krister 0 Report post Posted March 8, 2016 Tere ,Mure siis selline , et olen agaralt treeninud omast arust enda jalgu kükkimisega ja jalapressiga .Viimasel ajal olen tähele pannud , et mu jalad on ikka samasugused aga tuhar on suureks läinud , hakkasin enda tehnikas kahtlema ja avastasingi , et olen puhta mööda pannud .Ise olen 186 pikk ja pikkade jalgadega nagu ma olen nüüd lugenud , et just pikkade reie luudega inimestel on just kükkimine raskem kui lühematel inimestel .Olen kükkimise ajal väga palju ette kaldunud ja tänu sellele on mul alaselg ja tuharalihased just kõige rohkem rõhku saanud .Küsimus oleks nüüd selles , et ma tahaks ainult jalgu treenida mitte tuharat ja alaselga sooviks järgi jõuda jalgadega .Missuguseid harjutusi te soovitaksite ja mis oleks kõige mõistlikum ?Kas ainult teha säärte sirutusi trenazööril või midagi muud mis hõlmaks võimalikult vähe tuharalihast ja alsega .Ette tänades ,Krister Share this post Link to post Share on other sites
tomba 0 Report post Posted March 8, 2016 (edited) Kükiga saadki ilusa ümara ######(loe: pepu). Kui oleksid vale tehnikaga pikalt teinud, siis oleks lõpuks selg haige. Masinatel jalasirutused ja lamades kõverdused aitavad rohkem reielihaseid isoleerida. Edited March 8, 2016 by tomba Share this post Link to post Share on other sites
SiimMe 5 Report post Posted March 8, 2016 Selleks, et jalalihaseid treenida eraldi pead masinaid kasutama.jaEnne kõike pead õppima lihaseid tunnetama. Proovi teha harjutust väikese raskusega umbes pool, mis sa tavaliselt teed ja nii palju kui suudad.Kui pärast seda peaks tundma sellist mõlevat tunnet lihases. Share this post Link to post Share on other sites
JungaTroll 79 Report post Posted March 8, 2016 Tuharalihas on lühem ja veidi teistsuguse ehitusega. Eriti pika kasvu puhul jääbki mulje, et pikk lihas justkui ei kasvagi. Tuharalihase ümarus hakkab ilmselt rohkem silma. Teiseks ehk ka see, et ilmselt on mõlemad lihased paremas toonuses, kuid jällegi tuharalihase puhul paistab see rohkem välja. Kui teed oma kehale funktsionaalseid harjutusi, siis tekib lihaste vahel ka proportsionaalne tasakaal. Äkki õnnestub hoopis aktsepteerida ennast sellisena nagu oled? Kui just ei ole pikaajalist eesmärki tegelda tipptasemel kulturismiga. Share this post Link to post Share on other sites
SiimMe 5 Report post Posted March 8, 2016 Eeskükk arendab hästi sääre lihaseid. Soovitaks selle kavasse võtta. Youtubest uuri tehnikat. Share this post Link to post Share on other sites
argoll 12 Report post Posted March 8, 2016 Eeskükk arendab hästi sääre lihaseid. Soovitaks selle kavasse võtta. Youtubest uuri tehnikat.Eeskükk on ikka nelipea jaoks - vastasel juhul ma võiks väita, et biitsa harjutused on head õla jaoks A. Share this post Link to post Share on other sites
SiimMe 5 Report post Posted March 8, 2016 Lähtusin sellest artiklist. Kõik oleneb tehnikast. https://www.t-nation.com/training/quad-killer-20-rep-front-squats Share this post Link to post Share on other sites
miri 1 Report post Posted March 8, 2016 Ei räägi seal t-nationi artiklis keegi sõnagi säärtest.. Share this post Link to post Share on other sites
MaPo 26 Report post Posted March 10, 2016 Suur osa kükkijatest teeks palju ära et samasuguse side-effecti saaks, kus tuhar kasvab kenaks Share this post Link to post Share on other sites
SiimMe 5 Report post Posted March 10, 2016 (edited) . Edited March 10, 2016 by SiimMe Share this post Link to post Share on other sites