Jump to content
Marko Terasmaa

World Open Powerlifting Championsips 2015 Luxembourg

Recommended Posts

Täna võistles Luxenburgis ainsa eestlasena Margus Silbaum ja tegi taas Eesti jõutõstmises ajalugu! Võistlustel saavutas kogusummas viienda koha ka tegi Eesti rekordid (kaaluklassis -93kg) lamades surumises 235kg ja kogusummas 935kg! See on maailmaklassi tulemus. Palju õnne, Margus!

post-17039-0-86654000-1447278063_thumb.j

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Õnnitlused, elasime lives eile kaasa. Esimene ots oli ulme kogusumma 1022,5kg ukrainlane (tegi rohkem kui 20 kiloga kogusumma maailmarekordi üle ja venealne sai sellise tulemusega, mis ületas samuti kõvasti eelmist maailmarekordit 1017,5 kg alles hõbeda).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eks oma tegemistest ja plaanidest räägib Margus ise. Aga ma mainin seda et Margusel on võimalus tahtmise korral järgmisest aastast võistelda ka M-1 klassis. Võistlusi tuleb juurde.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Marguse enda kommentaar toimunule facebookis:

Kirjutan siis lähemalt, mis sündmused eile maailmameistrivõistlustel toimusid.
Alustan kuivast statistikast, 3 Eesti rekordit lisandus seni tehtud 211 rekordile, millega 20 aasta jooksul olen hakkama saanud. Lamades surumises 235kg ja kogusummad 925kg ja 935kg. Koht kogusummas jäi lõpuks see millega olen hakkama saanud ka varem ehk siis 5.koht. Jõutõstjate õnneks tegin koha mõttes vähemalt kulturistidele sisse wink-emotikon Ott Kiivikas 6.koht
Lühidalt öeldes, oli see võistlus emotsionaalselt nagu sõit ameerika mägedel. Pean ütlema, et jõudu oli minus kõvasti rohkem kui realiseeritud sai.
Kükk oli tehniliselt kõige rabedam ja teatud põhjustel jäi väga palju jõudu realiseerimata. Küki järgselt tundsin natuke motivatsiooni langust, teadsin kui suurt rolli mängib küki tulemus kogusummas. Kuna alade vahel väga aega ei ole, siis pikalt sellel mõttel peatuma ei jäänud, tegutsesin edasi.
Surumisel tundsin end esimest korda elus võistlustel mugavalt ja tugevalt, põhjus lihtne, olen lõpuks tehniliselt väga suure arenguhüppe teinud. Jõu pooles jäi 10 kg varu, aga 235kg sobis ka, ikkagi Eesti ja isiklik rekord selles kehakaalus.
Surumise järgselt tegime taktikalise plaani jõutõmbeks. Kuna kogusummas oli reaalne saada 4.koht ja jõutõmbes medal, siis kavatsesime seda arvestades katsetele raskust lisada nii, et iga jõutõmbe katsega säilitada kogusumma 4.koht. Esimese ja teise katse järel see ka õnnestus, lisaks siis mõlemal juhul Eesti rekordid kogusummas 925kg ja 935kg. Kolmanda katsega oli võimalus püüda mitut asja korraga, esiteks siis kogusumma 4.koht ja teiseks jõutõmbe kuld. 357,5kg oli vaja tõmmata just kogusumma pärast, kuna brasiillane tõusis kolmanda katse järel minu asemele 4.kohale. Olin kindel, et selja ja jalaga tõmban selle raskus ära, tõmbasin ju trennis 10 päeva tagasi maailmarekordit 371kg, kuigi nii nagu ka siis sai ka eile saatuslikuks käe haare. Eeldasin, et 14kg väiksem raskus võiks ju paremini peos püsida, aga ei püsinud, tõmbas ikka peopesa naha lahti. Sellega libises käest nii 4.koht kogusummas, kui ka jõutõmbes medal. Aga pole hullu, 20 medalit on maailma ja Euroopa meistrivõistlustelt olemas ja jõutõstmises parimad aastad alles ees, nii et eks järgmise 10 aastaga jõuab neid medaleid noppida küll.
Kokkuvõttes pean ütlema, et tunne jäi hea, olen saanud üle paari aastasest mõõnast ja kõik liigub väga õiges suunas. Ootan põnevuse ja innuga kevadel toimuvaid Euroopa meistrivõistlusi.
Tänan siinkohal kõiki inimesi, kes on panustanud väga erineval moel minu tulemusse, teist kõigist on olnud super palju kasu.
Suured tänud ka firmadele, kes seisavad kindlalt minu seljataga Sparta Spordiklubi ja iFit.ee.
Annan siinkohal teatepulga üle Mart Seimile, kes võistleb paari nädalapärast MMil. Mart, kui peaksid seda lugema, siis eilse järel ütlen, sul saab olla ainult super hea vorm wink-emotikon nii et võta rahulikult.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×