võtan mõnuga juurde. Mis see praktiliselt mitte midagi söömine tähendab, no nt. kuust-kuusse päevas ühe kruusitäie riisiputru ja kõik. Selleks, et ma juurde võtaks, piisab päevas nii umbes 1200kcal söömisest ja kaal hakkab mõnuga tõusma. Tundub suht uskumatu ja ilmselt te kõik arvate, et ma kaalun/mõõdan jne arvestan oma kaloreid valesti... aga ma olen täpselt toidukaaluga ära kaalunud ja siis nutridatasse selle sisestanud. Hetkel söön päevas 500-800kcal. Minu endokrinoloog kommenteeris selle peale, et ju ma siis peaks veel vähem sööma, kui ma kurtsin et sellise toitumise juures ei liigu kaal allapoole. Et pcos muudab ainevahetust aeglasemaks ja sama teeb ka kilpnäärme alatalitlus. Fakt on aga see, et sellise toitumise juures ma pikalt püsida ei suuda ja nii kui rohkem söön, tuleb kaal väga kiiresti juurde. Trennist ka, hetkel teen 4 korda nädalas trenni, rulluisutan enamasti. Töö on mul istuv arvuti taga ja liigun ma päevas tegelikult vähe. Mingi aeg mõõdeti mu keha rasvaprotsenti ja lihaseid ja kui ma õieti mäletan, siis lihaseid mul praktiliselt polnudki :) ja rasvaprotsent oli miski 45% juures. Pika hala lõpetuseks siis: lugedes igalt poolt tarku arvamusi, et lihas on see, mis põletab kaloreid, ma ilmselt peaks siis oma lihaseid kuidagi kasvatama? Olen teinud mingi aeg jõusaalis jõusaali kava järgi trenni (ca. 1 aasta) ja ma ei näinud sellest mingit tulemust. Arvatavasti tegin liiga aeglaselt, kergete raskustega jne. Olen parajas ahastuses juba ja nõus mida iganes tegema selleks, et ma võtaks alla ja suudaks oma kaalu ka hiljem säilitada...ning saaks süüa päevas vähemalt 1200kcal nii et ma juurde ei võtaks :) Äkki keegi võtaks mind käekõrvale ja tegeleks minuga nii, et sellest ka tulemusi oleks, aga treenerid-toitumisnõustajad ehmuvad ära kui ma oma jutu neile edastan...ütlevad et nad ei oska selliste tervisehäirete puhul aidata... Ideid? ja tänan tähelepanu eest!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jah võtan igapäevaselt türoksiini, viimane vereproovi näit oli 3,2. Arsti väitel on mul alatalitlus kontrolli all ja sellest ei tohiks midagi sõltuda...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Näit on hea, seal taga ei tohiks see olla. Ma kardan, et oled liiga suure energiadefitsiidiga pikka aega oma keha kurnanud ja ainevahetuse sellega tuksi keeranud. Iga suutäis salvestub nüüd, et olla valmis üha uueks ja uueks näljaperioodiks.

Kiireid tulemusi ära looda, esialgu pead saama oma ainevahetuse jälle uuesti tööle. Olen ise kilpnäärme alatalitlusega ja olen saanud oma haigusega juurde tulnud 10 kg lahti. Pisikeste sammudega ja oma keha kuulates. Oma kogemusest julgen soovitada Fitlapi toitumiskava, toimib. Esialgu võib kaal küll tõusta veidi, aga kohanemisaeg on normaalne ja ei tohi lasta sellest ennast häirida. Selle toitumiskava järgi niikuinii hakkab keha tasapisi kaotama kaalu just rasvaprotsendi arvelt, mis ongi eesmärgiks. Süüa saab mitmekesiselt: liha pastat, putrusid, suppe jne ei pea ainult kanafileed ja kapsalehte närima. Asi peab olema jätkusuutlik ja kujunema elustiiliks. Ma ei mõtle nüüd, et pead elu lõpuni seda kava jälgima, vaid õpid seeläbi tegema tervislikke valikuid. Selle kava juures on lisaks ka veel trennivideod (nii aeroobne intervall, kui lihastreening, samuti on olemas ka jõusaali kavad).

Loodan, et postitusele reageerib ka mõni treener, kellel on selliseid kogemusi täpsemaks juhendamiseks. Ise räägin lihtsalt oma kogemusest. Jõusaal on kindlasti omal kohal, kuid seal peaks ka olema sul tugi kõrval, et kui palju ja mida, kuna kirjutasid, et ca aastase treenimisega tulemusi ei näinud. Tulemus võiski jääda kehva toitumise taha. Mul näiteks on toidu kaloraaž nüüd palju suurem jõusaali treeningut tehes, samas kaal langeb täitsa mõistliku tempoga ca 300-500 g nädalas ehk siis rasva% arvelt.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
4 hours ago, Maagy said:

Jah võtan igapäevaselt türoksiini, viimane vereproovi näit oli 3,2. Arsti väitel on mul alatalitlus kontrolli all ja sellest ei tohiks midagi sõltuda...

 

 

Mille näit see 3,2 oli?

Kui arst "kontrolli all" olemist TSH järgi mõõdab, siis see ei ole miskipärast hea näitaja.

Omaenda kilpnäärmetoodangut saab parandada forskoliiniga.

Aspiriiniga ka, selle pärast ta oli ka vanas heas ECA stackis, aga see vist pole pikaajaliselt hea valik.

 

ainevahetuse sellega tuksi keeranud. Iga suutäis salvestub nüüd, et olla valmis üha uueks ja uueks näljaperioodiks.

 

See regulatsioon käib valdavalt kilpnäärme kaudu, mis tal niikuinii eriti ei tööta. Kui juba tablette võtad, siis reguleerid ise tablettide arvu kaudu.

Aga muidugi käib regulatsioon kilpnäärmehormooni dejodinaaside kaudu ka, ja Eestis pakutav türoksiin vajab ka aktiveerimiseks neid dejodinaase.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ei teagi kuidas seda näitu nimetatakse, mida nad usinasti poole aasta tagant mõõdavad, tsh ilmselt jah. Midagi muud nad pole mul mõõtnud ja viimasel ajal üldse ainult perearsti jälgimisel ja siis kui ise tunnen, et rohu kogus on väike...

Mis see forskoliin on ja kust seda saab ja kuidas seda tarvitada. Ma tegelikult mingi aeg tagasi suurest masendusest võtsin seda sama l thyroxini ka rohkem, kui arsti ettekirjutus, võtsin paar kuud, aga ei saanud aru, et see kuidagi oleks mu enesetundele mõjunud, ei kaalu osas ega ka muus mõttes. Lootsin ise see hetk, et äkki võtab mu väsimuse vähemaks, aga ei aidanud... võtsin 50mg rohkem kui pidin. Ehk et ma ei tea, kas see kilpnääre üldse määrab oluliselt mu ainevahetuse kiirust... sest ma olen terve oma elu olnud pigem selline trullakas, mitte peenike ja noh peenike olen olnud siis aint, kui ma midagi ei söö:) Vanasti ma muidugi nii kergesti juurde ei võtnud, kui kaalust alla sain, aga samas oma õdedega võrreldes sõime kodus kõik sama toitu ja ühes koguses ning mina olin paks ja nemad peenikesed. 

Rebekale, ma olen mitte küll fitlap-i toitumiskava jälginud, aga nt. Erik Orgu oma ja muidugi mul kaal hakkas tõusma kohe kui selle järgi sööma hakkasin, lootsin esimesed kuud, et üks hetk jääb seisma ja toimub see lubatud tasakaalustumine, aga seda hetke ei tulnud ja nüüd üritan maha saada ka neid kilosid, mis juurde tulid. 

Ehk oskate soovitada personaaltreenerit/toitumisnõustajat kes minusugust ära ei põlga ja julgeb minuga midagi ette võtta? Asukoht siis Haabersti kant...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kilpnääre on väga oluline baasenergiakulu regulaator.

Ma olen türoksiiniga huvi pärast katsetanud 50-500mg-ga päevas, 500mg tegi veidi ärevaks. "50mg rohkem" pole kuigipalju "rohkem".

Türoksiin ei ole kilpnäärmehormooni aktiivne vorm,aktiveerivad dejodinaasid reguleeruvad suurtel annustel alla, nii et mõju ei kasva annusega võrdeliselt vaid vajub ära.

 

Mille näit see 3,2 oli?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See 3,2 oli TSH jah. FT3 ja FT4 pole mul ausalt öeldes vist mõõdetudki...

Ehk et sa arvad, et ma võiks oma praegust 100mg annust suurendada päevas nt. 300mg peale ja see peaks andma mingi tulemuse?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Isegi TSH näit, mis sageli puudulikkuse näitamata jätab, on oluliselt üle optimaalse. Nii et selle järgi võiks ka annust suurendada.

Üldiselt võiks aga enesetunde järgi annust reguleerida. Ehkki kuulujuttude järgi türoksiiniga aka T4-ga paljud ei saagi normaalseks.

 

Forskoliin on taimeekstrakt. Reklaamitakse rasvapõletajana ja lihasekasvatajana, aga arvestatavaid tulemusi on katsetes saadud ainult meestel.

Eestis ka saadaval, 10% ekstrakt rasvapõletaja koostises, välismaal muidugi paremini saadaval, 20% ekstrakt väga odav, 98% ekstrakt kallim.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×