Jump to content
dasfdasf

Toiteväärtuse arvestamine mõningate toodete puhul

Recommended Posts

Tervitus. Üritan siin oma makroelemente jälgida ja aeg-ajalt tekib küsimus toodete kohta, mille pakend sisaldab mingit vedelikku. Näiteks konservpurgis oad - kirjas on, et netomass 400g, ubasid 240g.. ülejäänud on mingi selline vedel plöga. Või siis sprotid õlis. Kas 100g toiteväärtus on mõeldud ilma vedelikuta? Ubade vedelikku ma üldiselt taldrikusse ei pane. Samamoodi sprotid kuivatan tihti pabersalvräti vahel rasvast puhtaks - kas nad on siis ikka 32g rasva 100g kohta?

Mis te arvate sellest?

Ette tänades!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Isiklikult kasutan toiteväärtuse arvutamisel varianti kus isegi õli/vee ära valamisel panen ikka vastavad numbrid karbilt. Tean, et see ei ole kindlasti 100% täpne kuid siiski võib teistpidi toimetades (umbes kuskilt kaloreid/makrosid tunde järgi vähendades) saada lõpuks veel ebatäpsemad numbrid. Tuua näiteks see salvrätiga puhatastamine, siis mõne sproti söömisel võib seal päästa keskmiselt grammi õli (9 kcal) ning see ei muuda suures plaanis suurt midagi. Kui dieet on range ning tulemuses sõltub palju (võistlusdieet) siis peaks äkki lihtsalt kindla peale minema, süües seda mida kindla peale arvutada saab ;) Paindlikumalt dieeditades ei tohiks paarkümmend kalorit päevas tulemust muuta ning saab toitaineid vabamalt valida.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Teen ka ise nii, aga mõtlen, et kokkuvõttes selline toimimine vähendab mu defitsiiti (nt rasva ära kuivatamine sprottidelt) veelgi.. aga lihtsalt , et huvitav, mis siin ubade juures on mõeldud.. kui vee ära valan ja kasutan samu numbreid, siis tegelikult on oad ju kangemad kui see kompott (oad+vedelik) keskmiselt.. seega läheb jälle teistpidi valeks mu arvutus.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×