Jump to content
Sarge

Taavi Merisalu Blogi

Recommended Posts

2500kcal juures peaks ikka rohkem saama lubada vast? Juhul kui muude asjade peale muidugi ära ei kasuta.

Endal 2700 praegu ja selle pudru jaoks jätangi endale õhtuks just rohkem kaloreid st. kanafilee kõrvale mingit süsivesikut, va vahepeal tomat/kurk, ei võta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Täna sai juba enne 8 trenni mindud, et varakult trenn ära teha, siis poseerima ja pärast poseerimist kohe Fitness 5 võistlustele abiliseks.

Sai eelregistreeritud ka EMV 2015 klassikalises kulturismis. Nüüd vaja 2 nädalat vormi hoida ja siis paugutada mitmest rauast. Lootma peab ainult, et tervis vastu peab, muidu kogu ettevalmistus luhtas.

Vaatasin ka võistleja ankeeti ja seal on lahter "Treener (kes juhendab treeninguid)". Pigem peaks olema seal "Treener (ehk tugiisik)", sest võistlev sportlane ei vaja enam treeningutel juhendamist, vaid vajab moraalset ja vaimset tuge teiselt isikult, kes tajub teemat (antud juhul kulturismi treeninguid, toitumist, ettevalmistust, poseerimist, psühholoogiat jne). Üldjuhul kõik võistlejad treenivad ikka iseseisvalt ja kavad samuti teevad endale ise. Treener on see, kes vaatab üle sinu poseerimise ja ütleb näiteks, et sul vaja õla tagaosa järgi aidata ning natukene suuremat mahtu panna reie kakspealihasele. Koos pannakse paika kondikava ja sportlane teeb vastavalt võimalustele omale selle järgi kava. Ei hakka pikemalt kirjutama - usun, et kõik saavad aru, mida mõelnud olen. :)

Vormipilte kahjuks lisada pole, sest ei taha nendega omale liigset stressi tekitada ja parem vaatan neid pilte, mis 31. oktoobril tehakse. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sa tead millest sa räägid ;-) Tihti kiputakse unustama, et sportlane peab kasvama ja arenema ka mentaalselt, kõik hakkab pihta peas, ka kehaline areng.Treener kui teejuht, kui mõistuse hääl ja kõrvaltvaataja pilk.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Alustasin eile juba uue treeningnädalaga. Sellel treeningnädalal teen veel standardseid trenne ja siis jagan keha kolmeks, et reede jääks puhkepäevaks enne võistlusi.

Toitumisest nii palju, et olen 4 päeva lõdvemalt toitunud ja ühe päeva olin isegi pluss kaloraažis, sest kaal oli õhtul pärast tööd 80,1kg, mis oleks eeldanud hommikuseks kaaluks alla 79kg. Minu pikkuse juures on mul võistluskaaluks lubatud 89kg. :D

Nüüd algab kõige raskem nädal, kus võib rohkem peale anda kui varem, aga ei tohi liiga palju peale anda. Ja kui vaim alt veab, siis võib tekkida situatsioon, kus tekivad süümepiinad sellest, et eelmine päev sai rohkem söödud ja siis hakkad teadlikult vähem sööma, et see ära korvata. Ise tõstsin kaloraaži ja proovin nüüd seda joont hoida kuni neljapäevani ja siis vaatan enesetunde järgi, kas laen või mitte.

Lõpetasin pool tundi tagasi oma õhtusöögi:

post-4814-0-23047900-1445628568_thumb.jp

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Mitte midagi ei ole kirjutada. Uusi rekordeid nagu eriti ei tee, kuigi täna tõstsin veel isegi raskust ühel harjutusel. :D Kaks päeva olen järjest trenni teinud ja nüüd 3 päeva tuleb veel juurde. Jagasin oma keha kolmeks selleks nädalaks - jalad, rind + selg, õlad + käed. Reedel tuleb üks puhkepäev enne võistlusi.

Eelmise nädala lõpus tõstsin ka kaloraaži ja kaal püsib täpselt seal, kus ta püsima peab - 80.0kg. Kui tunnen, et on vaja peale anda, siis söön rohkem kui kaloraaž ette näeb, sest põletada pole enam vaja midagi, vaid säilitada.

Vahepeal sai ka tõstepõrand Nõos valmis ja tuleb tänada http://www.puitmaterjalid.eu, kes sponsorkorras andis puidumaterjali! Kui kellelgi vaja maja ehitada või tahavad ka tõstepõrandat, siis kvaliteetset ja odavat materjali saab just sealt. ;)

post-4814-0-91853200-1445884836_thumb.jp

Kui keegi tahab veel rasva põletada vms, siis tellige ikka toitumis- ja/või treeningkavasid. Ise söön täpselt sama moodi nagu mul kavades kirjas. Näiteks täna tegin oma kava järgi koorest kanafilee-kukeseene-täisterapastat. Ei pea rasvapõletamiseks sööma ainult brokolit, riisi ja kanafileed. Nagu ma kõigile ikka ütlen, et KÕIKE võib süüa, aga loevad KOGUSED ja MAKROTOITAINETE VAHEKORRAD. Edasine on juba pikem jutt...

Kui kellaaegadest rääkida, siis 3x nädalas olen söömata 7-8 tundi järjest ja ei mõju kuidagi kehale laastavalt. Keha on väga tark ja saab sellega ilusti hakkama. Tavaliselt ärkan kell 7.00-8.00. Hommikusöök, mis on 25% päevasest toidukogusest, on kella 10 paiku. Järgmine toidukord 14 paiku, mis on samuti 25%. Siis 16 paiku trenni + tööle ja koju jõuan 21 paiku ja siis söön 50% oma toidust. :) Muidugi trennis toetab mind enne trenni tarbitud Workout Shock ja trenni ajal Workout Intra.

post-4814-0-86292100-1445884798_thumb.jp

Toitumisest veel nii palju, et mingit sooladega mängimist ei tee, vett joon nii palju kui ikka joonud olen. Söögi jätan ka samaks nagu ikka kogu võistlusdieet ehk maitsestan asju endiselt maitseainetega, soolaga ja pipraga. Enam sellist laadimist ei tee nagu enne Põhjamaade MV ehk ohtralt banaani, küpsist, krõbuskeid, šokolaade jms. :D Jätan selle magusaisu rahuldamise 1. novembrisse. Kummaline on see, et off-seasoni ajal mul absull ei isuta magusa järele. Eks pärast esimest nädalat on jälle kõik endine ja enam magus alla ei lähe. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Täna pidi kerge jalatrenn olema, mis lõppes poole peal ära. Põhjus lihtne - pea käis ringi, tasakaaluhäired ja süda paha. Ei oska ikka kergeid trenne teha... :D Homme proovin ennast tagasi hoida ja panen Kädyle ka kohustuse mind piirata. :)

Panen tänase hommikusöögi vaatamiseks. Kasutasin Walden Farmsi kalorivaba marmelaadi... pudru peal on päris hea. Aga 80% marmelaadist sõin niisama ära. Kolm korda jõudsin pudrule panna. :D

post-4814-0-73784200-1445968545_thumb.jp

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Täna trennist puhkepäev, aga liikumist tuleb. Lõuna paiku teen trenni nn "jõutõstjatega", kes EMV klassikalises jõutõstmises võistlevad. Kõik tahavad millegi pärast lavale minna selle asemel, et jõutõstmisele tulevikus keskenduma hakata. No, eks ilus ja tugev on ikka parem olla kui lihtsalt tugev. :D

Õhtul vaja Tartus veel šoppama minna, et toidukraami kaasa osta, lisaks veel seda toidukraami, mis massi kasvatamisel sisse hakkan sööma ja uus treeningpäevik ka vaja soetada. Õhtul veel vaja TÜ ASKi minna Silvarile poosid ette näidata ja siis fotograafile ka.

Endast nii palju, et kaal oli täna 78,7kg ehk kategooriasse pääsemisega trikitama ei pea. Minu pikkuse juures on mul lubatud kaal 89kg. :D Hoian kenasti soolad ja veed sees, sest organismile ei meeldi kui järsku midagi muutma hakatakse, vaid las toimib tavapäraselt ikka edasi. Karvad ajasin eile ära, sest kui täna ajada, siis võib-olla nahk jääb karedaks ja tänu sellele ei pruugi grimm ilus jääda.

Kaasa ei hakka palju asju võtma. Panen nimekirja ka põhiasjadest, et saavad vähem kogenumad võistlejad ka teada, mida kaasa võtta. :)

  • Söök ja jook
  • Dressid ja t-särk, mida ei karda ära määrida.
  • Vahetusriided banketi ja kojumineku jaoks.
  • Poseerimispüksid
  • Soojad sokid ja plätud, et saaks lava taga kõndida.
  • Kummilint, et saaks enne lavale minekut sooja teha (minu eesmärk ei ole lava taga lihas täis pumbata, vaid see soojaks teha)
  • Pesemisasjad (Fairy, duššigeel ja käterätt)
  • ID-kaart
  • Vabakava muusika

Homsest võistlusest Live-ülekannet ei toimu - nii, et kõik kohale kaasa elama! ;)

Kohtume Salmes!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Kõikidele võistlejatele ja võitjatele palju õnne! See on juba omaette võit, kui juba lavale jõuad!

Võin öelda, et see oli kõige edukam võistlus minu elus. Seda nii vormi mõttes, kui ka tulemuse mõttes. Kuigi see ei ole veel mulle endale kohale jõudnud millega olen hakkama saanud, aga seda võin öelda, et see on hetkel mu elu parim tulemus sportlikus mõttes!

Tänan elukaaslast Kädy, perekonda, pöidlahoidjaid, Fasti, Fitshopi ja treener Silvarit. Suured-suured tänud teile ja sügav kummardus minu poolt! Olen kindel, et ilma teieta ei oleks sellist tulemust tulnud. :)

Kaalumisel olin täis kõhuga ja fikseeriti 79,45kg ja pikkuseks 181,5cm. Ehk isegi täiskõhuga on mul kaaluvaru veel 10,05kg. :) Tühja kõhuga oli mul kehakaal 78,7kg ehk kui võrrelda eelmise võistlustega, siis oli 1,7kg lisa tulnud selle kahe aastaga. Usun, et see ei ole kindlasti maksimum, mida suudan endast välja pigistada. Nüüd edasi ainult tähtede poole!

post-4814-0-29060100-1446453699_thumb.jp

post-4814-0-48700200-1446453699_thumb.jp

post-4814-0-65832500-1446453699_thumb.jp

Pärast võistlusi banketil suutsin ennast nii täis süüa, et kõhul oli lausa valus ja süda oli paha. Terve Tartu tee higistasin ja pidasin vastu, et jõuaks edukalt koju. Kui Tartu lähedale jõudsime, läks juba enesetunne paremaks ja läksime kohe kohustuslikule McDonaldsi ringile Kädyga ning sai ostetud ka minu lemmikjooki - energijajooki. :D Sõin jälle kõhu punni ja läksin magama ära. :)

post-4814-0-08530200-1446453699_thumb.jp

Järgmist päeva alustasin juba normaalse toiduga, milleks oli puder moosiga, munad ja tass kohvi. Pärast sai veel Eesti parimat pitsat söödud ehk Papa Carlo pitsa Pizzakioskist.

post-4814-0-81973800-1446453698_thumb.jp

Eile ma oma toitumist üles ei märkinud, aga täna käis hommikusöök juba kaalu pealt läbi ja hakkan vaikselt nn "välja dieeditama". Trennidest hoian veel 1-2 päeva eemale (kui suudan :D). Aga lihased on küll nii valusad nagu oleks korraliku full-body trenni teinud. :)

Lõpetuseks panen välja ka ühe eriauhinna ühele inimesele. Usun, et kõik võistlejad hoidsid silma peal ennustusvõistlusel ja seda ka mina. Ei olnud raske märgata, et ainult üks inimene märkis ennustusvõistlusel klassikalise kulturismi absoluutkategoorias mind esimesele kohale. Ma ei tea, kas tegi seda usust minusse või muul põhjusel. See ennustaja oli Priit aka priibe. Suured tänud Sulle Priit, et riskisid koti pannkoogipulbriga ja julgesid mind esimeseks panna. Juhul kui Sul muu ennustus täppi ei läinud, annan Sulle ikkagi ühe purgi Fast kreatiini, et treeningutel tuhhi ja motivatsiooni jaguks!

post-4814-0-69396000-1446455174_thumb.jp

Kui kunagi Tallinnasse Gaspi kinkekaarti tulen lunastama, siis toon sulle purgi ära ning võib-olla kui aega on, siis teeme ka ühistreeningu. :)

Olge tublid ja treenige targalt!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ehh, ma peaks siis kummarduse tegema sellise eraldi tänu avalduse eest!

Jään ootama, siis seda päeva Tallinna linn ootab :D!

PS! Hääl vaikselt taastub ;) !

Muudetud kasutaja priibe poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Õnntilused veelkord Taavile - tubli töö korralikus konkurentsis ja mis muud kui suu pidada ja edasi treenida.... :D ! Ma võtan kokku ka ennustusvõistluse ja siis saab selgeks, kes minupoolt väljapandud kotid endale saavad. Ülehomme stardime juba MM -le, seega meiejaoks ei ole hooaeg veel läbi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Õnntilused veelkord Taavile - tubli töö korralikus konkurentsis ja mis muud kui suu pidada ja edasi treenida.... :D ! Ma võtan kokku ka ennustusvõistluse ja siis saab selgeks, kes minupoolt väljapandud kotid endale saavad. Ülehomme stardime juba MM -le, seega meiejaoks ei ole hooaeg veel läbi.

Tänan veelkord!

Soovin teile edu MMil ja tooge ikka kirkaid metalle ka koju! :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuigi ma Taavit miskitmoodi ei tunne/tea, on mul millegipärast vägaväga hea meel, et Taavil nii hästi läks! Palju õnne mees!!! Oled selle tiitli igati ära teeninud. Vaatamata kõikidele takistustele, tegid suurepärase töö. Üldseüldse tahaks sind veel kiita. Tubli mees oled Sarge. (:

Muudetud kasutaja Looduses6ber poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Ei suutnud kaua ikka vastu pidada ja läksin täna trenni. :D Tegin 2 harjutust jalale, 2 rinnale, 2 seljale, 1 õlale, 1 triitsepsile ja 1 biitsepsile. Kergete raskustega ja 12 kordust seerias. Täna oli jõusaalis ligi 30 inimest, sest rühmatreening oli sees ja siis tegime kuuekesi väljaasteid rõdul õpilastega, ema ja isaga. :)

Üks treenitav tõi mulle ka ühe ülimaitsva pitsakringli ja sõin kohe üle poole ära ning kõrvale jõin Kookose-ananassi Protein smoothiet. Smoothie joomisega tuli meelde, et ma olin üks päev omale ka kookose ostnud ja otsustasin ka selle ära koorida. :)

post-4814-0-07716800-1446579968_thumb.jp

Kõht on kogu aeg täis hetkel, aga ikka on nälg. See tähendab, et suutsin ikka ennast "auku dieeditada". Püüan ennast natukene tagasi hoida, sest näiteks eilne kaloraaž tuli mul 6700kcal. :D Täna on see tsipa üle 5000kcal. Kõhulihased ja magu valutavad, aga ikka tahaks süüa. :D Hull on see, et selle kaloraaži sisse mahub ainult 500kcal šokolaadi ja ülejäänud toit on tavapärane ehk kanafilee, kohupiim, makaronid, neljaviljahelbed jms. Selline pidu peaks lõppema umbes nädala aja pärast... vähemalt eelmine kord pärast võistlusi oli niimoodi.

Homme peaks ka kergelt ennast liigutama. Kädyl trennis abi vaja ja mis ma ikka niisama passin. :) Lihased hetkel mõnusalt punnis ja veresooned väljas. Triibud on veel alles, aga kõhule hakkab juba vaikselt polster tekkima.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuigi ma Taavit miskitmoodi ei tunne/tea, on mul millegipärast vägaväga hea meel, et Taavil nii hästi läks! Palju õnne mees!!! Oled selle tiitli igati ära teeninud. Vaatamata kõikidele takistustele, tegid suurepärase töö. Üldseüldse tahaks sind veel kiita. Tubli mees oled Sarge. (:

Oooo... Mul on ülimalt tore kuulda seda! Ma tänan!!! :) Ise olin ka üllatunud, et läbi sellise takistusraja suutsin veel sellise vormi teha.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Su suvistest tegemistest ei saanud küll aru, et nii tõsist tulemust sihid! Hea töö ja palju õnne!

Ei sihtinudki nii tõsist tulemust sel hetkel, vaid plaan oligi teha nö "kergelt kaasa". Aga ju ma ei suuda asju ikka poolikult teha. Suured tänud õnnesoovide eest! :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Täna käisin jälle trennis. Võimlesin samamoodi kogu keha läbi, aga jalgadele andsin ainult nii palju koormust kui palju jõutõmbest sai. Tegin tõmmet 3x8 x100kg + 120kg x8, siis veel mitu seeriat vahepeale 20kg kaupa üles ja kõik pealthaardes ning vööta. Lõpetuseks veel kirss tordile 200kg x1 segahaardega. :) Pole teab, mis ajast tõmmet teinud ja paistab, et uuesti tõmbe tegemiseks on põhi normaalne. Hetkel küll panen tõmbe seljatrenni lõppu, aga kunagi võiks isegi esimeseks panna ja natukene areneda.

Teistele kehaosadele tegin samamoodi, et 2 rinnale, 2 seljale, 1 õlale, 1 biitsale ja 1 triitsale ning lõppu veel 2 minutit planku. Aga valisin lihtsalt teised harjutused. :) Hetkel hoian toonust lihtsalt. Reedel teen ka veel full-body trenni ja pühapäeval või esmaspäeval hakkan siis uue treeningplaaniga pihta. Vaja veel üle vaadata ja analüüsida kava, aga põhimõtteliselt on valmis.

Toitumisplaani olen ka juba valmis teinud ja sel korral proovin off-seasonil natuke teistmoodi toimida ning vaatab, mis saama hakkab!

Sel nädalal söön veel üsna vabalt. Näiteks ostsin täna poest mingeid kalkuniliha kotlete ja praadisin ära. Omatehtud kanafilee maitseb ikka paremini. :P Millegi pärast paljud poolfabrikaadid on ülemaitsestatud ja ülisoolased, et hakkavad lihtsalt vastu mingi hetk.

Treenige targalt!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×