Jump to content
Sarge

Taavi Merisalu Blogi

Recommended Posts

Hei!

Eile sai jälle natuke aeroobset/anaeroobset tehtud, aga seekord sulgpalli näol. Tegime paarismängu Mariusega sulgpallurite vastu. Häbisse ei pidanud jääma. Kui meil oleks olnud kõverate Isometric 20 asemel korralikud reketid koos gripiga, siis oleks vast parem tulemus olnud :D. Nagu ikka, ega mees ei mängi, reket mängib! ;)

Pärast seda tegin selga, millele kulus 40 minutit. Täna tegin käsi ning trenn venis 30 minuti peale, sest täna oli rahvast ka ja pidin hantleid jagama ning juttu ka jagus pikemaks. :) Eks kui raskused suurenevad, siis muutuvad trennid ka pikemaks, aga ei näe niisama passimisel ka mõtet.

Tegin ühe maitsva kanafilee retsepti ka, mis sobib massilisajaks väga hästi, sest ühe toidukorra kaloraaž on 1200kcal. Nii palju kui mina jõuan ära süüa, siis on toidu kalorsus 1200kcal ja kui veel piima kõrvale juua, siis 1600kcal, mis on minu puhul juba poole päeva toit.

  • 200g kanafileed
  • 200g vahukoort
  • 50 sulajuustu
  • 1 sibul
  • 70g brokkolit
  • 0.5 kuubikut puljongit
  • 60g riisi
Kõige pealt tükeldan kanafilee kuubikuteks, maitsestan ainult pipraga ja praen. Kui on enam-vähem küps, siis lisan viilutatud sibula ja praen veidikene. Kui sibul on pehmemaks läinud, lisan külmutatud brokkoli ja praen nii kaua kuni need on üles sulanud. Siis valan 200g vahukoort peale, lisan pool puljongi kuubikut ja segan nii kaua kuni vahukoor keema läheb, siis lisan sulatatud juustu, sest siis sulab juust ära ja saab kohe ühtlaseks massiks segada. Kui kaste on valmis, siis samal ajal on ka riis ära keenud. Kurnan riisi ära, panen kaussi ja valan kastme peale ning segan ära.

Kokku: 1200kcal.

Valke: 65g

Süsivesikuid: 54g

Rasvu: 82g

Joogiks võiks olla mingi mahl, siis saab süsivesikuid juurde. Näiteks 500g apelsinimahla ja kohe 50g süsivesikuid olemas ja kaloraaž 1450kcal. ;)

attachicon.gifsöök.jpg

Ja ongi minu pooleteise päeva rasvad täis

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Vaikselt ikka nokitsen jõusaalis. Eile oli esimene play-off mäng ka ja saime napi 4-punktilise võidu (44-40). Kordagi vist kaotusseisus ei olnud, aga raske on 6 mehega mängida, kui vastastel pikk 10-meheline pink. Mina näiteks hetkel üldse ei jõua joosta, aga loodan, et järgmine mäng olen elujõulisem. Ise panustasin meeskonda 7 punkti. Lisaks veel verine küünarnukk, verine lõug ja hambast löödi ka kild välja. :)

Kerge õhulend, aga natukene jäin hiljaks.

IMG_8959-vi.jpg

Kotis!

IMG_8949-vi.jpg

Väsinud mehed.

IMG_8994-vi.jpg

Soojenduse ajal on kõik kõvad mehed. :D

IMG_8824-vi.jpg

Viimasel ajal on jõhker ajapuudus ja heal juhul jõuan ühest kohast teise. Kõige rohkem aega võtab hetkel lasteaed, kus pean vabal päeval ka kohal käima ja muidugi olen juba ammu mitu asja ära planeerinud varem, sest nendest Kevadpeo proovidest ma sain alles hiljem teada. Alguses pidid proovid olema kord nädalas, aga nüüd vist iga päev. :/ Süüa teha ei jõua, sest kui koju jõuan, siis on juba aeg magama minna. Muud üle ei jää, kui kiirelt midagi kaasa haarata ja šeik teha.

Täna õnneks rahulikum päev ja õhtu vaba ^^. Hommikul tegin luugid lahti - tegin voodi ära, pesin hambad võtsin paar banaani ja lasteaeda tehnikat üles panema ja proovi tegema. Kui proov läbi - tehnika kokku ja uude kohta tehnika üles, sest kontsert saalis. Jõudsin koju - trenniasjad kotti ja poistele korvpallitrenni andma. Pärast korvpallitrenni ise trenni ja nüüd lõpuks kodus. Eile olin kodus umbes 30 minutit kokku pärast ärkamist ja koju jõudsin 22 paiku. :) Jõhker väsimus on mitu päeva juba, aga peab ära kannatama.

Kuna aega ei ole, siis sai täna selline asi söögiks ostetud:
http://www.rlk.ee/et/tooted?product_id=1645

Päris maitsev oli.

Seda ka, et üks talunik Nõo lähedal müüb kitsepiima 1€ liiter. Ise ostsin ka 2 liitrit ja päris hea. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Eile oli teine play-off mäng ja kahjuks kaotasime. Suhteliselt raske on mängida, kui ainult 30% meeskonnast on kohal :/ ehk vahetusi mängus teha ei saa, sest ei ole kedagi vahetada. Nüüdsest siis üks puhepäev jõusaalist vähem :).

Kuna nii töine elu on hetkel, sest pean ka lasteaias tööle minema vabal päeval, siis ei jõua ka arvutisse. Vahepeal on tööpäevade pikkuseks 9.00 - 22.00 ja selle aja jooksul olen kodus 30 minutit (hommikul pärast ärkamist ja vahepeal, et riideid võtta). Trenni tegemata ei jäta!

Et blogi väga igav ei ole, siis paneksin üles ühe pildi ja video. Pilt on kunagi eelmine või üle-eelmine nädal tehtud, kuid video on värske ehk tänane.

post-4814-0-96233300-1431350097_thumb.jp

Tunnen, et vorm hakkab vaikselt taastuma ja iga trenniga jõuan järjest rohkem. Loodan, et enne suve juba vana vorm taastatud ja saan hakata edasi arenema! ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Täna algas uus treeningnädal ja alustan jalgadest. Kükki teen hästi rahulikult ja kerge raskusega - täna kasutasin 110kg ja hakkan vaikselt selle raskusega kordusi lisama, mitte ei lähe raskuste peale välja. Aga raskusi olen piisavalt juba suurendanud teiste harjutuste puhul, et süda oli paha ja näost valge. Nii nagu jalatrenn ikka olema peab!

Põlved on pärast Joint+ kasutamist kõvasti paremaks läinud ja ei ole vaja kohe ära retsida kui valu enam ei ole. :) Kindlasti aitab kaasa veel MSMi tarvitamine, mis on ka muidugi Jointis. Joint+ võtan hommikul ja MSMi õhtul.

Uuest nädalast hakkan võtma ka kreatiini ja beta-alaniini.

Muidu enesetunne paraneb iga trenniga ja varsti juba raskused ka arvestatavad, et hakata lihast lõhkuma ehk kasvatama. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täna käisin Elvas Lõuna-Eesti vägilane 2015 vaatamas. Võistlustules oli ka sõber Paul ja sai temast ka paar videot võetud. Pilte tegin ka paar tükki, aga kuna olin suhteliselt kaugel, siis ei ole eriti asjalikud pildid. Telefoniga ei saa zoomida ka, et kvaliteet ei kannataks. Aga videod on täitsa viisakad see-eest. :)

Võitjana tuli välja sellest Markus Männik, kes on nüüd 3 korda võitnud Lõuna-Eesti rammumehe võistluse. 3 korda on suutnud seda võita veel Peeter Aan ja Tarmo Mitt, kui ma ei eksi. Paul sai tubli 5. koha 9 võistleja seast. Sama palju punkte sai kui 4. koht Marko Ratas, aga Ratasel oli üks ala võit ja tänu sellele edastas Pauli.

Kõige väiksemad vägilased Lauri Nämiga.

post-4814-0-14209400-1431792313_thumb.jp

Suuremad vägilased ka...

post-4814-0-81608000-1431792314_thumb.jp

post-4814-0-35414300-1431792316_thumb.jp

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Vaikselt hakkab juba tunne tagasi tulema, et oleks nagu varem juba trenni teinud. Peegelpilt paraneb ja lihased on jälle mingisuguse toonuse saavutanud. Energiat tuleb iga trenni järjest rohkem juurde - ju keha on taastunud.

Mingi kehva selfie ka jälle. Peab laskma kellelgi teisel pilti teha. :) Lisaks mulle tundub, et see peegel teeb laiemaks. :P

post-4814-0-09763200-1431963741_thumb.jp

Kuna hetkel on üks lihasgrupp üks kord nädalas, siis trennid ka lühikesed. Täna natukene venis trenn ja peaaegu poolteist tundi läks koos soojendusega + 7 harjutust. Puhkepausid on ka väheke pikenenud, sest raskused on suuremaks läinud. 45 sekundi asemel venib paus vahepeal isegi 2 minuti peale, kui kellegagi jutt pikemaks läheb. :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Treeningnädal läbi ja täna puhkepäev trennist. Varsti lasteaeda Kevadpeo jaoks tehnikat üles panema ja pärast seda saan jälle natukene rohkem vaba aega. :)

Kuna käed on mul väikesed, siis on eraldi käte päev, et neid ülejäänud kehale järgi arendada. Eile tegingi käsi ja lülitasin sisse taaskord kavasse kitsalt surumise. Seda juba selle eesmärgiga, et natukene rinnale ka koormust anda, sest rind samuti nõrk lihasgrupp. Loodangi suvega rinda ja käsi ülejäänud kehale järgi aidata. Ega palju ei ole jäänud, et võistlusdieedile minna. Plaan on augustis hakata rasva põletama. Hetkel tundub, et umbes 7kg minna ja loodetavasti saab võistluspäeva hommikuks uued numbrid ka. Viimane kord oli hommikune kaal 77kg, siis võiks 78-78,5kg näha. See oleks 1 aasta = 1kg. 10 aastaga teeks see 10kg ja 35-aastaselt oleksin 87kg. 89kg on mu max kaal, et klassikasse ära mahtuda. :D Kui enamus mehi näevad vaeva, et ära mahtuda, siis mul hetkel 12kg varu :D.

Nii... eile tegin siis käsi... :D. Kitsalt surumist tegin 90kg 4x8 ja üks seeria videos ka. Olen ka 100kg teinud seeriaid. :)

Pärast oma treeningut andsin naistele trenni ja siis kui lõpuks riietusruumi jõudsin, lasin ühe pildi ka klõpsata endast. Maha jahtunud kehaga tehtud pilt. Täitsa rahul olen oma õlgade arenguga, sest neid sai korralikult aasta aega piinatud. Mingit ulme tulemust ei ole, aga parem kui varem, ma usun. :) Mingi periood tegin isegi 3x nädalas.

post-4814-0-55785300-1432120821_thumb.jp

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Nädalavahetusel trenni ei teinud. Laupäeval käisin Silvari sünnipäeval ja pühapäeval taastusin sellest ning käisin Tartumaa MV Sulgpallis vaatamas. Palju Nõo sportlasi oli seal ja üks neist ka minu õde, kes saavutas tubli II koha. Finaali kaotuse korral tuli küll krokodilli pisar silma, aga püüdsin kohe lohutada ja mõista anda, et esimest võistlust ei peagi võitma. :)

Täna käisin trennis ja tegin õlgu, natuke rinda ja biitsa ka. Vaja nõrgad kohad järgi aidata. Jõudu oli nii, et tapab. Pean raskusi tõstma, kuigi ei tahaks, sest nii suureneb vigastuste oht. Üldjuhul hoian ikka puhast tehnikat ja mingil määral peaks see vigastuste ohtu vähendama. Õla trennist veel nii palju, et kõik õla esiosa harjutused olen kavast välja jätnud - isegi surumist ei tee õlale enam. :)

Peaks kunagi sellist asja tegema :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Treeningnädal läbi eilsest ja olen täiesti rahul. Raskused tunduvad kergemad kui eelmine nädal. Tõstan üldjuhul raskusi alles siis, kui tõesti tunnen, et liiga kerge on. Proovin säilitada puhast tehnikat ja raskustunnetust. Muidugi võiksin trennis ka lahmida ning kõik plokid põhja panna ja sinna veel hantlid lisaraskuseks panna. :) Tervis, progressioon, eesmärgistatud liigutamine ja kasutegur eelkõige ning ego toitmine jäägu viimaseks asjaks, sest sellest niikuinii kasu ei ole. Ainult suure karuteene teed oma liigestele ja kõõlustele. Parem treenida jätkusuutlikult aastaid, kui korraks oma ego upitada. Vahel mõne viimase harjutuse puhul võib viimased kordused kergelt musta teha või siis suutlikuseni minna, sest paigal tammumine ka ei too oodatud edu. Natuke musta aitab kaasa, et järgmine trenn puhtalt teha ;).

Nüüd paar päeva olen ka oma menüüs kasutanud kreatiini ja beta-alaniini. Enne trenni jätkuvalt Workout shocki, trenni ajal sellest nädalast Pro Series EAAd ja pärast trenni 50g Whey3. Loodan taas FitShopis näha sidruni BCAAd, sest see minu lemmik. Aga EAA tugev apelsini maitse on ka päris hea.

Kreatiini tarbin iga päev 4x päevas 5g - kokku 20g. Hommikul, enne trenni, pärast trenni ja õhtul.
Beta-alaniini tarbin 6g päevas. Hommikul 2,5g ja enne trenni 1,5g + Workout Shockist saadav kogus (2g).
EAAd panen joogipudelisse 15g ja joon trenniga koos 700-800ml veega ära.
Whey3 alati pärast trenni 50g ja kui jääb toidust puudu valke, siis joon šeigi juurde. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

miks kreatiini 20g päevas ?

Igaks juhuks. Niikuinii tegemist odava lisandiga ja ületarbimine on välistatud, sest ülejääk läheb lihtsalt uriiniga välja. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuidas seda Shocki üldse võimalik juua on ,sõber andis kunagi ammu proovida ja no rõvedama maitsega toidulisandit mina veel proovinud pole :D Pigem kreatiinil praegu laadimisperiood nagu ma aru saan ,vaevalt mingi paar kuud 20 grammiga lased ju

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuidas seda Shocki üldse võimalik juua on ,sõber andis kunagi ammu proovida ja no rõvedama maitsega toidulisandit mina veel proovinud pole :D Pigem kreatiinil praegu laadimisperiood nagu ma aru saan ,vaevalt mingi paar kuud 20 grammiga lased ju

Panen kaks kulpi Shocki + 300ml vett ja korraga alla. Tugev maitse on, aga mul sellega probleemi ei ole. :)

Kreatiinil hetkel laadimisperiood ja edaspidi ka 20g. See ongi igaks juhuks, sest ma ei ole kunagi mingit hullu vett täis efekti tundnud või siis jõhkrat jõukasvu saanud või kaalutõusu märganud vms, mida kõik teised tunnevad. :D Eks vaatan, kuidas see suurema koguse puhul on. Ainuke asi on see, et öösiti ajab põiele :D.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Tegin eile jalgu kergemalt, sest vasak põlv on hell ja ei lase kükkida. Väljaasteid lasi kenasti teha ja neid ka tegin. Teengi selle nädala kergemalt ja lasen liigestel puhata.

Kädy tegi planku ja siis niisama proovis ka nn impossible sit-upi, siis üks poiss, kes trennis oli tahtis ka proovida. Tegi ülikergelt ära selle. Siis mõtlesin, et peaks enda oma videosse võtma. Suht kergelt tuli ja tegin 8x :P. Mainin veel seda, et ma olen inimene, kes eraldi kõhulihaseid ei treeni. :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sama tehnikaga nagu sina teed, tegin ma ka vabalt 10 praegu, tavaline kõhulihase harjutus ju. (Rahulikult ma ei suutnud.)

Aga tee nüüd uus video nii, et ei anna peaga inertsi sisse, hästi kontrollitult.

Või siis ära tee. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sama tehnikaga nagu sina teed, tegin ma ka vabalt 10 praegu, tavaline kõhulihase harjutus ju. (Rahulikult ma ei suutnud.)

Aga tee nüüd uus video nii, et ei anna peaga inertsi sisse, hästi kontrollitult.

Või siis ära tee. :)

Kui õnnestub, siis teen. Kui ei õnnestu, siis ei ole mõtet. :D Ise suutsid kontrollitult ära teha?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Samuti seal ju üks põhilisi asju, et jalg oleks tugevalt maas ja ei liiguks õhku / edasi-tagasi, luues leverage punkti. Posterior tilt ka veel tähtis asi nagu videos mainitud, et puusapainutaja täiesti mängust väljas oleks. Sul parem jalg video põhjal, ilmselt vahepeal kohati isegi õhus, tehes just täpselt seda, milles esimese asjana räägib ja lõpupoole ka selgitab päris hästi kui palju kergem on nii.

Muidu kui seda nimetada kõhulihaste treenimise mõistes broscienceiks, siis ei kujuta ettegi, kuidas nimetada täiesti müstilisi kõhulihaste harjutusi mille tegijaid näeb igas suuremas jõusaalis. See crunch üpriski A&O..

Hea nurga alt filmitud ja hea näide kuidas asja õigesti teha Muudetud kasutaja Tim. poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

VIDEO Hea nurga alt filmitud ja hea näide kuidas asja õigesti teha

Vabandust spämmi eest, aga

miks see vend selle video üldse üles pani, kui toob video alguses välja punkti "3. Slow, controlled w/o momentum" ja samas ise teeb just vastupidi, eriti 1. katsetuse puhul. :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Minu arust see kutt teeb asja palju ebakorrektsemalt kui mina. :D

Hea tähelepanek, parem jalg tõuseb igal kordusel õhku, mis muudab asja kergemaks.

Täiesti õhku mul ei tõuse, sest kand on alati maas. :D Aga tõesti varbast tõuseb üles.

Kui ma trennis tegin seda harjutust, siis mul ei olnud nn üldpunktid meeles ja lihtsalt oli meeles selline asi, et jalad maas ja peab üles saama. Kontrollitud liikumise peale ei mõelnud. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×