Jump to content
Kessukane

Oih ja aih

Recommended Posts

2 nädalat tagasi sain esimest korda tuttavaks myfitness klubiga. Kõik tundub nii põnev ja kõike tahaks proovida, nii olengi peaaegu igapäev rühmatreeningutel. Jõusaalis siis, kui rühmatreeningu kellaaeg minu vaba ajaga ei kattu (teen myfitness algajate kava)

Minu nädal näeb ette umbes selline:

Esmaspäev - Pilates

Teisipäev - BodyVive / Jõusaal

Kolmapäev - BodyPump

Neljap - RIngtreening

Reede - Jõusaal

Laupäev - Puhkan

Pühapäev - Zumba (tahaks veel kuhugi mahutada GRITi ja bodycombati ja ka taipoksi.. aga päris hulluks ei tasu vist minna :D )

Mure on aga see, et kaalu langemise asemel see hoopis tõuseb kuigi olen oma toitumist oluliselt parandanud. Rämpstoit on unustatud, söön hommikuks kaerahelbeid, keefiri ja marjadega / omletti , vahepalad on olemas 3x päevas (mõni puuvili või smuuti), päeval söön tatart/salatit ja mõnda liha ja õhtul suppi. Spinatit varem ei ostnud aga nüüd peaks vist oma põllu kuhugi tekitama, igalepoole läheb sisse :D (kuskilt kuulsin et on kasulik). portsionid on tavalise praetaldriku täis, hommikul / õhtul keskmine supikauss

Ühesõnaga pikkust on mul 174cm kaal oli mul 2 nädalat tagasi 70.5kg ja täna 71kg?? olengi selle rabamise ja mässamisega 0.5 kg juurde võtnud või? :) tahaks saada tagasi 60kg peale või kui mingi lihas kasvab 65kg max

Mida võiks muuta? Söön ma liiga palju, liiga vähe? Treenin liiga palju / vähe?

Muudetud kasutaja Kessukane poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Smuutist vist oleneb millest seda teha? Täna peale trenni näiteks 1 ports külmutatud spinatit, 1 banaan, 1 kiivi ja 1 avokaado ja maitsestamata jogurt, mõned pähklid ka. On väga hull kombo? Tegelt kui nii lugeda, siis neid asju sisse läheb küll kõvasti rohkem kui lihtsalt banaan peale trenni aga .. ma ei tea. Parem mitte siis jah? :rolleyes:

Trenn võtab korralikult läbi. Pilates on rahulikum aga kõik muud rühmatreeningud on küll praegu nii mõjunud et ma loivan pesema. Esimene podypump võttis nii läbi, et ma oleks trepist äärepealt alla kukkunud, jalad ei paindunud enam :D aga nüüd viimane kord oli täitsa mõnus.

Ilmselt tuleb siis mõõdulint välja otsida.

Muudetud kasutaja Kessukane poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Oeh, jälle üks inimene, kes siiani arvas vist, et keha on (graniit)kivist. Ei võta vett sisse ega lase välja. Pool kilo erinevust kahe kaalumise vahel on praktiliselt mõõteviga. Joo klaas vett, kaalu end, paari tunni pärast käi potil ja kaalu jälle end - kas sa arvad, et võtsid poole päevaga 300 grammi juurde ja siis jälle 400 grammi alla?

Teiseks, kui hakkad trenni tegema, siis esimese paari nädala jooksul muudab keha vere veidi vedelamaks, vereplasma maht kasvab. Ainuüksi see muutus võib tuua 0,5kg juurde.

Kolmandaks, "korralik" toit ei tähenda, et sa peaks automaatselt alla võtma. Praegune menüü paistab üsna tugev olevat. Ainuüksi näiteks kaerahelbepuder - 100 grammi kaerahelbeid kuivalt on üks keskmisest väiksem kohvitassitäis. Sellest saab aga juba ilma ühegi lisandita 360kcal - ühest väiksest kausitäiest. Lisad sinna marjad, keefirit jne ja hommikusöök viskab vabalt 500kcal peale.

Neljandaks, ära ületähtsusta trennides põletatavat energiat. See, et trenn läbi võtab ei tähenda et sa jõuaks seal palju kulutada. Praeguste trennide puhul paistab kõige enam kulutavat BodyPump. Ja ka selle trenni harjutustest on kükk kõige suurema energiakuluga. Ometi, kui võtad seal selga 30kg kangi, siis 1 kükk kulutab vaevu 1kcal. Keskmises BP kükiloos on ca 90-100 kükki max. Teised harjutused võtavad veel vähem energiat. Kätekõverdus või biitsepsitõste võivad ju rasked olla, kuid nende kulu on marginaalne. Naised kulutavad BodyPumpis ca 400 kcal kui korralikult pingutavad. Jõusaalis pead veetma veel kauem aega, sest seal enamasti lubatakse endale pikemaid pause.

Üldiselt on naistel raskustega treenides nutusem energiat kulutada kui meestel. Keskmise naise lihasmass on peaaegu täpselt poole võrra väiksem kui mehel. Naised suudavad üldiselt koguseliselt rohkem kaloreid põletada aeroobikas või joostes, kus liikumissagedus on suurem. Samas mingid trennid peaks ikka lihaste toonuses hoidmiseks ka olema. Proovi aga ära BodyCombat. Kui on hea treener (ei kujuta ette, et BodyCombat ongi poksitrenn), siis on selle kalorikulu üsna suur, samas on seda lihtsam taluda, sest koos jalgadega liiguvad ka käed ja ülakeha.

Nii et vaata esmalt ikka toidulaua poole. Naistele maksab üks maiustamine palju valusamalt kätte kui meestele.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Avokaado (200g) annab umbes 400 kcal, keskmine banaan 200 kcal, mõned pähklid (30g) 180 kcal. Smuuti kisub sinna 800 kcal kanti. Vaevalt, et Sa palju üle 2000 kcal päevas tohiksid süüa, et alla võtta. Ja 1 vahepala moodustab juba ligi poole....

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Avokaado (200g) annab umbes 400 kcal, keskmine banaan 200 kcal, mõned pähklid (30g) 180 kcal. Smuuti kisub sinna 800 kcal kanti. Vaevalt, et Sa palju üle 2000 kcal päevas tohiksid süüa, et alla võtta. Ja 1 vahepala moodustab juba ligi poole....

Ega inimesed ei suudagi mõista, et tervisliku toitumisega saab ka ennast nö. paksuks süüa. Tähtis on siiski kogused ja vahekorrad, mitte see, mida sööd.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

200kcal banaan on tõesti juba jurakas. Kuid 125g banaan on tavaline ja see annab ca 130kcal. Kuid keskmine avokaado annab tõesti 400kcal. Ja kui kuskile üldse pähkleid lisatakse, siis on naeruväärne panna 1-2 pähklit. Kuid peopesa pealgi veidi pähkleid on tõesti 30g. Kiivi ja jogurt seal juures - ilmselt ju veega seda segu solkima ei hakata. Et see joodav oleks, peaks jogurtit olema vähemalt 300g. Nii et ikkagi 130+400+180+120+50=800-900kcal

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×