Jump to content
Rebane

Foorumi uuendused 2016

Recommended Posts

Uuendasin üle pika aja ka foorumit ning seoses sellega teen lühiülevaate ka uuendustest. Ka käin läbi ehk mõned vanemad asjad, mis toimisid ka eelmises versioonis. Hetkel on kasutusel foorumis kaks keelt - inglise ja eesti. Keelt saab valida foorumi allosas (footeris). Eesti keel on pidevalt parandamisel nii et alternatiivina jääb toimima paralleelselt siis ka inglise keel. Oma näidetes tuginen siis ingliskeelse versiooni peal, kuna eesti keelsed tõlked võivad ajaga muutuda.

 

@ märgi kasutus kasutajanimega. Peaks siis tähelepanu tõmbama antud kasutajale. Näiteks @Rebane

 

Embeddimine - on terve hunnik sotsiaalmeedia linke, mis automaatselt "embeddidakse" siis lingi kopeerimisel foorumisse. Kopeerimisel saad küll ka valida, kas soovid seda linki teksti kujul või siis embedditul kujul - pimesi (by default) tehakse embeddimine. Näited:

 

 

 

 

 

 

 

Postituse allosas on + märgiga nupukene ning otse selle kõrval ka nupp/link QUOTE. Vajutades QUOTE nupule, vastad sa siis otse antud postitusele (koos koopiaga siis sellest postitusest). Vajutades aga postituste all asuvale + märkidele, saad näiteks antud teema all kokku klopisda mitu postitust, millele vastata. Kõik plussidele vajutatud postitused siis lisatakse sinu enda tehtavale postitusele.

 

Tagasi on ka siis "sulli ja feimi" jagamise nupud - ehk saad postitustele anda plusse ja miinuseid, mis siis lähevad antud postituse tegija kontole. Igal kasutajal on siis näha tema profiili all kogutud "feim" - ehk siis kasutajad teavad, milliste kasutajate postitused võiksid olla suurema kaaluga.

 

Teemasid peaks saama ka hinnata viiepallisüsteemis - teema hinde andmise koht peaks asuma teema alguses vasakul üleval nurgas.


Teemadele saab peale panna automaatse jälgimise süsteemi - kui teema sind huvitab asub teema alguses paremal üleval nurgas nupp "FOLLOW" (koos numbriga). Vajutades FOLLOW nupule jälgid sa siis teemat - sellesse teemasse kirjutamisel saadetakse Sulle tavaliselt maili peale (või sõnumiga) sellekohane teave, et keegi on sinu jälgitavasse teemasse postitanud. Kui sa ise teed mingi uue teema, saad kohe postituse all postitust kirjutades valida, kas soovid antud teemat jälgimisnimekirja lisada.

 

Voog (streams). Et kiiremalt vaadata uusi postitusi/muutuseid/staatusuuendusi pakub foorum juba valmisloodud streame. Selle jaoks on üleval paremas nurgas otse otsinguakna alla link "ALL ACTIVITY" - mis viib sind lehele, kus on kirjas kõik foorumis toimuv - uute kasutajate liitumine, staatusuuendused, uued teemad ja postitused jms. Samasse kohta jõuad ka kui valid ülevalt menüüst ACTIVITY alt ALL ACTIVITY. Boonuseks on seal veel MY ACTIVITY STREAM link, kus on juba eelnevalt ette valmistatud spetsiifilised vood - näiteks saad vaadata ainult enda alustatud teemasid või vaadata ainult uusi postitusi. Mis teeb asja veel paremaks, on aga see et vajadusel saad sa ka ise endale sobivaid voogusid tekitada - valides MY ACTIVITY STREAMS alt CREATE NEW STREAMS. Seal saad sa enda vajaduse järgi valmis klopsida just sellise voo, nagu sulle meeldib. Saad valida näiteks ainult teatud foorumeid kus tahad sisu jälgida ja palju muud. Oma voo saad ära salvestada. Peale voo salvestamist on ta sul alati olemas rippmenüüs ning vajadusel, kui valid voo nime kõrvalt SET AS YOUR DEFAULT STREAM ilmub antud voog sulle tegelikult ka sinna otsinguakna alla kiirlingina.

 

Mobiilivaade peaks olema parem, kui eelmisel versioonil.

 

Foorumisse on siis aretatud/parendatud ka midagi FB'st tuntud seina moodi asjandust. Näiteks minnes enda profiili alla, saad siis hallata/vaadata enda "seina" ja kõik sinuga juhtunut - @Rebane. Saad panna sinna endale ka mingi taustapildi, kirjutada uuendusi jms. Ka saad enda "seina" sünkima panna Facebookiga, kus sinu staatusuuendused foorumis sünigtakse automaatselt facebooki või vastupidi - facebookist meie foorumisse. See konkreetne asi on küll veel tiba minu taga kinni, kuna Facebook nõuab selle tegevuse jaoks tiba timmimist aga tegelen sellega ja peaks ka peagi selle tööle saama. Samuti peale selle funktsionaalsuse töölepanekut peaks saama jagada otse oma postitust facebookis kohe foorumis postitust tehes - selle kohta peaks postituse alla ilmuma ka koht, kuhu linnuke sisse panna. Veelkord - see funktsionaalsus on alles arendamisel ja nõuab nii minupoolt tiba timmimist kui Facebooki poolt siis ka ülevaatamist ja heakskiitmist - aga peagi-peagi peaks ka see reaalsuseks saama.

 

Tõenäoliselt nagu alati leidub inimesi, kellele antud uuendused ei meeldi ning kes leiavad et "vana oli hea ja parem - oli vaja nüüd torkima minna". Kahjuks on lihtsalt küll ka nii, et vahetevahel olen sunnitud uuendama foorumitarkvara, kuna vanemad versioonid lihtsalt pole enam nii turvalised ja sisaldavad turvaauke. Nii et vabandan omaltpoolt kõigi ees, kes olid harjunud vanema versiooniga. Tean ka ise, kui närvi ajab kui mingi suhtluslehekülg teeb suuremaid uuendusi ning kõik harjunud nupukesed on teises kohas ja teist värvi ja töötavad teistmoodi aga kõik uus ei ole tingimata paha. Nii et andke aega ja loodan et uue välimusega foorum saab vanemast versioonist suurema kasutuse osaliseks.

 

Praeguseks siis kõik.

 

Nautige, katsetage ja vajadusel - küsige siis abi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lisaks siis veel see, et kui tahad osalist "tsitaati" (QUOTE) mingist postitusest, piisab sellest, kui tõmbad mingi osa siis tekstist "sisse" (aktiivseks, plokki - ma ei tea mis kõige parem eestikeelne termin siin võiks olla) ning peale "sissetõmbamist" ilmub kohe siis teksti peale väike mullike "quote this". Sellel vajutades võetakse sinu poolt valitud lõik siis postitusest välja ja sisestatakse kohe uude postitusse lisaks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×