LiisA-L 9 Teavita postitusest Postitas Detsember 6, 2015 Lisan siia ühe väga maitsva ja tervisliku retsepti.Vaja läheb:1) kvaliteetset veisehakkliha, kus rasva vähe ja valku palju (näiteks delikatesshakkliha - rasva 7 grammi)2) Kahte suvikõrvitsat, need väiksemad, mida aastaringselt poodides müüakse3) ühte suurt sibulat4) pool küüslaugu küünt (kes armastab, võib ka rohkem lisada)5) ühte porgandit6) Juku juustu (10% rasva)7) 500 g tomatipastat8) praadimiseks õli, maitsestamiseks soola-pipart, kui kodus on vahemere ürdisegu, saab ka seda lisada9) ja pool kauna chillitPeaks olema ka lasanje tegemiseks sobiv ahjuvorm.Valmistamine:Prae sibul, küüslauk, hakkliha, porgand, chilli. Kui hakkliha pruun, lisa tomatipasta.Hauta umbes 10 minutit.Viiluta suvikõrvits piklikult õhukesteks viiludeks.Laota ahjuvormi põhja praetud tomatipasta-hakkliha segu, selle peale suvikõrvitsa viilud. Jätka kihtide ladumist, kuni komponendid otsas.Kõige peale jääb tomatipasta-hakkliha segu. Sellele omakorda lao Juku juustu viilud. Aseta eelsoojendatud ahju.Kuna toimetan gaasiahjuga, siis küpsetamistemperatuuri on raske öelda.. Ilmselt umbes 180 kraadi ja seni, kuni juust peal kergelt pruunikas. Minul läks sellega umbes 30 minutit. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides