Jump to content
matjusm

Kui tihti käia spordimassažis?

Recommended Posts

Ma olen jõutreeninguga mitu aastat juba tegelenud kuid pole mitte kordagi spordimassažis käinud ning olen otsustanud nüüd seda muuta.

Tahtsin küsida nendelt kes tõsisemalt jõutrenni teevad: kui tihti te massaažis käite ning kas taastumine on massaažieelse ajaga paranenud?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Spordimassaazhi ei soovitatud mulle massaazhikoolist üldse, kuna otsisin midagi, mis taastaks, venitaks ja lõõgastaks. Seletati, et see on pigem lihaseid nö soojendav massaazhiliik (sobilik näiteks enne mingit pikemat aeroobset laadi võistlust vms) kui midagi sellist, mis jõutrennist valusaid lihaseid parandaks. Mina eelistan pigem Tai massaazhi ja seda kindlasti vähemalt 1,5 tunnise seansina(tunnist jääb väheks), seal tõesti töödeldakse kõik lihased läbi ja venitatakse ka korralikult. Või siis tõsisema probleemi korral pöörduda kiropraktiku poole.

Kui rahakott kannatab ja aega on, siis korra nädalas, näiteks raskema trenninädala lõpus oleks väga hea, mõjub taastumisprotsessile hästi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Spordimassaaži saab teha nii aktiveerivalt kui lõõgastavalt.

Üldiselt minu tagasihoidlik arvamus spordimassaažist selle praktiseerijana:

sellisena nagu ta tavaliselt ette nähtud on (1h, terve keha), ei saa maksimumefekti. Terve keha tegemiseks ei piisa tunnist.

Veidi modifitseerituna (ainult jalad, selg) võib aga ühe tunniga väga palju ära teha. Ja see võib olla ka klassikaline massaaž. Paljud on juba peale ühte massaaži rekordeid surunud, eriti kui varem pole massaažis käinud.

Tiheduse koha pealt muidu kord-paar kuus, suurima koormuse juures tihemini, kas siis korra nädalas või 3 korda 2 nädala jooksul. Jõutõstjad näiteks käivad kuskil 2 nädala jooksul enne võistlusi 3 korda või nii.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×