Jump to content
Melder

Keha kalorite muundamise kiirus

Recommended Posts

Toitumise üks põhitõdesid on, et inimene võib süüa kõike, seni kuni sellest saadava ka ära suudab kulutada.

Küsimus on aga selles, et kui päris kõike ära ei kasuta, siis kui kiirelt keha hakkab kaloreid pekiks talletama? Ehk teisisõnu, kui kaua võib keskmisel inimesel olla aega kulutada seda, mis on sisse söönud.

Mõtleks kahe variandi peale:

  1. õhtul näiteks vanaema sünnipäev ning laud head ja paremat täis. Järgmine päev plaanis üksjagu füüsilist tegevust ja energiatarbimine tavapärasest suurem. Kas õhtune patustamine võiks olla lubatud või pigem jõuab keha juba üleliigse ööga pekiks paigutada ja edasine kulutamine juba vaevaline?
  2. päeval palju toimetanud ja kaloreid kulutatud rohkem kui tarbitud. Ehk siis kaalust alla võtmine. Õhtul taas vanaema pidulauas. Hulluks ei lähe ja üle ei söö. Keha saab oma valgus ja rasvad kätte aga kuna peale söömist tuleb öö, kas siis sissesöödud süsivesikud kasutab defitsiidis olnud keha ka siiski ära või pigem jäävad üle ja suunduvad ka pekivööks?
Muudetud kasutaja Melder poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mõlema puhul oleneb näiteks see, kui täis/tühjad on glükogeenivarud. Lisaks ei loe ainult üks toidukord või päevane, sest organism seedib toitu kuni ~72h.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

võiks siis eeldada, et seni kuni toit seedub, seni on aega ka sealt saadavat kasutada? ehk siis kui tunda juba tühja kõhu tunnet, siis vajalik on ära kasutatud ja ülejääk kas varudesse või vetsu suunatud?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×