Jump to content
KaisakeM

45% Eesti inimestest tegeleb regulaarselt liikumisharrastusega. Kuidas on lood Sinuga?

Recommended Posts

Emori uuring: 45% Eesti inimestest tegeleb regulaarselt liikumisharrastusega

Kultuuriministeerium koostöös Eesti Olümpiakomitee ja uuringufirma TNS Emoriga viisid 2015. aasta sügisel Eesti inimeste seas läbi liikumisharrastuse uuringu. Tulemustest selgus, et regulaarse liikumisharrastusega tegeleb 45% täisealisest elanikkonnast, mis on liikumisharrastuse uuringu seitsmeteistkümne aastase ajaloo kõrgeim näitaja.

Samas näitas uuring, et 33% elanikkonnast ei tegele liikumisharrastusega üldse. Põhjustena tuuakse esile aja- ja huvipuudust, piisava sissetuleku ja tööandjapoolse toetuse puudust, aga ka halba tervislikku seisundit. Loe uudist siit!

post-26029-0-73563400-1453898955_thumb.j

Põhjustena tuuakse esile aja- ja huvipuudust, piisava sissetuleku ja tööandjapoolse toetuse puudust. Kas tegemist on vabandustega või on tõesti inimeste elud sellised, et enam pole elus liikumiseks aega/tahtmist/ressursse?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Enamasti vabandused. Kuid ma arvan, et mingi osa vabandusi tekitavad ka treenerid, kõikvõimaliku nõustajad ja sporditarvete müüjad. Tihti jääb mulje, et enda liigutamine on sama keeruline kui kosmoselend. Hakkaks veidi sörkima? Kõigepealt mine spordiarsti juurde. Siis mine poodi ja osta kõigi nelja aastaaja jaoks viiekihilised riided ja sajatähelise nimega tossud. Tahad minna jõusaali? Kõigepealt telli endale harjutuskava. Ja siis kindlasti kutsu keegi kõrvale vaatama ja nõu andma ega äkki midagi valesti ei tee. Ja trennina läheb kirja ainult eraldi ette võetud spetsiaalse spordisaali külastus (või spetsiaalne jooksurada), kus tuleb tingimata veeta terve tund vähemalt.
Kuid võib ju ka lihtsalt teha võimalusel paar kiiremat liigutust? Lõunapausi ajal ei pea ju nahka nõrguma ajama aga võib teha paarkümmend kätekõverdust ja kükki? Ja selleks ongi loonud loodus valutunde, et aru saada kui asi üle piiri läheb.
Kõik see ei asenda kindla eesmärgiga trenni aga ei ole vaja ka ehitada müüri et seda lõhkuma hakata.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Keerulised on need statistikad. Ei kujuta ette, kui suur osakaal on nendel, kes küll käivad spordisaalis, aga enamus ajast näpivad seal oma nutiseadmeid. :huh:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Inimestel, kellel ei ole kodu lähedal spordiklubi, võib olla väga raske ennast kõikidel aastaaegadel liikuvana hoida.

Mina, kes elan spordiklubist 10 minutilise jalutuskäigu kaugusel, olen õnnega koos. Minu vanemad, kes elavad maal, samas armastavad sporti, peavad end palju rohkem motiveerima, et sellise ilmaga midagi õues teha..

Aga huvi puudus on ka kindlasti oluline põhjus, miks inimesed ei liigu..

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Heh, ma ei tea, kuidas teistel, aga kui ma maale satun, siis seal on tööd niiet tapab ja liigutamist (mis on intensiivsem kui spordiklubis trenni tehes) terve päev :D Niiet, mis me siis ikka lemmikuks vabanduseks valime?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vabandusi saab alati tuua, kui inimene väga tahab trenni teha, siis ta leiab ka vahendid. Tõesti ei pea ju ostma kalleid jõusaali pakette vaid võib kas kodu ligidal joosta või kiiremat kõndi teha. Kodus on lihtne teha kõhulihaseid ja kätekõverdusi. Mina usun, et maja koristamine ka natukene läheb trenni alla, tavaliselt peale seda olen ikka veidi väsinud, eriti kui dušši kabiini nühkida :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×